Author |
Topic |
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7810 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 03/10/2009 : 14:00:24
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by I like girlz
i zašto je oznacen kao specijalac?
A zašto su oznacena prva tri?
pa hajde ono je bila prica o komandantu marku, pa i ima neke logike... ali ovo? |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
stripoholicar
Starting Member
Serbia
81 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 03/10/2009 : 16:02:35
|
Odgovor na to pitanje je da Ludens hteo malo da ubrza Marka ali nije hteo da izadje iz okvira jedna sveska na 2 meseca. Rešenje je nasao u izdavanju Specijala koji su brojevi iz redovne serije samo malo hronološki napred u odnosu na one koje izdaje kao redovne. Izbor za prvi i cetvrti specijalni broj nemaju nikakog smisla, dok za drugi i treci bar mogu da ih razumem. U drugom je objavljena prica o Komadantu Marku a u trecem 4 povezane epizode što je jedinstven slucaj u Komadant Mark sagi. Po meni bi logican izbor za speciajale bili bi oni brojevi u kojima idu 2 price Marka i jedna Tajanstvenog Alana (mada su ga Italijani tu ubacili samo da bi produžili seriju koja bi imala devedeset neki broj a sada ce ici na preko 100). |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 03/10/2009 : 18:04:15
|
Ako postoji gore verzija Marka od "Dnevnikove", onda je to "Ludensova". Neverovatno je kakvu su premetacinu napravili sa brojevima bez ikakve potrebe. I posle nek neko kudi "Dnevnike" za isto to koji je izdavao sve junake u samo dve serije i bio pionir na nasem trzistu u to vreme pa je i bilo logicno da guraju epizode preko reda u nadi da ce se svideti citaocima.
Meni to sa brojevima ne znaci nista, meni je svaki strip drag (cak i najveci kupus) a ja cu ih vec sloziti po policama kako ja budem hteo, ali ce razni ljubitelji "originalnosti" popizdeti totalno. No, ionako su rikne kod MArka sarene pa nece biti znacajno sarenije ako se ubace i specijalci na svoja mesta gde hronoloski pripadaju |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 03/10/2009 : 18:09:37
|
quote: Originally posted by gospodar
quote: Originally posted by kreŠa
A sta je sa pricom koja je zaglavila izmedju 2 i 3, odnosno pricom Maskirani profesor? Ako se specijali ne budu preskakali ovo ce ostati nebjavljena prica.
Verovatno ce se uskoro pojaviti i maskirani profesor!
Bilo bi interesantno |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/10/2009 : 19:16:26
|
ako je šarenilo i zbrka sa specijalcima cijena koji moramo placati da bi imali na kioscima više Marka od 6 godišnje, onda ju rado placam.Nadam se bar 4 specijala godišnje. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 07/10/2009 : 08:51:38
|
da ne padne u zaborav ovaj topic. reda radi. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 08/10/2009 : 15:46:35
|
A sta je sa pricom koja je zaglavila izmedju 2 i 3, odnosno pricom Maskirani profesor? Ako se specijali ne budu preskakali ovo ce ostati nebjavljena prica.
tek sad sam shvatio šta si htio reci onaj dan kad smo mjenjali one stripove kad si mi bio govorio o nekim preskocenim epizodama a ja ti bio rekao da cu provjeriti. misterx381 je dobro rekao da ce ta epizoda ici u broju 34. vidim na if edizioni da su izašle nove epizode,i dalje idu 2 marka + 1 alan m. ako sam dobro racunao ostaje još oko 25 epizoda do ''konacne pobjede''
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 09/10/2009 : 08:59:43
|
naravno, njima ostaje 25 epizoda a nama još 86. nije baš ohrabrujuce ali sa specijalcima za nekih 10 godina mogli bi kompletirat Marka. |
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 09/10/2009 : 15:21:02
|
quote: Originally posted by teller
naravno, njima ostaje 25 epizoda a nama još 86. nije baš ohrabrujuce ali sa specijalcima za nekih 10 godina mogli bi kompletirat Marka.
njima ostaje 25 pojedinacnih epizoda ali kako idu 2 ili 3 epizode u jedan strip onda im ostaje nešto više od 10 da dodu do kraja. a nama 86 a to je oko 200 epizoda... |
|
|
matthew
New Member
104 Posts
Member since 28/06/2007 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7823 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Goblin
New Member
Serbia
182 Posts
Member since 09/07/2008 |
Posted - 08/12/2009 : 18:32:37
|
Moze li neko da mi kaze kako glase prevedeni naslovi u ovom cetvrtom specialu, pretpostavljam da je prva prica Grob Vise, a treba mi takodje i za 27. redovni broj, prva znam da je Prokleto Zlato...pravim popis, pa pre nego sto kupim...
Hvala |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 08/12/2009 : 18:45:25
|
U specijalu: Grob vise Izbjegli iz zamke Tajna obitelji Boyne Plus, prica o Marku i Belku zajdno, nazvana Novi pocetak.
A sad malo o ovo specijalu. Gore uradjeno izdanje odavno nije bilo. Prvo, losa stampa, crna se preliva preko bele i sve izgleda zamrljano. Plus bleda stampa. Drugo, Na unutrasnjoj korici pise da predstavljaju neki ero-strip i njegovu naslovnicu koje nigde nema. Vidi se da su samo bukvalno prekopirali italijansko izdanje i da se nisu ni potrudili da barem tu naslovnu ubace, ili da barem stave novi tekst. Papir je vrlo los, svuda ima malih otcepljenja. Korica je duza od papira, i izgleda sire od ostalih. Naslovna strana skracena u odnosu na original, samo su ubacili centralni deo originalne. Lose seceni, svaki primerak koji sam video je na rhu i dnu rikne ima zacepljenja, niti jedan nije bio ni dobro ocuvan. |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 08/12/2009 : 19:30:33
|
da, tako je kad nas Veseli razmazio sa savršenim izdanjima. da bi i taj Mark Ludens bio perfektan-trebao bi imati duple ili manjkajuce stranice,a naslov Za grob više bi morali opaliti Marku preko traperske kape. Labavom ku..cu svaka dlaka smeta. Ja sam izgleda luzer-moje izdanje je sasvim u redu. |
|
|
|
almon
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 13/11/2009 |
Posted - 08/12/2009 : 22:02:38
|
U specijalu: Grob vise Izbjegli iz zamke Tajna obitelji Boyne Plus, prica o Marku i Belku zajdno, nazvana Novi pocetak.
A sad malo o ovo specijalu. Gore uradjeno izdanje odavno nije bilo. Prvo, losa stampa, crna se preliva preko bele i sve izgleda zamrljano. Plus bleda stampa. Drugo, Na unutrasnjoj korici pise da predstavljaju neki ero-strip i njegovu naslovnicu koje nigde nema. Vidi se da su samo bukvalno prekopirali italijansko izdanje i da se nisu ni potrudili da barem tu naslovnu ubace, ili da barem stave novi tekst. Papir je vrlo los, svuda ima malih otcepljenja. Korica je duza od papira, i izgleda sire od ostalih. Naslovna strana skracena u odnosu na original, samo su ubacili centralni deo originalne. Lose seceni, svaki primerak koji sam video je na rhu i dnu rikne ima zacepljenja, niti jedan nije bio ni dobro ocuvan.
Naslovna je ista kao kod if-edizionea, papir normal, sve ok, ne znam što tebi smeta? |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Posted - 09/12/2009 : 01:40:48
|
slažem se donekle sa krešom u dijelu kada kaže :''Naslovna strana skracena u odnosu na original, samo su ubacili centralni deo originalne'' što je i vidljivo iz ovih gore slika... samo što je to greška if edizioni a ne ludensa jer je kod if edizioni identicno sa ludensom... iskreno,puno bolje izgleda kada je cijela naslovna vidljiva kao što je kod araldo izdanja. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
|
misterx381
Average Member
Serbia
920 Posts
Member since 17/02/2007 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 02/01/2010 : 16:12:11
|
i ako je suditi po stanju na trafikama davno razprodan,možda je i ostao koji primjerak za "puže" i remitendu, ali sumljam...bar je takvo stanje na slo.kioscima. |
|
|
|
Topic |
|