forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZG VC br.22 'Hjuroni!'
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/10/2009 : 07:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Samo da dodam da je i meni pocetak price (Hjuroni) obecavajuci, ali prosto ne smem da iskacem sa hvalama jer je obecava i "Poslednje tula" pa su ga vec u drugom nastavku totalno upropastili, da ne spominjem ostale nastavke
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4338 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 07/10/2009 : 09:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message
meni su i ostale novije price koje vecina vidim kudi,meni su i one dobre..meni je svaka zagorova epizoda dobra i na svoj nacin zanimljiva i lepa,mogu samo pricati sta je vise dobro a sta manje dobro..i nemoze se reci zadnja boselijeva epizoda jer on ce biti jedan od glavnih scenarista puta kroz juznu ameriku,mozemo reci trenurtyno poslednja epizoda boselija,pa pauza pa za godinu ipo povratak na velika vrata nadamo se..
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 07/10/2009 : 13:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Mhejl

A crtež me je na par trenutaka fascinirao! Indijanci su odlicno nacrtani, pejzaži su odlicni, pa cak i sam glavni glumac, badža Zagor... Odlicno! Nadajmo se da ce kvalitet ostati na istom nivou.

Zajebi ljepotu crteza, kako je ispalo ono najbitnije, kadriranje? Je li uspio sa crtezom da napravi atmosferu?

Po meni, atmosfera je sasvim solidna. Ali opet, ja nisam neki veleliki strucnjak što se tice crteža (kao što se vidi iz mojih recenzija).
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 07/10/2009 : 13:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

Po cemu je "Covek koji je dosao sa Istoka" gori od "Lorda u Darkvudu", "Misterioznog sela" i "Tajne Sumera"

Meni je na piku. Jel' dobar razlog?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/10/2009 : 13:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

quote:

Po cemu je "Covek koji je dosao sa Istoka" gori od "Lorda u Darkvudu", "Misterioznog sela" i "Tajne Sumera"

Možda je Mhejlu punica s Dalekog Istoka? Sasvim dovoljan razlog ako se mene pita!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 07/10/2009 : 13:46:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

quote:

Možda je Mhejlu punica s Dalekog Istoka? Sasvim dovoljan razlog ako se mene pita!

Ne odajem porodicne tajne!

Edited by - Mhejl on 07/10/2009 13:47:16
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 08/10/2009 : 09:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:
Originally posted by dzoni

meni su i ostale novije price koje vecina vidim kudi,meni su i one dobre..meni je svaka zagorova epizoda dobra i na svoj nacin zanimljiva i lepa,mogu samo pricati sta je vise dobro a sta manje dobro..i nemoze se reci zadnja boselijeva epizoda jer on ce biti jedan od glavnih scenarista puta kroz juznu ameriku,mozemo reci trenurtyno poslednja epizoda boselija,pa pauza pa za godinu ipo povratak na velika vrata nadamo se...

Haug !

Tako se govori

Potpisujem

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 13/10/2009 : 12:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message
Evo i nastavka

Za razliku od prve naslovnice, na kojoj je Zagor predstavljen kao ranjeni lav, spreman na bezpostednu borbu, u epizodi"Banda Razrokog" Zagor je poprimio decacki izraz lica. No dobro, to i nije toliko bitno, mada bi se mogli potruditi da ne prave tolike oscilacije. Bitno je da je prica zanimljiva i da Zagor nastavlja svoje pustolovine.

Za sad ne mogu komentarisati, jer nisam stigao da procitam ni "Hjuroni". Cekam i treci deo, pa cu onda sa uzivanjem

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.

Edited by - drakulloni on 13/10/2009 13:13:21
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 13/10/2009 : 14:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Nije neka naslovna ali nije toliko ni bitno,bitno je da prica bude dobra do kraja.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 13/10/2009 : 14:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message
Kakav je taj Blažina kraljevic...

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 13/10/2009 : 22:40:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:
Originally posted by drakulloni
Za sad ne mogu komentarisati, jer nisam stigao da procitam ni "Hjuroni". Cekam i treci deo, pa cu onda sa uzivanjem

... ima cetiri dela ...

Ko da ceka toliko, prica se zavrsava oko Nove godine

Zato citam odmah. Kada izadje sledeci broj, samo utvrdim gradivo i nastavim

Iskreno se nadam da naslovnica nece biti tako mracna, jer orginalna nije takva

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/10/2009 : 15:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
Procitah i taj nastavak.... jako jako dobro do sada. I samo cu reci gospodar darkvuda u punom sjaju , epizoda koja se dugo cekala.
Elem, sta je trebalo Boselliju onaj idiotizam sa Rihterom i bratijom, nesto se bash sada pitam.

Edited by - kasper on 14/10/2009 15:37:54
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 14/10/2009 : 15:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by Ultras

Zato citam odmah. Kada izadje sledeci broj, samo utvrdim gradivo i nastavim

Upravo tako Dugo se cekalo na ovako odlicnu pricu Stripove ne kupujem na kiosku vec u Trafici kad odem do BG, ali ovaj drugi nastavak sutra uzimam i odma citam

Edited by - Bruce Springsteen on 14/10/2009 15:35:48
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 14/10/2009 : 15:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Jel ima najava za kol.Zagora???

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 14/10/2009 : 17:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
I ja citam Zagora odmah, i sa kioska
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 14/10/2009 : 19:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by kasper

Procitah i taj nastavak.... jako jako dobro do sada. I samo cu reci gospodar darkvuda u punom sjaju , epizoda koja se dugo cekala.
Elem, sta je trebalo Boselliju onaj idiotizam sa Rihterom i bratijom, nesto se bash sada pitam.

ne sumnjam da je prica dobra... ali ne znam cemu kuknjava na bosellija i "tulu"... super epizoda, stari likovi se ponovo vratili, radnja na super lokacijama, atlantida i mu, sjajni della monica... šta više covjek da poželi... super prica.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/10/2009 : 19:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

ali ne znam cemu kuknjava na bosellija i "tulu"...

Kako stvari sada stoje u Bonelliju taj je jedan od retkih kojeg mogu da citam, a da se ne nerviram. Cak sta vise i da uzivam . Stoga me cudi sto se uposte petljao oko prica koje su daleko ispod nivoa mu.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 15/10/2009 : 11:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
quote:

quote:

ne sumnjam da je prica dobra... ali ne znam cemu kuknjava na bosellija i "tulu"... super epizoda, stari likovi se ponovo vratili, radnja na super lokacijama, atlantida i mu, sjajni della monica... šta više covjek da poželi... super prica.

jos me vise nervira jer su svi sastojci za dobru pricu tu a ipak je uspeo da se zezne...ah dobro, svako ima pravo na promasaj

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 15/10/2009 : 12:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message
quote:

quote:

i ja tako mislim ,prica je ok a crtež fanmtastican.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/10/2009 : 18:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Procitao sam drugi nastavak Radnja price ide i dalje odlicnim tempom Crtež, atmosfera sve na najvišem nivou
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4740 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 15/10/2009 : 18:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
A i naslovna strana je bas retro.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 15/10/2009 : 19:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Vala jest retro, a i sledeca
Go to Top of Page

varaga
Starting Member

72 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 11/12/2009 : 23:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send varaga a Private Message
Evo posto je izasao i poslednji nastavak ove cetvorodjelne price mozemo da sumiramo utiske.

Ja odavno nisam vise uzivao citajuci Zagorovu pricu. Sve u svemu pitka i vrlo napeta prica,koja podseca na price iz zlatnog perioda(Nolitinog) sa izuzetnim po meni crtezom Pinccinellija, cak me njegov crtez pomalo podsjeca na Vilu(nemojte odmah da ospete paljbu da on nije ni primaci Vili, rekao sam podsjeca). Ne znam je li mu ovo prva Zagorova prica i je li kasnije crtao jos neku? Steta za Boselija zato sto ga jedno vrijeme necemo citati u Zagoru (nadamo se ne i zauvijek).
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/12/2009 : 23:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Ja nisam zadovoljan. Da, jeste miljama dalje od nedavnih debilarija, ali i dalje nije na onom zlatnom nivou. Jednostavno, Boslei je pokvario pricu loše složenim scenama i gomilom naivnosti. Kažem da su scene loše postavljene. Znate li zašto? Zato što citav strip odaje takav utisak zbrkanosti i pogubljenosti, da je to nevjerovatno. Kao prvo, ako je želio da opet provede Zagora po ruralnim dijelovima Amerike trebao ga je poslati na put vec u prvoj epizodi, pa bi im onda onaj placenik Kreg postavljao zasjede, pa bi se nadmudrivali... Možda zvuci pomalo smiješno na papiru, ali sam ubijeden da bi ovakvo rješenje bilo puno jednostavnije i bolje. A ovdje imamo pricu cija se prva polovina dešava u Darkvudu, da bi se onda previše naglo premjestila u Kentaki. Svo vrijeme sam umao utisak da se Zagor nije pomjerio dva metra od Darvuda. To su stinice koje život znace, to jest sitnice koje daruju kvalitet stripu. Nervira me i ta neodlucnost u vezi protivnika. Prvo smo imali dvostruku opasnost: podivljalu bandu Hjurona i dvojicu placenika. Eh da, dvojicu placenika. Za šta li mu je trebao onaj plavi? Pojavljuje se na svega par tabli, a uskoro mu i Hjuroni poprave razdeljak... Gdje sam stao? Ah, da. I ond aimamo tu kombinaciju koja solidno funkcioniše, premda je vec videna, naivni indijanci + prefrigani šef. No ne, Boseli pretvara Hjurone u prijateljsku stranu (dobro, to mu ne zamijeram), da bi ubrzo upokojio Krega, koji je bio prilicno ok lik. Da, lik koji je na trenutke dorastao i samom Zagoru, što je uvijek zanimljivo vidjeti. Onda se uvodi (SPOJLERI POCINJU) nova varijanta neprijatelja, nazovimo je 'fatalnom ženom'. Tu pocinje i druga gorenavedena mana: naivnost. Pa kome, za ime Božje, nije bilo janso da je ona (sa velikim o) ubica?! Mislim, ne tražim ogromne šokove od price, ali krimi zapleti u Boneliju se cesto pokažu naivni. Zakažu. Onda je ubaceno drugo pleme Indijanaca, Mohave. Pa zašto? Hjuroni su daleko zanimljiviji, i bilo bi bolje da, recimo, jedan dio plemena stane na Zagorovu stranu, a drugi dio, alkoholicari i propalice, ostane protiv njega. Pleme Mohava služi samo u kilavom pokretanju radnje, a i da bismo imali još cool (oprostite na varvarizmu, u pitanju je ironija) scena u kojima Zagor i kompanija obaraju zle Indijance. Sve ovo nije dobro. Ja volim dobro složene price, koje na jendistven nacin uspijevaju da nam prenesu atmosferu i osjecaj necega. A ovo... E ovo je, vala, buckuriš. Borbe su prilicno dosadne. Obartite pažnju, u svakoj je Zagor nenadmašiv i nadmocan. Sada ce mi neko reci da se sjetim da je Zagor ipak takav strip, pomalo naivan, ali drag, u kome su takve situacije uobicajene. Ali, ja onda srecno iskacem sa sledecim upecatljivim argumentom: Zagor je uvijek imao neprijatelje koje je jedva pobjedivao ili nikako. U tome leži i veliki dio vrijednosti ovog stripa: veoma zanimljivi neprijatelji i napetost, koju iz volšebnog razloga uvijek osjecamo u vazduhu, bez obzira na to što znamo da ce Zagor pobijediti. Najbolje Zagorove epizode su one u kojima on nije TOLIKO nadmocan, u kojima je prikazan kao obican covjek, približen citaocu, bilo da je on mali djecacic ili odratao covjek koji uživa u dobrim starim stripovima. ''Sloboda ili smrt, Divovi dobra i zla, Velika zavjera...'' A ovdje je on u svakoj borbi apsolutno nadmocan. Jedino mi je bio zanimljiv onaj dvoboj sa poglavicom Hjurona, ali i za to važe gorenavedeni argumenti. David je kao lik prilicno blijedo i loše prikazan. Neobicno za Bosleija, moram priznati. Dobro, tako nešta može da prode kada je u pitanju pomocni ili sporedni lik, ali David, kao bocni lik (bez koga radnja nema smisla), ili cak i kao glavni, ne smije patiti od te mane! On kroz citavu epizodu kuka o svom pamcenju. Dobro, i ja bi bio izbezumljen, ali je scenarista polako, lagano, necujno, prešao tu tanku granicu izmedu sjete (na granici pozitivnog i negativnog osjecaja) i patetike. Ne znam, Dejvid mi je bio zaista dosadan epizodista i brzo cu ga zaboraviti. Strip je prerazvucen, loše rasporeden, i vrlo cesto dosadan. A može se provuci kao najbolji Zagor u zadnjih šest mjeseci. Kuku majko... Sildavija! Najveca glupost! Boseli, legendo, kupio si me ''Nestalim istraživacem'', ''Bracom po krvi'' i Dampirom, ali ne izmišljaj male evropske kraljevine sa zlim namjesnicima. Napiši, lijepo i glasno da je Dejvid princ SRBIJE, kako mi, nesrecni citaoci sa ovih prostora, ne bismo doživljavali napade ozlojedenosti zbog jeftinih insinuacija i kojekakvih recenica koje bi trebalo sve da objasne (strana 41)! ''Zli namesnik Gorvan''... ''Nesrecni ljudi žele da im se vrati stara dinastija, a onda ce procvijetati cvijece i granuti sunce...'' Divna patetika, zar ne? Znaci, Dejvid je u stvari Dejvid Obrenovic. A ko de ga znati u kom razdoblju naše istorije se Boseli pogubio, tako da može biti i Dejvid Karadordevic...

Edited by - Mhejl on 12/12/2009 00:09:15
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 12/12/2009 : 00:14:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Placenik je valjda Kleg a ne Kreg...
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000