forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Jutros na kiosku
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

cronos six
Advanced Member

Serbia
7929 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/10/2009 : 19:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by bacho

Još uvijek niste, o vi branitelji SA/LU, objasnili poskupljenje od 20 %. Dvadeset posto majstori, to je iznos još jednog PDV-a.
Nova recesija, povecan PDV za još koji posto, tiskara zajebava...?
Ništa novo nisam ni nacuo.

Mene baš brige za cijenu, ja ga mogu priuštiti i kupio sam ga.
Pitanje je hoceli ga nova djeca s roditeljima prosjecnih primanja moci izmoliti od roditelja, a bez njih nema opstanka ni za jednog strip izdavaca na ovim prostorime, jer mi stari jarci cemo sigurno nestati (biologija je opaka).

Ali ako baš hocete, zašto ne izdaju mjesecno jednoga po 18 kn, umjesto dva spojena dvomjesecno?
Ako boja bitno poskupljuje strip onda kod spojenog dvostrukog izdanja bez jedne naslovnice, a naslovnica je jedina obojana, razlika u cijeni u odnosu dva izdanja s obje nasovnice ne može biti 2 - 6 kn.

Cista glupost - još uvijek jeftinije nego dva dva izdanja nego dva po 18 kn. Je jeftinije, samo ne za kupca!

Kad se samo sjetim da kupujem ovo izdanje, cisto da podržavam nastavak života stripova na kioscima gdje im je primarno mjesto. Uh!

basho u potpunosti se slazem s tobom,naveo si bas sve sto treba.isti je slucaj bio sa v.c kad sam izbacen.ustvari od besa sam morao i vredjati i ne krivim manhutera zbog toga.ali evo opet se ponavlja,ako vec poskupljujete izdanje neka bude i 32kn,ali ocemo naslovnice.100% jos 1 minus u izdavastvu,klincima je to skupo,a nas je premalo?licno sam i ja na dnu s lovom,ali prece cu krpiti ako treba i 3 meseca da kupim 1 libellusovo izdanje nego da dobijem izdanje bez naslovnice.evo licno bih zamolio izdavace (bilo koje)da nam razjasne koji je problem naslova i dali su za to preskupa prava?ovo se odnosi i na zagora-odabrane price.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/10/2009 : 20:20:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Pomalo pogrešno postavljate stvari, ekonomski gledano. Prva i osnovna stvar, nije sve u cijeni goriva. Kod cijene stripova je najmanji dio cijene direktno ( pa i indirektno ) podložan cijenama goriva, dakle to zanemarite.
Mislim da bi svi tribali pokušati neke privatne biznise pa da vidimo kako to izgleda.
Ili amo vako... Prvo, da bude jasno, neman nikakvog interesa braniti izdavace, dapace... Konkretno, u ovom slucaju mi je draže dobiti kompletnu epizodu nego dvi naslovnice ( dva nastavka ). Ne opravdavam, niti mi je drago dizanje cijena ali ajmo napraviti eksperiment.
Pokušajte analizirati vlastiti posao kojim se bavite. Probajte malo zamisliti kako se osjeca krajni korisnik vaših usluga, proizvoda, nebitno... Ili kako se osješca krajni potrošac necega u cemu je dijelom i vaš rad. Opravdavate li njemu svaki porast cijena, je li svaka promina cijene u vašem poslu uvjetovana cijenama goriva na tržištu... itd. Dajte primjer nekog posla... jer ovaj forum se sve više pretvara u ekonomski studij a sve manje je ono što bi mu tribala biti prvotna namjena.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7929 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/10/2009 : 20:53:44  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
renky,ama sta ce tebi bonelli,eh kad bi izdali album bez naslovnice?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/10/2009 : 21:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ima Integrala bez naslovnica... dakle

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7929 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 17/10/2009 : 21:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Ima Integrala bez naslovnica... dakle

e to je tek tuzno.
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 17/10/2009 : 22:06:32  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message
quote:

Pomalo pogrešno postavljate stvari, ekonomski gledano. Prva i osnovna stvar, nije sve u cijeni goriva. Kod cijene stripova je najmanji dio cijene direktno ( pa i indirektno ) podložan cijenama goriva, dakle to zanemarite.
Mislim da bi svi tribali pokušati neke privatne biznise pa da vidimo kako to izgleda.
Ili amo vako... Prvo, da bude jasno, neman nikakvog interesa braniti izdavace, dapace... Konkretno, u ovom slucaju mi je draže dobiti kompletnu epizodu nego dvi naslovnice ( dva nastavka ). Ne opravdavam, niti mi je drago dizanje cijena ali ajmo napraviti eksperiment.
Pokušajte analizirati vlastiti posao kojim se bavite. Probajte malo zamisliti kako se osjeca krajni korisnik vaših usluga, proizvoda, nebitno... Ili kako se osješca krajni potrošac necega u cemu je dijelom i vaš rad. Opravdavate li njemu svaki porast cijena, je li svaka promina cijene u vašem poslu uvjetovana cijenama goriva na tržištu... itd. Dajte primjer nekog posla... jer ovaj forum se sve više pretvara u ekonomski studij a sve manje je ono što bi mu tribala biti prvotna namjena.

Ma nema nikakve potrebe da izdavaci nama podnose racune o bilo cemu. To je i razlog zašto se uopce nisam ukljucio u onu primitivnu raspravu koju je pokrenuo onaj prof. ili kako vec.

Stvar je ovdje za mene jednostavna; ne vidim ekonomski razlog ovako drasticnom poskupljenju (ponavljam se, meni ne utjece na budžet gotovo ni malo), zato sam reagirao i zato jer ovim izdavac dovodi u opasnost širenje stip populacije koja je više nego mala.

Ne vidim da i jedan forumaš ima ideju koji bi bio razlog ovog poskupljenja. Nije to sitna korekcija cijene, to je 20% poskupljenje.
Nije izdavac dužan meni podnositi racun, ali volio bi razlog poskupljenju na logican i uvjerljiv nacin shvatiti. A to me baš ne ide, osim da ne vidim ociti razlog u stjecanju dobiti (opet ponavljam, potpuno legalan razlog). Volio bih da mi bilo tko da naslutiti kako ovaj potez radi na opstanku Martina na kioscima. Stvarno bih.

O naslovnicama sam govorio u sklopu mojih promišljanja o ekonomskoj racunici. Inace ih vrlo malo cijenim i sam prethodni potez SA kojim je spojeno dva stripa (ili jedna cjelovita epizoda) u dvomjesecno izdanje bez naslovnica uz prihvatljivu cijenu sam držao vrhunskim poslovnim potezom usmjerenim na opstanak ovog izdanja na kiosku.

Meni je žao Renky što se vi koji se svi medusobno više ili manje dobro poznajete osjecate napadnutim ili prozvanim kad se pokrene rasprava (jer ovo nije ništa drugo) o poslovnim potezima izdavaca. Od mene necete cuti termine kakvi su meni imputirani (pljackaši i sl.), nema nikakvog napada na osobnoj razini, ni na izdavaca ni vas ostale, to držim jadnim oblikom ponašanja.

Gorcine na ovakav potez ima, ali iz razloga koje sam naveo i koje navodim u nastavku.

Sigurno ce se izdavac ovim potezom pokriti ekonomski, ili ce kao što sam rekao profitirati, što nije grijeh uopce, ali, radi protiv stripa. U to sam uvjeren i teško ce me tko u suprotno uvjeriti. Znam da se trgovacka društva sukladno propisima moraju osnivati radi profita i da profit rukovodi poslovnom politikom (nisam primjetio da je i jedan izdavac udruga, koje su pak po zakonu neprofitne, a isto tako mogu izdavati), ali svi naši izdavaci se kunu da rade na širenju strip populacije.

Ovakvim potezima rade upravo protiv ideje širenja stripa. Stalno upirem na djecu, jer ako kao mi ne zavole strip (koji im lagano postaje nedostupan) do 15-16 godine, nece kasnije. Time onda režu granu na kojoj sjede. Nema novih stripovila, stari s vremenom iz ovog ili onog razloga nestaju...

Bojim se da ovim potezom Marty nestaje s kioska. Lagano, ali sigurno.

Za kraj, ne bih kiosk strip uopce usporedivao s Libellusovim izdanjima. Ono su kolekcionarska izdanja na koja ili pristaješ ili ne i platiš cijenu ili ne. Svaka im cast na njima. Ali da bi došao do njih moraš odrasti na kiosk izdanju ili kao mali imati bogate roditelje. Ima takvih, ali ne puno u prosjeku.

I´m too old for this shit.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9470 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 17/10/2009 : 22:20:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
ovako...
teška su vremena za stripove i to stoji ali...
cekat 15-16 godina da se djeca navuku an stripove, pa je*ote, tada trebaju ganjat cure a ne stripove
mislim da je bolja strategija:
navuc, djecu na stripove, cim se nauce citati, ili još bolje cim prohodaju premda je malo neostvarivo
naravno, cjena tu ne igra ulogu jer u prvo vrijeme, sami roditelji kupuju im (ili sebi) stripove.
Dakle samo trebaju stari stripofili širit "zarazu" dalje i sve ce biti u redu...

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/10/2009 : 22:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Prvo i osnovno a to je svima jasno, dica ne kupuju stripove... Bez obzira na cijenu. Na žalost ali to je tako. Pa tog jadnog i nevoljnog Martija se vec godinama prodaje 800 komada u HR. Po nekad manjim, danas vecim cijenama. U ovom ili onom obliku.
Ti isti klinci rade kupe kutiju duvana, popiju pivu, nego što ce kupiti strip. To je još žalosnije ali znamo... istinito.
Ne vidim razloga da se ja ili oni koji nisu direktno u izdavaštvu osjecaju prozvanim ali sam kažeš, poznajemo se i poznajemo problematiku. Iz tog razloga znam da stvari nisu samo crno-bile. Prica je ipak kompliciranija.

Kako mi kao krajni konzumenti možemo znati jel' se nešto prominilo u cijenama...
prava
prijevoda
lekture
upisa
dizajna
tiska
distribucije
radne snage
skladišta
marži

Kako znamo da izdavac vec, lupam, deset zadnjih brojeva nije na nuli ili u minusu pa "vecim" poskupljenjem pokriva "trošak" i možda osigurava duži period iste cijene.

Ma da ne duljim puno...

Kako znamo da sljedeci broj nece koštati 20 ili 25kn?

Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 17/10/2009 : 22:57:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
A možda stvarno ovo nije konacno poskupljenje. Možda ce imati dvije cijene kao i Zagor Klasik - 25 za manji broj stranica i 30 za veci.

Ipak, ponešto sumnjam u to

No sikiriki
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 17/10/2009 : 22:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
quote:

Pokušajte analizirati vlastiti posao kojim se bavite. Probajte malo zamisliti kako se osjeca krajni korisnik vaših usluga, proizvoda, nebitno... Ili kako se osješca krajni potrošac necega u cemu je dijelom i vaš rad.

Ja radim na faxu. Prema tome, moji krajnji potrošaci su konstantno nezadovoljni...

No sikiriki
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5133 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 17/10/2009 : 23:45:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
quote:
Originally posted by bacho

[quote]Originally posted by Renky

Pomalo pogrešno postavljate stvari, ekonomski gledano. Prva i osnovna stvar, nije sve u cijeni goriva.

Stvar je ovdje za mene jednostavna; ne vidim ekonomski razlog ovako drasticnom poskupljenju (ponavljam se, meni ne utjece na budžet gotovo ni malo), zato sam reagirao i zato jer ovim izdavac dovodi u opasnost širenje stip populacije koja je više nego mala.

Ne vidim da i jedan forumaš ima ideju koji bi bio razlog ovog poskupljenja. Nije to sitna korekcija cijene, to je 20% poskupljenje.
Nije izdavac dužan meni podnositi racun, ali volio bi razlog poskupljenju na logican i uvjerljiv nacin shvatiti. O naslovnicama sam govorio u sklopu mojih promišljanja o ekonomskoj racunici. Inace ih vrlo malo cijenim i sam prethodni potez SA kojim je spojeno dva stripa (ili jedna cjelovita epizoda) u dvomjesecno izdanje bez naslovnica uz prihvatljivu cijenu sam držao vrhunskim poslovnim potezom usmjerenim na opstanak ovog izdanja na kiosku.

Meni je žao Renky što se vi koji se svi medusobno više ili manje dobro poznajete osjecate napadnutim ili prozvanim kad se pokrene rasprava (jer ovo nije ništa drugo) o poslovnim potezima izdavaca. Od mene necete cuti termine kakvi su meni imputirani (pljackaši i sl.), nema nikakvog napada na osobnoj razini, ni na izdavaca ni vas ostale, to držim jadnim oblikom ponašanja.

Gorcine na ovakav potez ima, ali iz razloga koje sam naveo i koje navodim u nastavku.

Bojim se da ovim potezom Marty nestaje s kioska. Lagano, ali sigurno.

]

i krafne su tako išle gore s cijenom

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/10/2009 : 07:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Nece zbog tih 5 kuna MM nestati sa kioska vec suprotno,to ce mu obezbjediti još godinu dana ili dvije.
A zašto bi izdavac trebao objašnjavati razlog za poskupljenje?
A u ovom slucaju svi znamo da se Mm slabo/preslabo prodaje i da ce mu ovo poskupljenje dati još malo života kojeg mu želimo).
A šta se tice onog broja prije od 25 kuna,nije nitko vikao bravo,super kad se dobilo strip za 12,5 kn a prije je koštao 16(18).
Za one koji žele da im je skuplji strip a da ima sve naslovnice preporucujem Libellus(i tako ce stici Agenta za 4-5 godina).
Meni je bitno da bude šta jeftiniji,hc,višestruke naslovnice i papiri od 1000 grama me ne zanimaju kod stripa koji izlazi na kiosku.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 18/10/2009 : 08:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Ma ljudi da je poskupeo zagor 20% pa da se bunite, obzirom da jedini ima sigurnu prodaju.Ali Marti dobro je i da izlazi obzirom na to koliko ga ljudi kupi. Ne verujem da je SA ovim potezom hteo da zaradi, pre je bilo rec o neophodnom potezu za spasavanje serijala MM-a.

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod

Edited by - tiberije on 18/10/2009 08:28:43
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 18/10/2009 : 10:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
A jutros na kiosku ja vidim neki japanski strip tj. mangu , nisam je listao ali pojavila se. niti sam gledao cenu

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19110 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/10/2009 : 12:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
pih, koliko buke za ništa, kod cetri Martija na kioscima valjda cete preživjeti i
to poskupljenje.Nije to Zagor, koji izlazi svaki treci dan.
Ne kukajte i kupujte Martija, jer samo od Bernardove milosti zavisi, da je još na kiocima.
Ili bi radije Martija na nacin 500 kom HC u striparnicama po 15 evra?
Odluka je na vama, samo ne kupite ovaj broj pa cete ubrzo po HC u striparnicu.
Proda se ga nekih dobrih 1000 komada a vi bi da bude badava.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000