Kao šta je navedeno u drugom topicu od 01.01.2010g.SAF više nece prodavati prava na Bonellijeve stripove. Da li to nešto mjenja za izdavace iz ex yu?? Manje cijene,više cijene,iste cijene??? Novi naslovi,stari naslovi,nikakvi naslovi?? Ajmo!
evo par konkretnih pitanja pa k'o zna - nek puca 1) da li to znaci da se može promijeniti izdavacka politika? tempo izlaženja? junaci koji se izdaju? da li je SAF ista od toga ikome štopao? 2) da li to znaci promjena posrednika ili potpuno uklanjanje posrednika? znaci MV ce Libellus direktno dogovarati sa Bonellijem, ako netko hoce Brad Barrona, opet ce direktno dogovarati i slicno? 3) ako netko (necemo pokazivati prstom) želi platiti Castelliniju extra lovu za epizode koje Bonelli mora extra platiti van teritorija Italije, da li bi Bonelli sad radije pristao kad ne mora još dijeliti extra lovu s nekim trecim? 4) da li izdavacka politika - kvaliteta i kontinuitet izdanja na Hrvatskom i inim teritorijima - može sad imati prednost pri dogovoru sa Bonellijem? 5) da li itko od HR izdavaca razmišlja o digitalnoj distribuciji stripova - malo je tržište a lakše bi se kontrolirala distribucija zbog toga što npr talijani ili englezi uglavnom ne bi mogli ništa sa ukradenim digitalnim kopijama stripova na hrvatskom jeziku? eto - danke unaprijed svima koji se ukljuce
koliko se sjecam iz raznih prica na forumu Magicni Vjetar nije bio Safov, nego se dogovaralo s drugima ( imaš u knjigi Copyright by Manfredi& Sergio Bonelli Editore)
SAF je bio prilicno tvrd, dok se sa "Bonellijem" dalo dogovoriti. Ne znam nikoga ko je SAF-u placao prava manje od 1000 eura po broju, dok znam ne jedan primer kad su ta prava bila "samo" 300 eura i tad se placalo "Bonelliju". Doduse, znam ga ipak jedan primer kad je SAF naplatio manje ta prava uz obavezu izdavaca da doplati do nivoa of 8% cene ukupno prodatih primeraka u drugoj ili trecoj fazi prodaje. No, ne bih o tome dok se sam izdavac na kojeg mislim ne javi sam i otkrije ako sam bude zeleo
A valjda u Bonelliju nisu bili zadovoljni sa SAF-om? A nije ih ni uspio progurati na USA tržište.I to je cudno s obzirom na kvalitetu/nekvalitetu naslova i kolicinu stranica za npr.4 usd naspram americke svešcice od dvadesetak stranica sa malo kadrova po stranici. Jedan Bonellijev strip od 96 str. odgovara npr.jednom USA tpb od 6 svešcica.Omjer kolicine price i cijene je nesumnjivo u Bonellijevu korist.Nije stvar ni u boji jer uspjeh mangi govori da mogu uspjeti c/b stripovi u USA.Ili su mange puno bolje po prici i spektru kojeg obuhvacaju a Bonellijevi naslovi su staromodni?? Nece biti ni to,jer ima novih Bonellijevih serija vrlo dobre kvalitete. Mislim da Bonelli u USA još nije zapravo ni ozbiljno pokušao prodor i ako se tu potrude mogli bi(kao šta kaže HOH)biti hit.
americka mlada publika nece nikad pratiti beskonacne serijale od 100 brbljavih stranica s mnogo kadrova mjesecno, da je sad i mukte... to za njih nije strip nego oblacici oko kojih ima nesto crteza...
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
americka mlada publika nece nikad pratiti beskonacne serijale od 100 brbljavih stranica s mnogo kadrova mjesecno, da je sad i mukte... to za njih nije strip nego oblacici oko kojih ima nesto crteza...
Šta se tice dugovjecnih serijala u USA ih ima najviše.A kad malo pogledaš njihove forume vidjet ceš kako su sitnicavi u pogledu poskupljenja i broja stranica stripa kojeg dobiju za svoj dolar. Sve je u marketingu!
A valjda u Bonelliju nisu bili zadovoljni sa SAF-om? A nije ih ni uspio progurati na USA tržište.I to je cudno s obzirom na kvalitetu/nekvalitetu naslova i kolicinu stranica za npr.4 usd naspram americke svešcice od dvadesetak stranica sa malo kadrova po stranici. Jedan Bonellijev strip od 96 str. odgovara npr.jednom USA tpb od 6 svešcica.Omjer kolicine price i cijene je nesumnjivo u Bonellijevu korist.Nije stvar ni u boji jer uspjeh mangi govori da mogu uspjeti c/b stripovi u USA.Ili su mange puno bolje po prici i spektru kojeg obuhvacaju a Bonellijevi naslovi su staromodni?? Nece biti ni to,jer ima novih Bonellijevih serija vrlo dobre kvalitete. Mislim da Bonelli u USA još nije zapravo ni ozbiljno pokušao prodor i ako se tu potrude mogli bi(kao šta kaže HOH)biti hit.
Cekaj, pa i 5 USA epizoda imaju više strana od 96 ?
ja i neocekujem neki popust,al se nadam jos vecoj ekspanziji bonellija u srbiji.
Zar ovo sad nije dovoljno
pa evo recimo ovako-fale-julija,brendon,volto nacosto,dix....
Trazis preko hljeba pogace Imate 2 naslova sedmicno zar nije dovoljno
Julija/pukla u cro (solidan strip ali nista narocito) Volto nascosto/ od Mafesta u maju 2010 u prodaji u cro (znaci od juna u srb) Brendon/ i tata bi sine dix
i? zna se ko sad poslje razkida sa SAF-om drži prava za Bonelli stripove na podrucju Ex -Yuge? Bonelli? Netko drugi? Nitko? Kako izlazi Ludens i SA u zadnje vrijeme izgleda da nitko...
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!