forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Sta Vam najvise nedostaje?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

djbojan
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
29 Posts

Member since 30/03/2009

Posted - 29/10/2009 : 16:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send djbojan a Private Message
Danas kad kupih nove ODA-Brane price, podsjetih se starih dobrih vremena. Kad se imalo mnogo manje godina i kad je sve nekako imalo drugaciji shmek.

Iz tog perioda ZS i LMS u odnosu na ovo sad sta Vam najvise nedostaje? Ima li nostalgije za tim periodom?

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/10/2009 : 16:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
nedostaje mi vremena citati stripove

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/10/2009 : 17:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Nedostajale su stranice, naslovnice, tu i tamo boja, pasice, nedostajali su podatci o autorima, nedostajalo je papira, up-date naslova,... itd.

To mi, na moju veliku radost, uglavnom ne nedostaje. Pa ni iz nostalgije.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 29/10/2009 : 19:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

nedostaje mi vremena citati stripove

Kao i meni, možda koji prije spavanja...

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7890 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 29/10/2009 : 20:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
sve...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 29/10/2009 : 21:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Najviše mi nedostaje drug Tito...

Wtf?
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/10/2009 : 21:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:
Originally posted by djbojan

Iz tog perioda ZS i LMS u odnosu na ovo sad sta Vam najvise nedostaje? Ima li nostalgije za tim periodom?

Apsolutno sve. To je bilo jedno zaista pravo zlatno vreme stripa. Kada smo kao klinci formirali redove ispred kioska da bi sacekali novi strip. Potom se razmenjivali (dva Mister Noa za jednog Zagora) sutra prepricavali radnju stripa i tražili groznicavo nastavak.

Ovo danas je katastrofa. Onaj pravi smisao stripa se gubi.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41175 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 29/10/2009 : 21:53:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Kakvo pitanje... Sve mi nedostaje... Ona bezbriznost.. Jedina mi briga bila od koga cu munuti pare da kupim strip.. Jednom sam caletu celu platu ukrao iz ormara i otisao kod nekog lika i kupio stripove.. Kada mi je rekao: "Zapamtices danasnji dan" bio je u pravu... Nikada ga nisam zaboravio...

Ja jos nisam uzeo OP, ali cu valjda u subotu na sajmu, i ne mogu da docekam... Procitao sam bezbroj puta tu pricu i mislim da cu je opet progutati...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/10/2009 : 21:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:
Originally posted by goksi

quote:

Apsolutno sve. To je bilo jedno zaista pravo zlatno vreme stripa. Kada smo kao klinci formirali redove ispred kioska da bi sacekali novi strip. Potom se razmenjivali (dva Mister Noa za jednog Zagora) sutra prepricavali radnju stripa i tražili groznicavo nastavak.

Pa da. S' tim što to nema veze samo sa stripom. Sve stvari sada imaju drugaciji smisao. Sve se menja. Novo vreme, jbg.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/10/2009 : 21:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by bagi

Najviše mi nedostaje drug Tito...

Tito je citao stripove?

Ali istina, za vreme stare Juge tesko sam cekao svaki tjedan za novi broj, mada smo i danas natovareni razno raznim izdanjima, samo sto su HC. Sve izgleda bolje danas (nema cenzure, rezanja stranica, dostojni prijevodi..) ali nema one djecje... kako da kazem... nema one naivnosti pa zara u ocima, pre kraj ZS/LMS sam imao obicaj obici cijeli grad da nadzem primjerak, a i prije bi mogao gledati izdanja u kioscima long long time (khm, to mi je i dandanas deformacija, samo sto ih vise "osvrknem" pogledom).
Mozda sto nisam vise u osnovnoj...

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/10/2009 : 22:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

Pa da. S' tim što to nema veze samo sa stripom. Sve stvari sada imaju drugaciji smisao. Sve se menja. Novo vreme, jbg.

Upravo to. Ko bi rekao tamo '87 da cemo jednog dana imati Bonellija u HC i da ce biti vise vazno kako strip izgleda na polici nego koliko si ga puta precitao. Nemam nista protiv HC, kupujem ih i sam, ali to je neko novo vrijeme (bi rekli BuldoŽder).
Mada smo u prosjeku i mi stariji, trebali bi pitati danasnju omladinu, da li ko cita stripove i sta im znace. Ja ih bas i ne znam puno iz OS (preko prijatelja) a da citaju stripove i gomiluju ih.

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/10/2009 : 23:01:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
Meni, na neki nacin, nedostaje ona mistifikacija koja je, izmedu ostalog, pratila i strip. Sigurno ste i vi kao klinci bili u situaciji da vam neki drugar kaže: 'znaš li ti da postoji epizoda u kojoj Zagor(i onda izmisli neku fantasticnu pricu)...' Ako bi ga, onako sav uzbuden, pitao da ti je posudi da procitaš, on bi ti rekao kako tu epizodu ima njegov stariji brat od tetke koji nikome ne daje svoje stripove.

Takode, ako se secate kutka za kolekcionare u LMS. Bilo je oglasa gde su likovi tražili nepostojece epizode: Zagorovo detinjstvo, Prica o Zagoru(istovremeno bi tražili i postojecu Zagor prica), Duh sa sekirom...

Sada živimo u vremenu kada su ovakve situacije skoro nemoguce. Dovoljno je da imaš komp koji je prikacen na internet i da odeš na sajt SBE ili stripovi.com-homepage i da saznaš informacije koje te interesuju.
Kada danas VC ili Ludens najave novog Zagora odmah se na forumu javi neko ko kaže: "aha, to je ona epizoda od tri nastavka koju je napisao 'taj i taj' i nacrtao 'taj i taj', a u kojoj se Zagor po x-ti put susrece sa 'tim i tim', a njihov sledeci susret ce biti u epizodi 'toj i toj' koja ce kod nas biti objavljena 2014."
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/10/2009 : 23:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Nedostaje mi ona carolija doživljavanja svega po prvi put kroz nevine oci mladosti. Tada je sve bilo bolje i ljepše. Uz flips, mrljao sam i savijao po 30 stripova odjednom...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 29/10/2009 23:39:28
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2375 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 30/10/2009 : 00:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message
Meni najviše nedostaje novaca,jer da imam dovoljno love ništa mi od stripova nebi nedostajalo(imao bi sva izdanja i sve brojeve).

#!??

Edited by - bvagner3 on 30/10/2009 00:04:12
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 30/10/2009 : 00:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Nedostajale su stranice, naslovnice, tu i tamo boja, pasice, nedostajali su podatci o autorima, nedostajalo je papira, up-date naslova,... itd.

nedostajali su i dvd-ovi, a cini mi se cak i blu-ray. mislim da nije bilo ni pc-ja, ni maca, pa ni mcdonaldsa. koliko se sjecam, cak ni 3d imax cinestar kina nije bilo. tv je pak bio nekakva obla kutijica s uzasnom crno-bijelom slikom rezolucije 12xcetri i po, osim kod mate iz minkena koji je imao neko cudo u 4 boje a i veliku kutiju od 50 kila u koju si ubacivao neke kutije sa slikom.

i sto onda... jer nismo znali da to nedostaje. niti nas je bilo briga. citali smo strip radi stripa, s gustom. a danas smo bolesni geekovi - perfekcionisticki kolekcionari.
dakle, nedostaje nam razum...
nedostaje nam život.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 30/10/2009 : 01:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Nedostaje mi osecaj koji sam imao kada sam sa 12 godina nabavio ZS 0013 Nasilje u Drakvudu, i rekao sebi: "Nenade sta god da se desi nadalje u tvom zivotu, ovo je dokaz da si uspeo".

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod

Edited by - tiberije on 30/10/2009 01:42:18
Go to Top of Page

djbojan
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
29 Posts

Member since 30/03/2009

Posted - 30/10/2009 : 03:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send djbojan a Private Message
quote:
Originally posted by goksi

quote:

ziva istina. sve danas je nekako na dohvat ruke, svi ti popisi spiskovi, naslovnice, u one vrijeme nije bilo ni interneta ni foruma, nekako je sve izgubilo svoju char, kad znas sta ce izaci narednih par mjeseci unaprijed.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41175 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 30/10/2009 : 05:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by tiberije

Nedostaje mi osecaj koji sam imao kada sam sa 12 godina nabavio ZS 0013 Nasilje u Drakvudu, i rekao sebi: "Nenade sta god da se desi nadalje u tvom zivotu, ovo je dokaz da si uspeo".

Ovo sam morao da citiram.. VRHUNSKI POST ! ! !

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19600 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 30/10/2009 : 07:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
nedostaju mi neki ljudi(upalit cu svecu ovih dana za njih),nedostaje mi drug(zna se koji),
nedostaje mi ono veselje kad mi mama u cekaonici kod zubara kupila LMS 287 IZA MASKE,Kit Teller
naravo, nedostaje mi ono doba kad sam u školi mjenjao mamine znacke za stripove(koje mi je za kaznu kasnije spalila),nedostaju mi prijatelji sa kojima sam prepricavao Blekove zgode u KRIKU SOVE ili cica koji mi je poklonio ZIMSKU ZMIJU u zamjenu za Laso romane, nedostaje mi svaki petak Politikin zabavnik,nedostaje mi par kioska na kojima smo zadivljeni promatrali one žute knjižice,nekako nam je ZS bila draža od LMS(zbog Zagora naravno), nedostaje mi ona trampa u srednjoj školi in satovi ucenja sa novim Zagorom izpod klupe,nedostaje mi ona kolekcija(citava)
ZS i LMS koji sam budala prodao,nedostaje mi ona nazovi sjekira koji sam sa prijateljem napravio iz jedne palice i malog kamena,nedostaje mi.......
ma šta pricam....nedostaje mi SVE iz onog doba...i ne stidim se svoje nostalgicnosti...ponosam sam na nju.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/10/2009 : 07:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Uz flips, mrljao sam i savijao po 30 stripova odjednom...

Na koji flips to mislis? Ja se sjecam da sam kao po ritualu uz novi strip otvorio i vrecicu Alka flipsa (iz Cacka) i uzivao. Jos danas sjecam se tog ukusa.
Da li neko iz Srbije zna, postoji li jos uvijek ovaj Alka flips? Bio je iz kukuruznog brasna u "obliku prstena" ali ne bas pravilnog oblika. Mada sumnjam...

Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 30/10/2009 : 08:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message
Pa ljudi...

Polovini vam fali djetinstvo... I meni!!! Odrasli smo jebi ga.... To se nece vratit...
Jedino nam ostaje, da probamo svojoj djeci omogucit, da dodju do tih istih plemenitih osjecaja (ko one izmišljene zagorove price koje u stripu ima brat od tetke.... Ko onaj osjecaj kad je decko dobio ZS 13 i znao da je uspeo u životu... Ki onaj LMS 287 kod zubara), da ih gledamo i da smo sretni zajedno s njima...

A pored djetinstva fali mi i serijal u stilu ZS /LMS. Svakog tjedna jedan strip, mješani junaci, uz glavni strip i dodatna prica. Loš papir, niska cjena, pa da deca opet stoje pred kioscima...
Samo što ova deca danas u Sloveniji jugoslavenski jezik više ni ne poznaju.... (pa smo opet tu: pet jezika, pet trgova, pa pet prevoda pa.... eh...). A u biti, nece slovenski jezik crknut ako ce deca citat srpske ili hrvatske stripove: slovenski jezik ce crknut, ako ce deca citat (pa i stripove) u netacnom, "nepravilnem" slovenskom jeziku....

Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce...
Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 30/10/2009 : 08:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message
quote:
... ...bi mogao gledati izdanja u kioscima long long time (khm, to mi je i dandanas deformacija, samo sto ih vise "osvrknem" pogledom).
Mozda sto nisam vise u osnovnoj...

I ti, prijatelju?... I ja....
Nema mi ljepšeg pogleda, kad dodjem u grad, od otvorenog kioska...
Aj živote kurvo stara...

Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce...
Go to Top of Page

Milos Bosnjak
New Member

Serbia
281 Posts

Member since 10/02/2009

Posted - 30/10/2009 : 09:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Milos Bosnjak a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

nedostajali su i dvd-ovi, a cini mi se cak i blu-ray. mislim da nije bilo ni pc-ja, ni maca, pa ni mcdonaldsa. koliko se sjecam, cak ni 3d imax cinestar kina nije bilo. tv je pak bio nekakva obla kutijica s uzasnom crno-bijelom slikom rezolucije 12xcetri i po, osim kod mate iz minkena koji je imao neko cudo u 4 boje a i veliku kutiju od 50 kila u koju si ubacivao neke kutije sa slikom.

i sto onda... jer nismo znali da to nedostaje. niti nas je bilo briga. citali smo strip radi stripa, s gustom. a danas smo bolesni geekovi - perfekcionisticki kolekcionari.
nedostaje nam život.

Go to Top of Page

Milos Bosnjak
New Member

Serbia
281 Posts

Member since 10/02/2009

Posted - 30/10/2009 : 09:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Milos Bosnjak a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

nedostaje nam život.

Jbg, izgleda svima da nedostaje detinjstvo. Ne znam sta smo kog vraga i odrastali.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19600 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 30/10/2009 : 10:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
znam da je bilo dosta debata na temu zašto više nema Zlatne serije i LMS, ali ja neizleceni nostalgicar još uvijek vjerujem da je VC pogrešio što nije krenuo sa svojim stripovima sa tim logoima. Neznam za prava, kojih drži ili dal Dnecvnik još postoju(vjerovatno ne) ali da se krenulo
recimo sa:

NOVA ZLATNA SERIJA: LUNOV MAGNUS STRIP:

1. Zagor TAJNA SUMERA 1.Mister No DVADESET GODINA KASNIJE
2. Tex MEFISTO! 2.Dampir ÐAVOLJI SIN
3. Kom.Mark OTETA BETI 3.Martin Mis.SUDBINA ATLANTIDE
4. Dilan CAROBNI FRULAŠ 4.Brad Baron NELJUDI
5. Zagor ZAMKA I OTROV 5.Mister No ZEMLJA I SLOBODA
6. Tex ZAMKA ZA KARSONA 6.Dampir PLEME NOCI
. .
. .
. .
Sva ostala izdanja koja idu sada kod VC bili bi specijalni ili vanredni brojevi.(Ciko,sp.Zagor)
Tako bi bila prodaja znatno bolja, jer bi ljudi kupovali i izdanja koja sada ne,recimo onaj
ko sada ne kupuje Marka(ima i takvih) sada kad bi bio Mark 3 broj Zlatne serije, njega bi kupio
jer fuckaš kolekciju sa manjkajucim brojevima.Da ne govorim o faktoru nostalgije koji bi igrao
znatno vecu ulogu od sada, kad su na kioscima pojedinacni junaki sa svojim brojevima.
Oprostite na mudrovanju, nije baš u vezi topica ali povukla me nostalgija za ZS i LMS.
Sigurno se dosta njih nece složiti sa tim ali to je moje mišljenje, koje nije obavezno pravo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/10/2009 : 10:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Obi-wan

Uz flips, mrljao sam i savijao po 30 stripova odjednom...

Na koji flips to mislis? Ja se sjecam da sam kao po ritualu uz novi strip otvorio i vrecicu Alka flipsa (iz Cacka) i uzivao. Jos danas sjecam se tog ukusa.
Da li neko iz Srbije zna, postoji li jos uvijek ovaj Alka flips? Bio je iz kukuruznog brasna u "obliku prstena" ali ne bas pravilnog oblika. Mada sumnjam...

Nasao, jos uvek postoji http://www.slapgroup.com/slap_cacak.html , zavihak "Snekovi, peciva" ima slicica, malo se promenila kesicu ali po obliku to=to!
Steta samo sto se ne dobije i kod nas.
Bas bi uzivao citajuci neki stari ZS/LMS grickao Alka flips.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000