Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 24/11/2009 : 20:40:54
|
Vidija! Tamo san zaboravija lozinku za komentar pa evo ode izražavam pozitivan stav. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 24/11/2009 : 20:46:03
|
resetiraj je valjda nisi i mail zaboravio ,
bravo bernie
|
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
sdragan@
Senior Member
Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 24/11/2009 : 21:21:07
|
U kom obliku to ide...kao par tabli...ili ceo strip...?
|
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 24/11/2009 : 21:41:23
|
quote: Originally posted by sdragan@
U kom obliku to ide...kao par tabli...ili ceo strip...?
U cetiri dijela po tridesetak stranica. Jedanput tjedno. Ugovor je za 6 probranih epizoda/24 tjedna ukupno. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 25/11/2009 : 12:04:35
|
quote: Originally posted by Renky
Vidija! Tamo san zaboravija lozinku za komentar pa evo ode izražavam pozitivan stav.
A naivca. Šta, nisi ga cita, pa možeš najzad. Ili ce horde klinaca kojima tatice i mamice kupuju Vecernji, najzad tražiti kvalitetnije tvrde korice za Alan Ford. |
www.stripgen.com |
|
|
mars1
New Member
207 Posts
Member since 07/12/2007 |
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 25/11/2009 : 13:15:49
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
quote: Originally posted by Renky
Vidija! Tamo san zaboravija lozinku za komentar pa evo ode izražavam pozitivan stav.
A naivca. Šta, nisi ga cita, pa možeš najzad. Ili ce horde klinaca kojima tatice i mamice kupuju Vecernji, najzad tražiti kvalitetnije tvrde korice za Alan Ford.
Iskreno... nisan cita niti ga danas citam. Tu i tamo kao klinac bi sa kojom epizodom prikratija vožnju u autobusu. Dakle nisan a ni neman namjeru. Dobit gledam u percepciji "drugih" koji strip smatraju šundom ili djecijom literaturom a isti taj Vecernjak ili bilo koji drugi dnevnik im svaki dan prodaje još naivnije price samo zacinjene fotkama a ne crtežima.
I oni misle da je to cool!
Nije mi do njihovog mišljenja ali bi volija da i strip bude cool |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5086 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 25/11/2009 : 14:11:03
|
Bravo! Velika pobjeda STRIPA u ovim ne-strip vremenima... Ocito, krece 9. izdanje Grupe TNT I, kako kaže novinarka Vecernje lista, Milena Zajovic, "nakon 4o godina izlaženja Alan Ford nikad nije bio popularniji nego sad"!!!
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4o godina Alan Forda u HR |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
mars1
New Member
207 Posts
Posted - 25/11/2009 : 16:18:46
|
quote: Originally posted by mars1
Svaka cast na ovom potezu. Najbolja stvar za strip koju sam cuo u zadnjih godinu dana (a mozda i duze).
Bi li to mogao malo elaborirati?
Mogu. Strip ce biti dostupan sirokom krugu ljudi sto je u ovom trenutku najvaznije posto je strip publike vrlo malo. To se vidi i iz naklade svih nasih izdavaca (cini mi se da nijedan strip ne prelazi cca 10 000 komada ili tog reda velicine). U isto vrijeme preko Vecernjeg lista strip ce dobiti cca 100 000 ljudi (mozda i vise) sto je za nase trziste ogoman broj. Ovaj potez je ocito i smisljen da se strip priblizi sto vecem broju ljudi s nadom da ce dobar dio postati i "stripoljupci". Svima je u interesu (valjda ce i cijene stripova pasti ako narastu naklade) da se broj ljudi koje zanima strip poveca, a da bi se to postiglo treba uloziti nesto i u marketing. Zato je ovo jako vazan potez u popularizaciji stripa. Nadam se da je objasnjenje dobro i da sam malo pojasnio. |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Posted - 25/11/2009 : 17:05:26
|
Svaka cast na ovom potezu. Najbolja stvar za strip koju sam cuo u zadnjih godinu dana (a mozda i duze).
Mogu. Strip ce biti dostupan sirokom krugu ljudi sto je u ovom trenutku najvaznije posto je strip publike vrlo malo. To se vidi i iz naklade svih nasih izdavaca (cini mi se da nijedan strip ne prelazi cca 10 000 komada ili tog reda velicine). U isto vrijeme preko Vecernjeg lista strip ce dobiti cca 100 000 ljudi (mozda i vise) sto je za nase trziste ogoman broj. Ovaj potez je ocito i smisljen da se strip priblizi sto vecem broju ljudi s nadom da ce dobar dio postati i "stripoljupci". Svima je u interesu (valjda ce i cijene stripova pasti ako narastu naklade) da se broj ljudi koje zanima strip poveca, a da bi se to postiglo treba uloziti nesto i u marketing. Zato je ovo jako vazan potez u popularizaciji stripa. Nadam se da je objasnjenje dobro i da sam malo pojasnio.
Je, revolucionaran potez, da se zbio 1969. godine. Da neki Alan Ford danas. |
www.stripgen.com |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5086 Posts
Posted - 25/11/2009 : 20:21:51
|
Mogu. Strip ce biti dostupan sirokom krugu ljudi sto je u ovom trenutku najvaznije posto je strip publike vrlo malo. To se vidi i iz naklade svih nasih izdavaca (cini mi se da nijedan strip ne prelazi cca 10 000 komada ili tog reda velicine). U isto vrijeme preko Vecernjeg lista strip ce dobiti cca 100 000 ljudi (mozda i vise) sto je za nase trziste ogoman broj. Ovaj potez je ocito i smisljen da se strip priblizi sto vecem broju ljudi s nadom da ce dobar dio postati i "stripoljupci". Svima je u interesu (valjda ce i cijene stripova pasti ako narastu naklade) da se broj ljudi koje zanima strip poveca, a da bi se to postiglo treba uloziti nesto i u marketing. Zato je ovo jako vazan potez u popularizaciji stripa. Nadam se da je objasnjenje dobro i da sam malo pojasnio.
Je, revolucionaran potez, da se zbio 1969. godine. Da neki Alan Ford danas.
Majstore, na ovim topicima ekipa drugacije funkcionira __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4o godina Alan Forda u HR |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 26/11/2009 : 16:37:28
|
Danas je u Vecernjem izašao mini-tekst o Alan Fordu! |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 26/11/2009 : 16:48:09
|
Za potpuni bum na ovim prostorima, mozda bi bio sjajan marketinski potez kada bi se akcija prosirila na BIH, Crnu Goru i Srbiju Ima dnevnih u Srbiji koje bi oberucke prihvatile Alana... |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 26/11/2009 : 18:41:59
|
Evo,sad sam vidio i reklamu za AF u Vecernjem na TV. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5086 Posts
Posted - 26/11/2009 : 22:26:05
|
Da, 32 str.velikog formata u nedjelju... A stranica www.vecernji.hr uredena je od veceras u znaku Alan Forda.. __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 4o godina Alan Forda u HR |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/11/2009 : 22:52:54
|
Isprva sam mislio da ce ici kompletne epizode da se Bernie riješi remitende... Ovako u nastavcima, ko u zlatno doba novinskog stripa. Neka samo, svaka reklama je dobrodošla. Mada je AF ionako kult, institucija medu vecinskim dijelom pucanstva, tako da nece opet toliko utjecati na širenje "rijeci". |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 27/11/2009 : 03:06:54
|
a moze li mozda i ovako: s milijun izdanja jednog te istog stripa, cak je i najblentavija krava muzara presusila. pa se superklasiku ne pise dobro, a taman smo mislili opet omastiti brke (i bradu)... stoga ajmo malo pustit crnilo da se uvati jos koja desetina tisuca kravica (nakon 4 besplatna broja, ostale kupite u gorespomenutom izdanju) koje ce usput pomoci odgodi gasenja posrnulih novina koje malo tko vise uopce cita... no dok o svemu mozemo spekulirati, o jednome ne mozemo: kakvih 100 000, crni sine... vecernji danas ide ispod 45 000... tu i lezi pola zeca... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
mars1
New Member
207 Posts
|
Topic |
|