Author |
Topic |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 28/12/2009 : 14:09:09
|
Pojavio se novi topic (homepage - prijava grešaka) kojeg ce trebati održavati i zato sam otvorio ovaj topic na kojem bi svi ljudi dobre volje prijavljivali greške iz onog topica, a one bi se zatim proslijedile do nadležnih tijela zaduženih za njihov ispravak.
Pravila topica: - topic ne mora biti sustavan i pregledan, ali je poželjno odsustvo nesuvislih komentara i spamanje tipa 'ponocna kavica za društvo pri on-line birtiji' - što se tice forme, dobro bi bilo da vlastitim rijecima opišete grešku, u cemu se sastoji i tko je pocinitelj, a sve bez linkova kojih se grozim i koje sam jednom prilikom analizirao kao simptom nekrofilskog karaktera (po Frommu)
Greška ce u daljnjem tekstu biti definirana kao "sve ono što ne doprinosi izgradnji boljeg covjeka (uzetog kao pomišljivi ideal), sve što vodi daljnjoj represiji i instrumentalizaciji uma (u horkheimerovskom smislu), što umrtvljuje život i ne promatra stvaralaštvo kroz rad kao Živu Vatru (u Marxovom smislu iz Grundrisse iliti Osnovi kritike politicke ekonomije), rjecju – svako puko iznošenje podataka koje nije oplemenjeno komentarom koji potice na raspravu i suceljavanje mišljenja".
Greške ne moraju biti navodene taksativno, pa cak ni izravno, vec je dovoljno iskazati cudenje koje upucuje prema pitanju koje pak otvara neki novi vid problema.
Nakon ovog kratkog uvoda, predlažem da prionemo na posao, jer ne zaboravite: tragajuci za greškama održavat cemo onaj topic (homepage - prijava grešaka) koji održava homepage koji održavaju tijela za to nadležna. Ta tijela, premda mi to ne znamo sasvim razgovijetno, stoje onkraj stvarnosti kao njena imanentna nadgradnja (mislim da je Joseph K. to intuitivno naslucivao i stoga prigrlio tragicnu sudbinu - amor fati).
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 28/12/2009 : 15:01:34
|
Grujah je za pocetak našao grešku - ne kaže se "death linkovi", vec "dead linkovi" ili "mrtvi linkovi". |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 28/12/2009 : 16:28:40
|
ali gdje je to Grujah iznio i na koji nacin? upravo sam gore naglasio ---- svako puko iznošenje podataka koje nije oplemenjeno komentarom koji potice na raspravu i suceljavanje mišljenja----
iz tvog upisa ne vidimo kako je Grujah opisao grešku vlastitim rijecima, a doima se da je jednostavno puko i ravnodušno nabrojio greška-deathlinkovi. drugim rijecima, istaknuvši grešku, Grujah je istodobno pocinio grešku. to je "korak naprijed, dva natrag" |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 28/12/2009 : 17:14:54
|
Inferno je napisao: Death link. Ja rekoh: treba Dead Link.
Wikipedia o "dead link": A dead link (also called a broken link or dangling link) is a link on the World Wide Web that points to a web page or server that is permanently unavailable. The most common result of a dead link is a 404 error, which indicates that the web server responded, but the specific page could not be found. itd... Wikipedia o "death link": NEMA.
Urban Dictionary o "dead link": A dead link is a link on the world wide web that points to a webpage or server that is permanently unavailable. Dead links are commonplace on the Internet, but they are considered to be unprofessional. Urban Dictionary o "death linku": NEMA.
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 28/12/2009 : 17:25:55
|
Prepiska PM od @Grujah:
"Posto rece da ne offtopicarimo tamo, kaze se dead linkovi ili mrtvi linkovi, a ne death linkovi."
Dakle, Grujah je izrazio negodovanje pošto mu je nametnutim pravilima bila uskracena mogucnost i pravo da iznese grešku koja se pojavila u topicu u kojem se navode greške s homepagea. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
859 Posts
Member since 25/05/2005 |
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 28/12/2009 : 17:42:56
|
Seki is again, Seki is again, Saki is on the road again |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 28/12/2009 : 20:51:38
|
prijavljujem najvecu gresku: stinkyjev povratak sam pojam onemogucuje bilo kakvu kvalitetnu filozofsku raspravu, jbga (dubokoumno)...
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 28/12/2009 : 21:39:42
|
quote: Originally posted by Curunir
prijavljujem najvecu gresku: stinkyjev povratak sam pojam onemogucuje bilo kakvu kvalitetnu filozofsku raspravu, jbga (dubokoumno)...
a druga greska je sto ce saruman imati svoj field day YOU CANNOT PASS |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 29/12/2009 : 13:13:26
|
quote: Originally posted by Curunir prijavljujem najvecu gresku: stinkyjev povratak
ma to nije ta klasa greški više anomalija sustava dakle, red greške koji je inherentan sustavu te se ne da odstraniti - kada bi odstranio tu grešku zapravo bi odstranio i sam sustav
...
za sada je najbolji slucaj prijavka greške podnijela jedinka koja se vodi pod ur.br. 28/07/2009Grujah. u daljnjejm tekstu Clan. Clan je izvršio usporedbu dead linka i death linka pomocu aparata namijenjenog takvim aktivnostima i citavu proceduru postao ovdje u cjelosti! posebno je dojmljiv iskaz wikipedije i urbana dictionaryja o death linku: NEMA.
jedina primjedba koja bi se mogla uputiti Clanu je što nije izricito podvukao rezultat, vec je ostavio tijek procesdure netaknut, vajda smatravši da citava stvar dovoljno govori sama za sebe. eto sitan propust, ali koji ne može promaci nadležnim tijelima zaduženim za uocavanje propusta i alarmiranjem o njegovom prisustvu. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 29/12/2009 : 15:23:20
|
prijavljujem najvecu, nedopustivu i kardinalnu grešku! naime, u svaštari u topicu Nominacije za najbolji topic vec je predložen najbolji topic. najbolji topic je predložio Clan. medutim, što se dogada? ostali Clanovi, usudujem se reci ne tako istancanog ukusa, nisu momentalno zatvorili nominacije i uvažili prijedlog uvaženog Clana koji samim tim prijedlogom dokazuje da vidi dalje i više od njih. i umjesto da se topic zatvori i proglasi pobjednik (naime Clanova nominacija), poluslijepi i sve polu Clanovi drsko ustraju u daljnjem nominiranju i imaju obraza predlagati svoje polu-nominacije.
molim tijela za to nadležna da urgiraju i objasne polu Clanovima o cemu je rijec i kako stvari stoje |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25271 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25271 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 29/12/2009 : 16:45:10
|
quote: Originally posted by stinky
jel to prijavljuješ kao grešku ili samo iznosiš zapažanje (u smislu normalnog tijeka stvari)?
Pa sad...U nacelu, ovo je zapažanje. Ali, zavisno od ugla posmatranja normalnog citaoca, moguce je i jedno i drugo zapažanje (sticky/stinky) svesti pod grešku, zar ne? Možda je greška što je onaj topic sticky, ili je pak greška to što je ovaj topic stinky??? Ali mislim da i jedno i drugo zapažanje (ili greške, ako se dokažu kao takve) možemo okvalifikovati kao anomalije. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 30/12/2009 : 11:22:52
|
Stinky legendo, nedostajao si svima! |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
|
Sirko
Starting Member
13 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 30/12/2009 : 17:36:27
|
o Veliki Zagorovce, prijavi koju grešku tek toliko da zadovoljiš formu topica (i uzburkaš žabokrecinu na forumu koja se svako malo nakupi) |
|
|
|
Topic |
|