Author |
Topic |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7142 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7142 Posts
Posted - 04/11/2002 : 01:27:58
|
Hajde ljudi! Samo napisite nekoliko epizoda one koje vi znate. Znam da je crtao ove zadnje u Italiji 501,502,503. Samo napisite one koje znate. Hvala.
|
|
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 04/11/2002 : 01:58:42
|
Hvala bogu kadase to zavrsi sa mefistom, iako se po zavrsetku vidi dacese jos sresti u buducnosti, mozda vise puta nego helingen sa zagorom...
Jedna Stara Indijanska Legenda Kaze; "Prvo ces cuti kopita divljeg konja, ciji ce te udarci podsjetiti na tam-tam posmrtnih svecanosti,i u trenutku kad se pojavi glasnik smrti, ispustices dusu"...
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29448 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 04/11/2002 : 11:22:49
|
Vjerojatno tvoj topic ljudima nije pretjerano zanimljiv Ali dobro, ja cu ti pomoci, radi se o brojevima ZS 965/966 (ranc izgubljenih/u rukama cejena) ZS 1028, 1029, 1030 (tiha smrt, pustinjski duhovi, slana laguna ) FANTASTICNA EPIZODA!!! nikad dovrsen Alkatraz - ZS 1103 (it 354-357) SD 13,14,15,16 (Crni tigar, Malajska tvrdava, Paklenski prolaz, Pakleni indijanac ) - ODLICNA!!! LU 54, 55, 56 (Covjek bez prošlosti, U zemlji plemena Uta, Pakleni izazov) jos nije dovrsena, ali ja sam je procitao u originalu, odlicna!!!! Nakon toga ima samo ova zadnja s Mefistom 501-504 koja ce u nas biti objavljena nikad, a mozda ni tada. A mozda je i bolje, jer osim negovog crteza nema nista vrijedno unutra...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
fishleg
Advanced Member
Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
Posted - 04/11/2002 : 11:28:17
|
quote:
ZS 965/966 (ranc izgubljenih/u rukama cejena) ZS 1028, 1029, 1030 (tiha smrt, pustinjski duhovi, slana laguna ) FANTASTICNA EPIZODA!!! Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Slazem se
|
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 04/11/2002 : 13:14:26
|
Hmmm, moram priznati da sam iznenaden! Sto je toliko lose Markose sa tim posljednjim susretom sa Mefistom?
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6246 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 04/11/2002 : 14:18:04
|
quote:
ZS 965/966 (ranc izgubljenih/u rukama cejena) ZS 1028, 1029, 1030 (tiha smrt, pustinjski duhovi, slana laguna ) FANTASTICNA EPIZODA!!! nikad dovrsen Alkatraz - ZS 1103 (it 354-357) SD 13,14,15,16 (Crni tigar, Malajska tvrdava, Paklenski prolaz, Pakleni indijanac ) - ODLICNA!!! LU 54, 55, 56 (Covjek bez prošlosti, U zemlji plemena Uta, Pakleni izazov) jos nije dovrsena, ali ja sam je procitao u originalu, odlicna!!!! Nakon toga ima samo ova zadnja s Mefistom 501-504 koja ce u nas biti objavljena nikad, a mozda ni tada. A mozda je i bolje, jer osim negovog crteza nema nista vrijedno unutra...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Bravo Marko,ovaj popis sam dugo tražio.Kad budeš imao vremena aj molim te nabaci ovdje i popis epizoda koje su crtali Fusco ,Civitelli i Ticci u izdanju ZS ako ti nije teško.(Naime,Galepa i Letterija ne podnosim)
Bond.James Bond.
Edited by - Aco on 04/11/2002 15:56:31 |
|
|
davor
New Member
Croatia
104 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 04/11/2002 : 14:31:09
|
Galep je zakon!Bolji je od svih ostalih Texovih crtaca skupa.Cudi me kako nitko(kad se vec spominju Texovi crtaci)ne hvali Civitelia.On je po meni jedan od najboljih Bonellijevih crtaca.Ako ništa drugo,sigurno je bolji od Ville.A šta se tice Galepa,ako ga i ne volite barem mu izrazite poštovane za sve što je za Texa ucinio,i zato mu kapa dolje.Nadam se da uživa u zasluženoj mirovini.
radoja |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29448 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 04/11/2002 : 15:12:20
|
quote:
Galep je zakon!Bolji je od svih ostalih Texovih crtaca skupa.Cudi me kako nitko(kad se vec spominju Texovi crtaci)ne hvali Civitelia.On je po meni jedan od najboljih Bonellijevih crtaca.Ako ništa drugo,sigurno je bolji od Ville.A šta se tice Galepa,ako ga i ne volite barem mu izrazite poštovane za sve što je za Texa ucinio,i zato mu kapa dolje.Nadam se da uživa u zasluženoj mirovini.
radoja
Hm... ako i uziva u zasluzenoj mirovini, onda je to u vecnim lovistima posto je umro prije nekoliko godina. Slazem se sto se tice Galepa, covjek je postavio vrlo visoke standarde i sam odrzavao Texa na zivotu dugi niz godina. Meni se jako svidja, pogotovo ono zrelije razdoblje. Civitelli mi je isto odlican. Tesko mi se odluciti se izmedju njega i Ville jer svatko od njih je odlican na svoj nacin, zaista su vrhunski majstori. Zanimljivo je to kod Texa, jer svidjaju mi se razni autori sa raznim stilovima - i hiper realizam Ville i Civitellija, Galepovog elegantni klasicni crtez, pa do Ticcijevih, Fuscovih, Ortizovih i Fontovih majstorija! Letteri mi je malo slabiji ali jos uvijek dovoljno dobar, pogotovo prije dok je bio mladji.
Sto ne valja u zadnjoj prici s Mefistom? Pa banalna je i glupa i po tko zna koji put Tex i drustvo su prikazani kao smijesni naivci koje je Mefisto ulovio udarcem po glavi, ko da su mala djeca. I naravno, opet Mefisto na kraju bjezi, ovi uopce i ne pokusavaju ici za njim. Cijela prica obiluje hrpom nelogicnosti i inkongruencija sa prijasnjim epizodama sa mefistom a i sama prica ima u sebi nelogicnosti tipa kad mefisto objasnjava da ne moze ubiti na daljinu Texa i ostale, a onda na taj nacin ubije Borisa, jednog od svojih suradnika i jos puno puno toga...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 04/11/2002 : 15:35:12
|
Steta! Mefisto mi je skroz cool lik. Izgleda da su stvarno tanki sa tim nekim likovima koji se vracaju vise puta. Isto je bilo sa Zagorovim vampirom. Naganjali su se preko 3 epizode da bi na kraju negativac odleprsao da se nitko ne bi previse zamarao oko toga? Cudno, zaista cudno? Covjek si stvarno mora postaviti pitnje zasto uopce posezu za tim likovima?
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
|
|
Billy
Average Member
Croatia
603 Posts
Member since 24/02/2002 |
Posted - 04/11/2002 : 17:44:25
|
Po pitanju Texovih crtaca, predlažem svima da nabave Specijalno Dnevnikovo izdanje Texa koje sadrži odlicne uvodne tekstove Decia Canzia o Galepu, Letteriju, Ticciju, Fuscu, Civitelliju, Villi i ostaku crtacke ekipe poduprto mnoštvom ilustracija;.
Nothing is more terrifying then attempting to make people laugh and failling |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7142 Posts
Posted - 04/11/2002 : 19:12:49
|
quote: Vjerojatno tvoj topic ljudima nije pretjerano zanimljiv Ali dobro, ja cu ti pomoci, radi se o brojevima ZS 965/966 (ranc izgubljenih/u rukama cejena) ZS 1028, 1029, 1030 (tiha smrt, pustinjski duhovi, slana laguna ) FANTASTICNA EPIZODA!!! nikad dovrsen Alkatraz - ZS 1103 (it 354-357) SD 13,14,15,16 (Crni tigar, Malajska tvr©Lava, Paklenski prolaz, Pakleni indijanac ) - ODLICNA!!! LU 54, 55, 56 (Covjek bez pro‰losti, U zemlji plemena Uta, Pakleni izazov) jos nije dovrsena, ali ja sam je procitao u originalu, odlicna!!!! Nakon toga ima samo ova zadnja s Mefistom 501-504 koja ce u nas biti objavljena nikad, a mozda ni tada. A mozda je i bolje, jer osim negovog crteza nema nista vrijedno unutra...
Puno hvala Markose! Stvarno si
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6246 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 04/11/2002 : 20:17:10
|
quote:
radoja
Svaka cast Galepu,nacrtao je on dosta toga ali Villa,Fusco,Civitelli i Ticci su mi puno bolji.Sve je to stvar ukusa.Ja skupljam Texa tek zadnjih par mjeseci a prije ga nisam podnosio upravo zbog Galepa.Bio mi je dosadan.Onda sam vidio naslovnicu epizode "Zatocenica dvorca",kupio na kiosku "Covjek bez prošlosti" i sve ostalo je povijest.. :-)
Bond.James Bond. |
|
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 04/11/2002 : 20:51:26
|
Pa stose tice Callepa dovoljnoje pogledati samo tutto italijanske naslovnice, i vidise tkoje OTAC TEXA VILERA...Mada stose tice WESTERNA nemoze niti jedan crtac biti los, dovoljnoje da samo zna nacrtati konjanike. Ovdje mislim prvenstveno na TEXA, K.TELERA, TIM I DASTI...Prava umjetnost je bila i ostala crtati ZAGORA, BLEKA,MARKA,NEPOZNATOG KONJANIKA..Likovi koje jednostavno NESMIJE niko crtati drugi osim IZVORNOG CRTACA... Moze i drugi ali slijedi katastrofa ... MM moze svako crtati jer martija izvlaci PRICA...Najbolji je primjer umjetnosti KEN PARKER..Moze ga svako crtati, ali nije svako BERNARDI...Danas je izgleda puno vaznije da imate dobru pricu, a crtez uvijek se nekako moze provuci...Ali akoje prica losa, tadaje ni crtez nemoze puno izvuci...
Jedna Stara Indijanska Legenda Kaze; "Prvo ces cuti kopita divljeg konja, ciji ce te udarci podsjetiti na tam-tam posmrtnih svecanosti,i u trenutku kad se pojavi glasnik smrti, ispustices dusu"...
|
|
|
Leopold_IV
Senior Member
Croatia
1802 Posts
Member since 05/12/2001 |
Posted - 05/11/2002 : 02:08:43
|
ima mudrosti u ovom tvom postu kolekcionar, pa pogledajte samo kakvih sve anticrteza ima u Dylan Dogu ali sclavi i njegova prica izvuku strip...
--< Why do only fools and horses work? >-- |
|
|
davor
New Member
Croatia
104 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 05/11/2002 : 15:54:33
|
[/quote]
Hm... ako i uziva u zasluzenoj mirovini, onda je to u vecnim lovistima posto je umro prije nekoliko godina. Slazem se sto se tice Galepa, covjek je postavio vrlo visoke standarde i sam odrzavao Texa na zivotu dugi niz godina. Meni se jako svidja, pogotovo ono zrelije razdoblje. Civitelli mi je isto odlican. Tesko mi se odluciti se izmedju njega i Ville jer svatko od njih je odlican na svoj nacin, zaista su vrhunski majstori. Zanimljivo je to kod Texa, jer svidjaju mi se razni autori sa raznim stilovima - i hiper realizam Ville i Civitellija, Galepovog elegantni klasicni crtez, pa do Ticcijevih, Fuscovih, Ortizovih i Fontovih majstorija! Letteri mi je malo slabiji ali jos uvijek dovoljno dobar, pogotovo prije dok je bio mladji.
Sto ne valja u zadnjoj prici s Mefistom? Pa banalna je i glupa i po tko zna koji put Tex i drustvo su prikazani kao smijesni naivci koje je Mefisto ulovio udarcem po glavi, ko da su mala djeca. I naravno, opet Mefisto na kraju bjezi, ovi uopce i ne pokusavaju ici za njim. Cijela prica obiluje hrpom nelogicnosti i inkongruencija sa prijasnjim epizodama sa mefistom a i sama prica ima u sebi nelogicnosti tipa kad mefisto objasnjava da ne moze ubiti na daljinu Texa i ostale, a onda na taj nacin ubije Borisa, jednog od svojih suradnika i jos puno puno toga...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy [/quote] Nisam znao da je Galep umro.Šteta.Cini se da svi velikani stripa(a Galep svakako jest)polako napuštaju scenu.Šta se tice crtaca mislim da je Tex stvarno imao srece,on i Mister No su uvijek imali odlican izbor crtaca.Šta se tice Mefista sjecam se kad sam prije mnogo godina procitao epizodu"Teror u savani",bio sam oduševljen.Uvijek sam pokušavao nabaviti nastavak"Crni baron"no to mi je pošlo za rukom tek ovu nedjelju.I nakon toga je sljedilo veliko razocaranje.Prica koja je imala tako zanimljiv zaplet,totalno je upropaštena bezveznim krajem.Ocekivao sam veliki sukob Texa i Mefista,a oni se do kraja nisu uživo ni susreli.Uglavnom totalno razocarenje.
radoja |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 06/11/2002 : 02:39:05
|
I meni je Galep jedan od najboljih, s tim sto je Villa umeo cesto izraditi bolje i atraktivnije naslovnice od Galepa. Od Texovih crtaca (doduse, nacrtao je samo jednu epizodu) zaboravili ste napomenuti legendarnog Magnusa
|
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4885 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 06/11/2002 : 04:00:22
|
quote:
I meni je Galep jedan od najboljih, s tim sto je Villa umeo cesto izraditi bolje i atraktivnije naslovnice od Galepa. Od Texovih crtaca (doduse, nacrtao je samo jednu epizodu) zaboravili ste napomenuti legendarnog Magnusa
Magnus jeste legendaran ali ja losijeg Texa nisam video od tog njegovog.
I've always been a nobody.When i was a child,my mother used to confuse me with my brother,even though i'm an only child.To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 06/11/2002 : 08:21:44
|
Ajoj, pa meni je taj Magnusov gigant fenomenalan. Kada sam ga prvi puta vidio odusevio sam se stvarno istinski...
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5954 Posts
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 06/11/2002 : 10:10:33
|
Ma zapravo uopce nije gledao:-)))))
Magnusov Tex je zakon!
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4885 Posts
Posted - 06/11/2002 : 11:42:04
|
Ma stvar je u tome da mi, kao sto Chiarollin Zagor nije Zagor, Magnusov Tex nije Tex... Kao da gledam Alan Forda na konju... ne ide!
I've always been a nobody.When i was a child,my mother used to confuse me with my brother,even though i'm an only child.To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 06/11/2002 : 11:44:31
|
Meni je bas to zakon. Onako Tex sa štihom Alan Forda. Sto je najveci presedan kod mene, ja uopce ne volim Alan Forda!
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 07/11/2002 : 06:53:35
|
Ma ja obozavam i "Alan Ford" a Magnusov Tex jeste pomalo neuobicajen, ali kad se zadubis u strip i pokusas jos da razumes radnju (iako ne znam italijanski) onda sve dobija smisao, kao sto i "Alan Ford" nema smisla kad samo gledas slike (vec naprotiv, pun smisao ima tek kad ga zaista citas). Bas sam srecan sto imam tog Tex-a gigante i hvala Vedranu sto mi ga je poklonio prilikom susreta u Brckom (tako se moze reci, jer sam za LMS-7 od njega u zamenu dobio citavu gomilu izvrsnih stripova, medju njima i ovog Tex-a)
|
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 07/11/2002 : 08:23:16
|
Taj Magnusov Tex je toliko detaljno nacrtan da je to ludnica za gledati...
|
|
|
Topic |
|
|
|