Author |
Topic |
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 04/11/2002 : 23:12:53
|
quote:
Apsolutno najbolja epizoda Martina Mysterea do danas mi je "Smrtonosni ujed". Citao sam ju nekoliko puta do sada i uvijek me iznova odusevila. Za one koji su zaboravili o kojoj se epizodi radi samo da podsjetim, super intelegentan komarac koji je dobio te sposobnosti u komori za ubrzanje evolucije od 10 000 godina! Ufff kada se samo sjetim finalnog dvoboja Martina i komarca! Jos jednom za mene definitivno najjaca epizoda:-))
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..."
Ta epizoda je i za mene jedna od najboljih i najuzbudljivijih epizoda MM. Koja steta sto izlazi samo 4 puta godisnje, a kako izgleda ove godine smao 3 puta!
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 05/11/2002 : 00:23:34
|
Eh da za nadati se da ce sljedece godine biti nesto bolje za MM. Bez previse polemike radi se o odlicnom stripu...
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4885 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 05/11/2002 : 01:11:24
|
quote:
ko je po vama najbolji crtac MM?
Svakako Alessandrini, takodje i Casertano a cak je i Chiarolla dobar
I've always been a nobody.When i was a child,my mother used to confuse me with my brother,even though i'm an only child.To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 05/11/2002 : 01:20:44
|
BIGNOTI je fenomenale.. Vampir u new yorku, Proklestvo Vampira.. Izvor Mladosti.. i da nenabrajam.. A SMRTONOSNI UJED sa komarcem, normalno dasu za takvu SITNU MAJSTORIJU morali pronaci, covjeka koi je savrsen kadasu u pitanju najsitniji detalji..Neznam koje to crto (sa komarcem) ali daje uradio majstorski, jest vala da nemoze bolje..Cak bimu i VILLA pozavidio..
Jedna Stara Indijanska Legenda Kaze; "Prvo ces cuti kopita divljeg konja, ciji ce te udarci podsjetiti na tam-tam posmrtnih svecanosti,i u trenutku kad se pojavi glasnik smrti, ispustices dusu"...
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7142 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 05/11/2002 : 02:11:57
|
Ahaaa... to je Bignoti crtao te epizode!!! Zadnji put sam ih citao prije deset godina i nisam znao da je to on crtao. Svaka mu cast samo se sjecam da su mi bili super ti prvi Martiji. Ovdje covjek nauci nesto svake sekunde. Kao sto sam vec prije cuo od nekih od vas, ovaj site je cista adikcija, gori je od samih stripova
Edited by - D.J. on 05/11/2002 02:14:00 |
|
|
MMSR
Starting Member
50 Posts
Member since 27/09/2002 |
Posted - 05/11/2002 : 09:10:50
|
Zna li neko ima li indicija da ce da se ponovo pokrene izdavanje MM u Jugoslaviji? One more time, bio bih zahvalan ako bi me neko uputio na neke izvore skeniranih MM :)
|
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 05/11/2002 : 09:39:33
|
Hmmm, neke informacije su procurile da u drugom mjesecu ponovno krece VANNINI ili kako ce se vec zvati. Navodno talijani sami ulaze u igru i stripovi ce se stampati kod njih pa prevoziti u jugu! S obzirom da imaju prava za 4 junaka realno je za ocekivati da ce se i Martin naci ponovno na trzistu:-)))
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
|
|
Aster
Average Member
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
Posted - 05/11/2002 : 14:56:19
|
quote:
Meni najdraza epizoda od MM je ona kadase ljudi pretvaraju u onome selu u VUKODLAKE... Dvoica od tih seljana, me nevjerovatno posjecala na ASTERIXA i OBELIXA...Neznam kakose zvala prica, ali nestoje (pulsirajuca masa) zivjelo u bunaru, i podcinjavalo citavo selo...Meni jedna od nekih tridesetak klasika, koliko ih i ima u starim MM...
Jedna Stara Indijanska Legenda Kaze; "Prvo ces cuti kopita divljeg konja, ciji ce te udarci podsjetiti na tam-tam posmrtnih svecanosti,i u trenutku kad se pojavi glasnik smrti, ispustices dusu"...
Ej Kolekcionare ta epizoda koju si spominjao nosi naslov:Carobni napitak i Noci punog meseca(Casertano)i ODLICNA je!
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6244 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 05/11/2002 : 15:05:03
|
quote:
BIGNOTI je fenomenale.. Vampir u new yorku, Proklestvo Vampira.. Izvor Mladosti.. i da nenabrajam.. A SMRTONOSNI UJED sa komarcem, normalno dasu za takvu SITNU MAJSTORIJU morali pronaci, covjeka koi je savrsen kadasu u pitanju najsitniji detalji..Neznam koje to crto (sa komarcem) ali daje uradio majstorski, jest vala da nemoze bolje..Cak bimu i VILLA pozavidio..
Pa tu je epizodu Villa nacrtao :))
Bond.James Bond. |
|
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 05/11/2002 : 18:13:25
|
Eto vidis za bozije cudo.. koja podudarnost stobi reko mefisto_III..Stvarno nisam imao blage veze, jer tosam zaista davno cito, i kao kroz maglu, malose sjecam kadaseje marti cinimise obuko u ronilacku opremu, i kadaje stavio onu kacigu, komarac je vec bio unutra u kacigi...takoreci na njegovom nosu...Prica je pravi HOROR, nakraju se svi komarci kolektivno ubijaju, utapajuse u vodi, tako nekako..A o crtacu blage veze nisam imao stvarno...Dragomije akome moja intuicija nije prevarila, pa eto tu famoznu pricu je znaci ipak crtao VELIKAN STRIPA... LEGENDARNI VILLA...
|
|
|
ante
Senior Member
Croatia
1279 Posts
Member since 05/08/2002 |
Posted - 05/11/2002 : 21:55:11
|
meni je isto najbolja DANI MORE iako mi se ne svida crtež, a na drugo bi mjesto stavio TRAGOVI NASKE
democracy is just a big fake |
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4885 Posts
Posted - 06/11/2002 : 02:34:24
|
quote:
Pa tu je epizodu Villa nacrtao :))
Ma koji crni Villa?! Zaista ne mogu da se setim ko je crtao tu epizodu, ali ne moze biti Villa...
quote: meni je isto najbolja DANI MORE iako mi se ne svida crtež
To je crtao poznati crtac iz Dylanovog staffa Giovanni Freghieri koji ni meni nije medju omiljenim crtacima, ali prica je izvanredna.
I've always been a nobody.When i was a child,my mother used to confuse me with my brother,even though i'm an only child.To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7142 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4885 Posts
Posted - 06/11/2002 : 04:01:40
|
quote:
Sad sam provjerio na Bonelli site-u. Smrtonosni ujed je crtao Bignotti. To je broj 31 u italiji.
Uh, ne bih stalno da zakeram ali mislim da nije Bignotti. Bonellijev sajt gresi Hajde ko ima taj strip neka pogleda!
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 06/11/2002 : 08:14:31
|
Tesko da se dd fane mozemo uzdati u Dnevnikova izdanja. Tamo je tek bio divlji zapad, nikada nisi bio siguran sto je tocno napisano:-((((((
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5954 Posts
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 06/11/2002 : 10:09:02
|
Meni se isto cini, ali buduci da sam strip zavario u plastiku nekako mi ga se neda otvarati:-))))) Jos jednom opako dobra epizoda i ispravak netocnog navoda! Nije se komarac sakrio u masku koju je Martin imao na licu vec u zracni mjehur na pipi, buduci da je stric Martin zapalio gumu i tako htio ugusiti zvijerku...tek kada se dim razcistio Martin skida masku i komarac dolece na njegov nos....
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5954 Posts
Posted - 06/11/2002 : 10:21:58
|
Ma ja ne pratim tko je crtao Martina ali ova epizoda s komarcima se spominje u jednoj knjizi o Villi tako da znam da je on crtao. Nego, cini mi se da mi je Markos rekao da je Villa crtao cak i neke Mister Noove umjesto Bignottija koje je Bignotti valjda samo tusirao (i potpisao :P).
-|VJ|- |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 06/11/2002 : 10:23:25
|
Kakova je tebi ta epizoda sa komarcem VJ?
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6244 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 06/11/2002 : 10:25:28
|
quote:
Sad sam provjerio na Bonelli site-u. Smrtonosni ujed je crtao Bignotti. To je broj 31 u italiji.
Podatak nije tocan.Crtao je Villa baš kao što rekoh.
Bond.James Bond. |
|
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5954 Posts
Posted - 06/11/2002 : 10:27:13
|
quote:
Kakova je tebi ta epizoda sa komarcem VJ?
Kad sam je citao bila mi je vrlo dobra, ali citao sam je zadnji put prije dosta godina.
-|VJ|- |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 06/11/2002 : 10:30:08
|
SD je zapocela sa odlicnom epizodom povratka MM. SOTONSKI EKRAN je takoder po meni vrhunska prica.
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4885 Posts
Posted - 06/11/2002 : 11:44:32
|
Jeste, jeste, to je Villina epizoda, sad sam i ja pogledao. Stvar je u tome da evo do dana danasnjeg nisam znao da je Villa crtao Martija Martija sam citao pre oko 3 godine kada nisam bio ovako zagrejan za stripove i kada mi nije bilo toliko bitno ko je crtao koju epizodu... A sa druge strane, znao sam da ne moze biti Bignotti jer u tom stripu ima nekih impozantnih scena koje on ne moze nacrtati. quote:
tek kada se dim razcistio Martin skida masku i komarac dolece na njegov nos....
I Marti ga spljosti jednim udarcem. Pomalo naivno od najinteligentnijeg komarca na svetu BTW DDevile, drago mi je da si se konacno malo aktivirao na forumu!
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 06/11/2002 : 11:45:49
|
Malo?
|
|
Pajke
Senior Member
Serbia
2999 Posts
Member since 13/11/2001 |
Posted - 06/11/2002 : 11:57:10
|
Ja sam po toj epizodi zapamtio Villu(ima jos par epizoda koje je crtao Villa)pa tek kasnije video njegove naslovnice za DD i ono sto sledi posle.Znaci definitivno je on crtao, vidi se i po crtezu da je on.
|
|
|
Topic |
|