Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 23/01/2010 : 17:54:24
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by teller
i ja zlatane, dobit cemo mi Mikija na pravi nacin, i dok bi u izdanju Mirabilisa bio avantura kod Ludensa bio bi ozbiljna prica.Bernard jedva ceka da se nade nacin da se ugura MIki a da ga Tisak ne opljacke previše. za -dp- ja, onaj nazovi crtac poslje esse-geese je Del Principe, sreca da se i nije previše nacrtao, za njega je i Cedroni car. Kaj fali naslovu? ko da je Marti Misterija nešto bolji? Mister Misterij je zagonetni gospodin,valjda bi bilo bolje Gospodin Zagonetka? Baš nas Bernard bombadira Markom i Blekom, nije ni cudno kad se odlicno prodaju,možda netko cupa kosu od potcenjivanja tih junaka.
Ti ocigledno ne znaš da je gospodin Živadin Stevanovic krajnje ozbiljana i profesionalna osoba !
a iznad svega i vrlo šaljiva |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 23/01/2010 : 19:43:38
|
quote: Originally posted by Antracit
quote: Originally posted by Curunir
meni je neshvatljivo da su nekima oni dobri crtaci. ali dobro, to sam samo ja.
Nah, ima nas još. I meni su kriminalni. Idu mi na nerve ona njihova iskrivljena zubata lica. Nekako ih podnosim samo u Kapetanu Marku - jest da je priglup strip, no iz perspektive klinca iz osamdesetih godina prošlog stoljeca je simpatican.
- da bar znaš kojih je godina izlazio Blek esseGesse bio bi uvjerljiviji ovako si jadan s tim izjavama ...
Što se tice Bleka, Mitton mi je naj - i scenaristicki i graficki.
- eto to je tvoje mišljenje i ja ga poštivam za razliku od tebe ...
|
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 23/01/2010 : 19:46:08
|
- meni je najbolji crtež Bleka esseGesse, ali samo prva 4 broja LMS; onda je krenuo neki ispolirani crtež sve do kraja, a pred kraj izgleda da su ga vec crtali na silu ... |
Edited by - lsvemir on 23/01/2010 19:46:31 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 23/01/2010 : 20:11:31
|
potpisujem 100%, prvih par brojeva Bleka je nenadje...bljivih, uvijek me golicalo zašto crtež esse-geese varira u svakom stripu, pogotovo je to vidljivo u Marku,kad je prvih 30 strana crtao obicno Guzzon a ostale su krpali Sartoris i Sinchetto...i kod majstora netko je bio bolji od drugog.Naslovnice je manje više crtao Guzzon pa su i zato kod Bleka i Marka odlicne.Mislim na one iz ZS i LMS.Ovaj Mastertuono nije nešto posebno al se tamo od 40 broja nadalje znatno popravio,ali ni blizu odlicnom Mittonu. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 23/01/2010 : 22:59:57
|
i ja zlatane, dobit cemo mi Mikija na pravi nacin, i dok bi u izdanju Mirabilisa bio avantura kod Ludensa bio bi ozbiljna prica.Bernard jedva ceka da se nade nacin da se ugura MIki a da ga Tisak ne opljacke previše. za -dp- ja, onaj nazovi crtac poslje esse-geese je Del Principe, sreca da se i nije previše nacrtao, za njega je i Cedroni car. Kaj fali naslovu? ko da je Marti Misterija nešto bolji? Mister Misterij je zagonetni gospodin,valjda bi bilo bolje Gospodin Zagonetka? Baš nas Bernard bombadira Markom i Blekom, nije ni cudno kad se odlicno prodaju,možda netko cupa kosu od potcenjivanja tih junaka.
Hvala za info za Del Principe-a. Zar Ludens nece izdati i njegovog Bleka? |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 23/01/2010 : 23:03:05
|
potpisujem 100%, prvih par brojeva Bleka je nenadje...bljivih, uvijek me golicalo zašto crtež esse-geese varira u svakom stripu, pogotovo je to vidljivo u Marku,kad je prvih 30 strana crtao obicno Guzzon a ostale su krpali Sartoris i Sinchetto...i kod majstora netko je bio bolji od drugog.Naslovnice je manje više crtao Guzzon pa su i zato kod Bleka i Marka odlicne.Mislim na one iz ZS i LMS.Ovaj Mastertuono nije nešto posebno al se tamo od 40 broja nadalje znatno popravio,ali ni blizu odlicnom Mittonu.
Jedino dobro sto je uradio je Sosima Taka na jednoj naslovnici, ostalo je uglavnom prosek ili ispod toga. A Sosima Taka je toliko dobra, do ludila. Za to mu svaka cast |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 11/02/2010 : 11:50:50
|
28 za koji dan na kioscima, avtori Renzi-Cedroni, koji crta tri cjelovite price. Dobro bolje i Carlo Cedroni nego Del Principe,njega smo se rešili za sva vremena. šteta što smo ga morali upoznat ikad...najgore smo pregrmili. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 11/02/2010 : 16:30:12
|
28 za koji dan na kioscima, avtori Renzi-Cedroni, koji crta tri cjelovite price. Dobro bolje i Carlo Cedroni nego Del Principe,njega smo se rešili za sva vremena. šteta što smo ga morali upoznat ikad...najgore smo pregrmili.
rendzeru, jesu ovo takodjer oni veliki kadrovi? je li cedroni ikad crtao u pasicama s vise kadrova? |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 15/02/2010 : 14:14:00
|
uh, teško pitanje, znam da je u LMS Cedroni bio(bar na pocetku) i u onim malim slicicama, ali veliki dio je crtao velike kadrove(meni ipak bolje), neznam koje su epizode tu u pitanju jer na ifedizioni ne piše a sam talijanskih originala nisam nabavljao iako sam bio blizu toga...nadam se Cedroniju u velikim vinjetama a ako i je u malim onda je to sigurno jedan od rijetkih stripova koje je crtao na taj nacin...valjda je tako poceo da nebi šok citatelja naviknutih na esse-geese male vinjete bio prevelik. Uostalom nisam ti puno pomogo, strip bi trebao skoro na kioske pa da vidimo iz prve ruke. |
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 15/02/2010 : 21:54:18
|
ma hvala, vidjet cemo valjda sutra |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 16/02/2010 : 03:55:27
|
28 za koji dan na kioscima, avtori Renzi-Cedroni, koji crta tri cjelovite price. Dobro bolje i Carlo Cedroni nego Del Principe,njega smo se rešili za sva vremena. šteta što smo ga morali upoznat ikad...najgore smo pregrmili.
Kako vidim, i u broju 29 ce biti jedna prica koju je radio Del Principe. Ima i poneka Bignotijeva prica u narednim brojevima... |
Edited by - ---dp--- on 16/02/2010 03:56:33 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 16/02/2010 : 08:36:12
|
neznam, cini mi se da je sljedecu radio samo Del Principov studio a da je nije crtao on. Kod Bleka je valjda najveca zavrzlama od svih junaka kad se radi o avtorima i crtacima,pa Talijani, Vrancuzi Yugosloveni...bolje ipak Bignotti od Del Principa 100 puta. |
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 16/02/2010 : 11:59:56
|
Fala puno! Zanimljiv naslov nastavaka,da mi je samo znati što je plavokosa grmada od trapera otkila? Možda, da postoji i ženski rod? |
|
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 16/02/2010 : 13:28:24
|
quote: Originally posted by kico
Na kijoskima!
Nastavak : "Nevjerojatno otkrice"!
Za nevjerovjat! |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 16/02/2010 : 16:34:55
|
Fala puno! Zanimljiv naslov nastavaka,da mi je samo znati što je plavokosa grmada od trapera otkila? Možda, da postoji i ženski rod?
|
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47165 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 16/02/2010 : 16:42:17
|
Fala puno! Zanimljiv naslov nastavaka,da mi je samo znati što je plavokosa grmada od trapera otkila? Možda, da postoji i ženski rod?
ili srednji? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
almon
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 13/11/2009 |
Posted - 16/02/2010 : 17:14:49
|
Još ima epizoda od Del Principea, a najgore tek dolazi... YU Blek, France Blek,ako su u Ludensu pametni preskociti ce tu grozotu. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 16/02/2010 : 17:34:04
|
neznam, cini mi se da je sljedecu radio samo Del Principov studio a da je nije crtao on. Kod Bleka je valjda najveca zavrzlama od svih junaka kad se radi o avtorima i crtacima,pa Talijani, Vrancuzi Yugosloveni...bolje ipak Bignotti od Del Principa 100 puta.
Malo sam poredio crteze iz LMS sa ovim sto je u najavi za naredne brojeve kod "Ludensa" (na osnovu opisa od "IF"). Cak sam mislio da ima jos epizoda od esseGesse, ali me prevario sitan crtez Cedronija. No, ima tu jos jedan tip crteza (drugaciji od svih), to je onaj kao u LMS-244: "Osumnjiceni Blek" i jos nekoliko spizoda iz tog perioda.
Steta je sto nemam skenove Italijanskih i Francuskih izdanja pa da uporedim i vidim neku pravu hronologiju, ili da eventualno uporedjujem sa popisima "Kiwi" pa da vidim neki pravi redolsed. U poredjenjima sa strisciama ("Collana Freccia") sa "IF"-ovog sajta ne mogu da se snadjem |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 18/02/2010 : 15:42:30
|
quote: Originally posted by alen
quote: Originally posted by kico
Na kijoskima!
Nastavak : "Nevjerojatno otkrice"!
Za nevjerovjat!
|
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 18/02/2010 : 21:17:48
|
quote: Originally posted by lsvemir
quote: Originally posted by Antracit
quote: Originally posted by Curunir
meni je neshvatljivo da su nekima oni dobri crtaci. ali dobro, to sam samo ja.
Nah, ima nas još. I meni su kriminalni. Idu mi na nerve ona njihova iskrivljena zubata lica. Nekako ih podnosim samo u Kapetanu Marku - jest da je priglup strip, no iz perspektive klinca iz osamdesetih godina prošlog stoljeca je simpatican.
- da bar znaš kojih je godina izlazio Blek esseGesse bio bi uvjerljiviji ovako si jadan s tim izjavama ...
Što se tice Bleka, Mitton mi je naj - i scenaristicki i graficki.
- eto to je tvoje mišljenje i ja ga poštivam za razliku od tebe ...
Krivo si shvatio, a i da je tako, cemu vrijedanje?!
Dakle, ono "klinac iz osamdesetih" se odnosilo na mene i na moje prve kontakte sa Blekom.
A ako cemo se vrijedati, ne vuci vraga za rogove ... |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
|
Topic |
|