forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 TIZIANO SCLAVI
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

elva
Junior Member

391 Posts

Member since 22/01/2006

Posted - 23/01/2010 : 20:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send elva a Private Message

Evo,ja sam odlucio napisati ponešto o mom omiljenom scenaristi Tizianu Sclaviju.
Bivši alkoholicar,depresivac,covjek koji vidi stvari trezvene glave,moralista,filozof i šta sve ne...
Citajuci njegove price znao bi nakon procitanog stripa,dugo ostati uz isti taj strip razmišljajuci,pokušavajuci razumijeti pouku,ne uz samu radnju stripa,vec uz poruku koju je taj covjek znao dati skrivenu(nekad više,nekad manje)služeci se medijem stripa kao necega što mu u pripovjedackom smislu najviše odgovara.
To mi se dogodilo još samo uz Hermanna Hessea,Edgar Allan Poea,Orwella,pa ponekad i Stephena Kinga.
Ali nikad kao uz Dylana Doga.Moguce iz razloga šta sam strip zavolio još kao klinac.Znam da su mi posebne bile price mog omiljenog junaka Zagora,Noc užasa,Vuk samotnjak,da ne pricem o Divovima dobra i zla ili pak Horde zla.Tek prije par godina kada sam dobio internet saznao sam da je te price pisao sam Sclavi.Vidi vraga!
Dylan Dog,covjek sa sto slabosti,fobija,strahova,dilema.Nesiguran covjek kojemu je na prvom mjestu bila sloboda,pravednost,koji se odupire tehnologiji kao necim što kreira našu svijest,koji televiziju doživljava kao nešto što manipulira masama.Instrument kojim se poziva na ratove,na ekonomsku racunicu,na kupovanje Coca-cole.
Covjek koji voli žene u svim njenim segmentima,tu našu razlicitost,taj savršeni nedostatak.Vjecnu enigmu i vjecnu inspiraciju.
Takoder covijek koji odbija prihvatiti nešto šta je uvriježeno,nekakav stereotip,društvene norme misleci svojom glavom,zadržavajuci svoju slobodu,kao nešto što je osnovno pravo svakog covjeka.
Sve je to on,Tiziano Sclavi!
Hesse u stepskom vuku piše da je jedini nacin koji covjeka može održati u ovom beznadu,smisao za humor.Pa tako i on ima svog Groucha.Taj dio koji treba covjeku da nebi poludio.
Platon pak kaže da smo mi ljudi podzemljari.
Covjek ne može biti živ,a sretan.Jer kad makneš sve,rodimo se da bi umrli.Zato se ljudi koriste umjetnošcu da bi na umjetan nacin podnijeli svu tragiku života.Zato je za mene Sclavi umjetnik.Po definiciji sigurno,po doživljaju možda nekom i ne.
Vjecna pitanja kao šta su odakle dolazimo,gdje idemo,a šta je najvažnije šta radimo ovdje i šta je zapravo život?I zašto smrt?Sclavi duboko promišlja o tim temama i iznosi ih kroz Dylan Doga,pokušavajuci tako sebe staviti u odnos prema svemu tome.
Smrt,ljubav,smrt.Iluzija?
Zato je za mene Sclavi najveci,zato jer dijagnosticira sve boleštine današnjeg vremena i izlaže ih kao nekakav doktor specijalist.Netko se i nece složiti sa njegovim dijagnozama,ali mu se ne može poreci da ne navodi na razmišljanje.Nisu svi zombiji.
I u tom smislu daje nadu.Prikazuje ljepotu življenja u svoj njenoj velicanstvenosti.Jer da nema noci,nebi bilo ni dana.Da nema nocnih mora nebi bilo ni sanjanja...
Ima par zanimljivih komentara na youtube,gdje cete odmah prepoznati radni stol,galiju...
Posebno mi je zanimljiv bio dio da kaže da je prica ni o kome jedna nevjerovatna prica,koja se prodala u milijun primjeraka,ali da je sada ide citati nebi razumio ali baš ništa.
I kaže da ne vjeruje u vanzemlaljce,ali im se nada.
Evo,pa ko razumije talijanski može pogledati klipove
http://www.youtube.com/watch?v=_BQYhWDsBoc
http://www.youtube.com/watch?v=Bwa-5qGR-fE
http://www.youtube.com/watch?v=fTSdTnPUrA8
http://www.youtube.com/watch?v=NxeWoCeY5RA
http://www.youtube.com/watch?v=ZCi9WH4KKKU

Na žalost na wikipediji ima jako malo na hrvatsko,može se nespretno poslužiti i translaterom pa prevesti s talijanskog.

Ja ili drugi,razlike su to posrijedi.
Pa ti kontaj sada,šta je sve to šta nas djeli.

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 23/01/2010 : 20:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
sclavi je cudak ; odlican scenarist , ali pomalo cudan

Go kneel and weep
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17808 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/01/2010 : 20:40:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
mene ne zanimaju autori :D samo njihova djela

malo ko me zanima od umjetnika i tvoraca onoga što volim konzumirati :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47129 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/01/2010 : 20:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Legenda

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 23/01/2010 : 21:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message
dobar tekst elva
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 23/01/2010 : 21:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message
Medu slepcima jednooki je voda..
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12917 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/01/2010 : 22:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

Hm, ali da nema umjetnika ne bi bilo onoga što ti voliš konzumirati.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/01/2010 : 23:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
a ne znam bas.
Vec sam procitao x tekstova o njemu od ljudi koji misle da ga razumiju i shvataju.Sve nekakva subjektivna razmisljanja i pokusavanje odgonetanja enigme gdje je mozda i nema.Mozda je covjek samo nadaren za pisanje, a svoje licne probleme ne mjesa u posao...mozda.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17808 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 24/01/2010 : 00:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Hm, ali da nema umjetnika ne bi bilo onoga što ti voliš konzumirati.

da ali ne opterecujem se time gdje mu je otac upoznao malu
gdje je poceo razmišljati o tome što sada radi i tako... inspiracija i ko mu je uzor

jedan od rijetkih koji to zaslužuje je Lavkraft

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 24/01/2010 : 08:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message
quote:

Isto.

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40235 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/01/2010 : 08:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Slazem se sa Zeljkom, i Mikadom koji se slaze sa Zeljkom i moram da te pohvalim Elva za zanimljiv tekst.. Nemam obicaj citati tekstove o autorima jer me, iskreno, malo zanimaju... Ali tvoj tekst sam procitao i naucio nesto

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 24/01/2010 : 11:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sabko a Private Message
Hm... Hesse, Po, Orwel i Sclavi... Mislim da je poredenje malo pretjerano...
King i Sclavi i nekako (ali ne u potpunosti), jer je on pisac koji piše tzv. beletristiku, iako meni interesantnu.

Ne bi možda zasmetalo ovo da sam temu vidio u Bonelli dijelu foruma, gdje je Zagor, a nakon njega svi ostali Bonelli junaci, vrhunac umjetnosti...
Ovdje, ipak, moram da vas zapitam: Gdje je to Sclavijevo djelo (ime necu ni da spominjem) opštepoznato osim kod nas i u Italiji i još par zemalja, gdje se može kupiti poneka epizoda (mislim da izlazi u Njemackoj, recimo)

Nemojte me pogrešno shvatiti! Ne želim da blatim covjeka i Dylan Dog mi je prilicno drag strip, ali ne pretjerujete sa poredenjima, barem ne izvan Bonelli foruma.
Go to Top of Page

Misko iz Darwooda
New Member

171 Posts

Member since 26/02/2007

Posted - 24/01/2010 : 12:04:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Misko iz Darwooda a Private Message
U potpunosti se slažem s elvom.Sclavi je Genijalac.Možda su njegova djela izlazila u mekokoricnim izdanjima,na nekvalitetnom papiru i prodavala se na kioscima ali on stvarno je pravi ,neponovljivi
Umjetnik.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 24/01/2010 : 13:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
Lep tekst, Elva.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

elva
Junior Member

391 Posts

Member since 22/01/2006

Posted - 24/01/2010 : 17:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send elva a Private Message
quote:
Originally posted by sabko

King i Sclavi i nekako (ali ne u potpunosti), jer je on pisac koji piše tzv. beletristiku, iako meni interesantnu.

Ne bi možda zasmetalo ovo da sam temu vidio u Bonelli dijelu foruma, gdje je Zagor, a nakon njega svi ostali Bonelli junaci, vrhunac umjetnosti...
Ovdje, ipak, moram da vas zapitam: Gdje je to Sclavijevo djelo (ime necu ni da spominjem) opštepoznato osim kod nas i u Italiji i još par zemalja, gdje se može kupiti poneka epizoda (mislim da izlazi u Njemackoj, recimo)

Nemojte me pogrešno shvatiti! Ne želim da blatim covjeka i Dylan Dog mi je prilicno drag strip, ali ne pretjerujete sa poredenjima, barem ne izvan Bonelli foruma.

Reci ti meni tko zna za Džonija Štulica,osim ljudi koji žive na prostorima bivše juge,pa je profesor književnosti na svojim satovima tumacio njegove stihove koji su imali i stil i formu.
Ili pak rifove ili solo dionice Dinka Bijažica,gitariste Atomskog skloništa,koji ja vjerujem da su pijevali na engleskom bili uz bok Led Zeppelinu ili Deep purpleu.
Reci mi ko još zna za Krležu,Crnjanskog ili pak Ujevic koji nije nikad dobio ni jednu književnu nagradu.
U jednom od ovih intervjua Sclavi kaže da Dylan Dog nikad nije dobio ni jednu nagradu,ni u kategoriji stripa,niti u jednoj drugoj kategoriji.
Ko zna,možda je politicki nepodoban?
Na kraju krajeva,to je samo moj doživljaj.I jasno da ne može biti nikako nego subjektivno.A kad postane subjektivno jednoj odredenoj skupini onda postane objektivno.
S druge strane,ako Umberto Eco kaže da bi uvijek mogao citati Platona,Bibliju i Dylan Doga onda to nešto i govori...

Ja ili drugi,razlike su to posrijedi.
Pa ti kontaj sada,šta je sve to šta nas djeli.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 24/01/2010 : 19:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Pa rasturio je sa Dylanom. I to polako i sigurno... prvo ležerno, klasicno, poput navlakuše, uz odavanje pocasti (omaža) svemu onome što pocast (omaž) zaslužuje. I onda krucijalni zaokret... odjednom zombiji postaju personifikacija društva, civilizacija, ravnodušnosti, odnosa... vampiri postaju sistem, oportunizam, moc, novac, pohlepa... a demoni postaju ono sakriveno, uplašeno i trulo u nama. Sklavi podiže ljestvicu, uspostavlja nova pravila i stavlja pred buduce generacije scenarista ispit "zrelosti", na kojem su mnogi redom pali... a samo par njih uspijeva (donekle) parirati ocu serijala.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/01/2010 : 19:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by kiky
a samo par njih uspijeva (donekle) parirati ocu serijala.

da, a jedan se zove Chiaverotti

a sada cu vam slomiti srce.
mislim, netko mora i to. kada opijena gomila bezglavo orgija, staloženi covjek im mora pokazati pravi put.

sclavi je najveci autor koji mene zanima u stripu. DD je moj najdraži strip. DD je cesto duboki strip. DD je valjani strip.

ali

sclavi je, na žalost, posrano jednostran. sclavi nema prolaz u etickom svemiru, sclavi kvari našu mladež (i kikyja).

sclavi nije dijalekticar. on nema ili tu strast da to bude ili rasudnu snagu da to bude. on je, ha dobro kao i svatko, definiran vlastitom psiho(pato)logijom i ne može uciniti potrebitu distancu kako bi svijet sveobuhvatnije sagledao. on se ne gleda iz zamišljene tocke nego sve tocke gleda iz sebe.

tako su kod njega "mrtvi pobijedili"; on vidi usranost birokracije, ispraznost života, moraliziranje oceva nejakim sinovima, dekadenciju grada i licemjerje malogradanskih sredina.
i dobro vidi.
ali nije se onda otisnuo dalje, u dijalektiku, do negacije negacije pa bi vidio neophodnost birokracije u modernom društvu, puninu života, validan autoritet oceva i nezrelost sinova, definiciju grada kao otvorenost u svim smislima naspram zatvorenosti sela kao i divno zajedništvo malih ljudi koje svako malo tu i tamo probija iz one poslovicne ogrezle malogradanštine.

zbog svega ovoga, sclavija vidim kao slabog filozofa, moralista, netrezvene glave i što sve ne, no ipak odlicnog strip autora cija je najveca snaga 'krpanje' - imaginacijom skrpati razne citate i omaže djelima koja su se objektivirala u pop-kulturi i tako proizvesti nešto novo, što pocesto premašuje izvornike.

ovo receno je Istina i ništa do Istine.
Go to Top of Page

sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 24/01/2010 : 20:05:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sabko a Private Message
quote:
Originally posted by elva

quote:

Reci ti meni tko zna za Džonija Štulica,osim ljudi koji žive na prostorima bivše juge,pa je profesor književnosti na svojim satovima tumacio njegove stihove koji su imali i stil i formu.
Ili pak rifove ili solo dionice Dinka Bijažica,gitariste Atomskog skloništa,koji ja vjerujem da su pijevali na engleskom bili uz bok Led Zeppelinu ili Deep purpleu.
Reci mi ko još zna za Krležu,Crnjanskog ili pak Ujevic koji nije nikad dobio ni jednu književnu nagradu.
U jednom od ovih intervjua Sclavi kaže da Dylan Dog nikad nije dobio ni jednu nagradu,ni u kategoriji stripa,niti u jednoj drugoj kategoriji.
Ko zna,možda je politicki nepodoban?
Na kraju krajeva,to je samo moj doživljaj.I jasno da ne može biti nikako nego subjektivno.A kad postane subjektivno jednoj odredenoj skupini onda postane objektivno.
S druge strane,ako Umberto Eco kaže da bi uvijek mogao citati Platona,Bibliju i Dylan Doga onda to nešto i govori...

Razumijem tvoju subjektivnost i simpatije, ali cu opet ponoviti samo: Pretenciozno!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/01/2010 : 20:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
quote:

Imaju oni albuma na engleskome, kad su se zvali Atomic Shelter

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 24/01/2010 : 20:20:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

tako su kod njega "mrtvi pobijedili"; on vidi usranost birokracije, ispraznost života, moraliziranje oceva nejakim sinovima, dekadenciju grada i licemjerje malogradanskih sredina.
i dobro vidi.

ali nije se onda otisnuo dalje, u dijalektiku, do negacije negacije pa bi vidio neophodnost birokracije u modernom društvu, puninu života, validan autoritet oceva i nezrelost sinova, definiciju grada kao otvorenost u svim smislima naspram zatvorenosti sela kao i divno zajedništvo malih ljudi koje svako malo tu i tamo probija iz one poslovicne ogrezle malogradanštine.

Ha!
A što ako je upravo ta sklavijevska prozrelost i osuda usranosti, ispraznosti, dekadentnosti isl... zapravo njegova (iskrena) unutarnja težnja ka svemu ovome podcrtanom u tvome postu?

Ne smatraš li da je (ponekad) na kraju sklavijevih prica ipak svijetlo na kraju tunela?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/01/2010 : 20:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
pa unutarnja težnja prema necemu boljemu sigurno postoji (buduci da onda ni ne bi kritizirao život, ne?) ali je on, A TO JE JAKO BITNO, nije osvijestio - dakle, nije izrazio i prelio u vlastito djelo a tek tamo bi to bilo objektivirano, drugim rijecima vidljivo ostalima.

upravo zato mu ja to promatram kao 'grešku'
Go to Top of Page

sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 24/01/2010 : 20:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sabko a Private Message
Ne rekoh li ja da se ova tema "ubila" za Bonelli foruma!?
Tamo bi svi ovi postovi bili afirmativni, jer tamo važe druga pravila, gdje je Zagor na nivou božanstva, a svi ostali likovi ove izdavacke kuce barem plubožanstva... A u božanstva se ne dira, zar ne?

Edited by - sabko on 24/01/2010 20:37:17
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22312 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/01/2010 : 20:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

Ili pak rifove ili solo dionice Dinka Bijažica,gitariste Atomskog skloništa,koji ja vjerujem da su pijevali na engleskom bili uz bok Led Zeppelinu ili Deep purpleu. itd...

ah, puno misli njih za svoje "umjetnike" da bi palili svijetom da se sazna za njih ili da su pod drugim mogucnostima imali karijeru. Mislili su neki da ce Severina zapaliti Evropu kad se pojavi na evroviziji, kao napokon ce svijet saznati da postoji. Bila je teski vic i ljudi su je ismijavali.Pretpostavljam da nije omiljena na forumu pa nekima i nije neki primjer, ali godinu za godinom se ponavljaju iste stvari sa drugim drzavama. Ima primjera i u drugim medijima,drugim drzavama.Fakt je da se ne moze reci sta bi po svijetu palili Stulic i Skloniste i s kime bi bili rame uz rame.Ja mislim da bi prosli neprimjeceno.
Nadam se da ce te shvatiti povezanost ovog teksta sa temom.
Sclavi jeste vjerovatno najbolji umjetnik Bonellija, ali on je ostao prikovan za njega dok nam ne dokaze nesto drugacije.Naposljetku se slazem sa Sabkom, ipak je Sclavi tema iskljucivo za Bonelli forum.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/01/2010 : 21:12:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:

Tamo bi svi ovi postovi bili afirmativni, jer tamo važe druga pravila, gdje je Zagor na nivou božanstva, a svi ostali likovi ove izdavacke kuce barem plubožanstva... A u božanstva se ne dira, zar ne?

morat cu slomiti srce i tebi
doima se da ti misliš da Zagor nije najveci. i još misliš da tako misle oni pametni, oni profinjeni, elita
ma kakvi!
imaš tu topic strip i umjetnost gdje smo, u jednoj sinergiji kulturoloških studija primjenom njemacke klasicne filozofije i modalne logike te lakanovskim tumacenjem frojdovskog sna "dijete koje gori", došli do potvrde da Zagor uistinu jest najveci!
ali to ionako zna svatko, osim eventualno tebe koji si nevjerni Toma.

dakle, taj sud "Zagor je najveci" je neoboriv i danas gotovo nitko, od intelektualne ljevice, ne sumnja u njegovu valjanost
za pobliže osvjetljenje tog problema procitaj spomenuti topic i to prvo ispocetka prema kraju a zatim obratno, a nakon toga samo bitne dijelove
Go to Top of Page

sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 24/01/2010 : 23:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sabko a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

quote:

morat cu slomiti srce i tebi
doima se da ti misliš da Zagor nije najveci. i još misliš da tako misle oni pametni, oni profinjeni, elita
ma kakvi!
imaš tu topic strip i umjetnost gdje smo, u jednoj sinergiji kulturoloških studija primjenom njemacke klasicne filozofije i modalne logike te lakanovskim tumacenjem frojdovskog sna "dijete koje gori", došli do potvrde da Zagor uistinu jest najveci!
ali to ionako zna svatko, osim eventualno tebe koji si nevjerni Toma.

dakle, taj sud "Zagor je najveci" je neoboriv i danas gotovo nitko, od intelektualne ljevice, ne sumnja u njegovu valjanost
za pobliže osvjetljenje tog problema procitaj spomenuti topic i to prvo ispocetka prema kraju a zatim obratno, a nakon toga samo bitne dijelove

Uh... nikad mi nije išlo to kampanjstvo od ruke. Dok sam bio mladahniji (da li je ovo pravilna rijec ne znam, ali mi se svida): kad god bih u školi ili na faksu pokušao zbrzati neku oblast ili ju potpuno preskociti to bi me stiglo na ispitu...
Go to Top of Page

sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 24/01/2010 : 23:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sabko a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Ili pak rifove ili solo dionice Dinka Bijažica,gitariste Atomskog skloništa,koji ja vjerujem da su pijevali na engleskom bili uz bok Led Zeppelinu ili Deep purpleu. itd...

ah, puno misli njih za svoje "umjetnike" da bi palili svijetom da se sazna za njih ili da su pod drugim mogucnostima imali karijeru. Mislili su neki da ce Severina zapaliti Evropu kad se pojavi na evroviziji, kao napokon ce svijet saznati da postoji. Bila je teski vic i ljudi su je ismijavali.Pretpostavljam da nije omiljena na forumu pa nekima i nije neki primjer, ali godinu za godinom se ponavljaju iste stvari sa drugim drzavama. Ima primjera i u drugim medijima,drugim drzavama.Fakt je da se ne moze reci sta bi po svijetu palili Stulic i Skloniste i s kime bi bili rame uz rame.Ja mislim da bi prosli neprimjeceno.
Nadam se da ce te shvatiti povezanost ovog teksta sa temom.
Sclavi jeste vjerovatno najbolji umjetnik Bonellija, ali on je ostao prikovan za njega dok nam ne dokaze nesto drugacije.Naposljetku se slazem sa Sabkom, ipak je Sclavi tema iskljucivo za Bonelli forum.

Baš mislim da si sa Severinom "ub'o" kao primjerom.

Ili da udarim po meni (sasvim subjektivno) najdražem stripu:
Dosta ce nas se ovdje složiti da je Alan Ford fantastican strip, dok se za njega van ovih i talijanskih prostora skoro i ne zna.
Znam da je bilo pokušaja objavljivanja u Francuskoj i da je izdato nešto preko 10 epizoda, ali je strip ili ostao neshvacen ili nije zadovoljio visoke francuske standarde.
Tj. Dvojac Bunker - Magnus je tu prošao sa jedva pozitivnom ocjenom (ipak su izdržali preko 10 brojeva). S druge strane Magnus samostalno je jako dobro prošao i vecina njegovih radova nakon perioda sa Bunkerom je objavljena i prilicno popularna širom zapadnog dijela Evrope.
Iako su bez sumnje cinili fantastican par njihovi pravci su se razišli. Bunker je razmišljao tipicno talijanski (skoro bonellijevski) da je strip jeftina zabava za mase želeci više, više, više... (Daj, daj, daj) stripova, a Magnus sasvim nešto drugo. Iako bez ni jednoga od njih ne bi bilo tog stripa nije vam teško pogoditi kojeg od njih smatram vecim umjetnikom.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000