Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Nisam siguran, al medu prvima mi je bio Zagor extra, prica Pobuna Trapera.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Prvi kojeg sam procitao je mislim ovaj (nisam bas siguran - davno beše). Rodak koji je bio cetiri godine stariji od mene ga je doneo iz škole. Kako sam se samo obradovao kad mi ga je dao da ga procitam. Bilo je još stripova koje je donosio, ali mislim da je ovaj ipak bio prvi.
Ali zato prvi strip kojeg sam kupio je ovaj. I to sve zbog predugog cekanja kod u cekaonici kod državnog zubara. Tako mi i treba kad sam upao izmedu dve smene . Secam se kao da je juce bilo.
Davno bilo (1979) ali mislim da je bio neki broj Zagora. Dobio sam ga umesto slikovnice od oca koji je takode voleo stripove. Ako se ne varam kasnije sam isecao makazama slicice iz tog i ostalih prvih stripova da bi ih lepio po kuci...
Blek - U sopstvenoj mrezi ili Mark - Na silu skvo.. Nisam siguran.. Ali naginjem ka Marku... Ako neko ima taj glancer, voleo bih da mi se javi.. Kupujem...
Bili su tu neki ZS Zagori i Alan Fordovi, al' evo zvanicno prvi dokle moje secanje doseže bio je Mr.No Crna Kandža. Ubica odeven u leopardovu kožu veštackom kandžom kasapi radnike na plantaži.Ja,sa nekih 5-6 godina,oci kao farovi, znojavi dlanovi,sedim uz mamu jer ne smem da citam sam..
Ko se posle toga ne bi zaljubio u devetu umetnost?
Bože, pa i ti si prava beba... moj prvi s kioska je kitovo putovanje u praistoriju... ne racunam politikin zabavnik, on je bio daleko prije svega, tamo negdje 1976... bilo bi zanimljivo da se javi mladen, bas me zanima sto je izlazilo u austro-ugarskoj
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Uf, cestitke... meni nije ovo prvi strip, ali mi budi posebna secanja i osecanja. Secam se kad mi je jedan prijatelj sa tavana doneo dvedesetak stripova medju kojima je bio i ovaj (i sve to poklonio, jer on ih vise ne cita). Tad sam bio klinac i nisam znao da postoji uopste Zagorov strip ovakvog naslova, a bio sam pasionirani ljubitelj i kolekcionar upravo Zagorovih stripova. Interesantno je da sam znao za skoro sve stripove koji su brojevi, ali je interesantno da za LMS-42 nisam znao da je Zagor niti sam znao da se Zagor uopste susreo sa dvojnikom. Trenutak kad sam ugledao "Zagonetni dvojnik" bio je ne ravan, vec daleko uzbudljiviji od svih onih snova u kojima sanjam da nailazim na Zagorove stripove koje nikad nisam video i da rovarim po nepoznatim tavanima
BTW, moj prvi strip je Mikijev Zabavnik br. 2 i drugi deo price o Mikijevom ujaku Grdanu i njegovom satu za putovanje kroz vreme, u kojoj Miki i Silja u povratku iz proslosti presisaju sadasnjost i odu u buducnost gde vlada cvece a ljudi su neka vrsta njihovih robova
Inace, prvi strip ako ne racunamo Diznijeve stripove bio je: