Author |
Topic |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26814 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 25/01/2010 : 04:07:47
|
Daklem,kvešcen iz: Cekate li stripove da izadu ukešeni po tri ili maxi+1 regularni ili stripove kupujete na kiosku? Logicno je da oni koji ne mogu docekati svog omiljenog junaka odmah trce na kioske cim kico napiše da se pojavio na trafikama,ali zanimaju me oni drugi kojima nije teško pricekati godinu dana(jer imaju nešto za pametnije za citati dok cekaju)da bi uštedili koju teško zaradenu kunu. Koliko vas je i da li smatrate da npr.Tex Maxi ocuvan za 4 ili -4(takvi su 90% u paketima)i pripadajuci mu Tex regularni slicne fizionomije zaslužuju 25 kunica,za razliku od regularnih 39+18 kunova? I ako se uzme da taj regularac obicno vec imate negdje na svojoj škanciri po meni se isplati,jer se može prodati(oko 8-10 kn)ili pokloniti voljenoj osobi.Kome ne smetaju mali utorici od slatke crne trakice i pokoji zgužv i iskid to je prava prilika da procitaju nešto poluglupo i da se ne osjecaju krivim da su bacili vele novce na takvo nešto. E zašto ovo pišem?Jer mi se ne spava a sitija sam se da sam jucer kupija Tex paket sa Maxijem <Blindirani vlak>,pa ko ga nije još pazarija neke potraži po kioscima širom lijepe naše. P.S. sa njim sam dobija Tex 75 pa kome triba neka se javi.Poklanjam ga u zamjenu za nofce,komada 8.Utori ukljuceni u cijenu.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
zvoneto
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
20 Posts
Member since 12/12/2009 |
Posted - 25/01/2010 : 06:45:48
|
Moje mišljenje je da se isplati uzeti u kompletu, ja cu jedino tako i uzimati ubuduce. pogotovo zato što se može naci dosta komada bez tih utora, tu si vec dobar i ostaje ti bar 1 strip gratis. naravno meni je prioritet citanje a ne suludo slaganje na police, mada iskreno taj utor mi ne smeta previše. primjetio sam da su kompleti u hrvatskoj dosta ocuvaniji od ovih u bih, kod nas je stvarno katastrofa... |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 25/01/2010 : 07:41:36
|
Kupujem odmah sve sto izadze i sto mogu naci. Evo recimo kod nas VC uvek kasni jedno 2 broja. To znaci da ako idem u RS tamo mogu kupiti VC svi junaci + specijalci i OP i SB i sto sve jos ne po najmanje dva-tri broja i to uz popust sa karticom iz Trafike. Ali onda trebam opet kao sada da cekam da prodzu vise od dva meseca za da ja kupim koji strip sa trafike. E ne ceka mi se - a ovo sa 3maxi ili 1+1 ili sl. - nemam nista protiv toga, ali za kolekcionare to je daleko od pameti |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37999 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 25/01/2010 : 12:29:25
|
Ti paketici su dobar izbor ali ne da mi se cekati. U paketicima uzimam jedino Dampyrja VC. Eventuelno bi uzeo neke Texe oko broja 50-55 ali mislim da se ti vise ne nadu u tim paketima. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
ismolc34
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Member since 01/09/2006 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7711 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
755 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 25/01/2010 : 15:16:25
|
Kupujem stripove, ali jedno 5 godina ga nisam na kiosku kupio Ono sto izlazi kod nas na kiosku ili nije dovoljno kvalitetno uradjeno ili me ne zanima Narucujem ili kupujem stare po aukcijama. Kupio sam jedino na Hvaru 2007. pakete stripova Alan Forda (tad sam se opet i navukao na strip , ali sam ih prodao zbog nekvaliteta lepka ) |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
dilan kucko
Average Member
Montenegro
835 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 25/01/2010 : 16:34:42
|
Od kada su me navukli na Amazon, ni ne gledam više u trafike... Inace, neke mi žena kupi u trafici, a ja stipsa uglavnom sacekam komplet - ipak bude duplo jeftinije kada se proda ono što ti ne treba. Meni je dobra cetvorka zadovoljavajuca ocjena za kiosk stripove. Ili kupim na aukcijama. Ono što mene zanima: Ken, Marti i Magico od prvog broja, ionako ne izlazi u trafikama. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 25/01/2010 16:36:29 |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 25/01/2010 : 16:51:49
|
Kupujem odmah strip kad stigne na trafiku ali posto sam bio u velikom zaostatku sa stripovima paketi su mi itekako dobro dosli,u njima sam pronasao dosta brojeva super ocuvanih a ustedio sam pri kupovini! |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
Rock.Bob Rock
Senior Member
Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
Posted - 25/01/2010 : 17:03:04
|
Paketi svakako, uvijek kad mogu. Ne smetaju me ti neki utori i tako to, ja sam ljubitelj stripa, a ne neki kolekcionar koji ce jednom brižljivo procitati i spremiti na svoju policu. |
. |
|
|
Disko
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
314 Posts
Member since 14/09/2005 |
|
Ace of Spades
Junior Member
464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 25/01/2010 : 20:19:27
|
I jedno i drugo su sjajne stvari. Paketi su mi bili sjajni kada sam se iz USA vratio krajem Maja, te sam nakupovao sve sto je izaslo u njima. Kasnije sam u Darkwood-u dopunio ostatak uporedo sa kupovinom redovnih izdanja sa kioska. Dakle sve dolazi u obzir: sajmovi, festivali, okupljanja, aukcije, razmjena, ulica, kiosk, paketi, tavani, podrumi,...
Negdje sam vec ranije opisao i svoju rutinu kupovine paketa Ludensa u Dubrovniku i Trebinju. Odem kod drustva, partijam cijelu noc, spavam do 11 sutri dan, sav ostatak KM ili Kuna potrosim na razne pakete stripova i palim doma. Sjajan plan i nikad me jos nije iznevjerio. |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
|
|
zvoneto
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
20 Posts
Member since 12/12/2009 |
Posted - 25/01/2010 : 22:54:54
|
Dobro, treba poštovati svaciji ukus, jer ocito nisu nam svima isti ciljevi. nedavno sam ovdje procitao post, ne znam više ciji ali covjek ima dobrih recenzija napisanih ovdje, uglavnom stavio je sliku sa stripovima nabacanim ispod kreveta. to je po meni pravi ljubitelj stripa gdje se vidi da se strip cita i da mu je to svrha. kad smo bili klinci sjecam se pa stripovi su se razmjenjivali na sve moguce nacine a i posudivali na citanje. sad kad sam se opet vratio stripu imam nekih 200 komada i nudim svima koji su zainteresirani da citaju, cak ih i poticem na to . Naravno, ne sporim da je fino vidjeti i kolekciju ocuvanih stripova na polici ali nije mi jasno to cjepidlacenje cetvorka petica utor itd... |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12485 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 25/01/2010 : 23:36:40
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Od kada su me navukli na Amazon, ni ne gledam više u trafike... Inace, neke mi žena kupi u trafici, a ja stipsa uglavnom sacekam komplet - ipak bude duplo jeftinije kada se proda ono što ti ne treba. Meni je dobra cetvorka zadovoljavajuca ocjena za kiosk stripove. Ili kupim na aukcijama. Ono što mene zanima: Ken, Marti i Magico od prvog broja, ionako ne izlazi u trafikama.
netko se umislio... jesi nabavio the misterious disappearance of the former ex-paranoic?
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 25/01/2010 : 23:41:44
|
quote: Originally posted by zvoneto
Dobro, treba poštovati svaciji ukus, jer ocito nisu nam svima isti ciljevi. nedavno sam ovdje procitao post, ne znam više ciji ali covjek ima dobrih recenzija napisanih ovdje, uglavnom stavio je sliku sa stripovima nabacanim ispod kreveta. to je po meni pravi ljubitelj stripa gdje se vidi da se strip cita i da mu je to svrha. kad smo bili klinci sjecam se pa stripovi su se razmjenjivali na sve moguce nacine a i posudivali na citanje. sad kad sam se opet vratio stripu imam nekih 200 komada i nudim svima koji su zainteresirani da citaju, cak ih i poticem na to . Naravno, ne sporim da je fino vidjeti i kolekciju ocuvanih stripova na polici ali nije mi jasno to cjepidlacenje cetvorka petica utor itd...
E s ovim gore navedenim se slažem u potpunosti! |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 26/01/2010 : 09:35:04
|
quote: Originally posted by selanne
Dobro, treba poštovati svaciji ukus, jer ocito nisu nam svima isti ciljevi. nedavno sam ovdje procitao post, ne znam više ciji ali covjek ima dobrih recenzija napisanih ovdje, uglavnom stavio je sliku sa stripovima nabacanim ispod kreveta. to je po meni pravi ljubitelj stripa gdje se vidi da se strip cita i da mu je to svrha. kad smo bili klinci sjecam se pa stripovi su se razmjenjivali na sve moguce nacine a i posudivali na citanje. sad kad sam se opet vratio stripu imam nekih 200 komada i nudim svima koji su zainteresirani da citaju, cak ih i poticem na to . Naravno, ne sporim da je fino vidjeti i kolekciju ocuvanih stripova na polici ali nije mi jasno to cjepidlacenje cetvorka petica utor itd...
E s ovim gore navedenim se slažem u potpunosti!
Jeste, ako si CITAC stripova. KOLEKCIONAR je nesto sasvim drugacije. U Jugi bre kad sam skupljao Zagora (rec glancer nije postojala), ali sam skupjlao sve sto sam mogao naci o Zagoru. ZS, LMS, specijalci, almanasi, veliki, mali, EKS 251, poster, bio negde i neki clanak o Zagoru (interneta nije bilo, o ploterima da ne govorim - ma ni kompjuter nisam imo). Poslje toga sam skupljao samo glanc, a za citanje sam imao stripove duplo. Sta nisam duplo imo, vise nisam ni cito. Jebi ga |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
feniks
Senior Member
1922 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37999 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/01/2010 : 15:10:18
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by Obi-wan
Od kada su me navukli na Amazon, ni ne gledam više u trafike... Inace, neke mi žena kupi u trafici, a ja stipsa uglavnom sacekam komplet - ipak bude duplo jeftinije kada se proda ono što ti ne treba. Meni je dobra cetvorka zadovoljavajuca ocjena za kiosk stripove. Ili kupim na aukcijama. Ono što mene zanima: Ken, Marti i Magico od prvog broja, ionako ne izlazi u trafikama.
netko se umislio... jesi nabavio the misterious disappearance of the former ex-paranoic?
Pa vec sam dvije pošiljke dobio. To je više nego 99% foruma, normalno da sam umišljen. A disappearancea nema jer ja ostajem paranoid android do groba. Treba samo nauciti s tim živjeti i cista uživancija. Svaka nova pošiljka, nova neizvjesnost. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 26/01/2010 : 15:12:22
|
A vidi se i da je taj covjek neuredan po prirodi.
|
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 26/01/2010 : 20:32:23
|
Što se tice kupovanja paketa na kioscima, tako kupujem jedino MM Maxi + MM Specijal. Nije mi važno da bude glanc, a mrsko mi davat 39 kn za strip za koji nisam odviše zagrijan. |
|
|
kenan92
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
388 Posts
Member since 26/01/2010 |
Posted - 26/01/2010 : 22:06:46
|
Što se mene tice meni je svejedno ja kupujem i pakete, ai nova izdanja sa kioska |
Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
|
|
|
|
Topic |
|