forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ISPOVEST JEDNOG STRIPOHOLICARA !!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 30/01/2010 : 13:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Naucio sam da citam sa 2 godine, sa 3 vec i latinicu, poceo da idem do kioska da kupujem caletu cigarete i onda ugledah stripove Nikad Robom i Lale i odmah su mi se svideli i kupio sam ih i procitao u jednom dahu!
Kasnije sam poceo da kupujem i ZS/LMS kad su poceli da izlaze, imao sam ih sve u glanc stanju, skupljao tako do svoje 15-te godine, onda su pocele da me zanimaju ženske i sve sam to rasturio, sem kolekcije Alan Forda koju sam skupljao. Kasnije kad sam se oženio, kupovao sam povremeno stripove, a ponovo sam se aktivirao pre desetak godina, skinuo sa tavana preostale stripove i tako je sve ponovo pocelo...

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4683 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 30/01/2010 : 14:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Naucio sam da citam sa 2 godine, sa 3 vec i latinicu...

Zabode Zare trobojku na vr' Kopaonika...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29457 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/01/2010 : 14:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior
stripovi.com:
Ne znam ni sam vise kako sam otkrio, ali bio sam clan na zagorovim web stranicama, majci ovoga sajta. To je otprilike bio i manje-vise povratak na Bonelli stripove, prije svega Zagor i Dylan. Znao sam cesto da se pokacim sa Markosom, jer sam tada bio mladji i prznica, isto kao i on u to doba. Nisam bio posebno aktivan u pisanju prije svega zbog poslovnog haosa. Dozivio sam prve dane osnivanja ovog sajta i istoriju kako je doslo do toga. Nisam se odmah uclanio vec 2-3 godine poslije ili tako nesto, kad sam kontaktirao strip dilere. Sa vremenom zaboravio passwort, ali sam otprilike svakog mjeseca jednom ili dvaput dolazio na sajt i pratio zbivanja na nasoj sceni. 2007 nakon sto sam okoncao samostalnu karijeru na poslu i nasao normalan posao, imao sam vremena puno vise i odlucio postati aktivniji na sajtu sa novim nickom.

Ne sjecam se uopce toga:) Koji ti je nick bio i oko cega je bio fajt?:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 30/01/2010 : 14:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message

Odlicno, odlicno, odlicno . . .

E sastavicu i ja nesto, ali ne mogu ovako na brzinu.
Moram lepo da se zavalim u fotelju i da spustim "jedno hladno" pored fotelje, ako bude koja lula mira - jos bolje, ako ne - nije greda, ionako je recesija, nema se...

Apel moderatorima da obrisu trolove, spam i gluparije (kao i ovaj moj post) sa ovog topika i neka ostanu samo "ispovesti"

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22334 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/01/2010 : 14:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Nick mi je bio "bad boy" ili "bad guy". Pojma nemam razloge prepucavanja, ali u sustini jednom je neko nesto napisao sto se drugom nije svidjelo, pa je nastala ona uobicajena trka "ciji je duzi". Otprilike to sto svi zelembaci prodju kada se tek dohvate foruma.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/01/2010 : 14:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Bad Guy

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22334 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/01/2010 : 15:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Bad Guy

na ZWS sam koristio oba nicka koliko znam, ne znam koji je bio razlog za to.Da, ovdje sam 2004 bio pod bad guy,sada sam nasao pod members. Prijavio se da kontaktiram Kowalskog, sa kojim sam godinama prije toga poslovao.
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 30/01/2010 : 17:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message
Profesore bravo za ove topice koje si stavio zadnjih par dana. Kad sam ja poceo da forumarim ti si bio banovan, pa nisam ni znao da postojis, ali zadnjih par dana se ima sta procitati

Prvi sam strip procitao negdje u 5 razredu. Kod nas je to uvjek kasnije pocinjalo, jer smo latinicno pismo ucili tek u drugom, pa stripovi su dolazili nesto kasnije.
Prvi strip koji sam procitao bio je Zagor i to sam dobio od jednog suseda, koji je malo ranije poceo citati stripove, ali je samo citao ali skupjlao nije. Ubrzo sam poceo skupjati i kupovati sve sto nadzem o Zagoru. Tada to i nije bilo tako tesko, obzirom na to da je stripove svako imao kod kuce, a jos lakse je postalo kad su ostala deca skontali da se ja samo ne menjam vec i kupujem stripove, pa su oni mene nalazili. Nakon nekog vremena sam dosao i do svog prvog "starog" stripa - "Zagor protiv Zagora". Mojoj radosti kraja nije bilo. Jos uvek se secam kako i gde sam to nasao. Tek nakon nekog vremena sam upoznao tipa koji je imao stvarno stare bojeve i to je za mene bilo fantazija. Odvajao sam svoj dzeparac od skoro mesec dana kako bi mogao kupiti jednu takvu seriju, jer on je meni trazio od prilike dzeparac od jedne nedelje za jedan strip.
Kupio sam dosta toga kod njega i papreno placao. A stripovi su gledajuci danas bile uzas. Ali tada je bilo bitno samo da imaju naslovnicu i da je cela serija. I dan danas tipu placam svakog meseca puno para, ali iz razloga sto se moja skola nalazi u njegov objekat, pa mu placam ciriju .
Ali moj najpozeljniji strip nikako nisam mogao da nadzem - "Zagor Prica". Kako sam do toga dosao, to sam napisao pre neko vreme u drugom nekom topicu, da se ne ponavljam.
Onda sam upoznao "kerbera" i on njega uzeo Gospodar Darkvuda i tako po prvi put procitao celu pricu. I tako sam polako ali sigurno bio skupio dosta stripova.
Kad je pocetkom 90tih prestala prodazba stripova kod nas, ja sam prestao da skupjam i stripove koje sam imao (ovo boli i kad napisem) BACIO sam.
9 godina kasnije video sam negdje Lov na Vuka i se opet navukao. Ali ne Hrvatska izdanja, nego opet LMS i ZS i opet Zagor.
Za menje od godinu dana sam imao celu kolekciju i to sve glanc, ili evo ako hocete cista 5. Samo je par brojeva bilo losije ocuvano (tacnije 2 broja). I dan danas nisam video bolje ocuvane primerke LMS Zagora od onoga sto sam imao. JOK. Vec nakon skoro 1 godine prodao citavu kolekciju, a to me zabolelo vec nekoliko nedelja kasnije.
2004 sam se odlucio da to opet sakupim (nakon sto me neko upatio na ZWS, koje sam do 2004 vec i bio zaboravio), ali nisam uspeo pa se nakon malo citanja sajta odrekao svega toga, jer se stvarno naukao tada ni nisam.
2009 sam slucajno u trafici kod nas video Zagora u izdanju VC i kupio jedan. Nije mi se dopao crtez, pa sam se odlucio kupovati samo MM i DD. I tako do kraja 2009 kad sam otisao u RS i tamo u Sabcu u Trafici kupio sve od VC. Kad sam se vratio poceo sam opet da sledim sajt i evo vec jedan mesec forumarim. Tokom zadnjih 2 meseca sam kupio dosta toga sto zelim imati, (uglavnom sve MM i Zagore osim LMS i ZS + VC i jos nesto) i sad mi preostaje da toj jos malo dopunim i naravno da nadzem super ocuvanu kolekciju Zagora LMS i ZS i onda mi je dosta kupovanja cele kolekcije (mozda jos sve DD).
To bi bilo otprilike to. Nazalost slabo citam (osim MM ponekad), ali volim imati sveeeeeeeeee.
Moja omiljena serija - Avanturista, Izazov i Sedma Runda. Imam to par puta i potrudicu se da imam jos bezbroj.

so it shall be written, so it shall be done

Edited by - rgorgiev on 30/01/2010 17:47:07
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 30/01/2010 : 19:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
Slabo pamtim godine pa tako neznam ni koja je bila kad sam poceo skupljat stripove, valjda negdje krajem 80ih. U biti u pocetku ih nisam ni skupljao vec samo citao šta mi dode pod ruku. Vec tada sam znao da mi Zagor najbolje leži, a ljubav je bila potvrdena kad sam nabavio ZS 695 Troglava aždaja, uf to je bilo uzbudenje:)) Kako sam u djetinjstvo provodio u Bugojnu svaki iole stariji strip (ispod broja 600) bi bio jackpot. Kad sam zastalno došao u Split tada su mi se i apetiti povecali pa sam polako poceo skupljat Zagora kapom i šakom, i to najviše zahvaljujuci nesebicnom didinom financiranju.
Preko tadašnjeg skupljanja stripova sam upoznao i nekoliko današnjih prijatelja kao npr. COLUMBA i Zara koji su clanovi foruma, ali ipak sam najviše vremena provodio sa izvjesnim Branom koji me i uputio na ovaj site, a kojem se u meduvremenu zagubio trag:) Prilicno sam siguran da sam negdje u tom vremenu (sredina 90ih) upoznao i vlasnika ovog foruma (Marka), ali gdje i kada ni dandanas se ne mogu sjetit.
Uglavnom, tada sam imao gotovo cijelu kolekciju Zagora iz ZS i LMS, kao i vecinu Kapetana Mikija, Kita Tellera, Alan Forda. I onda pubertetsko ludilo, jedan dan sve mi to nekako dosadilo i rasprodam kolekciju.....onako bez puno emocija i razmišljanja:((
Trajlo je to razdoblje bez stripova nekih godinu dana, ali vidio sam da mi fali sve to i krenuo opet hrabro :) ispocetka. U tom drugom razdoblju skupljanja, koje traje i danas i nadam se da nikad nece završit, sam zavolio i skupio mnogo više nego onda. Vidici su se proširili, neki drugi junaci su izbili u prvi plan, neke druge vrijednosti su prevladale, ali onaj stari zanos je ostao isti kao i saznanje da je strip dio mene.
Inace, osim vec spomenutog Brane na forum sam došao na mali nagovor današnjeg moderatora globinja:))
A što se tice stripova koji su mi se urezali u srce su naravno Zagor i nezaboravno prvo pojavljivanje SuperMikea, Dylan Dog i dvodijelna prica Dama u crnom i Marty prica sa "Asterixom":))
I to je to što se mene tice, ima tu još detalja ali ovo je dovoljno.....

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/01/2010 : 19:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by Ultras

Odlicno, odlicno, odlicno . . .

E sastavicu i ja nesto, ali ne mogu ovako na brzinu.
Moram lepo da se zavalim u fotelju i da spustim "jedno hladno" pored fotelje, ako bude koja lula mira - jos bolje, ako ne - nije greda, ionako je recesija, nema se...

Apel moderatorima da obrisu trolove, spam i gluparije (kao i ovaj moj post) sa ovog topika i neka ostanu samo "ispovesti"

Isti slucaj i sa mnom
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29457 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/01/2010 : 20:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

Nick mi je bio "bad boy" ili "bad guy". Pojma nemam razloge prepucavanja, ali u sustini jednom je neko nesto napisao sto se drugom nije svidjelo, pa je nastala ona uobicajena trka "ciji je duzi". Otprilike to sto svi zelembaci prodju kada se tek dohvate foruma.

Uopce se ne sjecam:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 30/01/2010 : 20:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:

quote:

quote:

Uopce se ne sjecam:)

Bilo bi dobro da i ti kao jedan od najzaslužnijih za objedinjavanje fanova sa prostora bivše Yugoslavije predociš svoju ispovest, umesto što spamuješ po topiku. Verujem da bi mnoge zanimalo.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 30/01/2010 : 20:15:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Tacno, Marko. Sedim kao na iglama i cekam da saznam gde si kupio svoj prvi strip i kroz kakav pakao si prolazio kada si razmisljao hoces li skupljati prvo Bleka a onda Marka, ili Marka pa Bleka. Navali vec jednom na tu tastaturu.
Go to Top of Page

_saruman_
New Member

Croatia
203 Posts

Member since 07/10/2009

Posted - 30/01/2010 : 20:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send _saruman_ a Private Message
Ja sam poceo sa stripovima pocetkom 80-ih cak mislim da je sadasnji extra Zagor prvi moj strip. Naravno u to doba obozavao sam sve stripove koji su izlazili osim Kena Parkera i donekle Dzudasa. Ipak preferirao sam Zagora i Kapetana Mikija iako me nerviralo ono nastavice se...Cudesno lice ostalo u posebnom pamcenju.
Al ono sto meni budi asocijaciju na to vrijeme jest odlazak na more gdje bih svake godine na sluzbenim kioscima pokupovao stare stripove ZS i LMS i to u pola cijene. To bi mi bio najradosniji dogadjaj, znao sam se vracati s mora sa po dvadesetak do tridesetak stripova.

Edited by - _saruman_ on 30/01/2010 20:20:14
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/01/2010 : 20:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by _saruman_
Al ono sto meni budi asocijaciju na to vrijeme jest odlazak na more gdje bih svake godine na sluzbenim kioscima pokupovao stare stripove ZS i LMS i to u pola cijene. To bi mi bio najradosniji dogadjaj, znao sam se vracati s mora sa po dvadesetak do tridesetak stripova.

Ja se slicno osjecam kada odem u Bosnu kod rodbine na tri-cetiri nedelje, pa pokupujem sve živo na trafikama. Prošli put sam se vratio sa cetrdeset stripova, ogoromnom mješavinom Teksovih maksija, Mister Noova, Zagor extra i Dilana...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25596 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2010 : 20:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

Tacno, Marko. Sedim kao na iglama i cekam da saznam gde si kupio svoj prvi strip i kroz kakav pakao si prolazio kada si razmisljao hoces li skupljati prvo Bleka a onda Marka, ili Marka pa Bleka. Navali vec jednom na tu tastaturu.

Zašto da ne???

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/01/2010 : 20:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
prvi strip kojeg se sican je bija LMS 504 Teleskopulos,davne 1982.
donija ga barba koji je cita stripove.(starce to uopce nije zanimalo)
doduše sican se i onih malih Toma i jerrya da bi mi zna stari kupit
ali oni mi se nisu toliko urizali u pamcenje.
iduce godine krenija u školu i žica bi da mi kupe ovo ili ono.
kasnije san poceja visit oko trafike u ulici išcekujuci nova izdanja i pilajuci ukucane novce za stripove(tad smo ih zvali romani )
sican se i da san lita 1986. kupija neke stare stripove na trafici npr.Tajanstveni grad od MR NO-a. koji su se prodavali u nekakvim kompletima.
od tada san s vecin ili manjim uspjehom pratija junake iz ZS i LMS makar san kupova i druge stripove ako bi ima novaca.
razmjene su bile ceste makar bi vecinom minja duple ako bi ih ima ili neke manje drage stripove.
uglavnom bija san zaluden stripovima
onda san se dodatno navuka i na Dilana (na Martija se nisan uspija navuc nikad).
i to je tako trajalo do negdi sredine 1990.-te kad su me pocele zanimat i druge stvari .
tad san vec lagano rasprodava dosta toga,ili dilija mladoj ekipi.
vec mi je osjetno poceja opadat interes za vecinu likova iz stripa (jedino se MR NO drža na visokim pozicijama).
zatim je došla 1991. i zadnji strip koji san nabavija u HR je bija MR NO - Kartum .
mislin da je to bilo u desetom misecu ali nisan baš siguran
znam da iman Mikijev Almanah iz tog miseca ,zadnji koji je izaša ovde.
tada san ima nešto preko pola ZS i LMS.uglavnom noviju polovicu.
stare stripove se teško moglo nabavit.zna san priko oglasa u stripovima doc do nekih prodavaca diljem ex yu.
tad sam se oduševija i Bluberijem onim prvim brojem u HC.
Fort Navajo
mislin da je bija prilicno skup za to vrime.
(Nisan ga kupija ,dobija san ga)
onda je 1992. došla srednja škola a stripovi me više gotovo uopce nisu zanimali.
tu i tamo bi šta procita ili proda.
onda je SD pocela objavljivat Zagora i Dilana (mislin krajen 1994.?)koje bi tu i tamo kupija (pogotovo DD) ali to nije bija onaj isti žar ko prije.
to se sve dogadalo zadnja dva razreda srednje.
onda san i s time prista,pocele su me zanimat druge stvari ,1998. san nabavija auto i otiša u vojsku iste godine.
nakon toga stripove gotovo uopce nisan kupova do zime 2001. kad san kupija neki kompletic Zagora u Sloveniji.
(epizoda indijansko groblje.)
onda tek 2003. pocinjem se opet intezivnije zanimat za strip,uglavnom za DD.
2004.pocinjem intenzivno pratit Zagora i DD redovnu i extra seriju ,te krajen iste godine odlucujem potpuno popunit "rupe" u kompletu.
iducih par godina proširujen interesiranje za strip te nabavljan masu novih izdanja.
od 2008. nekih koji mi nisu više napeti se rješavan,
a neke još pratin.
uglavnom ukratko bi to bilo to.

narocito na one koji su uspješni.

Edited by - lwood on 31/01/2010 16:09:16
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/01/2010 : 21:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
Au, ajemememe... mrzi me da pisem vise od tri recenice vezano :). No sto se mora mora se :). Secanje je vremenom mutiralo, sto vremenski sto cinjenicki. Vise puta u zivotu sretao sam se sa tim fenomenom u licnim primerima. Al bilo kako bilo iz ove tacke vako bese...
Osma godina (1985, kraj I razreda), imam goleme zauske. Temperatura i paklena patnja danima. E sada pred kraj bolesti, moj dobri otac donosi mi neku reviju, ne mogu se tacno setiti sta i koja je bila. Imala je na naslovnici umilatoga Bambija i nekih par stranica stripa unutra. Znam da sam te stranice stripa vrteo danima sve dok nisam ozdravio. Sta se desilo sa tim Babmije bog sveti zna, predposvaljam da je zavrsio u djubretu vrlo brzo.
Sledece slika Kapetan Miki. Mama mi dala pare za uzinu, a ja se tog dana iz skole vracam sa stripom. Hm, ne znam ni kako ni zasto, al roditelji su uvrteli u glavu da sam ja to negde pokupio iz djubreta ili da me neko prevario, pa su mi satima ispirali mozak time da ne treba uzimati bilo sta, pogotovu ako su istoga grizli misevi?!#%#%^# Mislim da se taj Miki zavrsava nekom kratkom pricicom gde Smuk i Salaso upadaju u neki podrum, gde se slucajno jedan oklizne i razbije neku bacvu. Rec je bila o nekoj usamljenom krcmi nekog zlikovca. Ako neko ovo cita i zna o cemu se radi (ah...) nek mi rece.
A potom Zagoooor. Cesto sam boravio kod 'maminih' u Hercegovini gde se Zagorov kult veoma postovao (ko i svuda). Kako sam imao stariju bracu (2 i 4 godine), valjalo mi je uciti od starijih. Onoga cega se secam je naslovnica: Zagor sa banditskom maramom preko lica i isukanim pistoljem . Al to znamo svi i sta je i kako je. Za taj strip sada, bas taj kojeg sam citao u Ljubinju dao bih ne znam... da se ovde ne junacim al zaista bih dao :). Posle toga pandorina kutija se otvorila , sve sam cita sta je dolazilo pod ruku. Iz razumljivih razloga necu pisati o Mikiju, Paji jerbo je to neka druga grana price, evolucije i sazrevanja.
I onda je dosla BOMBA: Drugi Kandraks. Ima ona prica da se odmalena vidi ko je, sta je i kakav je. E pa to. Mracni crni Kandraks, mracni Ferri, magija, mistika. Koliko sam samo puta procitao taj zadnji nastavak, hm. Pitaj boga oca . U to vreme mi je odmah iza mocnoga Zagora bio Kit Teler. Sada tu imam problem da se setim sta i kako, sveka prica mu je bila slicna. I tako je dugo, dugo bio drugi dok nije izasao DD .
Kako je islo vreme, sve vise su se nabavljali oni stariji stripovi. Da, da oni gde Kit Teler nije uvek bio isti. Kakve su to price bile sunce ti tvoje. Ona sa dinosaurusima, pa ona podmornice (jel bilo ovako nesto?). Nema, taj osecaj kod stripa vise ne moze da se vrati. Sada lagano napredujemo kod Van Goga, al dok se dodje do mojih epizoda ko zna da li ce mene biti, eh.
U to staro, staro vreme, opet ti stariji, iskusniji i imucniji, mnogo su se brate kurcili. Jedan je tako nabavio Fanta Cika, kesirao ga i davao nam da ga gledamo takvoga. Tada sam rekao sebi: Jovane (dobro imao sam neki lokalni nadimak i kako sam se zvao, al nema veze) ovo i ti moras da imas, kad tad. Naravno pravda je bila izvrsena.
Bilo je tu peripetija gomila. Na primer izadje Na granici stvarnog i tu pomislih da je kraj price. Kako Marka nisam kupovao (ah nije se za sve imalo para), a ni Teksa (Nizzi ) nisam pratio sta se desavalo u ZS nekih par nedelje. Racunam nema Zagora, Marka sam uvek pozajmljivo, Teks je dosadan, Miki je ionako redak. Au, par meseci kasnije provalim da je bilo nastavaka. I tako nabavim sledeca dva odmah, a Divove... pa recimo da sam se patio sigurno godinu do dve. Zasluzena kazna dakako ;).
Da se vratim na (nekada) dosadnoga Teksa. Jedino sto mi se svidelo bila je ona epizoda El Morisko. Al ta se izgleda svima svidjala, a bogami tako je i danas. Secam se i one epizoda Cetiri pauka, al ta mi je bila fuj. U to vreme svakako je citan i MN. Istina ne nesto previse, on ce tek kasnije kod mene dobiti mesto koje zasluzije. Secam se zavrsio sam ne znam ti koji razdred, nabavim onu pricu Krv na snegu, citam je na brdascetu dok drugari igraju izmedju dve vatre. Sada to igraliste sluzi za parkiranje kola (zapravo kola se parkiraju u Beogradu svuda cak i na brdascetu za tobogan, vlasti se jebe za tako nesto), a deca ne citaju stripove... zivot.
Dilan, prosto sam uzivao u njemu. Secam se niza: Metarmofoze, Ruzicaste zekonje ubijaju i Morgana . Valjda je to bilo nasledje onog Kandraka 2 sa pocetka price.
Sto se tice MM on mi je uvek bio dosadan, smoran, sa krajem kojeg uopste ne razumem. Primerice cuvena epizoda sa Asteriksom, sve je tu odlicno i onda neki sundjer u bunaru kenja da je neko oruzje. Grrrrr. Mozda tu treba traziti razloge sto tog MM nikad nisam podnosio. Ima tu naravno par odlicnih epizoda, al ceo serijal NEKA FALA.
Bleka me nije tangirao i nikakvu istoriju tu nemam. Jedino sto sam za zivota procitao od njega da valja bilo je Blekovo detinjstvo i onih 5 reprinata na 900.
1990. je najvazija godina. Izlazi najbolja serija svih vremena: Zakon predaka. Mislim da sam zadnji nastavak citao toliko dok se nije raspao. I sto je najbole uvek sam u glavi imao neku muziku za vreme tog obracuna (primerice Voltron). Ima tu jos jedna anegdotica. Tu seriju sam kupovao u miloj Hercegovini i tako izadje prvi deo Sveti breg. I sada sta mi svi ocekujemo: sledece nedelje Zakon? A nene.. dve nedelje se cekalo. Znaci ko ludak svaki dan pitam tetu sto radi u kiosku, pitam sve tete sto rade u kioscima u Ljubinju... nema dete nema. I tako kada me napustila nada SOK -> eto ga. Nikad srecniji nisam bio do tada. Nakon dva tri dana izasao je i zadnji nastavak sto je uvelicalo moju srecu .
Vec lagano zavrsavam osnovnu skolu, upisujem gimnaziju. Doslo leto 15to GODINA MI ZA NIJE. Vec momak tada, usudjujem se i sam ici u grad. Da vrsljam, da skitam sam da gledam izloga, SAM SAM SAM SAM, YE. E tu na plato kod Filozofskoga prodavali su se stari stripovi. Sve u kesi da se balavudija ne otvara: Otkirvena obmana, Zagorova odisaja, Nasilje u Darkvudu, Avanturista, Izazov, Sedma runda. Dugo vremena sam mislio da je prvi Zagor bio Naselje u Darkvudu, sta ces zabluda iz mladosti. Jos otkako sam procitao Sveti breg u krv mi je usla ona scena sa Vampirom. Au boze, gde ga je Zagor namlatio. Sta se tu desava, kako doci do toga. Pitam ja tamo te prodavce, gde je sta je kako je... a oni meni... momce: RASKRINKANI VAMPIR. Sacam se i dan danas para datih za taj strip. Kupio sam prvo treci nastavak (razlozi, pa ima ih, ajde da ne smaram josh i sa time) da konacno vidim tu borbu.. konacno.. pobeda LJUDI POBEDA. Dve godine sam sve smarao da mi daju to da procitam da vidim da pipem, bilo sta. Kad ono.... jebote.. pa ovde se biju u pecini. Sta je ovo koji moj, ovo nije pravi vampir. Hm, ludilo koje ce trajati 10 godina je tu pocelo, a zove se kratko i jasno: PRVI VAMPIR. Pitam preprodavce (cuveni Celavi) sta kako gde.. a oni meni: Sine NEMA. U prvo vreme mogli su se priustiti stripovi negde od broja 300, sve ispod je bilo preskupo. A tu je bila i sedma runda, sva tri nastavka neka dilea je prodavala za 100DM 1992. Mislim da ga nije prodao. Kod Celavog je uvek bilo povoljnije. Kako je kurs divljao iz dana u dan, jedan prodavac rece sledece: "Deco, stvarno ne znam cenu, MARKA HARA". Tada se sve racunalo u istoj.
Tu negde se pojavio i Zuti na zelenjaku koji je imao cene prave za jednoga ne bash gimnazijalca.
Pored vecitoga Zagora i nekada drugoga DD trece mesto je pripadalo Asteriksu. Bio je ubitacno skup tako da sam se(bas) debelo pomucio dok nisam kupio neku ukesiranu epizodu. A svaka epizoda bilo je debelo uzivanje i vristanje non stop.

Ajd ostatak cu sutra (il otom potom)!

Edited by - kasper on 30/01/2010 22:57:57
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 30/01/2010 : 22:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

nazalost, cini mi se da je njegov prvi bio mr no crna reka, tako da nista od dugo ocekivane tragedije mlada neosvijestena stripasa u raljama neodlucnosti ovoga strasna, nehumana izbora... steta, naprosto su prepune emocija i dirljivosti ove ispovijesti napacenih ljubitelja drugikorijeniz81-te umjetnosti, mislim da gubimo mnogo...

cak se i ljudolovac raznezio do te mere da je sigurno veceras umesto kokica uz subotu 14. (15. deo) uzeo prohujalo sa vihorom na blu-geju i 56 kilogramsku kutiju maramica te sasvim polako pazljivo otvorio svog prvog zagora te ga laganim pokretima levog dlana pomazio po donjem delu rikne, odozdo prema gore...

u 3 pm sto sve necete uciniti da zadovoljite bolesnu samopromociju jedne nevjerojatne i besramne polupolulicnosti kojoj je strip samo i iskljucivo zagor!!!!

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29457 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 30/01/2010 : 22:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz
Bilo bi dobro da i ti kao jedan od najzaslužnijih za objedinjavanje fanova sa prostora bivše Yugoslavije predociš svoju ispovest, umesto što spamuješ po topiku. Verujem da bi mnoge zanimalo.

Ja sam svoju pricu napisao par puta, ne da mi se traziti gdje je, ali se vjerojatno moze naci na searchu, ako se potraži "Gusari Amazona", to je prvi strip kojeg se sjecam da sam procitao. Pa ako te zanima, traži. I pazi da mi ne staješ na žuljeve.

Trouble will find me
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25596 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2010 : 23:05:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

cak se i ljudolovac raznezio do te mere da je sigurno veceras umesto kokica uz subotu 14. (15. deo) uzeo prohujalo sa vihorom na blu-geju i 56 kilogramsku kutiju maramica te sasvim polako pazljivo otvorio svog prvog zagora te ga laganim pokretima levog dlana pomazio po donjem delu rikne, odozdo prema gore...

u 3 pm sto sve necete uciniti da zadovoljite bolesnu samopromociju jedne nevjerojatne i besramne polupolulicnosti kojoj je strip samo i iskljucivo zagor!!!!

Ljudolovac upravo gleda Ingorious basterds, na di-vi-diju(bez zajebancije), a svoj prvi strip kojeg se secam( K.Miki) nemam više..šmrc...

A ova tema mi se svida iz jednog razloga: mnogi ce shvatiti da u stvari više i ne vole stripove kao što misle (cekam stinkyja da se ubaci).

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 30/01/2010 : 23:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:

Curunir, ne svidja ti se to sto je profesor-inz autor topika ?

JBT, reci, evo za tebe i Colta cemo otvoriti poli da se izjasnite ko sme da postavi ovakav topik.

Da li su svi clanovi po tebi jednaki ili su neki jednakiji od drugih ?

Mislim da je tridesetak clanova napisalo svoje price, zasto se trudis da to ismejes ?

Ovo je forum o stripovima, sta je logicnije od teme gde ce se pisati o tome kako je ko poceo sa citanjem istih ?

Sta sve necete uciniti Vas nekoliko na forumu da zadovoljite bolesnu potrebu da popljujete strip junaka Zagora ?

O pljuvanju clana profesor-inz necu ni da govorim, postaje degutantno.
Jurnjava po svim topicima, davajuci mu na vaznosti i zadovoljavajuci njegovu zelju za samoreklamiranjem...

ccc...

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 30/01/2010 : 23:26:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Ultras

quote:

Curunir, ne svidja ti se to sto je profesor-inz autor topika ?

JBT, reci, evo za tebe i Colta cemo otvoriti poli da se izjasnite ko sme da postavi ovakav topik.

Da li su svi clanovi po tebi jednaki ili su neki jednakiji od drugih ?

Mislim da je tridesetak clanova napisalo svoje price, zasto se trudis da to ismejes ?

Ovo je forum o stripovima, sta je logicnije od teme gde ce se pisati o tome kako je ko poceo sa citanjem istih ?

Sta sve necete uciniti Vas nekoliko na forumu da zadovoljite bolesnu potrebu da popljujete strip junaka Zagora ?

O pljuvanju clana profesor-inz necu ni da govorim, postaje degutantno.
Jurnjava po svim topicima, davajuci mu na vaznosti i zadovoljavajuci njegovu zelju za samoreklamiranjem...

ccc...

moram ti iskreno reci da, nazalost, nista ovdje ne shvacas...
samo ti plesi u kolu i uzivaj...
pluvanje zagora? ne budi smijesan... ja ga citam, kako bih ga pljuvao... colt ga je cak i prevodio... dakle, nista ne shvacas, sorry...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 30/01/2010 : 23:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Ljudolovac upravo gleda Ingorious basterds, na di-vi-diju(bez zajebancije), a svoj prvi strip kojeg se secam( K.Miki) nemam više..šmrc...

A ova tema mi se svida iz jednog razloga: mnogi ce shvatiti da u stvari više i ne vole stripove kao što misle (cekam stinkyja da se ubaci).

tema prozvakana. ali nije bitna, neka se pise o cemengod, no bitan je nacin i razlog, a neki to ne shvacaju... nadam se da nisi medju njima...

btw, gledao sam IB prije mjesec dana u HD (eh, ne znas sto propustas...), izvrstan je... onaj svapski glumac pomeo ih je sve, uzeo cijeli film, strava od glume...

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 31/01/2010 : 00:19:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:

moram ti iskreno reci da, nazalost, nista ovdje ne shvacas...
samo ti plesi u kolu i uzivaj...
pluvanje zagora? ne budi smijesan... ja ga citam, kako bih ga pljuvao... colt ga je cak i prevodio... dakle, nista ne shvacas, sorry...

Ako je tako u redu mada mislim da si ti u njegovom kolu a da to ne kapiras

Ako mislis da ne znam da Profa smara do zla Boga - gresis, samo mi ne pada na pamet da idem za njegovim postovima i ispravljam ga ili da teram druge da ga ignorisu.
Da to cinim, smatrao bih da imam neki pritajeni strah od njega a to vec vodi u paranoju.
Budi mi pozdravljen

Ja pozvah moderatore da brisu spam a sam ga cinim

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000