Author |
Topic |
|
Aster
Average Member
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 04/11/2002 : 21:08:13
|
Ma dati pravo kazem, jebavo sam im isam mater, ali sada nemogu..Jebiga toje sada moja drzava, gradjanin sam USA i moje dijete je rodjeno ovdje..Dakle ima na hiljade i hiljade NOVIH AMERA, od nas iz bivse XYU.. Dakle sada imas nase ljude koi kazu USA je moja zemlja i tacka..Znaci da nije vise kao prije, jer sada ako mrzis USA mrzis dakle i nekog svoga koije silom prilika otiso u USA stvorio obitelj, i normalan je covjek, koi cese naljutiti akomu psuje neko zemlju u kojoj covjek zivi, i dio je te nacije..Dakle ima nas AMERA i na ovom PREKRASNOM SITEU, i trebalibi to ipak koliko toliko da postujemo, bez obzira sta politicke elite radile u ovoj ili nekoj drugoj zemlji, normalni i miroljubivi ljudi nisuse nikada pitali nizasto...Dakle sveje to politika.. Nema problema ASTERE neljutimse ja nista, i zamene je BONELLI BOG I BATINA..Pa jasam zbog BONELLIJA i kreno da naucim TALIJANSKI (tacnije zbog NN)...
Jedna Stara Indijanska Legenda Kaze; "Prvo ces cuti kopita divljeg konja, ciji ce te udarci podsjetiti na tam-tam posmrtnih svecanosti,i u trenutku kad se pojavi glasnik smrti, ispustices dusu"...
|
|
|
steinbrenner
Average Member
Croatia
603 Posts
Member since 26/03/2002 |
Posted - 05/11/2002 : 12:39:31
|
kolekcionar, da ne pokrecem sad novi topik pod istim imenom, imam i ja jedno pitanje za tebe - to sam te vec pitao u onom starom topiku tex 500 ali si ti to previdio
nisam uspio nabavit texa 500 u italiji pa te molim da mi ga posaljes ali i da mi prvo kazes koliki su troskovi slanja da vidim da li se uopce isplati naravno, prije nego naucis talijanski :-)
A TKO MENE PITA HOCU LI MISTER NOA? |
|
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Posted - 05/11/2002 : 18:04:25
|
HHmmm zaomije steinbrener ali sadasu se stvari promijenile iz korijena..Tacnoje dasamti obeco poslati akoga ne pronadjes..Medjutim sada kadasam se prihvatio TALIJANSKOG, nebi ga niposto mogao niti prodati niti pokloniti..Pogotovu stobi mi Hamza mozda i nekada usali prigovorio jer eto on ima svoj, a ja svoga uputio negdje.. Zaomije, dasi se javio samo prije mjesec dana biobi tvoj, a ovako...sory..
Jedna Stara Indijanska Legenda Kaze; "Prvo ces cuti kopita divljeg konja, ciji ce te udarci podsjetiti na tam-tam posmrtnih svecanosti,i u trenutku kad se pojavi glasnik smrti, ispustices dusu"...
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 05/11/2002 : 18:20:39
|
[quote] Oprosti mi ako sam te uvredio u vezi Italy vs. SAD,uopce nije bilo namjerno sa moje strane.Nemam ja nista protiv amerikanaca jer ima i tamo dobrih i postenih ljudi kao i svuda. Sve to sto sam ti pisao je zato sto mi se ne dopada americka kultura(ni filmovi,ni stripovi,ni muzika itd).Mada one davne '60-e i nisu bile tako lose,mislim tu na Hendrixa,Janis Joplin i na Jaggerovu bandu.
I ja imam neke americke stripove,Aria&Angela,Spirits of the Tao mi se dosta svidja po crtezu,mada su mi stari Bonellijevi junaci drazi.
Oprosti mi jos jedanput. Aster
jagger i banda su iz engleske,samo da se zna
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8193 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 05/11/2002 : 22:32:41
|
svi mi odrasli na boneliju odrasli smo i na americi, jer i tex i zagor, ken parker, kit,bil adams, pa francuz bluberi, pa blek, mark... svi su oni amerikanci citajuci talijanske stripove o divljem zapadu i ratu za nezavisnost upoznavali smo americku povijest, tražili lokalitete na zemljopisnim kartama i siguran sam da o tome znamo više od prosjecnog amerikanca ja volim ameriku i imam tamo i prijatelje i rodbinu,ali mrzim busha i njihove marince, west point diplome, prijetnje ratom, mrzim i kapitalizam, više volim evropske stripove i mislim da nema potrebe da se svadamo oko toga
|
|
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Posted - 05/11/2002 : 23:07:58
|
Ma kakva svadja, jebes svadju.. Nije nama kriv Bush negosmo sami krivi sebi.. Od 280 do 300 miliona USA ima stanovnika.. Od toga je 140 miliona sposobno za glasanje.. Na glasanje izaslo 50 miliona ljudi.. Od toga 25 miliona republikanci, a 25 miliona demokrate..Uz sav onaj cirkus oko izbora jedno hiljadu ljudi vodi USA.. 436 delegata u kongresu, plus 100 senatora, plus ostali kancelariski pacovi, i ispada da jedna manja grupica ljudi vodi politiku o zivotima 300 miliona ljudi..Zasto je recimo nas predsednik mocan, i moze raditi sta hoce? Zato sto nije bilo dovoljno ljudi na glasanju pa tako i nemoze se reflektovati visi stupanj razuma u kreiranju vanjske politike..Naravno za vas sa strane kriv je BUSH...E vidis za mene je krivo onih 90 miliona gradjana sto nije izaslo na izbore, i izjasnilose kakvu USA treba da imamo, i podrzavamo...Sada cekamo i molimo boga da dodje sto prije 2004 dabi ovo nesto se promijenilo, jer nije nikako ovako uredu... Nemoze biti sav svijet lud, samo mi pametni.. Inace ukoliko pogledas stanje u BIH nije nista ispalo kako valja..NACIONALISTICKE stranke pobijedile i tako zapecatile sudbinu BIH..MLADEN IVANKOVIC zaposlio 1000 ljudi i dao im hljeb i kakve takve place u ruke, a ovi glasali zaDRAGANA COVICA stoje na hiljade svoih ljudi ostavio gladne... U federaciji BIH nastava se svagdje odvijala, skolska samo nije u dva mjesta gdjesu pobijedile dvije stranke SDA, i HDZ...Zar to nije bogu plakat.. HARIS SILAJDZIC obecavo dace pronaci investicije za izgradnju AUTOPUTEVA,TVORNICA, INFRASTRUKTURU, ovi dali glas njegovom protukandidatu SULEJMANU TIHICU jer im covjek obeco dacese boriti za sto vise DONATORSKIH AKCIJA u buducnosti...Da poludis jednostavno...Zatoce BIH biti pokopana u MIRU, kada vec nije mogla biti u ratu.. Ovi vasi izbori u BIH su najbolji dokaz... I sada neko nevidi svoje zlo, nego okrivljuje uvijek USA... Jebote kodasu ovamo ljudi MARSOVCI a ne obicni narod kao i nas balkanski, i sav drugi..sory ..ali jednostavno neke me stvari izbace iz takta eto bezveze jebiga.. staces..
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 06/11/2002 : 01:14:06
|
quote:
svi mi odrasli na boneliju odrasli smo i na americi, jer i tex i zagor, ken parker, kit,bil adams, pa francuz bluberi, pa blek, mark... svi su oni amerikanci citajuci talijanske stripove o divljem zapadu i ratu za nezavisnost upoznavali smo americku povijest, tražili lokalitete na zemljopisnim kartama i siguran sam da o tome znamo više od prosjecnog amerikanca
Upravo tako Kene, upravo tako!
|
|
|
|
Topic |
|
|
|