Claudio Villa je meni osobno najbolji crtac Bonelli kuce , ali ipak mi se Stano cini više pogodnijim za crtanje Dylanovih naslovnica (dakle , glas'o sam za Stana)
Villa,jer onaj Stano kao da je jos na satu likovnog u predskolskom obrazovanju...crtez je bogatiji i izrazajniji kod Ville...mogao bi jednog dana i Ferrija zamijeniti ,ne vrijedjam ali Ferriju kao da se ruke tresu u zadnje vrijeme pa i Zagor mu izgleda kao za penziju..bez uvrede fanovima.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Villa,jer onaj Stano kao da je jos na satu likovnog u predskolskom obrazovanju...crtez je bogatiji i izrazajniji kod Ville...mogao bi jednog dana i Ferrija zamijeniti ,ne vrijedjam ali Ferriju kao da se ruke tresu u zadnje vrijeme pa i Zagor mu izgleda kao za penziju..bez uvrede fanovima.
Villa dobro crta likove, mada mu izgledaju pomalo superiorno. Stano je majstor kadra i atmosfere na naslovnicama. Osim toga upravo su njegove naslovnice bogatije, jer crta dosta stvari pored likova, kao zgrade okolinu itd. Kod Stana rijetko samo Dylan u krupnom kadru popunjava naslovnicu, kod Ville je to cesto slucaj da mu neki lik ili sam Tex zauzme 80% od naslovnice. Ferri crta bolje stripove od obojice, ali su ova dva daleko bolji kada se radi o naslovnicama. Dobra naslovnica je dobra slika, sam strip ima druge prioritete sto ga cine dobrim.
Uz Villine naslovne sam odrastao - secam se jos reklame za DD u ZS stripovima, "uskoro", sa naslovnom za "Demonsku lepotu", mada prva koju sam ugledao na kiosku je bila za broj 3, "Noci punog meseca" - auh, lepa vremena...
Ne zameri ni ti meni, prijatelju, ali mislim da ti je likovno obrazovanje jako skuceno..jer, u protivnom ovo ne bi napisao...
Uz Villine naslovne sam odrastao - secam se jos reklame za DD u ZS stripovima, "uskoro", sa naslovnom za "Demonsku lepotu", mada prva koju sam ugledao na kiosku je bila za broj 3, "Noci punog meseca" - auh, lepa vremena...
Dessa, dobar .gif
To je delo majstora doc-e, tako da njemu prosledujem pohvale.
Ferri crta bolje stripove od obojice, ali su ova dva daleko bolji kada se radi o naslovnicama. Dobra naslovnica je dobra slika, sam strip ima druge prioritete sto ga cine dobrim.
Tako je, kao sto su ritam, kompozicija i kadriranje - tako da Ferri crta najgore stripove od sve trojice.