Author |
Topic |
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 23/03/2010 : 20:34:16
|
Topic o Demianu. Zalsuzuje ga definitivno
|
so it shall be written, so it shall be done |
Edited by - rgorgiev on 23/03/2010 22:04:57 |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 23/03/2010 : 20:45:24
|
originalne naslovnice i price
Demian br. 1, Sjecanje i osveta Naslov originala: Il ricordo e la vendetta Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Luigi Piccatto and Giorgio Sommacal Naslovnica: Alessandro Poli Tko je Demian? Legenda, koja živi na usnama pripovjedaca u barovima koje bije loš glas dolje u luku? Kriminalac? To je pitanje koje Pierre Rivac, uspješan pisac koji se nedavno vratio u Marseille, nakon puno godina u egzilu, pokušava odgovoriti. Malo po malo, njegova potraga dovodi da otkrije pricu koju nitko nikada nije ispricao. Prica o ljubavi, mržnje i nasilja, uz melodiju pjesme iz prohujalih vremena. I zvuk mora ...
Demian br. 2, Fantomski brod Naslov originala: La nave fantasma Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Luigi Siniscalchi Naslovnica: Alessandro Poli Maurice Poirier je bio mornar. On je volio svoju atraktivnu suprugu Anne i malog Marca, njegovo jedino dijete. On se s njima po zadnji put oprostio u sred noci, prije ukrcavanja na "Petite Claire", brod koji ne postoji, za kog nitko nikada izgleda da nije cuo. Sada je Maurice nestao, a njegova obitelj je u opasnosti. Kako bi ga pronashao, Demian mora otkriti tajnu tog broda. I njegove zastrašujuce, zadnje plovidbe...
Demian br. 3, Crni oblak Naslov originala: La nube nera Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Busticchi & Paesani Naslovnica: Alessandro Poli Mallecy je malo mjesto u južnoj Francuskoj. Mirno mjesto, gdje je svaki dan isti. Sve dok jednog jutra veliki tamni oblak, crn kao smola pokrije nebo, donoseci Pandorinu kutiju puna mucnih vrištanja, boli i smrti. Ali odakle dolazi taj oblak? Pronalaženje ovog odgovora Demian može platiti vlastitim životom. Ali isto može važiti i za jednog od njegovih najgorkih neprijatelja.
Demian br. 4, Smrt u Barceloni Naslov originala: Morte a Barcellona Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Fabio Valdambrini Naslovnica: Alessandro Poli Demian stiže u Španjolskoj, zajedno sa Gastonom, i odmah dodze do krvave i nezaustavljive eskalacije neprijateljstava. Kao u pjesmi Garcia Lorca, " Under the scorching sun of the South", ne može se izbjeci konacni obracun! !
Demian br. 5, Dijamantski slap Naslov originala: Una cascata di diamanti Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Giéz Naslovnica: Alessandro Poli U luksuznom hotelu u Marseilleu, važan posao koji se dogovarao sa ruskom mafijom prekinut je vatrenim oruzjem. Time se oznacava pocetak stvarno zeznute situacije za Demiana, usred hrpe leševa, noci pune muzike i pitanja ne koja nema odgovore. Kakve se sve roba može kupiti koferom punim dijamantima? I što plava i privlacna Robin Leblanc zaista želi od njega?
Demian br. 6, Stockholmski sindrom Naslov originala: La sindrome di Stoccolma Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Fabrizio Busticchi and Luana Paesani Naslovnica: Alessandro Poli Napad na veliki supermarket izaziva paniku medu posljednjih kupaca neposredno prije zatvaranja. To je trebao biti brzi posao, ali policija srijecava bijeg i oružana pljacka se vrlo brzo pretvara u opsadu. Napetost postaje sve veca. Demian pokušava apsolutno sve u njegovoj moci da spasi taoce, a razbojnici nevoljno moraju sebi priznati da su napravili strašnu pogrešku ..
Demian br. 7, Alžirska zvijezda Naslov originala: La Stella di Algeri Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Alberto Castiglioni Naslovnica: Alessandro Poli Caroban noc, pojava tajanstvene rasplesane djevojke i život Gastona Velasco mijenja se zauvijek. Nakon dugog i opasnog putovanja, Demian ide sa svojim najboljim prijateljem uz obalu Sjeverne Afrike da oda cast Gastonovoj ljubavi života. Ali netko u pustinji ceka njihov dolazak. I drevna mržnja eskalira u sjecanje na ... Alžirse zvijezde!
Demian br. 8, Yakuza Naslov originala: Yakuza Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Luigi Siniscalchi Naslovnica: Alessandro Poli Jade: najfascinantniji i najsmrtonosniji ubojica. Vijest o njenom dolasku uznemirujuca je cak i za krvožednog Jean-Luc Corsari. Dok se kineski i japanski kriminalci pripremaju za ulicni rat u Marseilleu, Demian pokusava pomoci Marie, pa zajedno sa njom upadne u smrtonosni sukob izmedu Trijada i Yakuza!
Demian br. 9, Staza šakala Naslov originala: La pista degli sciacalli Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Giéz Naslovnica: Alessandro Poli Tko je Marcel Gaillard? Jedino što o njemu zna jesu da je plavokosi biker, koji je došao na sastanak opasnih placenika ... Demian, pod pseudonim Gaillard, ide u jednu država u Centralnu Africku,gdje mora pokušati izbjeci da se stari plemenski spor pretvori u krvavi genocid. Iza zidine jedne vojene bolnice, bogu iza noge srece jednu vrlo zgodnu poznanicu …
Demian br. 10, Krvava planina Naslov originala: La montagna insanguinata Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Luigi Piccatto and Giorgio Sommacal Naslovnica: Alessandro Poli "Mont de Sang", tj. Krvava planina - je naslov filma novog zastrašujuceg maestra Gerard Marat. U njemu, publika nije poštedena ni okrutnosti, ni zlodjela. Jeli to samo fiktivni horor? Ili se tu nešto više krije iza remek djela – favorita u Cannu? To je misterija koju Demian namjerava otkriti, ali suocice se ludilom ubojstva!
Demian br. 11, Uništeni životi Naslov originala: Vite spezzate Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Fabrizio Busticchi & Luana Paesani Naslovnica: Alessandro Poli Bernard Feron je bio policajac. Takoder jedan od najboljih. No, netko je uzeo njegovu cast, slobodu i ono što je ostalo od njegove obitelji, - njegovu mladu kcer Corinne. Unutar zidina zatvora "Les Baumettes" u Marseille, Demian je prisiljen da se bori za njegov život. No, ovaj put njegovi su protivnici na strani zakona!
Demian br. 12, Fraternite Naslov originala: Fraternité Scenario: Pasquale Ruju Naslovnica: Alessandro Poli Demian prica!!!
Demian br. 13, Na pariskim ulicama Naslov originala: Sulle strade di Parigi Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Walter Venturi Naslovnica: Alessandro Poli Kao viši clanovi Fraternité, oni uživaju cast i poštovanje. Njihove ideale su sloboda i pravda. Ali sada im neko jednog po jednog ubija. Uz pomoc drugih Chevaliera, Demian pokušava saznati razlog ovog krvoprolica. I dok traga za ubojicom po ulicama Pariza, on ce nauciti da prijatelji i neprijatelji nisu uvijek onakve kakvima se cine.
Demian br. 14, Duhovi prošlosti Naslov originala: Fantasmi del passato Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Fabio Valdambrini Naslovnica: Alessandro Poli Stjenoviti otok u sredini Sredozemnog mora. Otok na kojemu se cak i u srcu odmjetnika miješaju zakoni nasilja i casti, Pojava nepoznatog dokumenta primorava našeg Chevaliera prijeci more i otici na Korzici, gdje ce se još jednom morati suociti sa okrutnim neprijateljem. I on ce saznati strašanu nemirnu istinu!
Demian br. 15, Le Loup Naslov originala: Le Loup Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Alberto Castiglioni Naslovnica: Alessandro Poli Konacni dokaz. Dokaz koji jednom I za sva vremena može odvesti u zatvor šefa "Trait d'union", Jean-Luc Corsari. A osoba koja ima taj dokaz je Marie Velasco! Zato ju je "Le Loup" oteo. Dok ce Demian, zu pomoc Gastona, pokušati da oslobodi mladu policajku, ona ce protiv njezine volje saznati tko je covjek koji je držeci u zatoceništvo...
Demian br. 16, Ratni dani Naslov originala: Giorni di guerra Scenario: Pasquale Ruju Crtez: Alberto Castiglioni Naslovnica: Alessandro Poli Neravna borba u ulicama Marseillea. Jean-Luc Corsari se suocava sa novim i okrutnim kriminalnim sindikatom, odlucan da od njega oduzme kontrolu nad gradom. "Le Loup" ne strepi da ukljuci Marie u svoju posljednju bitku u zabacenom planinskom selu. To je naizgled izgubljena bitka. Ali još jednom ce Demian pokušati da spai lijepu kci njegovog najboljeg prijatelja ... iako su šanse dobre da Mary uopšte ne želi da bude spasena!
nastavak sljedi.... |
Edited by - rgorgiev on 29/03/2010 08:31:57 |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 23/03/2010 : 20:46:58
|
Meni se licno kao junak sasvim dopao i zao mi je sto je to tako kratak serijal od svega 18 stripova, ali se iskreno radujem svakom specijalcu koi ce dopunski da izadze. |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 23/03/2010 : 20:52:47
|
Evo i prve teme. Kako ste reagirali na ovog junaka i kako ste ga prihvatili???
Interesuje me i ko se sve resio kupiti ovog junaka i zasto
|
Edited by - rgorgiev on 24/03/2010 09:07:15 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 23/03/2010 : 22:21:57
|
quote: Originally posted by rgorgiev
Meni se licno kao junak sasvim dopao i zao mi je sto je to tako kratak serijal od svega 18 stripova, ali se iskreno radujem svakom specijalcu koi ce dopunski da izadze.
Bravo majstore,slazem se s tobom. Sasvim dobar strip a prosao je prilicno nezapazeno. Jedva cekam specijalce |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 23/03/2010 : 22:29:34
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Meni se licno kao junak sasvim dopao i zao mi je sto je to tako kratak serijal od svega 18 stripova, ali se iskreno radujem svakom specijalcu koi ce dopunski da izadze.
Bravo majstore,slazem se s tobom. Sasvim dobar strip a prosao je prilicno nezapazeno. Jedva cekam specijalce
Meni je ovo Texe nesto sto se uvjek moze citati. Pravi strip. I za kolekcionare i za onih koji jednostavno hoce da procitaju strip. Ako ih citas redom super, ako ti tu i tamo naleti neki broj, cita se isto tako dobro. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 23/03/2010 : 22:33:50
|
Meni je ovo Texe nesto sto se uvjek moze citati. Pravi strip. I za kolekcionare i za onih koji jednostavno hoce da procitaju strip. Ako ih citas redom super, ako ti tu i tamo naleti neki broj, cita se isto tako dobro.
Super je,odavno nagovaram i Carsona da ga nabavi Mozda se sad resi. Odlicne price,fenomenalni sidekick Gaston(jel' tako bese?),glavni negativac,Gastonova cerka,ma sve super upakovano.. Odavno sam ih procitao,moracu da obnovim gradivo,samo da cekam da najave specijalce Ne smem da se raspisem mnogo da ne spoilam |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 23/03/2010 : 22:37:27
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Meni je ovo Texe nesto sto se uvjek moze citati. Pravi strip. I za kolekcionare i za onih koji jednostavno hoce da procitaju strip. Ako ih citas redom super, ako ti tu i tamo naleti neki broj, cita se isto tako dobro.
Super je,odavno nagovaram i Carsona da ga nabavi Mozda se sad resi. Odlicne price,fenomenalni sidekick Gaston(jel' tako bese?),glavni negativac,Gastonova cerka,ma sve super upakovano.. Odavno sam ih procitao,moracu da obnovim gradivo,samo da cekam da najave specijalce Ne smem da se raspisem mnogo da ne spoilam
Ma samo ti pisi. Mene je upravo to potiklo da napravim ovaj topic. Vidim stvarno super strip, nesto razlicno, a nekako se o tome govori kao "nepoznati junak" - "NN". Ja se iskreno nadam da ce ovaj topic pomoci Deminau da se nadze ulicama Marseja i u knjigama puno onih koji su ga do sada odbijali |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40559 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 24/03/2010 : 02:00:54
|
Odlicna mini serija.. Narucio sam je i cekam da mi stigne... Procitao sam je skeniranu i nisam mogao da dozvolim da to ne posedujem... Siguran sam da cu jos dosta puta procitati sve... Nesto poput Dzejsona Borna ali sa vise glavnih likova.... Moja preporuka svima koji nisu citali da to obavezno urade... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 24/03/2010 : 08:43:47
|
quote: Originally posted by sawitch
Odlicna mini serija.. Narucio sam je i cekam da mi stigne... Procitao sam je skeniranu i nisam mogao da dozvolim da to ne posedujem... Siguran sam da cu jos dosta puta procitati sve... Nesto poput Dzejsona Borna ali sa vise glavnih likova.... Moja preporuka svima koji nisu citali da to obavezno urade...
gdje ima to skenirano da malo gledim .... i ja razmisljam cak veoma ozbiljno oko toga da nabavim da imam jednu prvu pravu kolekciju |
feka |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 24/03/2010 : 09:10:08
|
predivno ovi hrbati izgledaju i radi ovoga treba imati ovu kolekciju .... i ne znam je li do mene ali ne mogu uci ni na jedan ovaj link |
feka |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
|
kasper
Advanced Member
10906 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 24/03/2010 : 09:19:52
|
Igrom slucaja bila su mi dopala prva dva Libellusa. I priznati cu, prva epizoda je odlicna, ODLICNA. Ove ostale epizode tako, nako, u svakom slucaju ne vrede tih para. Tako da se cekaju SC |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 24/03/2010 : 09:20:29
|
hvala ti velika sawitch mene takodje interesuje ovaj junak cak sam i odlucio polako poceti skupljati prve brojeve ovo cu ja samo malo da gledim a poslije kada nabavim cu da citam |
feka |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 24/03/2010 : 10:24:17
|
Kad sam procitao drugu knjigu, odlucio sam se kupit cijelu seriju. Sve u svemu - odlicno. Pogotovo mi je kraj onako misteriozan i pomalo netipican. Ima fantasticnih epizoda i još boljih crteža. Dva palca gore! |
No sikiriki |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 24/03/2010 : 11:13:57
|
@feka koje linkove ne mozes da otvoris??? Ovo sa topica ili ti je sawitch nesto poslao?? |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
Topic |
|