Author |
Topic |
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 24/04/2010 : 16:25:21
|
opa, jos jedan pseudonim? krasno. da nisi mozda ti tamara? ni ne zivi = niti ne zivi. naglasavamo negaciju. nisam ni bio tamo, npr. tebi ocito nepznata forma. letjelica??? hahaha! onda bi stavio zvijer, pila, sto vec. ajde, tamarice, daj se malo doskoluj, ocito si mnogo prespavala. koljes jezik, izbacujes glagole, prevodis doslovno... uzas nad uzasima... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16961 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 24/04/2010 : 17:56:23
|
quote: Originally posted by Mickey
quote: Originally posted by Curunir
sto je najgore, ona uopce ni ne zivi u brazilu ali tamara bi rekla da je dosla brodom tj. letjelicom
prvo: NI NE živi? važno je da se razmeceš kako se kužiš u jezik.
Ne vidim šta je pogrešno u tom NI NE živi? |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 24/04/2010 : 18:10:50
|
Hvala ti Marko za onu napomenu oko posta vezana uz "Dokov" mr no maksi iz 2008. suludo je i pomisliti da bih ja ono napisao iza leda. napisem svasta, ali uvijek u lice. znaju to i oni kojima sam najvise stao na zulj. sad se lijepo vidi da je onaj post pun ironije i mrznje prema Doku (ali i prema meni, vidljivo iz prve recenice!) napisala Tamara alias Mickey. ima u njemu nekih dobrih primjedaba (kao i bezveznih), ali zaboravlja da je i najlosiji Dokov prijevod jos uvijek svima citljiv, za razliku od njenih, i da ja lekturu vrsim samo za LB (uz iznimku Hladnog pola na brzinu). Pojma nisam imao, kaze delboj da sam tad bio izbacen, tko se vise sjeca zbog cega |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
bonellistar
Starting Member
Croatia
61 Posts
Member since 12/10/2009 |
Posted - 26/04/2010 : 14:16:35
|
Evo kupio ga baš ovaj vikend. I mene je malo razocarala prica i nekako mi je predvidljiva. Crtež je poznati Disovski tj. lica izgledaju kao da svi imaju hematome pa glavi al s vremenom ipak moraš prihvatiti neke stvari. Da je objavljen ranije ili nedugo nako što je izašao u Italiji, sigurno bi ostao upamcen kao jako dobar zato što sam onda bio klinac i vjerojatno bi imao drugi doživljaj citanja i ne sjecam se dosadnih stripova. Koliko znam Dnevnik je objavio samo dva specijalca Mr. Noa (imam oboje - onaj u boji i Krug se zatvara). |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37982 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 26/04/2010 : 15:02:34
|
quote: Originally posted by bonellistar
Evo kupio ga baš ovaj vikend. I mene je malo razocarala prica i nekako mi je predvidljiva. Crtež je poznati Disovski tj. lica izgledaju kao da svi imaju hematome pa glavi al s vremenom ipak moraš prihvatiti neke stvari. Da je objavljen ranije ili nedugo nako što je izašao u Italiji, sigurno bi ostao upamcen kao jako dobar zato što sam onda bio klinac i vjerojatno bi imao drugi doživljaj citanja i ne sjecam se dosadnih stripova. Koliko znam Dnevnik je objavio samo dva specijalca Mr. Noa (imam oboje - onaj u boji i Krug se zatvara).
Onaj u boji nije specijalac, regularni broj 100. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 27/04/2010 : 00:15:47
|
pred mafest, dakle 20ak dana. 2 izvanredne price, gangsterska saga i nenadmasna ananga. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18849 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 27/04/2010 : 21:22:49
|
samo da bude prevod na nivoju. Ostalo me i ne brine. hihihihihihihihi |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
bonellistar
Starting Member
Croatia
61 Posts
Member since 12/10/2009 |
Posted - 28/04/2010 : 10:57:11
|
Hvala Poli. Imaš pravo al smo ga mi tako zvali jer je bio u boji + veci broj stranica pa je sve što je odstupalo od klasicnog bilo specijalno.
|
|
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 28/04/2010 : 13:15:41
|
pred mafest, dakle 20ak dana. 2 izvanredne price, gangsterska saga i nenadmasna ananga.
Pa to ce da budu lude epizode.jedva cekam da to drzim u saci..Ananga mi sigurno ulazi u top 10 svih vremena.Mada i ove zadnje dve nisu nikako za potcenjivanje.Upravo su stigle u darkwood.
Samo jedno pitanje,posto se ipak hrvatski dijalekt pomalo razlikuje bod srpskog,zanima me kako se kaze pravilno a vezano za vase govorno podrucje:
1)Ja sam tamo bio samo jednom i to sa svojim piperom.
2)Ja sam tamo bio samo jednom i to svojim piperom.
Nemojte pogresno da me shvatite,vidim da se malo polemise o prevodima pa me cisto zanima da li se tako po pravilu kaze kao recenica pod brojem 1?
Jer bih ja to licno napisao u dativu,znaci kao recenica pod brojem 2.
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7305 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37982 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 28/04/2010 : 13:38:50
|
quote: Originally posted by bonellistar
Hvala Poli. Imaš pravo al smo ga mi tako zvali jer je bio u boji + veci broj stranica pa je sve što je odstupalo od klasicnog bilo specijalno.
Zapravo Dzungla nema veci broj stranica, "klasicnih 96" jer je ipak iz regularne serije (prica u jednom broju). No, hvala Dnevniku sto je ipak izdao jubilarca u boji, pa makar kao specijalno izdanje. Texovog jubilarca (broj 100) su iskasapili da je stao na 96 strana, plus bio je c/b.
Danas je Bezimeni svijet dosao i u dezelu. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18849 Posts
Posted - 28/04/2010 : 14:02:34
|
kakav da bio,svaki novi special me obraduje. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 28/04/2010 : 15:37:31
|
quote: Originally posted by mrmada
pred mafest, dakle 20ak dana. 2 izvanredne price, gangsterska saga i nenadmasna ananga.
Pa to ce da budu lude epizode.jedva cekam da to drzim u saci..Ananga mi sigurno ulazi u top 10 svih vremena.Mada i ove zadnje dve nisu nikako za potcenjivanje.Upravo su stigle u darkwood.
Samo jedno pitanje,posto se ipak hrvatski dijalekt pomalo razlikuje bod srpskog,zanima me kako se kaze pravilno a vezano za vase govorno podrucje:
1)Ja sam tamo bio samo jednom i to sa svojim piperom.
2)Ja sam tamo bio samo jednom i to svojim piperom.
Nemojte pogresno da me shvatite,vidim da se malo polemise o prevodima pa me cisto zanima da li se tako po pravilu kaze kao recenica pod brojem 1?
Jer bih ja to licno napisao u dativu,znaci kao recenica pod brojem 2.
pravilno je samo pod 2. pod 1 bi znacilo da su on i piper isli nekamo (nekuda) ako si naisao na to u libellusu onda je to moj tezak previd ubuduce slobodno posalji na pm, jer ovako podsjetis nepismenekojimisledasupismeni da su ipak nepismeni pa se zestoko iznervišu a mozes i na onaj topik u svastari, odgovorit ce ti netko drugi, delboj ili stari borac... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18849 Posts
Posted - 30/04/2010 : 08:14:43
|
a na kioscima(bez Tomice) novi MISTER NO broj 56, PRESUDA, nastavak predhodnog, meni i ne tako lošeg. Ljudi kupujte makar....ne smijemo dozvoliti da kiosk izdanja umru. |
|
|
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 30/04/2010 : 13:00:04
|
Svakako da cemo kupiti.Ova Mister noova saga pocev od crvenog vetra je meni jako dobra.Mozda cak i bolja od onih prethodnih epizoda koje je izbacila dalmacija.A i kroz 5-6 godina ce strip agent stici veseli cetvrtak,veseli ce do tad verovatno da izgura do kraja,a i ako ne stigni do kraja,tu ce biti novi agentovi maxiji.S druge strane,sto najvise i prizeljkujem jeste da libellus samo nastavi sa pilotom pa ce za za 5 godina sustici slobodnu dalmaciju.Do tada ce valjda bernard izdati sve ostale mister no specijale i onda,mister noovci,eto nama na policama simpaticnog manauskog pilota od a do z. Zivi bili pa videli. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7709 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7709 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
zagorovac
Junior Member
Germany
318 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 11/06/2010 : 14:43:24
|
Najgori Mister-No kojega sam ikad procital.Nista se ne dogada,samo oni prokleto dosadni znanstvenici filozofiraju po cijelom stripu o nekoj blesavoj statui.Statua bla bla bla,statua bla bla bla,i to tako cijelo vrijeme... |
|
|
Topic |
|