Author |
Topic |
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 27/04/2010 : 15:36:07
|
quote: Originally posted by Bardho
Umorio me ovaj maxi. Jbte Sedioli je katastrofa od crtaca. Fascinira me kako ljudima nije važno dal covjek dobro crta vec im je važno dal dobro kopira Ferrija. Ma covjek je loš kako god okrenemo(barem u ovom maxiju). Što se tice Perniole nekakva sredina od scenarija. Nit smrdi nit miriše.
eto, tocno to kaze Zagor (ovaj naš) da ljudi oce ferrija i donatellija. kojeg ferrija? taj vise ne crta. tko hoce donatellija? mozda globinjo stari dobri atmosfericni ferri odavno ne jase, a sve ostalo iz proslosti nije vrijedno spomena. donatelli je valjda jedan od najgorih crtaca. bas me briga je li zagor zagorski, bitno je da mu crtez ne valja. a to je preblaga ocjena. zato volim promjenu u laurentiju i chiarolli, iako sam nejga teze svario - ali i to samo zbog navike. pogresne. osobno, laurenti mi je najdrazi. a i najbolji je. no, sve je podnosljivo dok se ne pojave verni, drkandelo ili ovakav sedioli. to je strahota sto oni rade. trebali bi placati da im se table objave, a ne da se njima placa. trebalo bi ih poslati u haag. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/04/2010 : 16:09:35
|
quote: Originally posted by Curunir
ako se slazes s mojom ocjenom mr no specijala, onda mi vjeruj i ovdje i potrosi to na nesto pametnije. pojedi nesto ili odi u kino (pojedi je pravilno napisano)
ali se d ne pretvara u b izmedu dva samoglasnika? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 27/04/2010 : 21:42:01
|
Od kad sam prvi put vidio Sediolijev crtež u epozodi Crveni snijeg, pomislih - nece valjda ovaj i dalje crtati, ali eto - crta i dalje... imam feeling da od maxija u Bonelliju ne ocekuju previše cim ovakvima daju da crckaju po njima (mislim i na onog diletanta Cassara). Polako se privikavam na Chiarollu, trebalo mi 15 godina, ali eto... Pocetni šok je bio grozan, nakon odrasatanja na Ferriju i Donatelliju (kojeg ni kao klinac nisam volio, sjecam se da sam samo Ferrijeve epizode umatao u nekakve najlone i cuvaoooo... Chiarolla je za Cassara ooooodlican ctrac, Andreucci takoder, a Pesce mi je uvijek obecavao... Verni je zasad malo ukocen, iako se nikako ne slažem da je katastrofa... Nego onaj što je crtao Tamo gdje tece rijeka, Mangiantini, taj je isto ocajan... |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18861 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/04/2010 : 12:31:40
|
loš je jako taj Sedioli,ko ga je pozvao da crta Zagora,dobar bi bio za Spajdermena,za Zagora grozan,cak gori nego u Krvavom snijegu.Razocarenje VELIKO. Uz Cassara,d.arcagnela,Mangiantinija jedna od lošijih karika Zagorovog staffa. Za pomenute su Chiarolla,Monica,Prisco,Verni i Nucio kraljevi. Da o Ferriju ne govorim.Cak je za njih Donatelli kralj crteža. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 29/04/2010 : 13:04:24
|
Ovi haskiji na naslovnici djeluju uznemirujuce demonski i isfušareno |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 30/04/2010 : 22:02:44
|
Maloprije zavrsih sa citanjem i moram priznati da mi je djelomicno zadovoljio ocekivanja! Onako, moze se bez problema procitati ali nista spektakularno, cisti prosjek! Sedioli u crtanju prirode odlican dok je u crtanju ljudi kao i ranije, dosta los! Sreca njegova pa je snjezna prica jer mu je to bar kod mene ipak dosta podiglo ocjenu... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 30/04/2010 : 23:55:29
|
quote: Originally posted by acestroke
Znaci da ga ne kupujem...?
Nije bas toliko grozan... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18861 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/05/2010 : 09:37:27
|
procitao sa mukom, ni sena od prošlih RATNIKA, tako scrtacki ko scenaristicki... Sedioli dosta loš, kao vec receno okolina i priroda još tako-tako dok ljudi jako loše... sve se svodi na jednu bocica sa otrovom i njeno putovanje kroz snjeg, mnoštvo ljudi upletenih u pricu a moglo bi komotno i bez njih...taj Pernicola me razocarao, to bi bolje i Burattini izveo(bar se nadam)....maxiji lepo stoje na polici, ako ne zbog drugog vredi ga kupit zbog toga....a i ne izlazi svaki mjesec pa.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Mlaki
New Member
Croatia
139 Posts
Member since 18/05/2007 |
Posted - 02/05/2010 : 10:51:24
|
*SPOJLER*
nešto mi je u prici konfuzno. kurtz poznaje cika jer ga je vidio sa zagorom u utvrdi pitt. a kaj je on tamo radio? jel neko vidio da je on bio u utvrdi?
takoder ciko kad ga vidi kaže otprilike "to je lik kojeg smo slijedili zagor i ja". kad su ga oni to slijedili kad su prvi puta culi za njega u utvrdi? i otkud ciko zna kako kurtz izgleda?
možda sam samo ja nešto propustio, al nikako ovu pricu povezati... kao da je izrezano nešto. Al ako zanemarim te detalje zanimljiva je i cita se u komadu, možda predug uvod s ciko sranjima. ali ni blizu ovo nije "Covjeku s puškom"... |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 04/05/2010 : 15:57:34
|
Pravo iznenadjenje je da je ovaj Maxi osvanuo na kioske i u CG (kupio mi ga brat jer ja sam vec neko vreme van zemlje) ! Najvece iznenadjenje je to da ga ima po mnogim kioscima sto dosada to nije bila praksa za HR izdanja. A unazad vec nekih 3-4 mjeseca u CG stizu dosta LU/SA izdanja i to u vise primjeraka. Ranije je slucaj bio da smo redovno jedino ZG-ex imali prilike da imamo i to u samo onim vecim i boljim snabdjevenim kioscima i to u zaista malo primjeraka. Retko je ponekada zalutao i redovni zagor ili ostala zagorova izdanja i retko kad neki drugi junak (i to u zaostatku od po 1 ili 2 broja). Jedino je redovno bilo onih paketica-kesica po dva tri stripa. A u zadnje vreme (od kada se distributer menjao) sve cesce dolaze LU/SA i to bez vecih zaostatka. Moze se naci Mister No, Blek, Zagor (sva izdanja ukljucujuci i Gigant), Tex, Mark. Jedino MM i DD nisam imao prilike vidjeti.
A cena ovog maxija kod nas je 6.20 eura ! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 04/05/2010 : 16:27:54
|
Pa da, s obzirom na spomenuto, ocekivati je da Zagorove stripove dile besplatno. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Posted - 05/05/2010 : 11:05:23
|
Acestroke, ne kupuj, ja sam jucer kupio, samo da nemam rupu u kolekciji, nisam citao, ali listanje ne obecava previše - Sedioli me nije razuvjerio - ocajan crtac. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 05/05/2010 : 11:13:10
|
ja sam jucer procitao i zadovoljan sam sa svime osim sa cijenom koja je 10 kn viša u odnosu na ranije brojeve. Lako se cita, svidja mi se snježna atmosfera, a niti crtež mi nije tako loš kako se prica. Ne znam šta trebam više oocekivat od romana, pa ne citam Voltaira. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 05/05/2010 : 22:10:51
|
ali dati 50 kn za ovo je uzasno glupo. covjek se osjeca tako prevareno i pokislo. sramim se sto sam ovo kupio.
kad sam ja kupio ovo na kiosku žena mi se pocela smijati 50 kuna za zagora.... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 05/05/2010 : 22:17:57
|
quote: Originally posted by supermark
ali dati 50 kn za ovo je uzasno glupo. covjek se osjeca tako prevareno i pokislo. sramim se sto sam ovo kupio.
kad sam ja kupio ovo na kiosku žena mi se pocela smijati
Nije se smijala stripu nego tvojoj faci |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 06/05/2010 : 08:25:34
|
quote: Originally posted by Mlaki
*SPOJLER*
nešto mi je u prici konfuzno. kurtz poznaje cika jer ga je vidio sa zagorom u utvrdi pitt. a kaj je on tamo radio? jel neko vidio da je on bio u utvrdi?
takoder ciko kad ga vidi kaže otprilike "to je lik kojeg smo slijedili zagor i ja". kad su ga oni to slijedili kad su prvi puta culi za njega u utvrdi? i otkud ciko zna kako kurtz izgleda?
možda sam samo ja nešto propustio, al nikako ovu pricu povezati... kao da je izrezano nešto. Al ako zanemarim te detalje zanimljiva je i cita se u komadu, možda predug uvod s ciko sranjima. ali ni blizu ovo nije "Covjeku s puškom"...
Uhvatio sam se i ja par puta da razmišljam o nekoj kronologiji dogadaja, ali sam ubrzo odustao i brže-bolje procitao ovo do kraja. Loš strip. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1046 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 06/05/2010 : 09:14:07
|
Prica OK...meni isto nije bilo jasno to sa Chicom i Kurtzom, poceo listat iza da vidim da nisam nes preskocio, zaboravio....nisam nis naso i mislim si ma valjda mi je nesto promaklo.... :)
Nije mi jasno pljuvanje po crtežu.....po meni crtež izvrstan.....ljudi bi morali prestati svako crtaca usporedivati sa Ferrijem.....svako ima svoj stil i meni je s godinama ovakav cist crtež, s cistim detaljima postao bolji i od Ferrijevog....al ocito sam tu sam :( |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 06/05/2010 : 21:46:32
|
Upravo procitao broj. Mogu reci da sam veoma zadovoljan , prije svega što sam vec nakon prvih 30-ak stranica pomislio da ce prica otici skroz u krivome smjeru, ali kako su stranice išle dalje kvaliteta price je rasla ,te mogu reci da je ovo na kraju ipak bilo vrijedno išcekivanja. Nažalost, ne može se isto reci i za Sediolija . Inace, kad sam prvi put vidio njegov crtež cinio mi se ok crtac, ali sad...Gotovo bi se moglo reci da se nije nimalo promjenio od svog prošlog maxija, ili je zapravo cak i pao na niži nivo. Netko je ovdje vec rekao da mu loše ide crtanje ljudi, te se ja mogu složiti s tim. |
Go kneel and weep
|
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Posted - 07/05/2010 : 22:21:30
|
To sa Chicom i Kurtzom nikom normalnom ne može biti jasno, inace je ok ovaj Perniola, nadam se da cemo ga uskoro opet citati, ali u kombinaciji s boljim crtežom, pun mi je k.... Sediolijevih izvitoperenih faca... |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 10/05/2010 : 20:18:36
|
Procitao ga. Meni se svida! Dobar crtež, prica dobra, dobar scenarij! Zadovoljan sam! Ne vidim što je tako loše u njemu? |
|
|
Topic |
|