Veliki Stromboli vuce svoje konce, zatvoren unutar svijeta drva i kartaškog stola. Uprizoruje velike drame zajedno sa svojim cudesnim lutkama koje kao kao da žive u svojem svijetu. Stromboli zna citati dušu covjeka, kako ukrasti necije tajne boli i ublažiti ih. Nudi pojedincima ulogu protagonista u njegovoj predstavi, on lijeci svu samocu svijeta i daje... svoje blagoslovljene niti.
Mjesecev srp Subject and scriptwriter: Claudio Chiaverotti Artwork: Piero Dall’Agnol
Ruka koja hladnokrvno ubija, ubojita vila koja istrebljuje djecu. Što se može skrivati iza tako odvratnih zlocina? DA bi pronašao odgovor, treba tragati puno dalje od njihovih nestanaka, i poslušati daleku legendu. Na stvari je mit o obitelji cija loza je obilježena prokletstvom, skrivenim pod obmanjujucom kapuljacom nevinosti...
Gospodar lutaka u svojm svijetu i djecoubojica - baš vedre teme...
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Da vas pitam - hoce li Ludens da izda sve Gigante, znaci i one koje je vec objavio System Comics, a i one neizdate, a u isto vreme me zanima, ako neko zna, hoce li System Comics nastaviti sa Gigantima? Pitam jer do sada imam sva Ludensova i Systemova izdanja kad su Giganti u pitanju, ali razmisljam da prodam Systemova jer mi je mnogo da kupujem sve (a sad se i dupliraju). Ako znam da Ludens planira da izda sve Gigante, onda ce mi biti lakse da se odlucim na prodaju. A novac ce opet ici na stripove, moja "wish list" je sve veca... :)
Mislim da System nastavlja s Gigantima, ali da che naredni biti "novi", dok che Ludens sada tek da ponavlja sve ove koje je System izdao. Pritom, System Comics-ovi Giganti imaju "originalnu numeraciju" i tvrde korice (mada se meni vishe svidja softcover Ludensov).
Oba izdanja imaju pomalo nesrechan prevod, ali ne isuvishe kriminalan.
Moj savet - sachuvaj prva 4 Ludensova Giganta, dok i njih ne izda System Comics.
"There is no Devil, it's just God when he's drunk"
i ja se nadam... vrijeme je vec za Gigant... a DD extra necu komentirati jer su mi to dupli brojevi... radi kolekcije cu kupiti, ali nisam oduševljen.. __________________________________________________________________________________________________________________________________________ 41 godina Alan Forda u HR
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Moj savet - sachuvaj prva 4 Ludensova Giganta, dok i njih ne izda System Comics.
Hvala... Inace mislim da prodam Systemova izdanja, jer su skuplja, a Ludensova izdanja ostaju.
Laf druze, a koja e razlikata vo cenata pomedju Ludensovite i System Comics gigantite ako moze da mi kazes bidejki nemam ni eden, ni od ednite, ni od drugite, osven makedonskiot Gigant br.1!? Fala ti.
Stigao nam sedmi Gigant! Samo sam malo škicnuo unutra, procitat cu ga tek kad mi produ kolokviji. U posljednje vrijeme uopce ništa ne stignem citati. DD almanah 7, DD Extra 64 i 65 i SP 'Samostan' još uvijek cekaju da ih se procita Inace, jeste primjetili da je Ludens promijenio tiskaru? Sada je Slobodna Dalmacija d.d. Vracamo se korijenima