Author |
Topic |
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 29/04/2010 : 02:05:09
|
Evo zivim ovdje u Americi vec skoro 20 godina, i ne salim se kad kazem da je najteza stvar bila - kad sam pokusao da se naviknem na kompletnu drugaciju zemlju sa drugacijim ljudima, i drugacijim jezikom- je to da zivim bez Zagora, bez Dylan Doga, Mr. Noa, i tako dalje. Nema ovdje Bonellijevih junaka, jedino DC (Superman, Batman, etc.) i Marvel (Spider Man, X Men, etc.), a to ide i bez daljneg da ti Americki stripovi nisu nigdje u nivou onih nasih (pa dobro, Italijanskih, ali nasim domacim izdanjima).
Ipak, prije 11 godina, publisher Dark Horse je izdao 6 prica Dylan Doga, pocevsi u Martu 1999 i zavrsujuci u Augustu te iste godine. Jedino 6 epizoda... one koje su izdali su bile ove, u redu izdavanja. Naslovnice je uradio Mike Mignola (nemam pojma nista o njemu, niti koje ostale junake on crta):
"Dawn of the Living Dead" (Zora zivih mrtvaca) Mart 1999
"Johnny Freak" (Johny Nakaza) April 1999
"Memories of the invisible world" (Uspomene Nevidljivog) Maj 1999
"Return of the Monster" (Povratak Cudovista) Juni 1999
"Morgana" (Morgana) Juli 1999
"After Midnight" (Poslije Ponoci) August 1999
Onda, kao da su pokusali da izdaju jedan 'specijal', u Novembru 2002 izdali su ZED. Nije nista narocito kao epizoda, ali ipak, u to doba meni je bilo "bolje ista nego nista".
ZED Novembar 2002
I onda prosle godine, u Aprilu 2009, Dark Horse je izdao jednu veliku knjigu, DYLAN DOG CASE FILES sa 7 totalnih epizoda, i 680 stranica.
Kad sam ja prvi put cuo tu novost, toliko sam se obradovo da se ne moze zamisliti; ali onda sam otkrio da ta knjiga ce imati ISTIH 7 EPIZODA koje su vec bile objavljene, i bio sam ponovo razocaran. Izgleda da prodaja tih prvih 6 Dylana na Engleskom u USA nija bila dobra, i Dark Horse je ukino buduca objavlivanja Dylana, zato sto su Amerikanci previse zauzeti citajuci Supermana, Batmana, Spidermana, itd. Idioti.
Jedina utjeha u svemu tome je da od tih 7 totalnih epizoda koja je Dark Horse izjavila, 5 su skoro savrsene, i padaju u top 10 ili 15 Dylana svih vremena (sve osim Zed i Povratak Cudovista, u mom misljenju). Od tog dana, 19 Aprila 2009 godine, poceo sam ponovo kupovati nase edicije Zagora, Dylana i Mr. Noa od Ludensa, Strip Agenta i Veselog Cetvrtka. Jest da postarina nije jeftina kad se salje iz Srbije ili Hrvatske u Ameriku, ali sta drugo da radim? Da citam Marvel ili DC? Nema sanse, ljudi!
Pa i jest kako kazu: mozes maknuti covjeka iz njegovog djetinstva, ali ne mozes maknuti djetinstvo iz covjeka
Sta vi mislite? Da vi imate izbor od samo 7 Dylanovih epizoda da izdate u drugom jeziku, jednom narodu koji nema pojma o Dylanu, koje bi vi epizode objavili?
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Upperslice
New Member
Serbia
103 Posts
Member since 31/05/2009 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 29/04/2010 : 14:04:02
|
quote: Originally posted by Upperslice
zed mi je u top 3 ikad, ako ne i najbolja :s bez zajebancije morah da pomenem, kad je vec hejtujes :)
Ma ne 'hejtiram' ja Zeda, kao sto ti mislis... jednostavno ne mislim da je u top 10 ili 15 Dylana svih vremena... ali ipak nije los |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 29/04/2010 : 14:42:33
|
quote: Originally posted by acestroke /cut
Sta vi mislite? Da vi imate izbor od samo 7 Dylanovih epizoda da izdate u drugom jeziku, jednom narodu koji nema pojma o Dylanu, koje bi vi epizode objavili?
Zora živih mrtvaca Morgana Nicija prica Golconda Pakao (Pakli) Zona sumraka Igra sa smrcu
Ne nužno tim redoslijedom, ali Zora živih mrtvaca mora biti prva, a Nicija prica izdana zadnja.
Istina, ima još puno prica koje su mi drage, ali ove su pravi klasici Dylana Doga, koje ga dobro definiraju. Igra sa smrcu je medu njima da se vidi da se DD sastoji i od slashera (iako je navedena kvalitetan slasher).
Ove epizode možda se nebi svima svidjele, pogotovo djeci (za njih bi bilo najbolje izdati cistokrvne monster slashere), ali te epizode su srž DD-a.
|
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 29/04/2010 : 15:37:35
|
quote: Originally posted by Grujah.
[quote] Naslovnice je uradio Mike Mignola (nemam pojma nista o njemu, niti koje ostale junake on crta):
Tvorac Hellboya.
ah, jest. Sad se sjecam. I bolje tako - Dylan mu i ne izgleda tako dobro... izlgeda vise kao karikatura nego ozbiljni lik stripa. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 29/04/2010 : 15:42:52
|
quote: Originally posted by Windwalker
[quote]Originally posted by acestroke /cut
Zora živih mrtvaca Morgana Nicija prica Golconda Pakao (Pakli) Zona sumraka Igra sa smrcu
Ne nužno tim redoslijedom, ali Zora živih mrtvaca mora biti prva, a Nicija prica izdana zadnja.
Istina, ima još puno prica koje su mi drage, ali ove su pravi klasici Dylana Doga, koje ga dobro definiraju. Igra sa smrcu je medu njima da se vidi da se DD sastoji i od slashera (iako je navedena kvalitetan slasher).
Ove epizode možda se nebi svima svidjele, pogotovo djeci (za njih bi bilo najbolje izdati cistokrvne monster slashere), ali te epizode su srž DD-a.
Vrlo dobri izbori... nemam nista protiv tih epizoda. U stvari, te ostale epizode na tvojoj listi koje DH nije izdao ovdje u USA (sve druge osim Morgana i Zora Zivih Mrtvaca), ja sam vec kupio od Bonelija u Collezione Book izdanju, u tvrdom uvezu, i polako ih, jednu po jednu, prevodim u Engleski (jer ih vec imam u Ludensovom / SD izdanju u Srpsko-Hrvatskom), da bi pokazao ljudima ovdje u Americi kako se pise, i crta, jedan pravi junak stripa. Do sada sam uvjerio jedno 8 ili 9 Amerikanaca da je Dylan lik kojega bi i Amerika trebala izdati u serijalnom izdanju... vidicemo sta ce se desit... jednog dana je moguce |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 29/04/2010 : 15:51:46
|
I meni je Zed odlican
Da si stalan na forumu lako bi našao nekog tko bi ti slao bonellijeve stripove, a ti njemu zauzvrat americke (u prvom redu mene ) |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 29/04/2010 : 16:23:42
|
quote: Originally posted by dr strangelove
I meni je Zed odlican
Da si stalan na forumu lako bi našao nekog tko bi ti slao bonellijeve stripove, a ti njemu zauzvrat americke (u prvom redu mene )
Ako si zainteresiran za neke Americke stripove, javi mi, pa mozemo se nesto dogovoriti. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 29/04/2010 : 17:36:21
|
Pakao Nekropolis Otkucaji vremena Dugacki pozdrav Posle ponoci Zlocin Metamorfoze
Ove su mene ponajvise dojmile, ali ovako nabrzaka sam sigurno ispustio jos par sjajnih naslova. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 29/04/2010 : 17:45:35
|
quote: Originally posted by swamp thing
Pakao Nekropolis Otkucaji vremena Dugacki pozdrav Posle ponoci Zlocin Metamorfoze
Ove su mene ponajvise dojmile, ali ovako nabrzaka sam sigurno ispustio jos par sjajnih naslova.
Nekropolis nikad nisam procito... Metamorfoze je isto kao Tajanstveni Otok, zar nije...?
Dugacki Pozdrav i Poslije Ponoci su MASTERPIECES!!! |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 29/04/2010 : 23:31:57
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by swamp thing
Ove su mene ponajvise dojmile, ali ovako nabrzaka sam sigurno ispustio jos par sjajnih naslova.
Nekropolis nikad nisam procito... Metamorfoze je isto kao Tajanstveni Otok, zar nije...?
Dugacki Pozdrav i Poslije Ponoci su MASTERPIECES!!!
Nekropolis je izasao u izdanju Veselog Cetvrtka, ako mozes nabavi ga, najbolji DD od Barbatove. I Metamorfoze=Tajanstveni otok |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26823 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 30/04/2010 : 00:22:04
|
[quote]Originally posted by acestroke
Naslovnice je uradio Mike Mignola (nemam pojma nista o njemu, niti koje ostale junake on crta):
S ovime si sve rekaoDrž se ti sinko Bonellija i slicne bratije. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 30/04/2010 : 01:27:28
|
quote: Originally posted by jaki
[quote]Originally posted by acestroke
Naslovnice je uradio Mike Mignola (nemam pojma nista o njemu, niti koje ostale junake on crta):
S ovime si sve rekaoDrž se ti sinko Bonellija i slicne bratije.
Ma jebe me se za Hellboyai i ostalih njegovih 'bratija', ali hvala na savjetu |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 30/04/2010 : 08:20:03
|
I meni je Zed odlican
Da si stalan na forumu lako bi našao nekog tko bi ti slao bonellijeve stripove, a ti njemu zauzvrat americke (u prvom redu mene )
Ako si zainteresiran za neke Americke stripove, javi mi, pa mozemo se nesto dogovoriti.
Ja sam ti u Hrvatskoj, ne u SAD A i iskreno, ne bih se upuštao u takve razmjene s nekim kog ne znam dobro |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 30/04/2010 : 08:29:13
|
Ah, da zivim malo blize Hrvatskoj, sigurno bi i ja iso, ali sta ces... tesko je preci Atlantski ocean... mozda sledece godine...
eventualno možemo napraviti razmjenu ako dodeš sljedece godine na MaFest |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 30/04/2010 : 15:45:09
|
Ah, da zivim malo blize Hrvatskoj, sigurno bi i ja iso, ali sta ces... tesko je preci Atlantski ocean... mozda sledece godine...
eventualno možemo napraviti razmjenu ako dodeš sljedece godine na MaFest
Ma nisam ja ni predpostavljao da si ti u USA... mislio sam ako si htjeo neke Americke stripove, da se to moguce dogovoriti, zato sto kupujem & razmenjujem stripove od puno ljudi na ovom sajtu... |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 04/05/2010 : 17:44:11
|
Izgleda da prodaja tih prvih 6 Dylana na Engleskom u USA nija bila dobra, i Dark Horse je ukino buduca objavlivanja Dylana, zato sto su Amerikanci previse zauzeti citajuci Supermana, Batmana, Spidermana, itd. Idioti.
usput, meni su i Zed i Povratak fenomenalne epizode, vjerojatno bi mi obje bile u top 15 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 04/05/2010 : 17:50:29
|
quote: Originally posted by supermark
Izgleda da prodaja tih prvih 6 Dylana na Engleskom u USA nija bila dobra, i Dark Horse je ukino buduca objavlivanja Dylana, zato sto su Amerikanci previse zauzeti citajuci Supermana, Batmana, Spidermana, itd. Idioti.
usput, meni su i Zed i Povratak fenomenalne epizode, vjerojatno bi mi obje bile u top 15
Pa mozda je DH i potrefio one najbolje, eh? Samo jos i DUGACKI POZDRAV, i Amerikanci mogu imati najbolje Dylanovce
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 06/05/2010 : 15:30:35
|
Evo, poslo sam Dark Horsu mail prije nekoliko dana, i pitao ih hoce li izdavati jos neke price Dylana na Engleskom. Odgovorili su mi, i evo sta su rekli:
Hi Armand,
Thanks for the email!
Unfortunately we have nothing new planned at this time.
We appreciate your interest in Dark Horse Comics.
Best, Spencer Dark Horse Comics, Inc.
Steta :( |
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 06/05/2010 : 15:34:51
|
DD je prekompliciran strip za jedan prosecan Amerikanac.Oni bi vise da citaju Spiderman i Superman.Kod njih nema neka posebna filozovija. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 06/05/2010 : 15:37:12
|
quote: Originally posted by Solid Snake
DD je prekompliciran strip za jedan prosecan Amerikanac.Oni bi vise da citaju Spiderman i Superman.Kod njih nema neka posebna filozovija.
Na zalost, mislim da si u pravu. Kod njih, sto se manje misli kad se cita, to bolje. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26823 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Topic |
|