Author |
Topic |
adriano
Advanced Member
Croatia
4529 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 20/05/2010 : 16:06:04
|
Pobješnjela vrana ozlijedila troje ljudi Osim policije i Hitne, u zagrebacku Malešnicu upuceni su i vatrogasci kako bi zaustavili borbu izmedu macke, koja kao taoca drži ptica, te pobješnjele vrane, koja se bori za svoje mlado. Tri su osobe ozlijedene nakon što ih je u cetvrtak u zagrebackoj Malešnici napala pobješnjela vrana, doznaje se u zagrebackoj policiji.
Prema prvim informacijama, radi se o lakšim tjelesnim ozljedama koje je rastrojena ptica nanijela žrtvama kljunom i kandžama.
Vrana je podivljala nakon što joj je macka pojela jedno mlado.
Medutim, iz policije javljaju da se bitka vodi i na tom polju, buduci da je drugi ptic pao u grmlje te ga macka žestoko brani od spašavanja.
Na teren su, osim policije i Hitne medicinske pomoci, naknadno pozvani i vatrogasci.
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4529 Posts
Posted - 20/05/2010 : 16:08:04
|
Pobješnjela vrana napala i ozlijedila petero prolaznikaZAGREB: Vrana je krenula u osvetu na Malešnici nakon što joj je macka uzela ptica. Okomila se na prolaznike. Vatrogasci su skinuli gnijezdo sa boraPiše: Iva Milotic | zadnja izmjena prije 12 min.Krv mi je potekla iz glave, ali vrana nije odustajala. Odlucila mi je i treci put zariti oštri kljun u tjeme. Poceo sam bježati prema svom dvorištu i nekako se uspio otarasiti podivljale ptice, rekao je Krešimir Starešinic (70), jedan od stanara zagrebackog naselja Malešnica, kojeg je oko 11 sati, na putu do trgovine, napala vrana. Oko starog bora, kod kucnog broja 44 u ulici Malešnica, okupila su se tek znatiželjna djeca. Odrasli su u strahu nastojali što prije proci kroz ulicu u kojoj vrana, bijesna jer joj je macka zaklala ptica, vec dva dana napada ljude. - Osjetio sam tupi udarac u zatiljak. Okrenuo sam se i bio sam siguran da me udario netko tko je hodao iza mene. Medutim, nije bilo nikoga. Napravio sam još dva koraka, a crna pticurina letjela je ravno prema meni. Jaknom koju sam nosio preko ramena, pokrio sam lice. Zabijala se u mene i onda je otišla - rekao je umirovljenik Ivan Maric (52) pokazujuci krvavu ranu na glavi. Ptica ga je ozlijedila samo par minuta nakon što je napala Krešimira. U srijedu je krilima okrznula i malu Anu (10) u cijem je dvorištu bor s gnijezdom. Njezin je tata noc ranije cuo zavijanje macaka u dvorištu. Ujutro je vrana nasrnula na njegovu kcer. U dva mjeseca, otkako je gnijezdo na njihovom boru, vrane nisu nikoga napale. Agoniju stanara na Malešnici oko 14.30 sati prekinuli su vatrogasci i veterinari iz zoološkog vrta koji su se vatrogasnim ljestvama približili gnijezdu i skinuli ga s oko 151/7 (G. Stanzl/Pixsell)Vrana je kružila oko bora metara visine. Bilo je prazno. Dvije vrane su nakon toga nastavile kružiti oko bora, a potom su obje odletjele. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40306 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4529 Posts
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4529 Posts
Posted - 20/05/2010 : 16:12:16
|
IZ POLICIJSKE uprave zagrebacka doznajemo kako je u naselju Malešnica macka pojela vrani mlado pa se ljutita ptica obrušila na ljude.
U tom pticjem napadu su najmanje cetiri osobe ozlijedene pa je stigla i hitna pomoc. Doznajemo kako je jednog muškarca vrana napala kada je izlazio iz diskonta Kajto.
Vrana napala još jucer
Indexovoj redakciji javio se citatelj koji kaže da ga je vrana na Malešnici napala još jucer. "Stavio sam slušalice u uši, išao sam prema autobusnoj stranici na Vrapcu kad me odjednom nešto udarilo u glavu. Osjecaj je bio kao da me netko udario šakom. Okrenuo sam se onako polu zbunjen i nije bilo nikoga. Onda sam vidio da je na podu rana, samo je stajala i gledala me", rekao nam je Josip Božic.
"Nastavio sam svojim putem, još sam se par puta okrenuo, ali ona je i dalje bila na istom mjestu. Kad sam se uhvatio za glavu, bila je krvava", kaže Božic i dodaje kako napad nije nikom prijavio niti je išao doktoru.
Kao iz Hitchcockovog filma
U tijeku je tijekom dana bila akcija smirivanja i hvatanja pobjesnjele ptice koja je ostala bez svoga potomstva te krenula u osvetnicku akciju. Cijela situacija podsjecala je na poznato djelo majstora filmskog horora Alfreda Hitchcocka "Ptice".
Iz policije je priopceno kako se ptica kandžama i kljunom okomila na njih troje, ali vjerojatno ima još osoba koje nisu prijavile napad vrane. Sve je zapocelo kada je macka pojela jedno mlado, dok je drugo palo u grmlje. Tada je vrana krenula u obranu svojeg potomstva.
No, nedugo nakon što je macka pojela i drugo mlado, vrana se udaljila. Iz policije tvrde da su kontaktirali strucnjake koji su im rekli da se radi o normalnom ponašanju za vrane pa se ne ocekuju novi napadi.
Na mjesto dogadaja su upuceni vatrogasci, kao i veterinari iz Zoološkog vrta koji su sa stabla skinuli prazno gnijezdo.
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4529 Posts
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 20/05/2010 : 16:18:56
|
A najbolje od svega je što mi je jucer frend pricao kak je vrana napadala ljude u jednom restoranu u mom kvartu hahahahahah Navodno se cak zabijala kljunom u šoferšajbu auta!!! Ovo je fakat Hickok!!! |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4529 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 20/05/2010 : 19:28:09
|
quote: Originally posted by sawitch
Ima li ko onu sliku da okaci, Spok sto se lupa po celu...
ajme, nije Spok, nego Pikard
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4650 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
split85
Advanced Member
Croatia
8254 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/05/2010 : 20:28:39
|
ko zna šta se sve dogada a da i ne znamo |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40306 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 20/05/2010 : 21:33:49
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
[quote]Originally posted by sawitch ajme, nije Spok, nego Pikard
Meni to sve isto.. Ja sam hejter te serije..
A macka nije privedena, ima lovu i ne moze joj niko nista.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 20/05/2010 : 22:58:11
|
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4529 Posts
Posted - 21/05/2010 : 09:08:27
|
Macka je pobjegla, isto kao i vrana, jucer sam na ponocnim vijestima cuo da su bile cak 2 vrane, vjerojatno roditelji koji brane dijecu. To objašnjava toliki broj napada. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 21/05/2010 : 10:02:45
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
[quote]Originally posted by sawitch ajme, nije Spok, nego Pikard
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4529 Posts
Posted - 21/05/2010 : 10:37:38
|
evo jedan komentar iz vecernjeg koji me stvarno dirnuo. Vrana je strahovito odvažna i inteligentna beštija. Jednom sam, u krugu Vinogradske bolnice, prisustvovao sceni napada dviju vrana na macku koja je šcepala neopreznog goluba. Kad je macka konacno pustila ranjenog goluba, koji je lepršao ne uspjevši više poletjeti i spasila se šmugnuvši u obližnje grmlje, vrane su se okomile na ljude koji su promatrali taj nevjerojatni prizor. Svi su se brže bolje razbježali, braneci se rukama i prirucnim torbama. Bio je to zaista nesvakidašnji prizor solidarnosti vrana s ugroženim pripadnikom vlastite pticje vrste, a ljude su valjda poistovjetile s barbarima iz macjih redova. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 21/05/2010 : 11:02:41
|
A macka nije privedena, ima lovu i ne moze joj niko nista..
nema lovu, nego joj je tata macak faca na visokoj poziciji |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 21/05/2010 : 12:14:00
|
quote: Originally posted by adriano
evo jedan komentar iz vecernjeg koji me stvarno dirnuo. Vrana je strahovito odvažna i inteligentna beštija. Jednom sam, u krugu Vinogradske bolnice, prisustvovao sceni napada dviju vrana na macku koja je šcepala neopreznog goluba. Kad je macka konacno pustila ranjenog goluba, koji je lepršao ne uspjevši više poletjeti i spasila se šmugnuvši u obližnje grmlje, vrane su se okomile na ljude koji su promatrali taj nevjerojatni prizor. Svi su se brže bolje razbježali, braneci se rukama i prirucnim torbama. Bio je to zaista nesvakidašnji prizor solidarnosti vrana s ugroženim pripadnikom vlastite pticje vrste, a ljude su valjda poistovjetile s barbarima iz macjih redova.
nisam znao da je golub pripadnik ugrožene pticje vrste.... istina je kada kažu da se svaki dan nešto naucimo!
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4529 Posts
|
Topic |
|