Author |
Topic |
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 19/08/2010 : 21:46:28
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by zagorovac
Prestao sam kupovati Bleka jer mi je bio prenaivan. Rado bi ga i dalje kupovao ako ti zadnji bojevi nisu previse naivni.
Tacno. I Bleka i Komadant Marka - isto sranje, sto se mene tice
Misliš da ti je Zagor ozbiljniji
Mozda i nije, u pravu si, ali je interesantniji, i da budem iskren najgori Zagor je ipak bolji od dobrog Marka Sad, but true
Slažem se da je interesantniji i raznovrsniji Markove price su ujednacene i slicne, tako da ko može da uživa u citanju jedne price isti doživljaj imace i kod svih ostalih, dok kod Zagora to nije slucaj, recimo 95% Zagorovih prica posle Africkog serijala su dosadne i jedva citljive |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 20/08/2010 : 12:57:59
|
strip sluzi za razonodu, kod nas na forumu su Blek i Mark dosta podcjenjeni, skoro da se nesmije reci da neko cita te stripove. Ne treba zaboraviti Blekovu popularnost na nasim prostorima, prije svega 80tih godina. Siguran sam da ima jos uvijek veliku fan bazu,vecu od vecine Bonelli junaka, mada ta nije pristupna na nasem forumu. Ovaj forum nije ogledalo nase strip scene, on je samo kap vode u moru. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 20/08/2010 : 13:19:16
|
slažem se kralju, pravo ogledalo su naklade/tiraži i tu su Blek i Mark odmah iza Zagora, samo 1000 komada manje se jih tiska, tacnije 8000 primjeraka, zašto mislite da su dobili specijalna izdanja ako ne zbog dobre prodaje...citaju jih i djeca pa mi je još nejasnije šta Bernard ceka sa Kapetanom Mikijem na nacin Bleka i Marka? Smrdi mu novac? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 10/02/2009 |
Posted - 20/08/2010 : 13:26:19
|
Imam jedno pocetnicko pitanje u vezi bleka. Jel u pitanju beskonacno izdanje, kao teks i zagor ili se zavrsilo sa blekom? Da li ovo izdanje ludensa ide od pocetka? |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Posted - 20/08/2010 : 14:09:02
|
Blek je davno završen, naprvo su ga crtali esse-gesee, pa nešto Talijani, Vrancuzi,Yugosloveni dok nije(recimo)pustio bradu, oženio indijanku Bijeli pupoljak, posvojio Rodyja, naterao Okultisa da smršavi, postavio baraku na obali Sandi krika, i dandanas sa topovskom cijevi peca ribe i puca na dabre...* *ovo je moj scenarij završetka serijala, pošto pravi završetak nije napravljen. Ludens je poceo od pocetka sa eese-gesee(if edizioni original 20 broj)dok sada sa specijalcima nastavlja od prvog broja (if edizioni broj 1)sa Amoriiqijem,Mittonom(koji je to car) i drugim crtacima,medu kojima i Yugosloveni uskacu. Meni onaj esse-geese Blek odiše nostalgijom i nekim starim dišpetom, ovaj noviji sa Mittonom pa malo ozbiljnijim scenarijem i dosta dobrim(velike vinjete)crtežem. Dobar je taj stari traper u dabrovoj jakni ljetom i zimi. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 10/02/2009 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Posted - 20/08/2010 : 14:39:50
|
Santoris,Guzzon,Sanchetto(esse-geese)su ti trojica avtora koji su porodili prvog Bleka, Mikija i Marka, prepoznaješ jih po (mer meni) cistom perfektnom crtežu i po brojevima iz LMS od 128 Sinovi šume do 240 Smotra straže, imaju male vinjete sa po tri kaiša na stranicu(što je bilo tada izgleda pravilo).meni najbolji od te trojice je Guzzon koji je i nacrtao vecinu naslovnica Komandanta Marka, sljedeca koja dolazi od Ludensa sa naslovom Vješala(bar je tako najavljen naslov) je meni perfekcija od crteža...Mark vezan na otoku po palmom a pored njega gusar sa bicem, Zamka na Antilima je bio naslov tog broja u izdanju Dnevnika.Najstariji avtori i po mome najbolji, onda kasnije dolazi veliki Mitton koji je crtao Bleka tako da jer bio ljep i muškarcima.Ako ti se prvi Blek dopadne nabavi Blek Ludens a ako ostali kasniji crtaci preostaje ti Blek Ludens specijal. |
|
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4541 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Topic |
|