Author |
Topic |
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 03/07/2010 : 11:55:50
|
Stvarno ne znam što im treba to s tim otiskom, zar ne vide da ce izgubiti kupce?? Ja osobno redovnog Zagora uzimam od VC, da postoji alternativa Zagoru extra, a da je bolji otisak od Ludensovog, ne bi ni to kupovao od njih... Žalosno, žalosno, a takav su kvalitet imali da je to bila milina za oci i ruke! |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 03/07/2010 : 14:00:01
|
quote: Originally posted by mpavin
Otisak je dobar, što umišljate... I korice su popravili, više nisu onako tvrde i hrbat ne ide ukoso.
Hmm, na mom primjerku je totalna suprotnost; korice još kako-tako, ali otisak je gori od VC-ovog... |
Go kneel and weep
|
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 03/07/2010 : 14:10:04
|
quote:
Ovaj mi nije toliko los ko "Uzas sa sestog planeta". Ovo se moze progutat
Terrore znaci strah, užas, teror. Bilo što od tih rijeci odgovara. Imenica planet je muškog roda. Nije ni ova planet, ni ovo planet nego ovaj planet. Užas dolazi sa planeta u Darkwood. Imenicu planet treba deklinirati u genitivu. Genitiv sa (koga? cega?) dolazi užas - sa planeta
Brojevi se u hrvatskom jeziku dijele na glavne i na redne. Glavnim odredujemo kolicinu onoga što je imenovano imenicom, a rednim koje je po redu ono što imenujemo imenicama. Brojevi se u hrvatskom jeziku dekliniraju kao pridjevi.
Genitiv sa(koga? cega?)dolazi užas - sa šestog(a) Dakle, potpuno je svejedno da li je sa šestog ili šestoga planeta. Npr. Kada bi imao recenicu "Popio sam cašu crvenog soka". Pridjev "crveni" možeš izgovoriti i "Popio sam cašu crvenoga soka". I jedno i drugo je pravilna deklinacija pridjeva u genitivu. Dakle - "užas sa šestog planeta" je sasvim ispravno preveden na hrvatski jezik.
Zašto nije sa šeste planete? To sam vec rekla - imenica je u muškom rodu. Ako bi umjesto "planet" bila "galaksija" to bi bio drugi par opanaka. Galaksija je imenica u ženskom rodu. ova galaksija. U tom slucaju bi dobili "Užas sa šeste galaksije".
Pretpostavljam, naglasak na pretpostavljam, da je u srpskom jeziku pravilno reci imenicu "planet" u ženskom rodu. Ova planeta. Ta imenica u genitivu onda ima formu sa (ove) šeste planete . Volila bi da se javi netko tko dobro poznaje srpski jezik pa da nam objasni kako to funkcionira u srpskom jer se moje objašnjenje temelji na pretpostavci.
E sada, hoce li se to zvati "Užas/teror/kurac sa šestog planeta", ili "Užas/teror sa šeste planete" ili "Užas/teror šestog planeta" ili "Užas/teror šeste planete" stvar je u tome na kojem se jeziku prevodi i kome se više dopada prva ili druga varijanta.
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 03/07/2010 : 15:42:22
|
U pravu si da je na srpskom bilo bi "Uzas sa seste planete" ili "Uzas seste planete".U srpskom je planeta,tj zenski rod. Ne poznajem nesto preterano gramatiku ali ovo su osnovne stvari i ne vidim u cemu je problem.Srpski je srpski a hrvatski hrvatski.Ludens je Hrvatsko izdanje i zato je naslov takav.Ni meni se iskreno ne svidja ali takav je jezik,jednostavno navika. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 03/07/2010 : 16:14:40
|
Bio je zakljucan, a kada sam vidila da si i tu spomenuo "užas sa šestog planeta" onda sam si dozvolila pisanje. Idem ga prebaciti. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 03/07/2010 : 23:30:18
|
Otisak je dobar, što umišljate... I korice su popravili, više nisu onako tvrde i hrbat ne ide ukoso.
Ovde je pre svega problem izgleda sa skenom, a ne sa otiskom, jer je Crvena orhideja odlicno otisnuta dok pocetak price sa Helingenom užasno, u nekim delovima gotovo da se i ne vide crte lica Zagora, Cika i ostalih likova Za korice se slažem da su sasvim OK |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 11/07/2010 : 21:37:19
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ovde je pre svega problem izgleda sa skenom, a ne sa otiskom, jer je Crvena orhideja odlicno otisnuta dok pocetak price sa Helingenom užasno, u nekim delovima gotovo da se i ne vide crte lica Zagora, Cika i ostalih likova Za korice se slažem da su sasvim OK
Meni se ne svidaju ove premekane korice, draže su mi bile dok su bile tvrde... A za otisak se slažen, iritantan je ovako slabo otisnut. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/07/2010 : 20:17:18
|
od pretvrdih do premekih...nikako da nabave isti papir ti Dalmatinci za korice... otisak bi mogao biti i bolji ali ja mislim da je to do skena i da Slobodna nije kriva.... bar se nadam...klasik Zagor protiv vampira je odlicno otisnut ima jedna bar u mojem primjerku lošije otisnuta stranica(malo crnila previše)ali kod toliko stranica nije vredno spomena....nadam se da ce maxi Mister No i maxi Marti biti napravljeni kako treba, mislim da za Strip Agent izdanja tiska Tipomat...vidjet cemo krajem tjedna...iako su to kiosk stripovi važan je kvalitet izdanja, bar 50% citatelja je i kolekcionara, za one ostale to je manje važno....blago se njima,ponekad jim zavidim. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Topic |
|