Author |
Topic |
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7712 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 17/07/2010 : 01:55:52
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
quote: Originally posted by adriano
mislim da ga je ciko pitao za nju, pa je on odgovorio da vec dugo nije s njom. samo se ne sijecam u kojem broju, ali vjerojatno u prvom pojavljivanju djimi gitare poslije crvene orhideje.
Da, upravo tako, radi se o prici "Veracruz" LU 110, ali hronološki to nije sledece pojavljivanje Džimia Gitare posle "Crvene orhideje"
pa dobro,rekli smo da ima izmedu još dva pojavljivanja u dva specijala,tj u jednom specijalu i jednom dodatku. mislim da specijali i nisu baš hronološki vezani za redovnu seriju. pogotovo se to može reci za onu posebnu pricu gdje se zagor ni ne spominje... ta prica može biti i prije i kasnije nekog hronološkog redosljeda...
|
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 17/07/2010 : 10:13:02
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
quote: Originally posted by adriano
mislim da ga je ciko pitao za nju, pa je on odgovorio da vec dugo nije s njom. samo se ne sijecam u kojem broju, ali vjerojatno u prvom pojavljivanju djimi gitare poslije crvene orhideje.
Da, upravo tako, radi se o prici "Veracruz" LU 110, ali hronološki to nije sledece pojavljivanje Džimia Gitare posle "Crvene orhideje"
pa dobro,rekli smo da ima izmedu još dva pojavljivanja u dva specijala,tj u jednom specijalu i jednom dodatku. mislim da specijali i nisu baš hronološki vezani za redovnu seriju. pogotovo se to može reci za onu posebnu pricu gdje se zagor ni ne spominje... ta prica može biti i prije i kasnije nekog hronološkog redosljeda...
Da, može se i tako tumaciti |
|
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 18/07/2010 : 13:46:22
|
Posto nisam veliki znalac zagora,a vrlo rado uzivam u njegovim avanturama vec nekoliko godina,da li je neko voljan da mi kaze koje je prvo pojavljivanje Dzima Gitare.Ja sam mislio da je to bilo u broju 100 pa sam onda shvatio da se pojavljuje i u alahovoj ruci ali i da mu ni to nije prvo pojavljivanje.Jel moze neko da mi napise koje je prvo pojavljivanje i da li ih je bilo vise pre Alahove ruke? |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7712 Posts
Posted - 18/07/2010 : 14:25:37
|
quote: Originally posted by mrmada
Posto nisam veliki znalac zagora,a vrlo rado uzivam u njegovim avanturama vec nekoliko godina,da li je neko voljan da mi kaze koje je prvo pojavljivanje Dzima Gitare.Ja sam mislio da je to bilo u broju 100 pa sam onda shvatio da se pojavljuje i u alahovoj ruci ali i da mu ni to nije prvo pojavljivanje.Jel moze neko da mi napise koje je prvo pojavljivanje i da li ih je bilo vise pre Alahove ruke?
prema SD extra seriji jeste prvo pojavljivanje u alahovoj ruci. ali se on i ranije pojavljivao ali u kasnijim brojevima po extra seriji. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7712 Posts
Posted - 18/07/2010 : 14:28:54
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
quote: Originally posted by mrmada
Posto nisam veliki znalac zagora,a vrlo rado uzivam u njegovim avanturama vec nekoliko godina,da li je neko voljan da mi kaze koje je prvo pojavljivanje Dzima Gitare.Ja sam mislio da je to bilo u broju 100 pa sam onda shvatio da se pojavljuje i u alahovoj ruci ali i da mu ni to nije prvo pojavljivanje.Jel moze neko da mi napise koje je prvo pojavljivanje i da li ih je bilo vise pre Alahove ruke?
prema SD extra seriji jeste prvo pojavljivanje u alahovoj ruci. ali se on i ranije pojavljivao ali u kasnijim brojevima po extra seriji.
pa sad ti vidi šta sam ja htio reci |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 18/07/2010 : 14:38:16
|
Dzim Gitara
Prvo njegovo pojavljivanje je u originalnom broju 30 (La preda umana) na nekih desetak strana. Slobodna Dalmacija Zagor Extra 68 Veseli Cetvrtak Zagor Knjiga 11
Drugo je u originalnim brojevima 34 (Gli sciacalli della foresta) i 35 (I ricattatori) u prici "Šumski šakali". Slobodna Dalmacija Zagor Extra 72-73 Veseli Cetvrtak Zagor Knjiga 12
Trece je u prici "Sultanova ruka", original 75 (La Mano di Allah) 76 (Lo sceicco nero). Zlatna Serija 256-257 Slobodna Dalmacija Zagor Extra 21-22 Ludens Klasik 12
Cetvrto je u jubilarnom broju 100 "Moj prijatelj Dzim Gitara" (Il mio amico Guitar Jim). Zlatna Serija 312 Ludens Special u boji
Peto je u prici "Crvena orhideja", originali 177 (Il ritorno di Guitar Jim) i 178 (L'orchidea rossa). Zlatna Serija 576-577 Ludens Extra 184-185
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
|
Topic |
|