forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Zemlja, ravna ploca?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 18/07/2010 : 15:02:01  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message

http://ravnazemlja.bloger.hr/

Sta kazete na ovo? Koliko god mi bilo smesno, apsurdno i neverovatno da postoje ljudi koji poricu osnovne pojmove, ipak je i zanimljiv trud onih koji prave ovakve teorije...gotovo kao neka paralelna istorija i nauka.

Mozda i dobra ideja za neki strip serijal?

There ain't no grave gonna hold my body down.

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 18/07/2010 : 15:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Oni koji vjeruju u ovo sigurno vjeruju i u miki mausa, zombije & u to da je zemlja stara samo preko 2000 godina. Klovnovi...

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 18/07/2010 : 15:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

Oni koji vjeruju u ovo sigurno vjeruju i u miki mausa, zombije & u to da je zemlja stara samo preko 2000 godina. Klovnovi...

Tacnije, 6014. godina.
morrison, postoje price o ravnoj zemlji, zovu se Discworld i piše ih Terry Pratchett. Naravno, na njegovom Discworldu žive i trollovi, patuljci i vještice, ali ovakve "teorije" zavjere taman spadaju u tu kategoriju fantazija.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 18/07/2010 : 15:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
Ali morate priznati da je zabavno, ako nista drugo...

A onakav pomor komentarima nisam video u zivotu, unistili su ga.

Edited by - morrison on 18/07/2010 15:33:39
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 18/07/2010 : 15:33:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message
quote:
Originally posted by morrison

Sta kazete na ovo? Koliko god mi bilo smesno, apsurdno i neverovatno da postoje ljudi koji poricu osnovne pojmove, ipak je i zanimljiv trud onih koji prave ovakve teorije...gotovo kao neka paralelna istorija i nauka.

Di s' ovo iskopo

Ali pogledaj, lik nije uspio dovršiti Teoriju, prekinut je nakon 1. dijela objašnjenja Ubili su ga, kako ne bi ljudima objasnio Veliku Istinu.

.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 18/07/2010 : 15:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

quote:
Originally posted by morrison

Di s' ovo iskopo

Ali pogledaj, lik nije uspio dovršiti Teoriju, prekinut je nakon 1. dijela objašnjenja Ubili su ga, kako ne bi ljudima objasnio Veliku Istinu.

Ima 5 godina kako sam procitao u zabavniku da postoje ljudi koji i dalje smatraju da je zemlja ravna. Fasciniralo me je :)..i tek sad sam se setio da potrazim malo na netu...

Mozda su ga ubili, a mozda je i krenuo na veliki ledeni zid.

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 18/07/2010 : 15:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:

Ma neeeee, samo mu je neko došao i rekao da mu je pogrešna matematika - ne treba potplatiti 'samo 50ak ljudi', nego i svakog matematicara, fizicara, astronoma itd. itd. koji gledaju kroz teleskop i sve ostale naucnike koji beskompromisno pišu knjige, clanke i snimaju emisije za naucnim dokazima o sfericnoj zemlji zadnjih ... 500 godina?
A na osnovu ovih mapa, i sve stanovnike krajnjeg juga Australije, Južne Afrike i Amerike koji bi sa malo boljim teleskopom trebali da vide taj 50m visoki ledeni zid, hahahahaha, to mi je najbolji podatak, cuj ledeni zid je visok samo 50 metara.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 18/07/2010 : 15:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
A evo i foruma sa Krstarice, i tu ima svega i svacega...

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=347015

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 18/07/2010 : 15:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message
Meni je ipak najnajjace kako netko iole ozbiljan može misliti da zemlju nose slonovi i kornjace na svojim ledima?

.
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 18/07/2010 : 16:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message
A ovo?

http://www.facebook.com/pages/Svi-koji-misle-da-je-Zemlja-ravna-ploca/79330394159

Cak 399 ljudi

a i još jedan prilog http://www.forum.hr/showthread.php?t=388365

.
Go to Top of Page

Elesar
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 14/03/2009

Posted - 18/07/2010 : 16:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Elesar a Private Message
I naravno, jedna od prica iz cuvene epizode MM posvecena ovome...

http://www.stripovi.com/index.asp?page=comic-view&ComicID=9756&ComicType=0

strenvvm et virtvte
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 18/07/2010 : 17:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

Meni je ipak najnajjace kako netko iole ozbiljan može misliti da zemlju nose slonovi i kornjace na svojim ledima?

slonovi možda i ne nose, ali kornjace definitivno nose
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 18/07/2010 : 19:08:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message
[quote]Originally posted by Rock.Bob Rock

A ovo?

http://www.facebook.com/pages/Svi-koji-misle-da-je-Zemlja-ravna-ploca/79330394159

Cak 399 ljudi

400. Sad cu da se prikljucim.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/07/2010 : 20:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Anegdota koju je prepricao profesor Stiven Hoking:

Nakon jednog predavanja (ili vec, predstavljanja neke knjige) o kosmosu, vremenu, itd....prilazi mi jedna zena i uljudno kaze: "Mladicu, sve ovo sto vi govorite zvuci veoma fino, ali uzalud, kada svi znaju da Zemlja lezi na ledjima dzinovske kornjace."
a on joj odgovori: "A na cemu stoji ta kornjaca"
"Kako na cemu Pa na jos jednoj kornjaci!"

tako

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/07/2010 : 20:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

quote:

kakva kornjaca?? vidi se da si nepismen. nose je tri golema slona

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 18/07/2010 : 21:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
Genijalno :) A sad cekamo da se i ovdje javi neko ko ce reci da su nam istine nametnute u skoli, i da dobro razmislimo o ovoj teoriji.
Ljudi su dosli do ovoga http://www.on.br/certificados/ens_dist_2008/site/conteudo/modulo3/4-universo-distante/imagens/hubble_ultra_deep_field.jpg,

a ovi se bave ravnom Zemljom :)
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 18/07/2010 : 21:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

quote:
Originally posted by acestroke

Tacnije, 6014. godina.
morrison, postoje price o ravnoj zemlji, zovu se Discworld i piše ih Terry Pratchett. Naravno, na njegovom Discworldu žive i trollovi, patuljci i vještice, ali ovakve "teorije" zavjere taman spadaju u tu kategoriju fantazija.

I disk lezi na cetiri slona koja stoje na ogromnoj kornjaci.

Da, i meni je to odmah palo na pamet kad sam video onu ilustraciju na sajtu.

Kakvi geniji.

Edited by - Grujah. on 18/07/2010 21:55:03
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 18/07/2010 : 21:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by supermark

quote:

kakva kornjaca?? vidi se da si nepismen. nose je tri golema slona

Kad jedan od njih prdne, mi to vidimo kao erupciju vulkana. Onda se ostali smiju, i to je potres

.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 18/07/2010 : 22:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Kad jedan od njih prdne, mi to vidimo kao erupciju vulkana. Onda se ostali smiju, i to je potres

GENIJALNO!
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 19/07/2010 : 00:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
Ajde, ne lupetajte. Ovde se lepo vidi da je zemlja KOCKA!!!

http://vimeo.com/10829255
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 19/07/2010 : 01:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Stvarno neverovatno da postoje ljudi koji veruju u ovo.Prvi put cujem.Ali kakve teorije,pa stvarno su ludaci.
E a sta kazete na teoriju da su Amerikanci lazirali onaj snimak odlaska na mesec.Postoji cak i dokumentarni film o tome.Ta teorija mi cak deluje i verovatno,znajuci sta su sve spremni da urade radi visih interesa.Bas me zanima vase misljenje o ovoj teoriji.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 19/07/2010 : 12:26:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message
quote:
Originally posted by okiboki

Stvarno neverovatno da postoje ljudi koji veruju u ovo.Prvi put cujem.Ali kakve teorije,pa stvarno su ludaci.
E a sta kazete na teoriju da su Amerikanci lazirali onaj snimak odlaska na mesec.Postoji cak i dokumentarni film o tome.Ta teorija mi cak deluje i verovatno,znajuci sta su sve spremni da urade radi visih interesa.Bas me zanima vase misljenje o ovoj teoriji.

ako su i, kojim slucajem, lažirali tu snimku, sigurno su se poslije sppustili, jer su Japanci uslikali Mjesec i ostatke kasnijih ekspedicija. Osim ako i Japanci nisu u zavjeri.

.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 19/07/2010 : 12:36:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:

taj snimak je, verovali ili ne, rezirao Stenli Kjubrik

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 19/07/2010 : 17:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message
Naravno da su se spustili na Mjesec. Svaki dokaz za protiv je oboriv.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/07/2010 : 19:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
http://www.youtube.com/watch?v=Evxx9FzX0bE

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 19/07/2010 : 20:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

taj snimak je, verovali ili ne, rezirao Stenli Kjubrik

Da, s efektima iz Odiseje, i onda je to "priznao" u svojim sljedecim filmovima

Više informacija:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35639

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!

Edited by - Opti on 19/07/2010 20:11:57
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000