forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 iPhone 4
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/07/2010 : 23:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
jel pere gace i carape ako ne pere, onda mene to uopste ne zanima

da se neko ne zajebe i ne pomisli da sam zlonameran
poenta je da je bolje da se to zove Multi praktik nego iphone

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 22/07/2010 23:57:41
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2010 : 00:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ali novi iPhone mozes da stavis na sofersajbnu i nece je bube ogrebati.. To staklo se budzi na helikoptere...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/07/2010 : 00:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
http://www.youtube.com/watch?v=8l5o9r2eKGc

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/07/2010 : 00:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Ali novi iPhone mozes da stavis na sofersajbnu i nece je bube ogrebati.. To staklo se budzi na helikoptere...

sto i nije istina, kao sto se vidi u manhunterovom videu
pitanje: jesu li od istog materijala i prijašnji iphoni?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/07/2010 : 00:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

quote:

sto i nije istina, kao sto se vidi u manhunterovom videu
pitanje: jesu li od istog materijala i prijašnji iphoni?

I to se jasno vidi na 3:30 u videu.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2010 : 01:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Nisu od istog materijala prva tri iPhonea... Samo ovaj novi...

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 23/07/2010 : 02:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
@Elesar - IPHone nema nikakvu podrsku za flash, Steve Jobs rece da je to zastarela tehnologija koju nece da podrzavaju.
@Manhunter - kolko god nikad ne bih kupio nista od appla, Android bizarno trosi resurse dizuci svaku aplikaciju na posebnoj virtuelnoj masini, to mi je toliko bizarno da iz principa ne bih uz'o (uostalom, ne bih nikada uzeo nijedan smartphone, ali, da uzimam... )
@acestroke - Kod nas u zgradi fakulteta, Mac je omiljen medju arhitektama i gradjavincima, dok na elektrotehnickom preferiraju PC. Pa sad, elektrotehnicar ne bih pitao kako da gradim kucu...
@nista sto ima prefiks "i-" ne moze da bude lepo.. ne znam gde dobijate te iluzije . A da ima gomilu aplikacija, ima, na primer, ovo je toooolko dobro da kad se setim kako je kul ne skidam osmeh sa lica, ali i dalje nedovoljno da me zainteresuje da uzmem i... Phone ili sta drugo.

Edited by - Grujah. on 23/07/2010 02:04:46
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2010 : 02:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Koliko je meni poznato na svim velikim koncertima i jacim desavanjima gde je potreban racunar koji se nece zapucati koristi se Apple... E sad da li ga preferiraju na ETF-u ili ne to je malo bitno.. Jer je skuplji duplo od bilo kog istih performansi.. Zasto? Eto razloga, pouzdan je... Napominjem da ovo nije licno iskustvo vec informisanost A ako je sudeci po ovom mom 3G iPhoneu, svemirski brod je u odnosu na sve i jedan telefon koji sam imao ranije...

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 23/07/2010 : 02:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
Mani me tih prica, Mac se ne kvari a PC se raspada. Smesno. A to sto je skuplji svi nesto navode kao da je plus, to mi nikada nece biti jasno.

Edited by - Grujah. on 23/07/2010 02:26:15
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2010 : 02:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ne kazem ja da se PC raspada, naprotiv, imam PC vec sto godina i nikada necu kupiti Apple, verovatno nikad.... Ali kazem ti sta su mi rekli ljudi koji ga koriste i sta sam sam mogao videti ili procitati... Ne crkava nikad... Dok kod PC-a je gotovo sigurno da bilo koji element ne moze izdrzati duze od 2 godine... A pogledaj sam bilo koji veci dogadjaj i videces Apple lap....

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/07/2010 : 02:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:

Koliko je meni poznato na svim velikim koncertima i jacim desavanjima gde je potreban racunar koji se nece zapucati koristi se Apple...

Cista istina [^]

E sad da li ga preferiraju na ETF-u ili ne to je malo bitno.. Jer je skuplji duplo od bilo kog istih performansi.. Zasto? Eto razloga, pouzdan je... Napominjem da ovo nije licno iskustvo vec informisanost A ako je sudeci po ovom mom 3G iPhoneu, svemirski brod je u odnosu na sve i jedan telefon koji sam imao ranije...

'Iskustvo' moze da prizna da jeste najbolji. Prije njega sam kupio HTC HD2 u Aprilu, imo ga 5 dana i vratio ga, previse problema sam imo s njim. Photo problemi sa kamerom, muzika nija igrala kako treba, nista sto je trebalo lagano da se skusa nije radilo... Nisu ga htjeli uzet nazad, pa sam ga sada (kad sam kupio iPhone 4) stavio na e-Bay, prodajem ga, ako ga hoce, moze slobodno da bida.

Sto se tice iPhone 4, ovaj face time je nevjerovatan. Ima kameru na prijed i nazad, i kad govoris s nekim ko ima isti telefon, rezultat je fenomenalan.

Oni problemi sa 'antenom' su stvarno pretjerani... kao sto su rekli, stavis onaj okvir (koju Apple sada nudi djaba svima koji su kupili telefon) i svi problemi su rijeseni... nije nikako komplikovano ko sto ljudi govore, stvarno ne razumijem u cemu sva ta buka.

Imo sam ovdje iskustva sa svakim 'smart phone', i nista nije blizu iPhone 4 ... retina display screen je AMAZING! Vidim da ima puno iPhone haters, kao i u Americi tako i preko Atlantika, ali jebe me se, ako stvarno mislite da su drugi 'smart phones' bolji, onda "keep dreaming, my friends" Bujrum vama HTC, Motorola i sta god jos zeli da bude u istoj ligi ko Apple

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 23/07/2010 : 02:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
quote:

Ne kazem ja da se PC raspada, naprotiv, imam PC vec sto godina i nikada necu kupiti Apple, verovatno nikad.... Ali kazem ti sta su mi rekli ljudi koji ga koriste i sta sam sam mogao videti ili procitati... Ne crkava nikad... Dok kod PC-a je gotovo sigurno da bilo koji element ne moze izdrzati duze od 2 godine... A pogledaj sam bilo koji veci dogadjaj i videces Apple lap....

Ove sve recenice su medjusobno iskljucive, s tim da je druga neistinta. A da Apple ne crkava nikad ne bi postojali servisi sa njega.

A ceo hype oko 'smartphona' nikad necu razumeti, kako neko moze da pljune stotine evra na spravu koja sluzi da prima pozive i salje poruke...

Edited by - Grujah. on 23/07/2010 02:40:59
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/07/2010 : 02:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by Grujah.

quote:

Ove sve recenice su medjusobno iskljucive, s tim da je druga neistinta. A da Apple ne crkava nikad ne bi postojali servisi sa njega.

A ceo hype oko 'smartphona' nikad necu razumeti, kako neko moze da pljune stotine evra na spravu koja sluzi da prima pozive i salje poruke...

Ne radi samo to, nego i puno drugog. Gdje da pocnem...? Mozda ima jos 8 ili 9 super stvari koje mozes da radis s tim telefonom... Idi nekad na Apple na website, pa ces vidjeti sta sve radi... meni najbolja nova stvar je HD Video Camera na iPhone 4, koja snima video takvog visokog kvaliteta da je bolji nego moja video camera

Go to Top of Page

Elesar
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 14/03/2009

Posted - 23/07/2010 : 09:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Elesar a Private Message

strenvvm et virtvte
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/07/2010 : 11:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
Necu nikad dat za mobitel priko 300 kn, tako da su mi 99% ovih novih "kompjuter-televizija-navigacija-mp3" mobitela totalno sranje, ukljucujuci i iphone.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2010 : 15:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
@Grujah,

Neraspadanje i crkavanje jednog elementa nije iskljucivo, cisto da znas.. A ja nemam kompjuter od juce pa da ne znam koliko sta izdrzava... Bar sam se racunara naservisirao do sada.... Tako da znam sta pricam...
Napominjem ti jos jednom da sa Appleovim racunarima nemam licnog iskustva vec sudim na osnovu tudjih koja su vise nego odlicna...

A ta tvoja recenica oko "samo primanja i slanja poruka" dokazuje da ti u stvari veze nemas sta sve iPhone moze, kao na onoj slici sa kamenom i telefonom... Za sve to postoje programi i sve moze.. Ti si u sustini hejter iPhonea i Applea...

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/07/2010 : 17:19:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by Elesar

Cista glupost. Stvarno, ovo se moze uporedit sa bilo kojom modernom masinom, i rezultat bi bio isti: nikako duhovit. Stavise, na ovoj slici je iPhone 3G, koji ne moze da snima video i nema video call; iPhone 4 sve to moze

Go to Top of Page

Shuckey
Average Member

Croatia
730 Posts

Member since 18/12/2008

Posted - 23/07/2010 : 17:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Shuckey a Private Message
quote:

A da ima gomilu aplikacija, ima, na primer, ovo je toooolko dobro da kad se setim kako je kul ne skidam osmeh sa lica, ali i dalje nedovoljno da me zainteresuje da uzmem i... Phone ili sta drugo.

Kliknuo sam na filmic. Vidio sam generator slucajnih brojeva sa GUI-jem i detekcijom pokreta. I plakao sam, dragi prijatelji. Oh kako sam plakao.

Ali koncept je fascinantan i actually radi! Objedinimo softver i hardver, sav softver prolazi nasu kontrolu (tri pristava tinejdzera ocjenjuju coolnes faktor i onda 3D aplikacija izvadi srednju vrijednost). Hocete zamijeniti bateriju? Jedi govna, salji nama. Hocete modificirati softver? Jedi govna, salji nama. Ima sarkazma u mom postu, ali ja se doista divim Jobsovom pristupu. Da me jebes ne mogu smisliti bolji!

Hrvoje Bratanic AKA Šuki
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 23/07/2010 : 18:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
quote:

@Grujah,

Neraspadanje i crkavanje jednog elementa nije iskljucivo, cisto da znas.. A ja nemam kompjuter od juce pa da ne znam koliko sta izdrzava... Bar sam se racunara naservisirao do sada.... Tako da znam sta pricam...
Napominjem ti jos jednom da sa Appleovim racunarima nemam licnog iskustva vec sudim na osnovu tudjih koja su vise nego odlicna...

A ta tvoja recenica oko "samo primanja i slanja poruka" dokazuje da ti u stvari veze nemas sta sve iPhone moze, kao na onoj slici sa kamenom i telefonom... Za sve to postoje programi i sve moze.. Ti si u sustini hejter iPhonea i Applea...

Ja ne znam sta ti radis sa rucunarima ako ne moze komponenta da ti izdrzi vise od dve godine. Ja ovde imam antiku koja se skroz dobro drzi.

A ovo drugo, verovatno sam se pogresno izrazio. Ja koristim samo za pozive i poruke, od ostalih opcija bi me zanimao jedino GPS ali ne nameravam da platim goleme novce za isti. Nigde nisam rekao da je 'sranje', vec samo da je ruzan, skup, i da mu sve te goleme opcije ne pomazu. A da sam hejter, jesam. A da svi pretarno dizu Apple i Mac i iPhone/Pad/Pod u nebesa hejtujuci PC/WIN/M$ seduci za PC na Winu, dizu.

quote:
Originally posted by Shuckey

quote:

A da ima gomilu aplikacija, ima, na primer, ovo je toooolko dobro da kad se setim kako je kul ne skidam osmeh sa lica, ali i dalje nedovoljno da me zainteresuje da uzmem i... Phone ili sta drugo.

Kliknuo sam na filmic. Vidio sam generator slucajnih brojeva sa GUI-jem i detekcijom pokreta. I plakao sam, dragi prijatelji. Oh kako sam plakao.

Ali koncept je fascinantan i actually radi! Objedinimo softver i hardver, sav softver prolazi nasu kontrolu (tri pristava tinejdzera ocjenjuju coolnes faktor i onda 3D aplikacija izvadi srednju vrijednost). Hocete zamijeniti bateriju? Jedi govna, salji nama. Hocete modificirati softver? Jedi govna, salji nama. Ima sarkazma u mom postu, ali ja se doista divim Jobsovom pristupu. Da me jebes ne mogu smisliti bolji!

Ovaj prvi deo sa plakanjem bas i ne shvatam.

A ovo drugo.. lepo sumirano. I onda je Gates monopolista jer se Windows shipuje sa Internet Explorerom.

Edited by - Grujah. on 23/07/2010 18:42:57
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/07/2010 : 18:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

Oni problemi sa 'antenom' su stvarno pretjerani... kao sto su rekli, stavis onaj okvir (koju Apple sada nudi djaba svima koji su kupili telefon) i svi problemi su rijeseni... nije nikako komplikovano ko sto ljudi govore, stvarno ne razumijem u cemu sva ta buka.

zato sto ako das 700 dolara za mobitel onda mora imati kvalitetan prijam signala jer je to za mobitel najvaznije
kao da kupis perilicu rublja sa ugradenim stereom, televevizijom i glasovnim upravljanjem koja nece prati rublje
Go to Top of Page

Elesar
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 14/03/2009

Posted - 23/07/2010 : 19:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Elesar a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Elesar

Cista glupost. Stvarno, ovo se moze uporedit sa bilo kojom modernom masinom, i rezultat bi bio isti: nikako duhovit. Stavise, na ovoj slici je iPhone 3G, koji ne moze da snima video i nema video call; iPhone 4 sve to moze

Pa i ne bas, s obzirom da su svi konkurentski smartphone-ovi u trenutku kad je pravljena ova zajebantska slika imali sve gorenavedeno (pa i vise), tako da usporedba ne bi ipak bila moguca. Da, ne sumnjam da iPhone 4 sada to moze (sa samo 2-3 godine zaostatka), ali s druge strane, konkurenti ponovo mogu malo vise... Kapa dole za Retina display, though.
Napominjem da nisam fan ili hejter bilo koje strane (pa tako ni Applea), samo zelim da kao kranji korisnik izvucem najvise sto mogu za cenu koju platim. Ovakvim stvarima treba pristupati realno, bez ostrascenosti.

strenvvm et virtvte
Go to Top of Page

Elesar
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 14/03/2009

Posted - 23/07/2010 : 19:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Elesar a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

quote:

zato sto ako das 700 dolara za mobitel onda mora imati kvalitetan prijam signala jer je to za mobitel najvaznije
kao da kupis perilicu rublja sa ugradenim stereom, televevizijom i glasovnim upravljanjem koja nece prati rublje

strenvvm et virtvte
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2010 : 19:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
@Grujah
Nista ja brate ne radim specijalno, njakam komp k'o i svi drugi... A ni jedan desk racunar mi nije izdrzao kompletan ni godinu dana... Uvek nesto krepa... Te hard, te ram, te kuler, te graficka, te napajanje (razumljivo zbog cestih padova napona) itd.. To samo pokusavam da ti kazem... Windows je za mene nezamenljiv... Uopste nisam hejter, ali ti samo kazem da iz iskustva drugih ljudi apple nema tih problema, bar ne tako cestih.. Ja znam 10-ak ljudi koji imaju joc citave Appleove lapove po 7-8 godina... Sve radi isto...
Najbolja dva parceta tehnike sto sam ikad kupio su ovaj iPhone 3G i moj Asus X51R.. Sa tim da mi je Asus brljavio vec 30 puta ali i dalje radi... A iPhone nikad... Pa sad..
Rekao sam sebi stvarno da cu ovaj fon menjati za isti samo dosta bolji, a to 3GS nije bas bio, ali je zato cetvorka... I nju cu morati uzeti...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 23/07/2010 : 20:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

@Grujah
Nista ja brate ne radim specijalno, njakam komp k'o i svi drugi... A ni jedan desk racunar mi nije izdrzao kompletan ni godinu dana... Uvek nesto krepa... Te hard, te ram, te kuler, te graficka, te napajanje (razumljivo zbog cestih padova napona) itd.. To samo pokusavam da ti kazem...

Sad i ja ne znam šta radiš sa tim aparatima...?
Ja imam HP desktop star 7 godina, i koji radi kao nov, a koristio sam ga svakodnevno za sve i svašta. Naravno, pregazilo ga je vreme, ali još uvek radi.
Imao sam onda HP laptop 4 godine koji je bio zmaj od mašine, i još uvek bih ga koristio da mi nije ispao i pri tome mu je otišla maticna ploca. Kakvih crnih godinu dana kvar, jel igraš ragbi sa kompjuterima??? ;))))
Posle toga sam par meseci koristio iMac i mogao sam da ga zadržim za neku simbolicnu cifru, ali mi nije bilo ni na kraj pameti da to uradim, sad imam Pacard Bell laptop i uživam. Mac proizvodi su ok, ali meni licno ništa ne znace. Više su mi fancy stvarcice za one koji hoce da da budu drugaciji. Nije ni to ništa loše, naravno, ali se ja jednostavno ne nalazim u Apple svetu.

Ontopic, mislim da si pogledao onaj video koji sam postavio, sa uporedivanjem i4 i Desire, pa si mogao neke zakljucke da izvedeš i sam.
I4 je super stvarcica, naravno, ali kad vidim da neki omalovažavaju druge telefone samo zato "što je ovo iPhone4", a ne zbog njegovih mogucnosti, onda ne mogu da ih razumem i pored najbolje volje.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/07/2010 : 20:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Pa visim 25h dnevno na kompu, uvek nesto radi, cak i kad nisam kuci... Jebiga, krepava....

A ne omalovazavam ja druge telefone, samo kazem da je ovo broj jedan...

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.69 seconds. Snitz Forums 2000