forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 zajecarska gitarijada
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 30/07/2010 : 19:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
cronos six 1990-2000.10 god.je z.gitarijada ispunjavala moj zivot.bilo je to vreme sranja,ratova,inflacije,i bombardovanja,ali sam izdrzao pod dejstvom druzenja,i alkohola.bili su to dani za pamcenje,atomci su 1991svirali,ko nikad,kamp na kraljevici je bio prepun svih nacija.posle teske bitke s marihuanom,i alkoholom,cekao nas je kamperski pasulj,kog nikad nisam probao,jer sam kasnio za porciju.
imao sam lep san,i to:u zbunju,pored zajecarske crkve,po ulazima,po nezavrsenim kucama,u tudjim vrecama,a desilo se da s ekipom prespavam jedno vece u policiji,j.b.ga.
ribolov je uglavnom bio neuspesan,jer smo svi bili kontuzovani,i fizicki nedodirljivi.s nekom malom sam preso zajecar uzduz,i popreko,al ne znam zasto,i ne znam kako.imao sam obicaj da polomim voz prema zajecaru,ali je to vremenom splahnulo,ili se nastavilo sa generacijama,iza.mislim da je z.gitarijadu obelezila 89-91god.kad je kamp bio pun,puncat,hipika(za nepoverovati),metalca,punkera,darkera...bilo je to maximalno druzenje,segacenje,i ljubav!secam se da sam za jedno vece opipao 8-9 cura(s dopustenjem)al dzabe,kad smo se napili,i previse propustili.bilo je tu i nekih pogodka,ali su samo ostali,u lepom secanju.nekad je u zajecaru prebivalo 15-20000ljudi.od tolikih ljudi sad u zajecaru prebivaju 500-700coveka.tuzno.
mozda sam nekog,i sreo od vas forumasa,pa zbog toga otvaram topic,a najvise me zanima,kakvo je vase misljenje o,ovom festivalu,za sva vremena.

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 30/07/2010 : 19:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
E to su bili dani!
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3513 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 30/07/2010 : 19:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
Bio sam kad su Bjesovi pobedili ('93. ili '94?), ali se osim toga ne secam puno. Probudio sam se na nekom terenu za basket.

moji crteži
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 30/07/2010 : 20:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by Vlaadisha

Bio sam kad su Bjesovi pobedili ('93. ili '94?), ali se osim toga ne secam puno. Probudio sam se na nekom terenu za basket.

to je znak da si uzivao!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 30/07/2010 : 20:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by cronos six

cronos six 1990-2000.10 god.je z.gitarijada ispunjavala moj zivot.bilo je to vreme sranja,ratova,inflacije,i bombardovanja,ali sam izdrzao pod dejstvom druzenja,i alkohola.bili su to dani za pamcenje,atomci su 1991svirali,ko nikad,kamp na kraljevici je bio prepun svih nacija.posle teske bitke s marihuanom,i alkoholom,cekao nas je kamperski pasulj,kog nikad nisam probao,jer sam kasnio za porciju.
imao sam lep san,i to:u zbunju,pored zajecarske crkve,po ulazima,po nezavrsenim kucama,u tudjim vrecama,a desilo se da s ekipom prespavam jedno vece u policiji,j.b.ga.
ribolov je uglavnom bio neuspesan,jer smo svi bili kontuzovani,i fizicki nedodirljivi.s nekom malom sam preso zajecar uzduz,i popreko,al ne znam zasto,i ne znam kako.imao sam obicaj da polomim voz prema zajecaru,ali je to vremenom splahnulo,ili se nastavilo sa generacijama,iza.mislim da je z.gitarijadu obelezila 89-91god.kad je kamp bio pun,puncat,hipika(za nepoverovati),metalca,punkera,darkera...bilo je to maximalno druzenje,segacenje,i ljubav!secam se da sam za jedno vece opipao 8-9 cura(s dopustenjem)al dzabe,kad smo se napili,i previse propustili.bilo je tu i nekih pogodka,ali su samo ostali,u lepom secanju.nekad je u zajecaru prebivalo 15-20000ljudi.od tolikih ljudi sad u zajecaru prebivaju 500-700coveka.tuzno.
mozda sam nekog,i sreo od vas forumasa,pa zbog toga otvaram topic,a najvise me zanima,kakvo je vase misljenje o,ovom festivalu,za sva vremena.

R*E*S*P*E*C*T (rock on dude!!!!!!!)
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16386 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 30/07/2010 : 20:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

nekad je u zajecaru prebivalo 15-20000ljudi.od tolikih ljudi sad u zajecaru prebivaju 500-700coveka.tuzno.

nisan skužia ovo? piše na netu da ima skoro 60 000 stanovnika?
[/quote]

Na Gitarijadi se skupljalo toliko ljudi

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/07/2010 : 21:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
U ono vreme je do Zajecara vodio normalan put, a ne ova krpenka k'o danas. Sve da neko iz Zrenjanina danas zapuca na Gitarijadu, presešce mu put negde kod Lukova, ako ne i kod Izvora.

To po strani, za mene je Gitarijada umrla 1998 (ili '97? zaboravih) kad je došlo Neletovo Zabranjeno pušenje, i kad su krenuli da sviraju one zamaskirane narodnjake, a gomila kosijanera u HM majama su poceli da igraju kolce.

Hvala lepo, slabo zamaskirano Poselo mi ne treba.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 30/07/2010 : 21:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by Vlaadisha

Verovatno '94, '93 je bila kiša, pa su je beše preselili u Halu sportova.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16386 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 30/07/2010 : 21:30:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message
quote:

znaci tu je kvaka

Ne zameri Kronosu, danas je malo slavio Teksov jucerasnji rodjendan.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 30/07/2010 : 21:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

U ono vreme je do Zajecara vodio normalan put, a ne ova krpenka k'o danas. Sve da neko iz Zrenjanina danas zapuca na Gitarijadu, presešce mu put negde kod Lukova, ako ne i kod Izvora.

To po strani, za mene je Gitarijada umrla 1998 (ili '97? zaboravih) kad je došlo Neletovo Zabranjeno pušenje, i kad su krenuli da sviraju one zamaskirane narodnjake, a gomila kosijanera u HM majama su poceli da igraju kolce.

Neletovo Pusenje je imalo odlican album Ja nisam odavle, ali im je svirka bila nakako suplja.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 30/07/2010 : 22:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:

nekad je u zajecaru prebivalo 15-20000ljudi.od tolikih ljudi sad u zajecaru prebivaju 500-700coveka.tuzno.

nisan skužia ovo? piše na netu da ima skoro 60 000 stanovnika?
[/quote]

pisem juznjacki,iwoode!nema vise fanova u zajecaru,ko nekad.nekad je to bila hipi-dolina,dok je sad jedva 700ljudi na koncertu.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 30/07/2010 : 22:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
Program gitarijade:
Program
44. GITARIJADA & 14. MOTO SKUP ZAJECAR

Voditelj: Ðorde David

CETVRTAK, 05.08.2010.

20,00 Otvaranje 06. Medunarodnog salona rok fotografije
Radul begov konak

PETAK, 06.08.2010.

14,00 ROCK VILLAGE – otvaranje kampa
20,00 BRAIN DAMAGE
P.L.O.D
LANCE LOPEZ
Takmicarski bendovi
PSIHOMODO POP
VAN GOGH
OVERDRIVE

SUBOTA, 07.08.2010.

12,00 BAJKERSKA TAKMICENJA
Mali fudbal: Rokeri - Bajkeri
Obaranje ruku
Bacanje gume u dalj
Brzo ispijanje piva
Nadvlacenje konopca
Spora vožnja
Bajkerske akrobacije
18,00 Defile i bajkerske akrobacije na Trgu oslobodenja
20,00 THE DARK OCEAN
KIKI LESENDRIC & PILOTI
Takmicarski bendovi
BJESOVI
NIGHT SHIFT
ÐORÐE DAVID

Free kamp + obrok !

Odoshe cimeri,meni problem bile finansije i vreme..Lepo bi bilo videti Bjesove,Psihomodo,Davida

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 30/07/2010 : 23:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

za mene je je umrla 92,zakljucno sa pobednikom "kazna za usi"koji su bili fenomenalni.manje-vise to,ali pamtim tu godinu po tome,sto su petinu kampa okupirali leskovcani!koliko je samo ljudi tad krenulo iz leskovca,to je cudo,pola voza su bili moji drugari,od kojih vise ni traga,ni glasa.
kamp je licio na kamp!satori na sve strane,masa ljudi,lokanje do daske,neuspesna,i uspesna muvanja(a moglo se),propala obezbedjenja(koja su s nama duvala dzoint).bilo je lepo,bilo je uzbudljivo,bilo je energicno.volim zajecar,obican rock'n'roll grad!!!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 30/07/2010 : 23:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by elfak nish

Program gitarijade:
Program

CETVRTAK, 05.08.2010.

Radul begov konak

PETAK, 06.08.2010.

20,00 BRAIN DAMAGE
P.L.O.D
LANCE LOPEZ
Takmicarski bendovi
PSIHOMODO POP
VAN GOGH
OVERDRIVE

SUBOTA, 07.08.2010.

Obaranje ruku
Bacanje gume u dalj
Brzo ispijanje piva
Nadvlacenje konopca
Spora vožnja
Bajkerske akrobacije
20,00 THE DARK OCEAN
KIKI LESENDRIC & PILOTI
Takmicarski bendovi
BJESOVI
NIGHT SHIFT
ÐORÐE DAVID

Free kamp + obrok !

Odoshe cimeri,meni problem bile finansije i vreme..Lepo bi bilo videti Bjesove,Psihomodo,Davida

vecinu bendova sam gledao vise puta,tako da mi ostaje samo,ono boldovano!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 31/07/2010 : 00:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

Zajecar 1991 godine.....
....te godine sam izašao iz JNA...još u vojsci je pao dogovor da se nakon skidanja vidimo u Zajecaru na gitarijadi!...nakon što smo skinuli uniforme i otišli svi kuci(citavih godinu dana nisam bio kuci jer je Makedonija-Kicevo bila daleko,a nisam baš bio niti nekakav vojnik,pa me nisu niti pustili) dogovor je bio da se vidimo u Zajecaru na gitarijadi.Sjecam se da je gitarijada održavana na nogometnom stadionu,sjecam se da smo spavali u nekakvim velikim šatorima u vrecama za spavanje.U blizini je bio i nekakav rekreacioni centar sa bazenima di smo se treznili i kupali.
Ako me sjecanje ne vara,te godine su svirali kao veliki gosti ATOMSKO SKLONIŠTE sa Brunom,a kao pobjednici su bili VAN GOGH iz Beograda.Stvarno su tada odlicno zvucali.
...probat cu se sjetit ekipe koja se je okupila u Beogradu na željeznickom kolodvoru...Dejan i Dragan iz Beograda,ja,Faruk iz Sarajeva,Boris iz Osijeka,Aleksandar iz Cetinja,Peda iz Zemuna,Jenci iz Subotice,Hrvoje iz Zagreba,Andrej iz Pule,Peci iz Prilepa...mislim da nisam nikoga zaboravio?
Svi smo došli do Beograda i nastavili do Zajecara.Navodno je bilo oko 15000 ljudi iz citave bivše Juge.
Bilo je odlicno.Ljudi u gradu su bili nevjerojatno susretljivi i ljubazni.Svi su nudili nekakvu hranu i pice,nevjerojatno.
Nakon toga smo se razišli i krenuli na studije.Nikada nikoga od tih ljudi poslije nisam sreo,izuzev Jencija koji je došao u Zagreb na studij.Tada je krenuo i usrani rat.Jedini covjek sa kojim još imam kontakt je Faruk iz Sarajeva (došao u vojsku sa kosom do dupeta),a sada živi u Australiji.Ponekad se dopisujemo i cesto se sjetimo tog ludog putovanja i opklade da se vidimo u Zajecaru....a prošlo vec gotovo dvadeset godina....

Edited by - dveribad on 31/07/2010 00:17:01
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 31/07/2010 : 00:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:

vecinu bendova sam gledao vise puta,tako da mi ostaje samo,ono boldovano!

Jebes ovakav program kad nema "stomacenje".

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 31/07/2010 : 09:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by elfak nish

Program gitarijade:
Program

CETVRTAK, 05.08.2010.

Radul begov konak

PETAK, 06.08.2010.

20,00 BRAIN DAMAGE
P.L.O.D
LANCE LOPEZ
Takmicarski bendovi
PSIHOMODO POP
VAN GOGH
OVERDRIVE

SUBOTA, 07.08.2010.

Obaranje ruku
Bacanje gume u dalj

TU CE VJEROVATNO DOCA...

Brzo ispijanje piva

SADA ZNAM GDJE CE BITI CRONOS I TEX U TO VREME

Nadvlacenje konopca
Spora vožnja

A ZNAM I ZA CARSONA

Bajkerske akrobacije
20,00 THE DARK OCEAN
KIKI LESENDRIC & PILOTI
Takmicarski bendovi
BJESOVI
NIGHT SHIFT
ÐORÐE DAVID

Free kamp + obrok !

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 31/07/2010 : 10:43:18  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:
Originally posted by dveribad

quote:

Zajecar 1991 godine.....
....te godine sam izašao iz JNA...još u vojsci je pao dogovor da se nakon skidanja vidimo u Zajecaru na gitarijadi!...nakon što smo skinuli uniforme i otišli svi kuci(citavih godinu dana nisam bio kuci jer je Makedonija-Kicevo bila daleko,a nisam baš bio niti nekakav vojnik,pa me nisu niti pustili) dogovor je bio da se vidimo u Zajecaru na gitarijadi.Sjecam se da je gitarijada održavana na nogometnom stadionu,sjecam se da smo spavali u nekakvim velikim šatorima u vrecama za spavanje.U blizini je bio i nekakav rekreacioni centar sa bazenima di smo se treznili i kupali.
Ako me sjecanje ne vara,te godine su svirali kao veliki gosti ATOMSKO SKLONIŠTE sa Brunom,a kao pobjednici su bili VAN GOGH iz Beograda.Stvarno su tada odlicno zvucali.
...probat cu se sjetit ekipe koja se je okupila u Beogradu na željeznickom kolodvoru...Dejan i Dragan iz Beograda,ja,Faruk iz Sarajeva,Boris iz Osijeka,Aleksandar iz Cetinja,Peda iz Zemuna,Jenci iz Subotice,Hrvoje iz Zagreba,Andrej iz Pule,Peci iz Prilepa...mislim da nisam nikoga zaboravio?
Svi smo došli do Beograda i nastavili do Zajecara.Navodno je bilo oko 15000 ljudi iz citave bivše Juge.
Bilo je odlicno.Ljudi u gradu su bili nevjerojatno susretljivi i ljubazni.Svi su nudili nekakvu hranu i pice,nevjerojatno.
Nakon toga smo se razišli i krenuli na studije.Nikada nikoga od tih ljudi poslije nisam sreo,izuzev Jencija koji je došao u Zagreb na studij.Tada je krenuo i usrani rat.Jedini covjek sa kojim još imam kontakt je Faruk iz Sarajeva (došao u vojsku sa kosom do dupeta),a sada živi u Australiji.Ponekad se dopisujemo i cesto se sjetimo tog ludog putovanja i opklade da se vidimo u Zajecaru....a prošlo vec gotovo dvadeset godina....

eto vidis,i ja pamtim faruka!nismo se nesto posebno druzili,ali je ko pojava uvek bio iznad proseka!njegov hipi-stil,duga kosa,zvonare,razne vrste sesira...svaki prolaznik je morao da baci pogled na takvog tipa,koji je pored svega navedenog,bio i preterano suv,zivi kostur.imao je obicaj da posle gitarijade,nastavi turneju od grada,do grada,tako da sam ga 2 puta video u leskovcu,gde je pa tek bio atrakcija!u zajecaru su ljudi oguglali,od manijaka svih vrsta,dok kad se takav neko pojavi u nekoj drugoj provinciji,dolazi do soka,i cudjenja.sto je najgore,to se ne menja!
1992god.poslednji put sam video faruka na gitarijadi,koja je vec 1993-94polako tonula,i bilo je sve manje ljudi.
ponavljam da su atomci svirali ko nikad,a gledao sam ih vise puta posle toga po srbiji.i pored svih nagomilanih problema,oko rata,dosli su u zajecar avgusta,dok je u hrvatskoj besneo rat.bas tako,zajecar je ostao domaci-woodstok!!!na zalost,ostao.

Edited by - cronos six on 31/07/2010 21:42:27
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000