Taman posla ,i ja ih slazem posle citanja po policama,ali cesto znam da sednem na tepih,da razbacam odredjenu kolicinu oko sebe i da uzivam u prebiranju po njima! Svaki strip ima "svoju pricu",svoj"ratni oziljak" cak gledam da ih namerno obelezim,ogrebem i sacuvam na njima delic proslosti(da samo vidite gomilicu koja je sada sa mnom u sumi )...Strip procitan na odredjenim mestima ima upisan datum i mesto.Hebi ga,kad sam nostalgicar(ljubitelj memljivog podruma vremena-prim.aut. ) ,ako su vec deo mog zivota onda(figurativno)delimo oziljke...Stripovi u foliji su "stranci"...Hebi ga,drustvo,da ne zvucim grubo,ali stripovi su u mojoj sluzbi,nikako obrnuto...
Ma je.em bre zecice! Pozivam se na Pajtosova dva posta ovde.
Evo ga,cist primer citaoca koji uziva u citanju bez razmisljanja da l' su strane zute il' savijene! Da vidite,recimo,u kakvom su mu stanju primerci Playboy-a...
Ponosim se mojim Playboy-ima. A zasto i ne bi? Pa ima tu jako-jako zanimljivih tekstova, eseja, intervjua i raznije druge poucne rabote...ima doduse (na ovi moji) koja flekica ponrgde..ali generalno su dobro ocuvani i bez vreca i dzakova.
Evo, fotografisao sam jedan deo kolekcije za pokazati:
I ne drzim ih ni u kakve kese i ostala tetra pakovanja, ja uzNem po potrebU i opet vratim odakle sam uzeo..naravno, po zavrsenoj konzumaciji...
Nisu stripovi i Playboys isto. Tebi se ne isplati da pakujes Playboy pa pred leganje ponovo da ga otvaras.
Ma pusti foliranta Pajtosu verujem cim je trazio da mu se potpisem na Caravan u Leskovcu Ima gorih i od mene Samo ne znam dal' cita stripove u kadi uz kaficu i cigaru
Nisu, ali kese su nepotrebne u bilo kom slucaju! Jos jednom se pozivam na Pajtosa, tj. citiram ono sustinsko: "...Stripovi u foliji su "stranci"...Hebi ga,drustvo,da ne zvucim grubo,ali stripovi su u mojoj sluzbi,nikako obrnuto... "
Ponavljam: kese, vrece & dzakovi -
Pa sta ako pozute listovi ili se negde ogrebe? Strip sa patinom je jos i daleko harizmaticniji! Stripofil voli strip i eksploatise ga na nacin na koji to i treba da se cini, on nije rob nikakvim pedanterijama, opsesivno-kompulsivnim radnjama i ritualima koji nemaju veze sa stripofilijom!
Nisu, ali kese su nepotrebne u bilo kom slucaju! Jos jednom se pozivam na Pajtosa, tj. citiram ono sustinsko: "...Stripovi u foliji su "stranci"...Hebi ga,drustvo,da ne zvucim grubo,ali stripovi su u mojoj sluzbi,nikako obrnuto... "
Pa sta ako pozute listovi ili se negde ogrebe? Strip sa patinom je jos i daleko harizmaticniji! Stripofil voli strip i eksploatise ga na nacin na koji to i treba da se cini, on nije rob nikakvim pedanterijama, opsesivno-kompulsivnim radnjama i ritualima koji nemaju veze sa stripofilijom!
kad je tako,sto probiras primerke koje kupujes po striparnicama.odi lepo na nisku pijacu pa se nakupuj remitende,koje cak i nisu puno ostecene. pajtosu svaka cast,ali ti strip gledas na drugi nacin,i zato "munem".
kad je tako,sto probiras primerke koje kupujes po striparnicama.odi lepo na nisku pijacu pa se lepo nakupuj remitende,koje cak i nisu puno ostecene.
Ili sto se odmah ne ozenis babom kad ce devojka svejedno jednom da bude baba?Losa logika...naravno da svako bira bolji primerak kad vec moze,ali...ma znate onu staru:"...dodji da ostarimo zajedno..."?E,tu je sve receno! A sto se tice docE,daleko je taj od strip-picajzle.Puno puta sam ga nalazio sa razbacanim stripovima,pomesanim medju pikslama,soljicama kafe i flasama piva(koje sam mu pomagao da...khm...sklanja )...Kad sam mu,recimo,onomad uzimao na citanje "Na ruti Mobi Dika"(poznatog po "krckanju"),i kad mi se strip ceo raspao u rukama,nije ni trepnuo(mozda je dobio cir na zelucu od traume,ali se nije videlo od spolja )...
Tako je Pajtose Stripovi se citaju a po citanju slazu i cuvaju pozeljno je na policama a kese sluze da se njima oblozi kaknta za smece ili eventualno (ako su povece) za odlaganje trupla koje ide na autopsiju
kad je tako,sto probiras primerke koje kupujes po striparnicama.odi lepo na nisku pijacu pa se lepo nakupuj remitende,koje cak i nisu puno ostecene.
Ili sto se odmah ne ozenis babom kad ce devojka svejedno jednom da bude baba?Losa logika...naravno da svako bira bolji primerak kad vec moze,ali...ma znate onu staru:"...dodji da ostarimo zajedno..."?E,tu je sve receno! A sto se tice docE,daleko je taj od strip-picajzle.Puno puta sam ga nalazio sa razbacanim stripovima,pomesanim medju pikslama,soljicama kafe i flasama piva(koje sam mu pomagao da...khm...sklanja )...Kad sam mu,recimo,onomad uzimao na citanje "Na ruti Mobi Dika"(poznatog po "krckanju"),i kad mi se strip ceo raspao u rukama,nije ni trepnuo(mozda je dobio cir na zelucu od traume,ali se nije videlo od spolja )...
Ovoj je ziva istina,ja sam ga zateko pre dve nedelje kako na kauc jede jednom rukom burek sa sir,a u drugu drzi i cita kolekcionarskog zagora 12.Ov je ziva istina