Author |
Topic |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 24/08/2010 : 12:48:56
|
Peta po redu i uz "veliku cetvorku" jedina regularna(full time) epizoda koju su uradili Sclavi i Stano.
Interesantno je da se od svih Sklavijevih povratnicih epizoda o ovoj najmanje pricalo, skoro uopšte.
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Posted - 24/08/2010 : 13:23:37
|
Da, na Psycho, po drugi put. Prvi put je bilo u "dvadesetici" - Iz dubine/Motel Bejts
Po onome što se (nije) pricalo na forumu o njoj, cini se da je najslabija od ove 3 povratnicke epizode.
|
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 24/08/2010 : 13:34:09
|
quote: Originally posted by dessa Po onome što se (nije) pricalo na forumu o njoj, cini se da je najslabija od ove 3 povratnicke epizode.
Ne moze biti slabija od Ukronije . Epizoda je fina, lagana, brzocitljiva i lakozaboravljiva . |
Edited by - kasper on 24/08/2010 13:40:19 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 24/08/2010 : 13:49:28
|
quote: Originally posted by dessa
Po onome što se (nije) pricalo na forumu o njoj, cini se da je najslabija od ove 3 povratnicke epizode.
Jeste. Nije loša - samo Sklavi koji po n-ti put radi Hickoka. Ništa posebno, ali odlicno crtano i dobro ispripovedano.
Marti je pak odlican.
A i Ukronija, lišena onih velikih ocekivanja s kojima sam je prvi put citao, je veoma zabavno peglanje mozga. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 24/08/2010 : 13:52:54
|
quote: Originally posted by Djole
A i Ukronija, lišena onih velikih ocekivanja s kojima sam je prvi put citao, je veoma zabavno peglanje mozga.
slazem se. napisao sam recku sa dosta mog subjektivnog misljenja. Treba svaki dan da se pojavi na sajtu. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 24/08/2010 : 14:06:05
|
quote: Originally posted by acestroke
Dobra naslovnica. @king warrior: hommage izgleda na Hitchkockov "Psycho", a ne "American Psycho" - taj drugi je nesto potpuno drugacije ;)
naravno, u pravu si. Na momenat mi se pomutila pamet |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
danielp
Senior Member
Serbia
1367 Posts
Member since 29/05/2004 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/08/2010 : 15:55:09
|
Dizalo za pakao (yup, ostajem pri tom prevodu ;) ) nije povratnicka epizoda. Više je odgovor na Preko praga. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
DarkPhoenix
Starting Member
82 Posts
Member since 30/07/2010 |
Posted - 24/08/2010 : 16:04:02
|
Meni ovo izgleda zanimljivije od Ukronija.Dosta sam ocekivala od te epizode,al nije mi "sela" kako valja.A jel neko zna nesta o tome sta je pisalo u uvodu Ukronije(Nije se vratio Sklavi vec samo njegov potpis.)? |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Posted - 24/08/2010 : 17:09:03
|
Dizalo za pakao (yup, ostajem pri tom prevodu ;) ) nije povratnicka epizoda. Više je odgovor na Preko praga.
A uz to je i još jedan Sklavijev(nadam se ne poslednji) kraj Dilana/serijala, zatim jubilarac(da se ja pitam svaki junak bi slavio 250. broj u boji) koji još sadrži i sedmicu. Mislim da Sklavi to nikako nije hteo da propusti i da ostavi nekom drugom. Baš me interesuje da li ce nekako da obeleže i broj 301, kao 25 godina izlaženja DD.
A zašto insistiraš na "dizalu za pakao"? Zbog igre reci, jer se u pakao ide "dole" ili
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/08/2010 : 17:21:48
|
Zato što je smešno.
Kao nekadašnji prevod "The pit and the pendulum" sa Vinsentom Prajsom - "Njihalo strave". |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 24/08/2010 : 17:22:24
|
quote: Originally posted by DarkPhoenix
Meni ovo izgleda zanimljivije od Ukronija.Dosta sam ocekivala od te epizode,al nije mi "sela" kako valja.A jel neko zna nesta o tome sta je pisalo u uvodu Ukronije(Nije se vratio Sklavi vec samo njegov potpis.)?
to su italijani bubali, razocarani sto se nije radilo o nekoj epskoj epizodi. Bilo je previse ocekivanja |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 24/08/2010 : 17:45:47
|
Zato što je smešno.
Kao nekadašnji prevod "The pit and the pendulum" sa Vinsentom Prajsom - "Njihalo strave".
mislim da je ovo jedan od rijetkih slucajeva kad bih i ja stavio lift. ovako je zbilja smijesno, a Djole se voli sprdati s onim sto voli (osim NN, tu je mrtav preozbiljan).
@dessa, nema igre rijeci, dizalo i lift imaju potpuno isto znacenje (lift = podignuti, dizati). to sto se "oba" mogu i spustati nije bitno. ljudima je dizanje uvijek veci problem osim toga, pakao i jest gore |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Posted - 24/08/2010 : 18:27:48
|
Fala na objašnjenju. Znao sam da i dizalo može da ide dole, tj. da spušta, ali sam pomislio da je neka fora kao što je "Povratak u buducost". Naravno, pod uslovom da je pakao dole(meni su tako pricali) - kao "digni me dole". Verovatno ce Marcelova da bude poslednja a on, kada spominje ovu epizodu u uvodnicima, koristi "lift".
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/08/2010 : 19:14:19
|
Ma ne, naravno da izdanje VC ne može da se zove "Dizalo za pakao".
Ali ovako, u neobaveznoj konverzaciji, zabavnije mi je dizalo nego lift. ;) |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 25/08/2010 : 00:27:37
|
quote: Originally posted by Curunir
Zato što je smešno.
Kao nekadašnji prevod "The pit and the pendulum" sa Vinsentom Prajsom - "Njihalo strave".
mislim da je ovo jedan od rijetkih slucajeva kad bih i ja stavio lift.
Lift je ruzna tudjica, lepse je dizalo Mada, da bi se razlikovalo od hrvatskog moglo bi da bude spushtalo |
|
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 25/08/2010 : 02:20:19
|
Upravo tako, i meni je super kao fora al' ne mogu bas da ga stavim na naslov zvanicnog izdanja, jbg:) U stvari, da je epizoda komicna, pa i 'ajde, al' kako nimalo nije... zamislite kako bi to bilo:) |
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 25/08/2010 : 11:00:33
|
OT: zapocinjem lobiranje da se "Obrazac A38" zove "Svet bez Gruca", a "Novi varvari" - "Zastoj", kako je Rekioni i hteo dok mu nisu iz nepoznatih razloga rekli da ne može (dobro, kod Gruca su razlozi poznati, ali je cudno za "Zastoj"). ;) |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4650 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 25/08/2010 : 13:34:17
|
a stvarno su rigidni do beskonacnosti! zar im nije sinulo da naslov svet bez gruca moze da navuce duplo vise kupaca? ok, verovatno su na umu imali spor sa pravom za koriscenje gruca, ali dd ionako neide mnogo izvan evrope, da ne kazem italije. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9402 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 25/08/2010 : 13:49:39
|
OT: zapocinjem lobiranje da se "Obrazac A38" zove "Svet bez Gruca", a "Novi varvari" - "Zastoj", kako je Rekioni i hteo dok mu nisu iz nepoznatih razloga rekli da ne može (dobro, kod Gruca su razlozi poznati, ali je cudno za "Zastoj"). ;)
podržavam lobiranje
Novi barbari su i Recchionija iznenadili kad je vidio naslov u najavi. Valjda da su s time naglasit važniju narativnu liniju u stripu za što on kaže da su fulali ceo fudbal. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
|
Topic |
|