Author |
Topic |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 01/09/2010 : 20:29:35
|
Jel' neko koristio neke kurseve za racunare engleskog jezika?? Koji je valjan?? Treba mi za prijatelja... Hoce da krene od pocetka i da uci nekim normalnim redosledom...
|
Patricia hic mea totus mundus est |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 02/09/2010 : 20:35:44
|
quote: Originally posted by sawitch
Jel' neko koristio neke kurseve za racunare engleskog jezika?? Koji je valjan?? Treba mi za prijatelja... Hoce da krene od pocetka i da uci nekim normalnim redosledom...
mora da ga dignem(tvoj topic) zena mi je profesor engleskog!jedan cas,dva libellusa!
|
Edited by - cronos six on 02/09/2010 20:36:57 |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16389 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 02/09/2010 : 20:49:32
|
Ma ja znam engleski, samo mi treba za drugara... Da pici sam a ja cu da mu se nadjem ako zagrebe... |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 02/09/2010 : 20:58:56
|
Ma ja znam engleski, samo mi treba za drugara... Da pici sam a ja cu da mu se nadjem ako zagrebe...
pa nadji mu se. ja recimo znam engleski 30%,i to pored zene koja moze da me nauci bilo kako,i bilo gde. ja uzivam u lundaranju,bekstvu od kuce,sumama,planinama,manje-vise morima,a za jezik me zabole.cak i da se zadesim(ko sto sam vise puta)u nekoj drugoj drzavi,opet se snadjem,jer i ne ocekujem da budem viceguverner. kad bi patio za jezikom,ko za stripovima,ja bi bolje znao engleski od moje lepse polovine. jedi,pi,prcaj,lutaj,kenjaj gde stignes(kad te pritera),to je zivot,i to prenesi svom drugu,jer je trud beskonacan,i bez vrednosti,pogotovo u drzavama u tranziciji. |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 02/09/2010 : 21:10:34
|
quote: Originally posted by cronos six
Ma ja znam engleski, samo mi treba za drugara... Da pici sam a ja cu da mu se nadjem ako zagrebe...
pa nadji mu se. ja recimo znam engleski 30%,i to pored zene koja moze da me nauci bilo kako,i bilo gde. ja uzivam u lundaranju,bekstvu od kuce,sumama,planinama,manje-vise morima,a za jezik me zabole.cak i da se zadesim(ko sto sam vise puta)u nekoj drugoj drzavi,opet se snadjem,jer i ne ocekujem da budem viceguverner. kad bi patio za jezikom,ko za stripovima,ja bi bolje znao engleski od moje lepse polovine. jedi,pi,prcaj,lutaj,kenjaj gde stignes(kad te pritera),to je zivot,i to prenesi svom drugu,jer je trud beskonacan,i bez vrednosti,pogotovo u drzavama u tranziciji.
LEGENDARNO! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 07/09/2010 : 18:14:29
|
unaprijed se ispricavam zbog oftopica, ja planiram upisati neki strani jezik pa me zanima ako netko ima iskustva s jezicima, koji je jezik najlakše nauciti izmedu talijanskog, ruskog, i njemackog koji se nude.. dali medu njima ima neki komlplicirani jezik kojega bi mi bilo teško uciti ili ima neki jednostvan? |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 07/09/2010 : 20:37:34
|
@Koresh talijanski je malo zeznut što se tice gramatike, cilu godinu sam samo to radija, sad imam namjeru za koji dan upisat stupanj A2. Dok kod pisanja je dosta laški od engleskoga, talijanski ima svoja pravila ,kad ih nauciš onda je stvarno lako. |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 08/09/2010 : 01:15:06
|
quote: Originally posted by Koresh
unaprijed se ispricavam zbog oftopica, ja planiram upisati neki strani jezik pa me zanima ako netko ima iskustva s jezicima, koji je jezik najlakše nauciti izmedu talijanskog, ruskog, i njemackog koji se nude.. dali medu njima ima neki komlplicirani jezik kojega bi mi bilo teško uciti ili ima neki jednostvan?
Ako znas engleski, onda ce ti ici i njemacki dosta su slicni |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Posted - 08/09/2010 : 08:26:54
|
quote: Originally posted by split85
@Koresh talijanski je malo zeznut što se tice gramatike, cilu godinu sam samo to radija, sad imam namjeru za koji dan upisat stupanj A2. Dok kod pisanja je dosta laški od engleskoga, talijanski ima svoja pravila ,kad ih nauciš onda je stvarno lako.
to planmiram i ja ici po tim stupnjevima i talijanski mi je trenutno najvjerovatniji, mada ovo što kažeš za gramatiku me je malo zabrinulo. a valjda je manje komplicirano nego u engleskom ona vremenska stanja što me je prilicno namucilo.. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 08/09/2010 : 13:06:25
|
U svakom jeziku ti je zajebana gramatika... Ako se toga bojis onda pokusaj one jezike koji se sastoje samo od 7 samoglasnika.. Negde u Mikroneziji ako se ne varam... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/09/2010 : 13:24:53
|
unaprijed se ispricavam zbog oftopica, ja planiram upisati neki strani jezik pa me zanima ako netko ima iskustva s jezicima, koji je jezik najlakše nauciti izmedu talijanskog, ruskog, i njemackog koji se nude.. dali medu njima ima neki komlplicirani jezik kojega bi mi bilo teško uciti ili ima neki jednostvan?
ruski brate dragi, valjda je logicno. To je srodan jezik nasim jezicima. Cim krenes da ga ucis vec znas nesto. Ja bih ti ipak preporucio engleski, to je univerzalni jezik i gdje god odes mozes se sporazumijeti.
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by supermark
Ako znas engleski, onda ce ti ici i njemacki dosta su slicni
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/09/2010 : 15:57:27
|
quote: Originally posted by split85
@Koresh talijanski je malo zeznut što se tice gramatike, cilu godinu sam samo to radija, sad imam namjeru za koji dan upisat stupanj A2. Dok kod pisanja je dosta laški od engleskoga, talijanski ima svoja pravila ,kad ih nauciš onda je stvarno lako.
to planmiram i ja ici po tim stupnjevima i talijanski mi je trenutno najvjerovatniji, mada ovo što kažeš za gramatiku me je malo zabrinulo. a valjda je manje komplicirano nego u engleskom ona vremenska stanja što me je prilicno namucilo..
cudi me da ga i ne znaš baren nešto pošto si iz Rijeke |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/09/2010 : 15:57:55
|
quote: Originally posted by supermark
Ako znas engleski, onda ce ti ici i njemacki dosta su slicni
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 08/09/2010 : 22:08:46
|
Ma sta god da upises nisi pogresio... A vidis da je Globinjo poliglota, on zna i jezik ljudi i nemusti jezik... Ali mislim da mu je najjaci magareci dijalekt... |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 08/09/2010 : 22:21:52
|
talijanski - najlaksi u smislu da sa veoma malim poznavanjem vokabulara i gramatike mozes uspostavit komunikaciju sa nekim drugim Talijanom...u osnovi pidzn jezik ko i engleski....ruski i njemacki su po tom pitanju daleko zajebaniji...talijanski postaje tezi sto dalje ides... |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia