Author |
Topic  |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 07/09/2010 : 15:22:31
|
Ajd, nadan se da vas ima šta se razume u ove stvari, stvarno mi je hitno i bitno U pitanju su diferencijalne jednadžbe... Možda se radi o obicnoj gluposti i skroz je jednostavno, al ja nikako da uberen rješenje... Iman ovakav zadatak:

koji je sistem rješavanja ovakvoga zadatka? Znam više manje osnove o difenrencijalnim jednadžbama i dobar dio zadataka sam sam rješia, al ovaj me skroz buni...
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2426 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7664 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 07/09/2010 : 17:15:09
|
Mislio sam da se dijeljenjem može dobiti jednostavna homogena jednadžba, ali bit ce potrebna ova smjena koju je legaz napisao. Kad je pravilno uvrstiš, jednadžba je lagana, ja sam je na brzinu riješio. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8309 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 07/09/2010 : 17:36:44
|
quote: Originally posted by selanne
Mislio sam da se dijeljenjem može dobiti jednostavna homogena jednadžba, ali bit ce potrebna ova smjena koju je legaz napisao. Kad je pravilno uvrstiš, jednadžba je lagana, ja sam je na brzinu riješio.
Ajd daj mi samo konacno rješenje koliko ti je ispalo, cisto da znan jesam tocno rješia. Vi ostali, bez zajebavanja!  |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7664 Posts
Posted - 07/09/2010 : 17:49:39
|
Kad vratiš uvrštenu smjenu, ispadne ovako -x2/2y2=lny + C
Boldirano su kvadrati. Ne mora ti biti potpuno isto, i C se može izraziti preko ln-a, a i citave se jednadžba može izraziti preko e, tako da nam ne mora izgledati rješenje isto. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 07/09/2010 17:53:44 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 07/09/2010 : 19:24:30
|
Daj aj mi objasni šta triba napravit tocno, ja idalje to ne uspijevan rješit i kad uvrstin... Popizdit cu, pritisak me puca, osta mi je još jedan rok da položin to. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7664 Posts
Posted - 07/09/2010 : 19:58:27
|
Ubit cu se tipkajuci ovako... Poslat cu ti mail dok napišem zadatak u Wordu, može li? |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7664 Posts
Posted - 07/09/2010 : 20:03:15
|
quote: Originally posted by Paka01
Može... Fala ti puno, oprosti šta gnjavin  mail: mili.roscic@gmail.com
Nema problema, pretpostavljam da smo kolege, pa se moramo medusobno pomagati. Samo mi reci, živ bio, znaš li kako se stavljaju potencije u Wordu? |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 07/09/2010 : 20:07:00
|
Ajme neman pojma :D probaj ukljucit alatnu traku "oblikovanje" (druga je po redu kad pritisneš desnu tipku miša gore di su alatne trake). Meni ima tipka tamo, piše "eksponent" |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7664 Posts
Posted - 07/09/2010 : 20:10:01
|
Našao sam, ocekuj mail ubrzo... Jesi li i ti strojar?? |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 07/09/2010 : 20:13:34
|
Ne, al nisan daleko... Graficki fakultet, tehnološki smjer pa ajd, kontaj da ima nekih slicnosti. Matematika nan je živi užas, jedva prolazin (tj. nisan, kako sam krenija...) |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7664 Posts
Posted - 07/09/2010 : 20:43:12
|
Poslao sam! Eto, valjda ce ti biti od pomoci, ako cu te utješiti, dobro znam kako ti je, i ja sam muku mucio s njom. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 07/09/2010 : 20:56:27
|
Majko moja, tek sad vidin koliko san bija blizu rješenja, ja sam blokira tu u pola integrala Fala ti puno, sad mi je sve 100 puta jasnije, baš gledan i cini se dosta jednostavno. Hah!  |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7664 Posts
Posted - 07/09/2010 : 21:02:38
|
quote: Originally posted by Paka01
Majko moja, tek sad vidin koliko san bija blizu rješenja, ja sam blokira tu u pola integrala Fala ti puno, sad mi je sve 100 puta jasnije, baš gledan i cini se dosta jednostavno. Hah! 
Ma ništa, sretno ti na ispitu, nadam se da ceš to riješiti. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 07/09/2010 : 21:06:49
|
I ja isto, jer mi se ne da ponovo upisivat matematiku, al ajd, ima još vrimena za vježbat  |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7664 Posts
Posted - 04/02/2011 : 15:52:00
|
Da ne bih pravio novi topic, iskoristit cu ovaj, valjda se Paka nece ljutiti. Ne treba mi pomoc u vezi matematike, nego termodinamike, guglam vec dva sata, a ništa nisam našao, pa valjda ima neki strojar ili netko tko je ucio termodinamiku. Ako ima tko, neka se javi, da postavim zadatak. |
Edited by - selanne on 04/02/2011 15:52:32 |
 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4776 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40874 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 04/02/2011 : 16:08:03
|
Ja ucio ali diplomirao sam pre 4 godine i sve zaboravio.. Ali postavi, ima ljudi koji su u formi.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7664 Posts
Posted - 04/02/2011 : 18:02:04
|
Uglavnom, radi se o zracenju, onaj tko je upucen zna da ima formula po kojoj se može izracunati temperatura na zastoru koji se nalazi izmedu dvije stijenke koje zrace. Medutim, imam zadatak u kojem se izmedu tih stijenki nalaze dva zastora i nigdje ne mogu naci na koji bih nacin izracunao temperature oba zastora. |
Edited by - selanne on 04/02/2011 18:02:45 |
 |
|
|
Topic  |
|