Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
18881 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 04/10/2010 : 21:04:21
|
bilo bi dobro ali nije nužno...nek samo izdavaju sve ko dosad,dodaju još Kapetana Mikija,ubrzaju Texa i to je to... za ostalo ce se pobrinut Pheniks Expres,Darkwud,Veseli,Libellus........ cemu pricati o gradovima u oblacima pa riknuti? nek cute i rade ko dosad... a da bi kad je potrebno(u slucaju HC Zagora)trebali nešto izustit, nije u pitanju....ali takvi su valjda oni... Bernard cuti i radi, valjda je to recept koji daje plodove....zašto se zamarat i mijenjat navike zbog vjecitih gundala koji ocekuju velike najave...što se mene tice, bio bi zadovoljan i da jednog dana Kapetan Miki osvane na kioscima a ja o tome prije nisam cuo ni rijec...a pisma citatelja su prošlost, bar u današnje doba elektronskih sustava.... iz pouzdanih izvora znam da citaju forum pa tako neki kontakt i da mi zanj neznamo,postoji. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 04/10/2010 : 21:46:30
|
To me uvijek smetalo kod izdavaca. Slobodna Dalmacija je u pocetku pisala uvodnike (barem za Zagora), pa su ih poslije ukinuli. Vjerovatno se nikome iz redakcije nije dalo pisati, a ionako tko šljivi budale koje citaju stripove. Najgore mi je sada kada uzmem u ruke Zagor ekstra i ne samo da nema uvodnik nego nema ni onu stranicu na kojoj bi trebao biti uokviren naslov. Hladno do daske! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/10/2010 : 22:14:49
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by Opti
ih, prestali su oni marit za citaoce još od kad...
A ja sam prestao kupovati njihova izdanja. Pa dobro svima...
pošteno |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/10/2010 : 22:15:14
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by sawitch
Meni su ti predgovori i pogovori jedino bili zanimljivi u MM-u sa naslovima tipa "Sta je istina a sta fikcija u stripu"... Ostalo mi je totalno nepotrebno.. Bolje da daju neku lepu sliku junaka iz stripa koju necemo videti u stripovima, neku ilustraciju...
A strip citas li
samo ga uvodi zanimaju |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 04/10/2010 : 22:19:26
|
Trebalo bi,definitivno mi nekad strip nije nesto dobar dok ne procitam uvodnik.Uvodnici kod VC su stvarno odlicni. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 05/10/2010 : 00:27:47
|
quote: Originally posted by okiboki
Trebalo bi,definitivno mi nekad strip nije nesto dobar dok ne procitam uvodnik.Uvodnici kod VC su stvarno odlicni.
Tu se slažemo, samo što ce mi još malo trebati povecalo da bi ih mogao procitati, stari se |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 05/10/2010 : 01:20:54
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by okiboki
Trebalo bi,definitivno mi nekad strip nije nesto dobar dok ne procitam uvodnik.Uvodnici kod VC su stvarno odlicni.
Tu se slažemo, samo što ce mi još malo trebati povecalo da bi ih mogao procitati, stari se
Pa da sto vise stane |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
marcho
New Member
Croatia
263 Posts
Member since 23/04/2008 |
Posted - 05/10/2010 : 09:24:39
|
ako nikad nisu stavljali uvodnike ni ne trebaju. Meni ne nedostaju iako je Slobodna Dalmacija to cinila u pocetku. Svako izdanje je imalo uvodnik i pisma citatelja. Cak i svako orginalno Bonellijevo izdanje ima uvodnik na prvim stranicama. Zagor tutto je cak osim uvodnika imao galeriju likova na zadnjoj stranici.. |
|
|
regar
Senior Member
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 05/10/2010 : 10:08:50
|
Meni prijaju uvodnici. Nema tu mozda nekih bog zna kakvih informacija, i mozes da ih citas ako hoces, ako neces ne smetaju. Ono zasto volim uvodnike je ipak mali znak paznje prema kupcima, odnosno citaocima. Za te pare koje dajes izdavacu, on se potrudio da doda jos neku ekstra informaciju. Nama starijima mnogi uvodnici mozda izgledaju naivno, ali racunajte da neki klinac, koji nikad nije citao ZS i LMS u zivotu uzima strip u ruke. Dosta ima dobrih informacija za njega.
I na kraju, zamislite sta bi bilo da recimo VC nije u uvodniku najavio neka izdanja, odnosno usporenje nekih drugih stripova. Ovde bi bilo nagadjanja, spekulacija, pozivanja na bojkot i slicno.
Ovo je 21. vek, komuniciranje sa potrosacima je nesto najnormalnije za ovo doba. A da ne govorim o odgovaranju na mejlove i slicno. Ljudi znaju da ce na svako pitanje koje ih zanima biti odgovoreno, da njihove mejlove neko zaista cita. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
|
|
jimy1968
New Member
USA
124 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/10/2010 : 16:47:22
|
quote: Originally posted by Zagor12
Ovo mi je uvijek smetalo i tek sam se sada sjetio da ovo trebam napisati. Dobio sam izdanja od VC-a koja imaju uvodnike, tekstove i oni vrlo doprinose raspoloženju citatelja. Ludens to nikada nije imao, osim na pocetku.
Meni je uvijek draže kad postoji neki kontakt s citateljima. Nekako imam dojamm da tako misle na nas, s obzirom da im kupujemo izdanja. Tu za izdavaca dolaze problemi poput traženja suradnika koje nekako moraš platiti, pa onda angažman tempiranja i slaganja svega toga, dok je jednostavno izdavanje i neopterecivanje time briga manje. Originalni bonelli stripovi oduvijek imaju uvodne tekstove poštu, ili štogod. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 06/10/2010 : 02:17:14
|
Volim citati uvodne tekstove,njavise sam uzivao kod Ken Parkera(Libellus / Fibra) stime da je i Ken najkvalitetniji strip od Bonellija sve se podudarilo osim kraja. Kraj mi djeluje sadisticki(Ken u zatvoru).
Skrenuo sam steme,pitanje je bilo obracanje Ludensa ,svakako da bi bilo interesantno nesto procitati ali moze se prezivjeti i bez toga,ali me vise brinu otrcani stripovi sto izlaze od Ludensa a ko bajagi novi. Linija na naslovnici i zadnjoj kao da je citan osam puta! |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 06/10/2010 : 13:24:27
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Zagor12
Ovo mi je uvijek smetalo i tek sam se sada sjetio da ovo trebam napisati. Dobio sam izdanja od VC-a koja imaju uvodnike, tekstove i oni vrlo doprinose raspoloženju citatelja. Ludens to nikada nije imao, osim na pocetku.
Meni je uvijek draže kad postoji neki kontakt s citateljima. Nekako imam dojamm da tako misle na nas, s obzirom da im kupujemo izdanja. Tu za izdavaca dolaze problemi poput traženja suradnika koje nekako moraš platiti, pa onda angažman tempiranja i slaganja svega toga, dok je jednostavno izdavanje i neopterecivanje time briga manje. Originalni bonelli stripovi oduvijek imaju uvodne tekstove poštu, ili štogod.
Da, Bonelli ih napiše i uvijek napiše "Cari Amici" (dragi prijatelji). Možda bi tako mogao Berni, makar samo za Zagora? |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/10/2010 : 16:05:19
|
quote: Originally posted by Zagor12 Da, Bonelli ih napiše i uvijek napiše "Cari Amici" (dragi prijatelji).
MOžda mi Berniju nismo dragi? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 06/10/2010 : 18:24:54
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Zagor12 Da, Bonelli ih napiše i uvijek napiše "Cari Amici" (dragi prijatelji).
MOžda mi Berniju nismo dragi?
Onda nek pocne sa: "Triperi dosadni, ne mogu da zivim od vas..." Paznja je najvaznija, reci manje-vise. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
premujanin
Junior Member
Croatia
378 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 06/10/2010 : 18:36:35
|
Meni uvodnici itekako pašu i jedna od svjetlijih strana VC. Do sad sam uzeo sve mrno i tex od VC i uživancija citati te uvodnike tako da kad se dode do tih brojeva bye bye Ludens da te isto kupujem, znaci vec gube kupca! Ne svida mi se iz Almanaha dodatke a i iz Zagora specijal da izbace...nimalo mi se ne svida. I u zadnje vrijeme im kvalitet tiska opada... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Topic |
|