Author |
Topic |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18892 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 20/12/2010 : 14:47:32
|
Ja ga ne volim ,ne svidjaju mi se njegovi koncerti previse su spori. Covek pise lepe pesme i nista vise. Film nisam gledao, pa necu da komentarisem. |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 21/12/2010 : 02:37:04
|
Teško se covjek sjeti prvog dodira s necim. Sve je to nekako u magli i, makar smo dosta sigurni gdje smo nešto prvi put okusili/dobili/napravili, ipak nas izjeda barem mali crv sumnje. Je li to baš bilo tu/tako/na tom mjestu? Magle jedino nikad nema oko prvih ljubavi. Ali to je neka druga prica...Bila je to sredina osamdesetih, stari je vozio Ladu Rivu, išlo se sa kamp kucicom na more u Filip Jakov, stripovi su se citali...A bilo je tu i ploca. Puno ploca.Ploca od starog. I dan danas imam više od tisucu ploca a neka od najstarijih i najraritetnijih vuku korijene još dok je senior bio mlad. U moru svih mogucih grupa i žanrova što je stari slušao a ja upijao, našla se jedamput i ploca "003" jednog Novosadanina. "Dolazim...Sto dukata donosim... Da, to je taj prvi tren. Prvi zvuk. Vrijeme nula. Ma bilo je i prije vjerojatno zvukova sa njegovih ploca, ali sjecanje seže dovde. Tosca 20, onaj automatic gramofon na koji ste mogli naslagati i do pet ploca odjednom, pa su samo padale kako koja strana završi...Jao tehnike...Imam 7 tih ploca doma. Kad je vidim kupim je. Nešto kao Mel Gibson u onom filmu, kad mora kupiti Lovca u žitu svaki put kada vidi tu knjigu. Oh, imao sam raznih faza što se tice glazbe. U jednom trenutku sam i prestao slušati Djoleta. Bila je to ona "iskljuciva" faza, tamo negdje oko dvadesete, kada se pomisli "To je to, slušam to što slušam i ništa to nece promijeniti. Kakav Djole, pa njega sam slušao jednom.Pa necu se valjda vracati nazad.Zauvijek cu ostati ovakav." Eh mladost...Iz nekog razloga stari na gitari nikada nije svirao Djoleta. Odnosno skoro nikada. "Prva ljubav" bila je nezaobilazan repertoar. Uvijek. I bilo mi je drago što sam je cuo na koncertu. Ali to je jedina stvar koju mi je uvijek bilo draže cuti na jednoj Yamahinoj gitari nego na ploci ili na koncertu. Ovdje je uvijek zvucala...Jace.
Ovo je bio koncert koji se pamti. Pricat cu ga svojoj djeci. To ce biti onaj tip price:"Znate djeco, to je bilo davno, još je Djole bio živ..." Samo što prica nikad nece poceti tako. Jer dok su njegove pjesme žive bit ce i on.
Zauvijek.
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 21/12/2010 : 11:51:58
|
ja cu samo reci da sam ga smatrao za odlicnog zanatliju, majstora za izazivanje svakojakih emocija, a pesmu "ne lomite mi bagrenje" kao eto, jedno isforirano delo coveka koji bi da bude kao umetnik. Onda sam ušetao u jednu fazu kad su se u kratkom periodu negomilavali neki teški momenti. To je onaj osecaj kad vas život melje, kad vas stavlja na probu toliko da na kraju više ne vidite izlaz i najradije biste nekom razbili glavu. Tad sam shvatio svu težinu onog Ðoletovog: "i prekardašilo..." |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 21/12/2010 : 12:56:13
|
Da, obadvije imaju svoju pricu. Civutski vrt je izvrsna pjesma makar mi je najveci favorit sa tog albuma naslovna "Kao rani mraz". A "Tvoj neko"...Uff Kis napraforgo lepi goropadni cvet zbog kog se sunce s neba spustilo na svet
Tvoja je sreca samo tvoja stvar Al zato tvoja tuga To je vec prica druga To na moj racu ide...
A što je covjek stariji to je više Djoletovih pjesama u kojima se može naci. |
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 21/12/2010 : 13:06:48
|
Pobogu, pa šta je moderatorima ovih dana. Jucer King danas Mlado, pa šta je to u zraku. Izgleda da su Ultras i manhunter samo pitanje vremena, a ako i globinjo poklekne i pocne pekmezit, onda definitivno odlazim odavde. Cijeli sajt je poludio.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/12/2010 : 18:54:17
|
quote: Originally posted by paro
Pobogu, pa šta je moderatorima ovih dana. Jucer King danas Mlado, pa šta je to u zraku. Izgleda da su Ultras i manhunter samo pitanje vremena, a ako i globinjo poklekne i pocne pekmezit, onda definitivno odlazim odavde. Cijeli sajt je poludio..
zahvatio nas virus koji se zove sentimentalitis moderatorius vrlo rijetka bolest koja napada samo visoko inteligentne ljude. Mislim da su manuhunter, globinjo i ultras imuni na ovu bolest |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/12/2010 : 18:56:36
|
quote: Originally posted by mladjo
A što je covjek stariji to je više Djoletovih pjesama u kojima se može naci.
moze biti, ali meni je tip jednostavno dosadan. Nema sanse da bih ga mogao gledati uzivo, morali bi me vezati. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 21/12/2010 : 19:01:54
|
quote: Originally posted by King Warrior
moze biti, ali meni je tip jednostavno dosadan. Nema sanse da bih ga mogao gledati uzivo, morali bi me vezati.
and.....he`s back on track.. welcome back Kingže |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 21/12/2010 : 20:08:28
|
quote: Originally posted by King Warrior
moze biti, ali meni je tip jednostavno dosadan.
Stavi plocu na 45 okretaja Možda bude zanimljiviji |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 21/12/2010 : 21:26:57
|
quote: Originally posted by paro
Pobogu, pa šta je moderatorima ovih dana. Jucer King danas Mlado, pa šta je to u zraku. Izgleda da su Ultras i manhunter samo pitanje vremena, a ako i globinjo poklekne i pocne pekmezit, onda definitivno odlazim odavde. Cijeli sajt je poludio..
prominili su dilera al nemoj nikome rec |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
|
Topic |
|