Author |
Topic |
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 26/12/2010 : 19:05:45
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
ako ti je ceo zivot u kreditima i u nevidjenom stekanju (ili tvrdicluku, kako hoces) jebes onda taj "ideal"....
A dobro, to je opet individualno... Vjerujem da je kod njih veci broj takvih ljudi, ali imaš ih svugdje...
No dobro, necu bubati bezveze, ti si tu ipak puno upuceniji... Vjerujem da i klima ima dosta s tim, ljudi su opcenito temperamentniji i veseliji u toplijim krajevima... Recimo, naši bi se ljudi lakše navikli na život u Italiji ili Španjolskoj, nego Norveškoj ili Švedskoj...
Uglavnom sam rekao svoje, pa se povlacim s teme da ne zabrazdim još dublje :) |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 26/12/2010 : 23:00:20
|
quote: Originally posted by lwood a bjelorusiju je popalia Lukašenko
Pregovori o formiranju cvršce rusko-bjelorusko državne unije (ili, cak i integracije Bjelorusije u Rusku Federaciju) su "zakocili", izmedu ostalog, upravo zbog toga što je Kremlj zahtijevao tajkunizaciju i privatizaciju, odnosno pljacku njihove privrede po uzoru na ruske oligarhe (tamo su velike fabrike i dalje državne i izgleda da nije bilo post-komunisticke pljacke). Sovjetski Savez zaslužuje more kritika (izmedu ostalog, sigurno si upucen i u pojedine apsurdne idiotarije na polju bilogije), ali poenta je da njegovim bivšim republikama nije nimalo bolje otkako su se osamostalili i ušli u EU. Cak štaviše, svi su doživjeli pad BDP-a (najdrasticniji upravo Ukrajina i pribalticke zemlje), postali neokolonijalno roblje, a i da ne pominjemo "revizije" istorije koje se kose sa zdravim razumom (npr kolabracionisticka, pro-fašisticka Estonija, oslobodena velikim gubicima Crvene Armije, rehabilituje i proglašava za nacionalne heroje nacisticke zlocince i sluge okupatora, a i Ukrajina je, prije pobjede pro-ruskog kandidata i Ujedinjenih regiona išla slicnim putem). Geostrateška politika je u ovom slucaju jasna: Zapad, opijen svojom zaista velikom pobjedom u "Hladnom ratu" (inace, mislim da ruski analiticari ne koriste taj izraz) se prema ovom otcijepljenom u umnogome nestabilnom prostoru ponašao i ponaša kao prema pravom ratnom plijenu, istovremeno vješto podsticuci ratove na preostaloj teritoriji Jeljcinove Rusije (Cecenija, Dagestan itd.) Šta misliš da li bi toliki Gruzijci, Ukrajinci, Bjelorusi i ini, posle svog pljackanja, ratova, "revolucija", eksplozije kriminala i ostalih društvenih turbulencija više voljeli da su ostali da žive u jednoj tako mocnoj i kompaktnoj državi ili da su odabrali neki treci, mirniji i razumniji put? |
Edited by - Mhejl on 26/12/2010 23:17:10 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 27/12/2010 : 12:01:35
|
ne razumem poentu ovog clanka uopste, moram da kazem da si me prilicno iznenadio postavisi ga. zasto? zato sto ovde pljujemo po ociglednoj nepravdi, ogranicenosti administracije, i slucaju koji bi se mogao resiti kada bi se to dozvolilo....pa si stavio ovaj tekst da bi ispalo da eto, ne mozemo mi da pljujemo, jer nismo ni mi savrseni. pa po toj logici - ko na ovom svetu uopste moze da pljuje bilo koga? hilandarski ili tibetanski monasi?
Ma jok. Tekst je više odgovor na onaj post gde se spominju judeo-masonska zavera, truli zapad i usa i sl. Tih prica sam se naslušao u mladosti (tamo negde 1990-1998), gde se uvek impliciralo kako smo mi nebeski narod, mi sve radimo pravilno, a drugi nas mrze bez razloga. A nije tako. Svaki narod ima svoje prednosti i nedostatke, ovaj tekst se bavi našim. Razumi ga kao dobronamernu kritiku.
quote:
ko ga je pisao, voleo bih da znam?
Jelena Tinska.
quote:
nadji mi narod koji to nije svakako se nece naci na "zapadu" u koji se svi kunu....
Hoce se reci da Srbi sebe smatraju najvecim Hrišcanima na svetu. Iako se ta religija manifestuje time da se dobro nakrkaš kod nekog na slavi, kaobajagi postiš na Badnji Dan i ideš u crkvu na Božic. Ne zato što veruješ, vec zato "što se valja". Pri tome se uzrecice tipa "Yebo te Bog" ne smatraju blasfemicim, vec kao srpsko kulturno naslede. Vidiš kotradiktornost?
quote:
gloupost, glupost, glupost, nevidjena glupost, i opet glupost, uzas kakva glupost, zaista ne mogu da verujem. jel ovaj covek zna sta pise? mozda je humanije da odemo u crkvu nakon sto kupimo jagnjetinu u obliznjem supermarketu od 2000 kvadrata? a mozemo da palimo svece mirne savesti jer ne znamo sta su tim jagnjicima i svinjama radili oni koji su ih u plasticnim kesama poslali u te iste samoposluge.... pa ono sto se radi zivotinjama po tim faramam i klanicama koje ih uzgajaju za masovnu proizvodnju je mnogostruko vise monstrouznije od klanja svinje u dvoristu? ali tako se radi u Evropi i SAD, pa je to civilizovano....uzas.... i jos govori o crkvi, crkvi u kojoj se propoveda religija u kojoj za proslavu dana rodjenja Mesije treba da se zakolje (zrtvuje) jagnje?
Ma dobro, Tinska se zalaže za životinje, pa ponekad malo zastrani. Mada- kakve veze ima Mesijino rodenje sa klanjem bilo kakvih životinja? Crkva nigde ne kaže da bilo šta treba da se zakolje. Taj obicaj je paganski, radi se o prinošenju žrtve nekom božanstvu, što se malcice kosi sa Biblijom, ne misliš? Za Božic je to prase centralni dogadaj, svi se muvaju oko njega, pitaju koliko treba još da se pece, ispredaju se legende o tome ko je najbolji majstor u pecenju prasica...Znaci, tipicno hvaljenje žrtve za obred. ??
quote:
jeste, ali za ovo se treba obratiti drzavnom vrhu koji nas sve voli i brine za sve nas.... ili medijima koji placaju Seherezadi 100000 evra da dodje da pozira istom tom gladnom narodu....
Nije tacno. Vreme komunizma i socijalizma je prošlo. "Država" nije istitucija koja sve treba da prehranjuje. Sto puta sam cuo ljude koji kažu "što nam država ne pomogne", a ni sami ne znaju kako. U stvari, najbolje kad bi "država" svakome vratila dugove, i dodala još neku kintu za žvake i sladoled. Naši doktori (cast izuzecima) su govna. Bez trunke odgovornosti i minimuma ljudske tolerancije.
Mediji, to jest komercijalne televizije, placaju novcem koje su stekle kroz reklame. I mogu da ga daju bilo kome. To je vec šoubizinis. Niko ne tera ljude ga gledaju farme,survivore i slicne gluposti. Nema veze ni sa društvenim uredenjem, ni sa politickom klikom na vlasti, vec samo sa nivoom svesti ljudi koji u jednoj državi žive. S obzirom da se iste ili slicne emisije prikazuju na svakoj evropskoj televiziji, možemo reci da smo bar po tom pitanju Evropa. :)
quote:
ovo je dobro receno, ali evropski napredak koji nam se namece nam nece pomoci u "budjenju"....
Naravno da ne. Ali, da li je bolji taj "evropski napredak" ili devedesete (mlad si, pa se ne secaš)??? Hmmmm...
quote:
i opet ne kapiram kakve veze ovaj clanak ima sa problematikom oko koje si otvorio temu?
Vidi gore. Nikakve veze, vec samo kao reakcija. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 27/12/2010 12:05:02 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 27/12/2010 : 12:07:52
|
@LordVader89
Inace, slažem se sa svime napisanom za odnos Norveška/Srbija- Srbi u rasejanju. Nor i Sui su slicne po standardu, a cini mi se i po mentalitetu. Samo sam ja malo južnije. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 27/12/2010 12:08:15 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 27/12/2010 : 13:14:54
|
Bob Rok je govno
sorry matori, dedukcija :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 27/12/2010 : 13:19:56
|
quote: Originally posted by manhunter
Naši doktori (cast izuzecima) su govna. Bez trunke odgovornosti i minimuma ljudske tolerancije.
Nasi doktori su ok, ljubazni i kulturni ljudi, problem je vise u medicinskim sestricama. Zadnji put kada sam pozelio nekoga da ubijem je kada sam prosle godine bio u posjeti jednoj strini u bolnici. Koja drskost, nekultura, uobrazenost i bahatost. Nevjerovatno. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 27/12/2010 : 15:32:49
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by manhunter
Naši doktori (cast izuzecima) su govna. Bez trunke odgovornosti i minimuma ljudske tolerancije.
Nasi doktori su ok, ljubazni i kulturni ljudi, problem je vise u medicinskim sestricama. Zadnji put kada sam pozelio nekoga da ubijem je kada sam prosle godine bio u posjeti jednoj strini u bolnici. Koja drskost, nekultura, uobrazenost i bahatost. Nevjerovatno.
Ne znam po Srbiji i Hrvatskoj, ali u Mostaru na kirurgiji te ne otpuštaju kuci dok ne platiš odredenu svoticu kirurgu, pocevši od 500-tinjak maraka za rutinske operacije pa nadalje... Posebno jedan kirurg kojeg necu imenovati, ali ga svi u Mostaru znaju... Kad mi je curina mama trebala na operaciju, taj kirurg došao je do njenog tate koji mu je rodak i rekao: 'Tebi k'o tebi, 400'...
Znam samo jednog doktora u Mostaru, ne znam je li još živ, svakako je umirovljen, koji nije nikad uzimao novce... Doktor Ružic, njemu mogu reci ime :)
I to svi znaju pa nikom ništa... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 28/12/2010 : 18:03:01
|
Iskreno govoreci , ja sam Hrvat i Slavonac , i volim svoju zemlju svim srcem. Takoder su mi drage i sve bivse republike Jugoslavije , bez obzira na sve sto se dogodilo, a volio bi da nije . Iskreno govoreci Svicarska mi je pruzila sve mogucnosti izbora i sve opcije bez ustezanja . Moja obitelj i ja posjedujemo CH drzavljanstvo (kao i drzavljanstvo RH ) i ovdje smo integrirani i fantasticno funkcioniramo u sistemu . U Kuci se prica hrvatski , na poslu engleski, na ulici svicarski dijalekt njemackog ..i to je sve ok . U moj rodni grad odlazim 2 do 3 puta godisnje i vodim njegov forum kao moderator vec 5 godina . Supruga je iz Like , tako da cesto posjecujemo i taj kraj preljepe i jos nedirnute prirode . Ono sto zelim reci je , ma gdje mi isli i ma kako daleko to bilo , kada smo zajedno u autu, avionu, vlaku ..uvijek kada se vracamo kazemo "idemo kuci" , a kuca je gdje si svijo svoje gnijezdo..u mome slucaju Svicarska . Oni koji tvrde drugacije prodaju vam muda pod bubrege . |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 28/12/2010 : 20:06:36
|
quote: Originally posted by mamlaz
da ja zivim na zapadu bilo bi mi JAKO PUNO VIŠE MNOGO bolje na financijskom planu:)
Mozda , sve zavisi od toga koliko si flexibilan i spreman da se asimiliras |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 28/12/2010 : 21:28:26
|
uhuh, nemoj da se frljamo sa pojmovi....
hoces da kazes - "da se integrises", a ne "da se asimiliras". sigurno si na to mislio.... ;) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 30/12/2010 : 15:44:43
|
uhuh, nemoj da se frljamo sa pojmovi....
hoces da kazes - "da se integrises", a ne "da se asimiliras". sigurno si na to mislio.... ;)
Ne , bas sam mislio na vec napisano..i to u jednom ironicnom konceptu |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 30/12/2010 : 15:48:14
|
pa vidis da ni ja nisam nesto ozbiljan ;) |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 31/12/2010 : 11:16:15
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by mr murdoc
Iskreno govoreci , ja sam Hrvat i Slavonac , i volim svoju zemlju svim srcem. Takoder su mi drage i sve bivse republike Jugoslavije , bez obzira na sve sto se dogodilo, a volio bi da nije . Iskreno govoreci Svicarska mi je pruzila sve mogucnosti izbora i sve opcije bez ustezanja . Moja obitelj i ja posjedujemo CH drzavljanstvo (kao i drzavljanstvo RH ) i ovdje smo integrirani i fantasticno funkcioniramo u sistemu . U Kuci se prica hrvatski , na poslu engleski, na ulici svicarski dijalekt njemackog ..i to je sve ok . U moj rodni grad odlazim 2 do 3 puta godisnje i vodim njegov forum kao moderator vec 5 godina . Supruga je iz Like , tako da cesto posjecujemo i taj kraj preljepe i jos nedirnute prirode . Ono sto zelim reci je , ma gdje mi isli i ma kako daleko to bilo , kada smo zajedno u autu, avionu, vlaku ..uvijek kada se vracamo kazemo "idemo kuci" , a kuca je gdje si svijo svoje gnijezdo..u mome slucaju Svicarska . Oni koji tvrde drugacije prodaju vam muda pod bubrege .
imaš samo dva državljanstva????
Ustvari 3 , ali zbog prirode posla ne zelim spominjati trece |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/12/2010 : 15:53:52
|
vodiš me zasad. a to trece si bice kupia od koje pacificke države? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 31/12/2010 : 16:57:34
|
quote: Originally posted by lwood
vodiš me zasad. a to trece si bice kupia od koje pacificke države?
, preko velike bare je i sa pacifika i sa atlantika |
|
|
Topic |
|
|
|