Author |
Topic |
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17028 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 26/12/2010 : 12:15:37
|
Ne slažem se ni ja s tim stavovima. S tog zapada dolaze samo štetne stvari. I ova postepena reforma školstva provodi se s ciljem da djeca budu što gluplja. |
Edited by - delboj on 26/12/2010 12:16:08 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 26/12/2010 : 12:28:22
|
A slušajte, cinjenica da se ljudi odavde sele na zapad, a ne obrnuto, bi ipak trebala nešto govoriti, zar ne? I svima njima fali rodni kraj, ali nekako ne vidim da se trceci vracaju... E sad, ako je ovdje bolje, zašto uopce odlaze, i zašto se ne vrate jednom kad shvate kako stvari stoje? Možda zato što je egzistencija ipak najbitnija, a nju je pak lakše osigurati u sredenijem društvu... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 26/12/2010 : 12:31:55
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by manhunter
Beva, kad budem stigao napisacu ti zašto se ne slažem sa 90% tvojih zapažanja. ;)
Možda mogu biti odgovoreni s ovim selo-grad razlikama :)
To je onih 10%. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
Posted - 26/12/2010 : 12:33:39
|
Možda zato što je egzistencija ipak najbitnija, a nju je pak lakše osigurati u sredenijem društvu...
I to je mislim i jedina stavka.
A da je na "Zapadu" bolje- nije. Sve zavisi šta covek podrazumeva pod onim "bolje". |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
Posted - 26/12/2010 : 12:35:29
|
quote: Originally posted by Ultras
Na svecanim trpezama uz pecenje obavezno prilažemo dokaz da smo vandali - mrtvu, pecenu svinjsku glavu sa sprženim ocima i povucenom kožom iznad vidljivih zuba. Za decicu otkidamo reš peceno uvo ili rep. A onda odemo u crkvu i palimo svece.
E JBG
U Španiji na utakmici Barselona - Real, dok je izvodio korner, Figo je gadan pecenom svinjskom glavom... To je bila prva utakmica koju je igrao protiv Barse od kada je prešao u Real. Ne verujem da je to uradio neki naš "baja", tako da ...
... nije sve crno-belo.
Mislim da se tu tekst više osvrce na relaciju religija-paganizam, zato i ono "vandali. Niti smo mi najgori na svetu, niti su svi na Zapadu kulturni. |
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 26/12/2010 : 12:46:16
|
A ne znam, oni tu vjerojatno nešto drukcije žive tijekom godine, no to ne mijenja cinjenicu da zajedno doruckuju, rucaju i veceraju kao obitelj... Primili su me ne znajuci ni koje sam religije, jer im to nije bitno (a u Mostaru mi, recimo, nije sigurno otici na lijevu obalu s nekim hrvatskim ili katolickim obilježjem, kao ni ljudima s lijeve obale obratno)...
Tebi je tamo teško kao strancu, i to mi je jasno... Prijatelj koji studira u Grazu uvijek govori da je iz Hrvatske, jer ako Austrijancima kaže da je iz BiH, odmah postaju nepovjerljivi... Sa Srbima je slicno kao i s nama iz BiH, no to sve možemo zahvaliti neugodnim iskustvima koje su Austrijanci (i ostali) imali s našim ljudima... Sad je tamo najbolji s nekim Klausom koji mu je cak preko ljeta dolazio u posjet u Hercegovinu...
Ali ima takvih negativnih stvari svugdje... Moj gradic Citluk je gotovo 100% naseljen Hrvatima i sjecam se da je jedno vrijeme tu živjela muslimanska obitelj... Mada su se djeca u školi još kako-tako uklopila, oni nisu imali nikakve buducnosti ovdje, jer nema šanse da bi neki 'veliki katolik' pustio svoju kcer da se uda za muslimana, i slicne stvari... I naravno da su se oni tu osjecali kao uljezi...
Ali jasno mi je da svatko brani svoje, pa eto... Ja kritiziram u nadi da ce se stvari popraviti... |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 26/12/2010 : 12:46:49
|
quote: Originally posted by delboj I ova postepena reforma školstva provodi se s ciljem da djeca budu što gluplja.
Sasvim tacno, na dijelu je klasicno kulturno porobljavanje. Skoro svi besomucno usvajaju svaki "standard" sa Zapada, ne razmišljajuci da li je u suštini dobar ili loš, da li konkretno nama odgovara ili ne... Novi udžbenici koji se trenutno uvode u škole i koji insistiraju na "aktivnom" ucenju (koje samo po sebi nije loše, ali se sprovodi na debilan nacin) uništavaju tu djecu. Ne znam jesi li gledao gramatiku za drugi razred gimnazije - i tu ti mogu navesti gomilu zlonamjernih, idiotskih nebuloza... Ja se, ipak, najviše razumijem u istoriju i lijepo vidim šta se sa kojom namjerom stavlja, tako da samo mogu da završim ovaj pasus zakljuckom da su upravo istorijski udžbenici najveca sramota današnjeg školstva, a da je crnogorsko ministarstvo prosvjete gomila idiota koja nije kadra ni da cestito izvrši naloge svojih "šefova".. @Beva Hm... Vidiš, ja sam svoje izlaganje više usmjerio ka dvolicnim režimima tih zemalja, kako rece kosmajac "ubica sa djecjim licem", a ne ka obicnim ljudima protiv kojih nemam ništa protiv. Medutim, ti si tamo bio kao turista, a turistima se na uvid daje samo najljepša strana medalje, kako god ona "tanka" bila. To bi bilo kao da sam za glavbi izvor tumacenja Crne Gore uzeo nekog brata Rusa koji nam je svratio u špicu sezone, dobro se proveo i, naravno, prica sve najbolje o nama i ljepoti našeg primorja. A da se duže zadržao... E, onda bi pricao o našim manama (lijenost, zaljubljenost u same sebe, nemar) i o manje lijepim stranama zemlje. Teorije zavjere (one suvisle i smislene) nisu uopšte glupost, barem na temama kao što su "kontrola stanovništva", "bitka za svjetske resurse", "najbogatiji bankari" i slicno. Zapadni mediji su, odgovorno tvrdim buduci da sam pratio one koji se ticu spoljne politike odredenih zemalja, u velikoj vecini slucajeva mašine za propagandu i nametanje razlicitih utisaka/predrasuda ljudima koji su lijeni da se više informišu. "Naši" jadovi samo slijede istu šemu na tom polju, kao i u svima drugima. Cak i u najobavještenijim, najucenijim zapadnim medijima na svakom koraku možeš naci gomile nebuloza i opravdavanja kojekakvih svinjarija, sve sa ciljem da "se Vlasi ne dosjete". "Zapad je raj" - odakle onda toliko beskucnika, narkomana, izgubljenih ljudi, nemira, socijalnih/nacionalnih/vjerskih/separatistickih tenzija o kojima u najboljem slucaju samo uzgred, na brzinu cujemo? I najviše sam, da budem iskren, govorio o tome kakav cemo tretman mi imati kada se konacno zauvijek obremo u tim krugovima, a samo slijepac može danas misliti da ce on biti povoljan ili, o smijurije li, "ravnopravan". Mojoj, i svim drugim generacijama, ispiraju mozak iz dana u dan. Prestao sam da gledam televiziju, i sada se informišem preko više internet portala. Kada vidim logoe odredenih kanala, povraca mi se. P.S Izvinjavam se zbog greški u kucanju, tastatura mi ne radi baš najbolje. |
Edited by - Mhejl on 26/12/2010 13:00:10 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 26/12/2010 : 13:00:34
|
Možda zato što je egzistencija ipak najbitnija, a nju je pak lakše osigurati u sredenijem društvu...
A da je na "Zapadu" bolje- nije. Sve zavisi šta covek podrazumeva pod onim "bolje".
Pa eto, tu sam ja po našim standardima 'cudan' i nikad se nisam pretjerano uklapao... Recimo, obicaj zvanja (kod Srba su to slave) mi se nikad nije svidao... Napuniš kucu ljudima vecinu kojih tijekom godine nikako i ne vidaš, potrošiš jednu mjesecnu placu samo da ih najedeš i napiješ... I onda dižeš još jedan kredit da dogodine možeš ponovno... Da se razumijemo, govorim kako to ide u mom kraju... I dok dosta ljudi napušta taj obicaj jer ga financijski ne mogu podnijeti, moj stari drži do 'tradicije' i živcira se danima jer mu je najbitnije da ljudi vide da on ima, a ustvari grca u dugovima... I pravda se tradicijom i održavanjem rodbinskih veza, a tu istu rodbinu cijelu godinu ne ode ni posjetiti...
Pa onda izlasci vikendom, prestao sam s tim prije tri godine, jer su u svakom jebenom kaficu poceli puštati turbo folk, klinke od 15 godina izlaze van polugole i ostaju duže od mene... To se izdrži samo ako si pijan, što vecina stvarno i jest... Pa onda mrtvi-pijani voze do diska i cude se što je meni to nenormalno... Cak je jedan lik moju curu nagovarao da pije, iako vozi, jer šta ima veze... Istom liku su istu vecer oduzeli vozacku... Da su mu policajci znali starog, vjerojatno bi se i izvukao...
Iako sam peta godina gradevine, nemam pojma hocu li moci naci posao (a bar nas na gradevini nema puno)...
I tako dalje... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 26/12/2010 : 13:08:40
|
quote: Originally posted by Mhejl
@Beva Hm... Vidiš, ja sam svoje izlaganje više usmjerio ka dvolicnim režimima tih zemalja, kako rece kosmajac "ubica sa djecjim licem", a ne ka obicnim ljudima protiv kojih nemam ništa protiv. Medutim, ti si tamo bio kao turista, a turistima se na uvid daje samo najljepša strana medalje, kako god ona "tanka" bila. To bi bilo kao da sam za glavbi izvor tumacenja Crne Gore uzeo nekog brata Rusa koji nam je svratio u špicu sezone, dobro se proveo i, naravno, prica sve najbolje o nama i ljepoti našeg primorja. A da se duže zadržao... E, onda bi pricao o našim manama (lijenost, zaljubljenost u same sebe, nemar) i o manje lijepim stranama zemlje. Teorije zavjere (one suvisle i smislene) nisu uopšte glupost, barem na temama kao što su "kontrola stanovništva", "bitka za svjetske resurse", "najbogatiji bankari" i slicno. Zapadni mediji su, odgovorno tvrdim buduci da sam pratio one koji se ticu spoljne politike odredenih zemalja, u velikoj vecini slucajeva mašine za propagandu i nametanje razlicitih utisaka/predrasuda ljudima koji su lijeni da se više informišu. "Naši" jadovi samo slijede istu šemu na tom polju, kao i u svima drugima. Cak i u najobavještenijim, najucenijim zapadnim medijima na svakom koraku možeš naci gomile nebuloza i opravdavanja kojekakvih svinjarija, sve sa ciljem da "se Vlasi ne dosjete". "Zapad je raj" - odakle onda toliko beskucnika, narkomana, izgubljenih ljudi, nemira, socijalnih/nacionalnih/vjerskih/separatistickih tenzija o kojima u najboljem slucaju samo uzgred, na brzinu cujemo? I najviše sam, da budem iskren, govorio o tome kakav cemo tretman mi imati kada se konacno zauvijek obremo u tim krugovima, a samo slijepac može danas misliti da ce on biti povoljan ili, o smijurije li, "ravnopravan". Mojoj, i svim drugim generacijama, ispiraju mozak iz dana u dan. Prestao sam da gledam televiziju, i sada se informišem preko više internet portala. Kada vidim logoe odredenih kanala, povraca mi se. P.S Izvinjavam se zbog greški u kucanju, tastatura mi ne radi baš najbolje.
Pa dobro, ja sam ipak živio s tim ljudima, u njihovoj kuci, puna tri dana, i uvjeravam te da se ništa posebno zbog mene nisu promijenili... Ljudi drže 1000 svinja, žive od toga, cak sam im i pomagao oko tovarenja nekakvih stvari...
I sjecam se kad je momak njihove kceri (koja je tad imala 17 godina) došao kod njih i skupa s njima gledao TV... I oni svi OK, a meni ništa nije jasno :) Kod nas se roditelje upoznaje malo prije ženidbe (u vecini slucajeva), a kad bi neka sa 17 godina dovela momka kuci, njen stari bi ga ubio :) |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 26/12/2010 : 13:12:23
|
quote:
I sjecam se kad je momak njihove kceri (koja je tad imala 17 godina) došao kod njih i skupa s njima gledao TV... I oni svi OK, a meni ništa nije jasno :) Kod nas se roditelje upoznaje malo prije ženidbe (u vecini slucajeva), a kad bi neka sa 17 godina dovela momka kuci, njen stari bi ga ubio :)
Možda to rade da bi ga lakše "upecali" za ženidbu... Znaš kao, sad mu nema natrag, zapamtili su ga! |
Edited by - Mhejl on 26/12/2010 13:13:15 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 26/12/2010 : 13:16:55
|
A slušajte, cinjenica da se ljudi odavde sele na zapad, a ne obrnuto, bi ipak trebala nešto govoriti, zar ne? I svima njima fali rodni kraj, ali nekako ne vidim da se trceci vracaju... E sad, ako je ovdje bolje, zašto uopce odlaze, i zašto se ne vrate jednom kad shvate kako stvari stoje? Možda zato što je egzistencija ipak najbitnija, a nju je pak lakše osigurati u sredenijem društvu...
ne zelim da zvucim grubo, ali ne pricaj o necemu sto ne znas |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17028 Posts
Posted - 26/12/2010 : 13:30:50
|
Iako sam peta godina gradevine, nemam pojma hocu li moci naci posao (a bar nas na gradevini nema puno)...
Tražili su jesenas nekoga da predaje u srednjoj školi u Nevesinju, ali niko nije htio da dode da radi
Ne znam da li se kasnije neko javio. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/12/2010 : 13:39:55
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
A slušajte, cinjenica da se ljudi odavde sele na zapad, a ne obrnuto, bi ipak trebala nešto govoriti, zar ne? I svima njima fali rodni kraj, ali nekako ne vidim da se trceci vracaju... E sad, ako je ovdje bolje, zašto uopce odlaze, i zašto se ne vrate jednom kad shvate kako stvari stoje? Možda zato što je egzistencija ipak najbitnija, a nju je pak lakše osigurati u sredenijem društvu...
ne zelim da zvucim grubo, ali ne pricaj o necemu sto ne znas
Pa dobro, reci kako je na zapadu? Otkud ti tamo? Šta je drugacije nego ovdje? Najbolje je cuti iz prve ruke. Meni je teško zamisliti jer sam citav život ovdje na Balkanu... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25304 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/12/2010 : 13:46:31
|
Isto sra#je, drugo pakovanje. :)
Kratko i jasno. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 26/12/2010 : 13:48:38
|
A evo i duže verzije:
Janko Ðonovic CRNCI I CRNOGORCI
1.
U plamsaj jutarnjeg sunca koje se toplo izdigne nad americkim rudokopima, produ praznim, širokim ulicama, izmedu olistalih drvoreda, ko sjenke suvi, košcati, sa budacima na ramenu i vrucim hljebom u torbi Crnci i Crnogorci.
Pred njima rudnik, golem i žut, i san o kolijevci na drugom kontinentu, san o ambaru praznom u kome se ko zmija gladna godina savija.
I na grlima podzemnih jama rano istocno sunce njima je zalaz. I na cio dan tutnje njihovi budaci, tutnje i kunu ispod svijeta.
2. O, oce moj, rudaru sinji, primi na dar ovaj komad srca, ovaj moj pozdrav tebi, veliki covjece znoja i truda.
Svega te dva puta u životu vidjeh još kao dijete, doma, na Balkanu. Tvoje blijede, mršave ruke dale su mi samo nekoliko stisaka - tvoje blijede, mršave ruke. Tvoje mirne, dobre oci samo su se na mene jednom nasmijale - o, tvoje mirne, dobre oci!
Tvoj život, mlad i bujan kao proljetnje drvo, povi se i usahnu tamo. Plug, pred pojatom, osta cekajuci na tebe - ispucao je, isušio se, pognuo, baština zaledinila, zakoravila, a vo Plavonja sa Strbine muklo rikne katkad alugom gustom.
O, primi na dar ovaj komad srca, ovaj moj pozdrav tebi veliki covjece znoja i truda!
3. Kad proljece zamiriše nad gradovima i zelena krv njegova nabuja u stabla, izviju se široke palme oko vila i prvi bagremovi na život zaraduju - Crnci i Crnogorci, duboko u zemlji, zakopani kao kamenje, kao korijenje - mišicama, nekada nabreklim od zdravlja ko kotline rala, što sjekirama poobaraše rodne gajeve, tuku, tuku i vlastitim rukama svoje rake kopaju - ah, rake svojih dana, mišicama, istrošenim, usahlim.
Poneki jekne bolno pod tim tudim brdima i umire tu, kao skot, izmucen. Sklapa oci pune domacih prizora, svoje celjadi, svoga katuništa i svojih tvrdih njiva. Crkavaju tu pod padom kakvog brijega, Crnci i Crnogorci u zlatnim grobovima!
4. Vecernja rumen. Ulice cvjetaju koracima i smijehom. Smrkava se tiho gore, na zemlji, punoj balova, mjesecine i ljubavnika.
I na cijelu noc sve dalje i dalje, ocajno tutnje njihovi budaci, tutnje i kunu ispod svijeta.
A kad na grlima podzemnih jama žuta svjetlost karbituše utrne - Crnce i Crnogorce zemlja vraca - i jedne crne i druge crne |
Edited by - Mhejl on 26/12/2010 13:52:43 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 26/12/2010 : 14:51:21
|
A nije baš da pojma nemam, imam rodbine po Francuskoj i Njemackoj... I znam da nije uvijek lako, ali oni su stekli materijalne uvjete da se vrate, pa se ne vracaju... Jer kako god da je tamo, ovdje je još gore...
I dodu oni ljeti i sve to, ali ne planiraju se vratiti za stalno... Jer, jebiga, sad su sebi izgradili život tamo, navikli se, i nije im loše... A da se vrate, ne znaju od cega bi živjeli...
I ja ne idealiziram zapad na nacin da se želim preseliti tamo, daleko od toga... Ja želim da mi od njih pokupimo ono što valja, a to je recimo infrastruktura i opcenito sreden sustav... Jer, primjerice, ja bih se želio baviti prometom, i kao student gradevine imam tu mogucnost (jer kod nas studij prometa ne postoji), ali u cijeloj Hercegovini ne postoji nikakav prometni plan, nikakvi dokumenti, jako malo se tu može uciniti dok se sustav ne promijeni... I to je ono što frustrira ljude... Ništa nije sredeno, a politicari se samo prepiru oko nacionalistickih gluposti... I na kraju cu vjerojatno cijeli život morati raditi nešto što ne volim, jer sustav ne valja... |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17028 Posts
Posted - 26/12/2010 : 14:56:45
|
Pa najlakše je pricati da sistem ne valja i kukati kako je teško. Mi ne možemo mnogo toga da promijenimo i moramo da se prilagodimo koliko je to moguce. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17028 Posts
Posted - 26/12/2010 : 15:35:50
|
quote: Originally posted by delboj
Pa najlakše je pricati da sistem ne valja i kukati kako je teško. Mi ne možemo mnogo toga da promijenimo i moramo da se prilagodimo koliko je to moguce.
Ne, mi moramo pokušati promijeniti nešto... Jer ako se svi budu prilagodavali, uvijek ce nam biti isto...
A šta da promijenimo? Šta da ocekujemo od djece u školi ako kažu da je folklor sport i da kod kuce rade školsku zadacu? A kamoli da znaju nešto što treba da uce! |
Edited by - delboj on 26/12/2010 15:38:00 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 26/12/2010 : 15:41:59
|
quote: Originally posted by delboj
A šta da promijenimo? Šta da ocekujemo od djece u školi ako kažu da je folkor sport i da kod kuce rade školsku zadacu? A kamoli da znaju nešto što treba da uce?
Ja recimo, pokušavam ljude oko sebe uciniti tolerantnijima, koliko mogu... Pogotovo djecu... Od malih stvari se polazi...
Ali sve mi se cini da ce biti kako mi je jedan profesor rekao: 'Ništa neceš dobiti ako se ne budeš borio samo za sebe... Ako i nisi takav, život te takvim napravi...' Znaci, svatko za sebe, jebiga... |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17028 Posts
Posted - 26/12/2010 : 15:54:17
|
Taj profesor ti je to dobro rekao, iz iskustva. Teško je ovu djecu nauciti bilo cemu kad su zaglupljeni Fejsbukom. Do prije nekoliko godina nešto je i moglo da se pokušava (bar toliko), sad ne može skoro ništa da se ucini. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 26/12/2010 : 15:58:33
|
quote: Originally posted by delboj Teško je ovu djecu nauciti bilo cemu kad su zaglupljeni Fejsbukom. Do prije nekoliko godina nešto je i moglo da se pokušava (bar toliko), sad ne može skoro ništa da se ucini.
Hajde, nemoj tako... U svakoj generaciji ima, i bice ljudi koje se mogu necemu nauciti, koji mogu shvatiti i malo se otrgnuti od mainstream kulture za mase. Možda je to teže izvesti nego prije 20 godina, ali se nadam da je još uvijek moguce... Mada, gledajuci veci dio mojih drugova... A i ne treba krivicu svaljivati samo na "Fejsbuk", iako su njegovi efekti najuocljiviji. Tu su na dijelu daleko vece sile i agresivnija propaganda. |
Edited by - Mhejl on 26/12/2010 16:32:39 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/12/2010 : 16:53:53
|
A da je na "Zapadu" bolje- nije. Sve zavisi šta covek podrazumeva pod onim "bolje".
dakako nije.zato su iz bivšeg raja i sadašnjih rajeva milijuni ljudi utekli na taj zapad jer su valjda mazohisti? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 26/12/2010 : 16:56:12
|
Iwood, da li je, naprimjer, privreda baltickih državica u boljem stanju sada ili za vrijeme "okupacije"? A budžetski deficit, socijalna zaštita, zdravstvo i ostale sitnice? |
|
|
Topic |
|
|
|