forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 za neostvarene ljude
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 22/02/2011 : 15:19:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message
quote:
Originally posted by masni

Politika je za neozbiljne i neostvarene ljude, koji nikad u zivotu nisu nista radili.

Ova recenica je izrecena na drugom mestu a ja bih voleo da cujem mišljenje ostalih.
Mislim da svi naši problemi i proisticu iz toga što postoji uvreženo mišljenje da je politika za nemoralne, lenjivce i neostvarene.
Pametan covek koji vidi malo dalje od sopstvenog nosa treba u svakom društvu da bude neka vrsta avangarde i da se nalazi na liderskim pozicijama.
U praksi kod nas pametni ljudi izbegavaju odgovornost da ne bi ukaljali cast ili štatijaznam vec.
Moj prijatelj sa fakulteta se nakon diplomiranja vratio iz Beograda u svoje mesto i posle nekog vremena postao aktivista jedne stranke. Pitao sam ga: šta ti to treba u životu, a on mi je odgovorio: e moj ti, znaš li koliko ima nas obrazovanih ovde. Zar misliš da cu ja da pustim neku budalu da mi kroji kapu i radi o glavi.
U staroj grckoj politika je bila posao elite. U našem društvu ona se prepušta fukari. Zašto?

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/02/2011 : 15:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Nema veze jesu li politicari pametni ljudi, ili neobrazovani idioti. Politika je teska tema za svakog, tako da iako je jedan politicar bog za mnogo ljudi, za hiljade i hiljade ostalih on ce biti monstrum, ili idiot, ili kriminalac.
Ne znam bas kako je to kod vas dole, nisam tu dugo zivio, ali ovdje u Americi biti politicar je 'losing battle, no matter what you do." Ako utjesis millione svojih supportera sa nekim novim zakonima, millione drugih ces da naljutis; ako te druge onda pokusavas da utjesis, onda ces naljutit one svoje supporters, tako da ce uvijek biti gomile ljudi koji ce te mrzit, ma da si democrat, republican, ili sta god... covjek koji odabera politiku za svoju karijeru je vec odabro mnogo neprijatelja u svojoj buducnosti, that's just the way it is. Ovdje je to popularity contest, kao American Idol: nema veze koji je najpametniji a koji najgluplji. Sta ima veze je to ko ima najvise para: taj ce onda postati mayor, ili governor, ili mozda predsjednik. Pa i Busha su izabrali da bude predsjednik 8 godina ovdje, a covjek ocito ima mozak pacova.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 22/02/2011 : 15:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

Nema veze jesu li politicari pametni ljudi, ili neobrazovani idioti. Politika je teska tema za svakog, tako da iako je jedan politicar bog za mnogo ljudi, za hiljade i hiljade ostalih on ce biti monstrum, ili idiot, ili kriminalac.
Ne znam bas kako je to kod vas dole, nisam tu dugo zivio, ali ovdje u Americi biti politicar je 'losing battle, no matter what you do." Ako utjesis millione svojih supportera sa nekim novim zakonima, millione drugih ces da naljutis; ako te druge onda pokusavas da utjesis, onda ces naljutit one svoje supporters, tako da ce uvijek biti gomile ljudi koji ce te mrzit, ma da si democrat, republican, ili sta god... covjek koji odabera politiku za svoju karijeru je vec odabro mnogo neprijatelja u svojoj buducnosti, that's just the way it is. Ovdje je to popularity contest, kao American Idol: nema veze koji je najpametniji a koji najgluplji. Sta ima veze je to ko ima najvise para: taj ce onda postati mayor, ili governor, ili mozda predsjednik. Pa i Busha su izabrali da bude predsjednik 8 godina ovdje, a covjek ocito ima mozak pacova.

ali ja politiku, bar onako teoretski, ne doživljavam kao balansiranje izmedju toga šta bi narod hteo vec sprovodenje nekih civilizacijski bitnih stvari, da ne kažem - nametanje svoje volje. Ponavljam , vrlo je bitna stavka koju sam malopre pomenuo : ljudi koji vide dalje od sopstvenog nosa. Npr. Knaz Miloš Obrenovic je svakako bio jedan od takvih. Poznato je naime da je srpsko stanovništvo u Beogradu živelo mahom na današnjoj teškoj periferiji. Kako su turci polako odlazili odavde, Miloš je sprovodio naseljavanje današnjih Terazija. Narod k'o, narod nije hteo ni da cuje da se seli na tu lokaciju koja je za njih u ono vreme bila periferija. Zato je Miloš krenuo cak i silom da tera te trgovce i ostale da se sele. Ne kažem naravno da treba primenjivati silu ali je cinjenica da je ta odluka bila vizionarska i ispravna. Pokojni premijer Ðindic je jednom prilikom rekao kako oko nekih krupnih pitanja ne treba baš uvek konsultovati vecinu jer vecinu obicno cine oni bukaci, ostrašceni koje savršeno boli uvo za nekakve vizije i više ciljeve.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/02/2011 : 16:03:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Meni je jednom Hejoka rekao jednu recenicu starog filozofa koja bi u slobodnom prevodu isla "Jebes coveka koji se ne bavi politikom jer sve je politika"

Nisam za politiku ali nisam ni protiv nje.. Samo sto ima dosta toga u toj recenici jer se kod nas politikom bave nepismeni, neobrazovani i ekstremno sebicni i glupi ljudi...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/02/2011 : 17:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Pogledajte spisak politicara u Srbiji (za Ostale zemlje ex-yu ne znam)
Ni jedan od njih nije bio uspesan u ni jednom poslu dok nije postao politicar, a postao je politicar jer je imao veze, poznanstva....
Stvarno ne znam ni jednog politicara , bio pozicija ili opozicija a da je nesto stekao u zivotu pre dolaska na funkciju.
http://www.prevara.info/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=7

procitajte tekst

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 22/02/2011 : 18:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message
quote:
Originally posted by masni

Pogledajte spisak politicara u Srbiji (za Ostale zemlje ex-yu ne znam)
Ni jedan od njih nije bio uspesan u ni jednom poslu dok nije postao politicar, a postao je politicar jer je imao veze, poznanstva....
Stvarno ne znam ni jednog politicara , bio pozicija ili opozicija a da je nesto stekao u zivotu pre dolaska na funkciju.
http://www.prevara.info/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=7

procitajte tekst

ja znam jednog koji pre dolaska na vlast nije imao ništa a kad je došao na vlast ugodio je sebi život fenomenalno. Medjutim taj je radio da i ostali koliko toliko ugodno žive a pritom je stalno gurao napred i gradio pruge, hidroelektrane , fabrike, puteve, ugovarao izvozne poslove...
znate ga i vi.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/02/2011 : 18:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
To onaj iz Indjije? :)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38022 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/02/2011 : 18:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
druze Tito mi ti se kuneeeeeeemo ;)))

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/02/2011 : 18:26:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Iz Pravila:

4.NAJSTROŽE JE ZABRANJENO BILO KAKVO ILI IKAKVO RASPRAVLJANJE O POLITICI,LJUDIMA IZ POLITIKE,UBOJSTVIMA,ATENTATIMA,MAFIJAŠKIM OBRACUNIMA,O CRKVI,INKVIZICIJI...OTVARANJE TOPICA KOJI KOMENTIRAJU GORE NAVEDENE TEME,POGOTOVO PREVIRANJA IZ BALKANSKIH,A I OSTALIH RATOVA...ILI BILO CIME ŠTA ITI MALO MIRIŠE NA POLITIKU ILI SE NASLANJA NA NJU ILI CE MOŽDA ZAMIRISATI...AUTOR POLITICKOG TOPICA DOBIJA BAN,A AKTIVNI SUDIONICI ISTOG TOPICA KOJI KOMENTIRAJU NASLOV ISTOG NEUKUSNIM I NEUMJESNIM PRIMJEDBAMA KOJI POTICU NA MRŽNJU ILI UVREDE DOBIJAJU TAKOÐER BAN...

Eto, ovaj topic je u suprotnosti sa Pravilima foruma i biti ce zakljucan.
Takoder smatram, da nema potrebe da se u ovom slucaju bilo koga udaljava sa foruma i mislim da je zakljucavanje topica dovoljno

Ali molio bih da se ubuduce držimo Pravila. Svi znamo kako završavaju ovakvi topici, bez obzira na autorovu dobru volju

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000