Author |
Topic |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4541 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4541 Posts
Posted - 05/03/2011 : 17:31:34
|
Bakin kredenac
Bakina kuhinja je bila utocište (i deci i nama koji to odavno nismo), gde pucketaju drva u šporetu, šuška krevet sa slamaricom (što miriše na decije snove) i nešto lepo krije stari, tamno-zeleni kredenac, sa krunom od tegli.
Toplo je i sigurno.
Dugo pamte i baka i kredenac. Donela ga je u miraz. Daske su upile mirise kakvih više nema, na vanilu, sušeno voce, cajeve, a ostao je i dašak onog strašnog, ledenog mirisa, iz vremena kada u kredencu nije bilo nicega.
Kredenac baku seca na unuka mezimca. Bio je majušan i bolešljiv. Sve je ona volela, a on je bio najvoljeniji od svih.
Jednom se izgubio, svuda ga je tražila, gledala i u bunar. Po ko zna koji put se vracala u kuhinju, gledala ispod kreveta, (tamo se po nekad skrivao), a onda je videla da su vrata kredenca odškrinuta.
Prišla je i zasmejala se kroz suze.
U kredencu, pored šerpe uprženog paradajza, on spava, sa brkovima od moce.
I sad se smeši kroz suze, gledajuci ga na televiziji. Odrastao je njen maleni, piše knjige, mudro govori, ucen, lep.
Postao je veliki covek.
Srce pretesno za toliko ljubavi, srece i ponosa.
On retko dolazi. Radi. Ne stiže.
Ona ceka, i podstice vatru, da ne bude soba hladna, ako iznenada dode.
Volela je celim bicem i onakve kakvi smo bili i ovakve kakvi smo sada.
Zalepljeni su tapeti u kuhinji. Iznesen je zeleni kredenac. Umesto njega je moderna "viseca kuhinja". Kauc ne ume da šuška pred san. Vatru niko ne podstice.
Utocišta i topline više nema.
Kad zauvek ode neko, u kome je živelo vreme kad smo bili još neranjavani i dobri, odnese i deo nas, i ljubav, kakvu, više nikada, necemo imati. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16994 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 05/03/2011 : 20:08:52
|
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Hajde da ne kazemo da je tesko definisati ili da je nema Hajde da nesto kazemo i na ovu temu
To je s davolom pos'o
Svida li ti se takva definicija? |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
leshwolsh
New Member
Serbia
272 Posts
Member since 04/06/2006 |
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 08/03/2011 : 10:50:57
|
Ja sam oduvek spavao s tvojim imenom na usnama Ti si oduvek spavala s mojim imenom na usnama I kuda krenem, tvoja ruka u mojoj ruci I kada želim nešto da kažem, ja kažem mi Ljubav, ljubav Ljubav I svi moji drugovi su odavno i tvoji drugovi Dvojinu su stari Sloveni imali u recniku I kada želim da kažem ja, ja kažem mi I kada mislim o sebi, u stvari mislim o nama Ljubav, ljubav Ljubav Kako vreme nam prolazi, da, vreme nam prolazi brzo I dani i noci su slonovi na indijskom crtežu I boli i boli i boli i boli, boli nas ljubav I boli i boli nas ljubav, boli nas ljubav Ljubav, ljubav Ljubav Polako dosada mrsi nam kosu i prlja nam ruke Polako dosda gladi nam bore od lažnoga smeha Naša imena bila su navika Boli nas ljubav, ljubav, ljubav Ljubav, ljubav Ljubav
More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/e/ekv/#share
|
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4541 Posts
Posted - 08/03/2011 : 11:03:04
|
Kad kaze da ne zeli da razgovara o razlozima raskida,jer je boli glava,a ja,slomljenog srca,ne misleci na sebe,pitam:"Hoces li da te izmasiram? Mislim da imam neki lek u fioci..."
Romeo,Sirano,Drakula...Sniksi,poslednji ljubavni heroj |
|
|
|
Topic |
|
|
|