Author |
Topic |
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Member since 20/11/2004 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Posted - 20/03/2011 : 03:33:20
|
Ma da ono klasicno,ako nisi sa nama protiv nas si.Ako danas nekom detetu kazes...Sinko izadji malo napolje da se igras a on ti kaze jedi govna,ko se jos danas igra to je prevazidjeno ili jebao te Leonardo da Vinci kao da si mu savremenik itd.U sustini nemojte nikog da krstite ako prd..... |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/03/2011 : 08:51:47
|
quote: Originally posted by REJS Sinko izadji malo napolje da se igras a on ti kaze jedi govna,ko se jos danas igra to je prevazidjeno ili jebao te Leonardo da Vinci kao da si mu savremenik itd.
Jedno igraliste gde sam se nekad igrao je prekiveno automobilina, drugo je prekriveno djubretom. Na klupi pored ljuljaske cesto vidim grupu raspalih alkoholicara. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 20/03/2011 : 09:30:31
|
@DocA Ako pod patetikom podrazumevas i zalosnu istinu, onda jeste patetika. Ukratko, prilog govori o razlici izmedju mentalne slobode i mentalnog ropstva. Sa blagim primesama Petar Pan sindroma
ps vrlo zgodno za onu temu kako odosmo u PM. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4541 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 20/03/2011 : 10:59:31
|
quote: Originally posted by REJS Ako danas nekom detetu kazes...Sinko izadji malo napolje da se igras a on ti kaze jedi govna,ko se jos danas igra to je prevazidjeno ili jebao te Leonardo da Vinci kao da si mu savremenik itd.
quote: Originally posted by kasper Jedno igraliste gde sam se nekad igrao je prekiveno automobilina, drugo je prekriveno djubretom. Na klupi pored ljuljaske cesto vidim grupu raspalih alkoholicara.
quote: Originally posted by cat claw ... prilog govori o razlici izmedju mentalne slobode i mentalnog ropstva. Sa blagim primesama Petar Pan sindroma ps vrlo zgodno za onu temu kako odosmo u PM.
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 20/03/2011 : 12:47:33
|
A mislim, i vi ste svi tu pobrkali loncice... Tko djecu od 4 godine pušta van same da se igraju? Ja kad sam bio manji vec s 3 godine sam sam izlazio ispred zgrade... Danas se u vecim gradovima roditelji boje pustiti djecu na ulicu dok ne napune nekih 7-8 godina... Ako i tad...
I tko je tu kriv? Dijete koje pojma nema ili prezaštitnicki nastrojeni roditelji? Mogu li djeca birati? I onda kad se naviknu provoditi vrijeme u zatvorenom, djeca su kriva što ne izlaze?
Pitanje: Tko bi od vas pustio dijete od 4 godine na ulicu bez nadzora? A prije 20 godina to je bila svakodnevna praksa... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 20/03/2011 : 15:59:34
|
ni meni nije jasno ovo s djecom...moj necak (13 godina) se redovito igra vani, slaze kolibe s ekipom negdje u nekom sumarku pa tam peku kobasice i sl. U isto vrijeme kad se vozi na skateu ili bikeu ima stitnike (jel bas nuzno oderati kozu na laktovima ili koljenu!?), kad mu to dosadi sjedne za PS3 (i cudi se zakaj je meni PS# bezveze), visi na faceu i sl..........u cemu je problem? |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Posted - 20/03/2011 : 19:04:00
|
Logicno je da tek sa 7-8 godina deca idu pomalo sama od kuce,i to uz odredjeni nadzor roditelja.Ja sam tek sa polaskom u skolu stekao sire drustvo.Pre toga deca drze mame za suknje ,sto je i normalno. Samo bi ludak pustio dete od 4-5 godina da ide na kupanje samo ili da prelazi ulicu. Problem nije u tome kada deca pocinju da skitaju,vec u tome sto deca to prestaju da budu vec sa 11 godina,jer tada vec imaju partnere,svoj mobilni i gomilu pogresnog samopouzdanja.A igre i decijih stvari se stide.
|
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 22/03/2011 : 00:23:16
|
Pa to sam stavio zato, da djeca danas vide kako je bilo, to je tako kao što bi djeda stavio nešto i rekao, kako je bilo 1924 godine, meni se to nikad nije cinilo pateticno, zašto, to je bio naš život tada, a tu samo kaže primjer kako je danas. Pa i starije ljude više poštujem, imali su neke "vrijednote". A danas priznati mi je, je sve zategnuto, ne možeš to ni ono, da pušiš u lokalu, itd itd, Dobili smo porez na zrak, pa nadam se da ce ekonomisti smisliti i porez na slobodno vreme, nekad toga nije bilo. Nije to, kao što ste neki razumeli, ako nije to, nisi sa nama. Greška. Pa neka misli ko kako oce. Svako ima pravo na to. Ima nas razlicitih, ne gledajuci na to koje si narodnosti(to su nam uništili-danas je samo kapital nad covjekom-na žalost), nego kakav je covjek-dobar ili zao. pa tu bi se moglo još štošta reci, ali to su vec druge teme. Pozdrav svima. A bilo je nekad i npr. :) kad ste poslednji put slali klasicno pismo npr. djevojci-nije loša ideja. Te stvari se zaboravljaju, pa je ponekad dobro se ih sjetiti.
http://www.youtube.com/watch?v=UFQpeww4nGo&feature=related
--
|
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 22/03/2011 00:31:40 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 22/03/2011 : 16:02:04
|
Evo rješenja za sve ljude tog svijeta.
|
Edited by - Risar_69 on 22/03/2011 16:02:14 |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 22/03/2011 : 23:26:20
|
quote: Originally posted by dosada
u vezi poreza.......u vrijeme Marije Terizije se placal porez na prozore, pa sad ti vidi!
S obzirom na sve reforme koje je sprovela, ovaj kiks joj mozemo oprostiti:) |
|
|
ROJ RENK
Average Member
556 Posts
Member since 03/03/2011 |
Posted - 23/03/2011 : 00:33:17
|
Najgori pronalsci ikada su mobilni telefon i racunar. Udaljavaju ljude jedne od drugih, deca umesto da se igraju nabacuju kile, a da ne govorimo o tome kako ih koriste pedofili ili neki drugi bolesnici. Naježio sam se kada sam video u kaficu dve devojke koje razgovaraju medusobno mobilnim telefonom, a razdvajao ih je samo jedan sto. Ako je to progres, svaka cast! |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 23/03/2011 : 00:35:57
|
quote: Originally posted by REJS
Logicno je da tek sa 7-8 godina deca idu pomalo sama od kuce,i to uz odredjeni nadzor roditelja.Ja sam tek sa polaskom u skolu stekao sire drustvo.Pre toga deca drze mame za suknje ,sto je i normalno. Samo bi ludak pustio dete od 4-5 godina da ide na kupanje samo ili da prelazi ulicu. Problem nije u tome kada deca pocinju da skitaju,vec u tome sto deca to prestaju da budu vec sa 11 godina,jer tada vec imaju partnere,svoj mobilni i gomilu pogresnog samopouzdanja.A igre i decijih stvari se stide.
Ja sam od svoje 3-4 godine isao kod Cice (strica) bez nadzora (komsija) najbljeg drugara dve kuce od mene( on je stariji od mene 6 dana tako da se znamo iz porodlista jer je on bio zadrzan malo duze jer je bio sitan) i do jos jednog druga koji je bio pet kuca od mene. Bukvalno ne pamtim kad sam upoznao svoje drugare , jer otkad znam za sebe znam i za njih. Na kupanje na Stari Strug sam isao samostalno sa drustvom od svog 5 razreda osnovne. Stari strug je bio udaljen 5-6 kilometara kroz sume i livade. Tamo smo pili vodu iz jame koju sami iskopamo kraj kanala, i kad se jama napuni filtriranom vodom pili smo tu vodu. I nikad se niko nje razboleo od toga. Gadjali smo se muljem tako da su nam usi i oci bile pune blata. Cetvorici svojih drugara sam razbioglavu kamenom, jer smo imali glupu igru da se gadjamo kamenjem, i nikad se niko nije ljutio. Jednom sam slomijo ruku (doduse slucajno). Traktor sam sigurno vozio od svoje 10 godine ako ne i ranije, vozio sam traktor imt 542 ,533, 539 i Storeta, iako nisam mogao da pritisnem kocnicu, samo kvacilo sam mogao da stisnem. Po sumi sam se takodjer skitao , pravio kolibe otkad znam za sebe, kad sam porastao brao sam i gljive po toj istoj sumi(ali mi je baba prvoobjasnila kako da razlikujem jestive od ludih gljiva) i nikad nisam ubrao ludaru. Nemate pojma kako je to lepo kad vidite da krdo konja slobodno trci, kad vidite copor svinja koje idu jedna iza druge, i krdo srndaca. Imao sam srecu da vidjam i lanad. Verujem da ni ja kad postanem necu dati deci slobodu koju su meni moj otac i majka pruzilii za to im veliko hvala |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 23/03/2011 00:37:52 |
|
|
ROJ RENK
Average Member
556 Posts
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Posted - 23/03/2011 : 00:41:11
|
quote: Originally posted by ROJ RENK
Najgori pronalsci ikada su mobilni telefon i racunar. Udaljavaju ljude jedne od drugih, deca umesto da se igraju nabacuju kile, a da ne govorimo o tome kako ih koriste pedofili ili neki drugi bolesnici. Naježio sam se kada sam video u kaficu dve devojke koje razgovaraju medusobno mobilnim telefonom, a razdvajao ih je samo jedan sto. Ako je to progres, svaka cast!
Bravo, mobilni, ekrani na racunaru(baš sad), tv, i sva novija tehnika razdvajaju nas. Nekad toga nije bilo, pa smo se išli npr. igru Zemlju krasti, danas su sve pokrali, pa ni to ne mogu ici djeca da se igraju pre par godina bio sam kod Žige, pa sam par klinca naucio RISTANC, to je igra gdje bacaš kamencic i onda skaceš u polje(da li to znaju djeca danas?),ta ista djeca bili su veseli, kad su igrali tu igru, ta ista djeca danas, šta znam bave se drogom.. |
Edited by - Risar_69 on 23/03/2011 09:13:28 |
|
|
ROJ RENK
Average Member
556 Posts
Posted - 23/03/2011 : 01:00:45
|
Ma sve je ludo! Kod nas izmedu zgrada sve nova košarkaška igrališta a zvrje prazna. Ranije je sve to bilo puno. Cekalo se na red. Nisi smeo izgubiti basket (pobednik ostaje na terenu) jer te ceka pauza od sat vremena. I sada deca igraju basket. Drndajuci po tastaturi. Vreme krade zelenih kajsija i igranja "šantiškole" su nažalost prošlost.
|
|
|
Topic |
|