Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
tomi
Starting Member
![](AvatarUpload/avatar_15522.jpg)
55 Posts
Member since 23/03/2005 |
Posted - 02/04/2011 : 01:23:00
|
Eto, odlucio sam posjetit prijestolnicu Hungary :) Pošto nejdem preko agencije, odlucio sam se smjestit u hostelu i odlucit kako cu najbolje iskoristit svoj posjet, jer planiram bit samo tri dana, želim znat vaše iskustvo. Zanimaju me vaši prijedlozi. Šta se isplati posjetit, koji muzej, koji dio grada, koji restoran, koje jelo ili pivo narucit. Znam da ovdje ziher ima forumaša koji su lutali po Budimpešti, tako da se unaprijed veselim vašim prijedlozima...
|
|
mcn
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/nasmejseuboji.gif)
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 02/04/2011 : 09:38:29
|
Kontaktiraj forumaša LeeMan Mislim da on živi u Budimpešti pa ce ti znati štošta reci. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
sawitch
Advanced Member
![](AvatarUpload/Beli strelac.jpg)
Serbia
40576 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 02/04/2011 : 09:48:36
|
Bio ja za NG... Budimpestom sam odusevljen... E sad, mozda cu pobrkati par naziva ali koga god priupitas reci ce ti... Imas za videti pre svega mostove.. Prelepi su a narocito Lancani most sa cuvenim lavovima, navodno bez jezika... Zatim Gelertovo brdo, crkvu Matije Korvina, Trg heroja, Margitinu adu, stadione Ferenc Puskas, Ferencvaros, Hungaro ring itd itd itd... Ja sam sa devojkom jedan dan setao od 11h do 21h... Oko 35-40km smo peske presli... I mislim da mi je to puno bolje nego da smo isli sa nekim prevozom... Imas naravno i trznih centara i restorana koliko hoces.. Sekelji gulas ako se ne varam je najbolji.. :)
Ne znam koliko ce te zanimati, jer je to gradic vezan za srpsku istoriju, ali trebao bi posetiti prelepu Sent Andreju... Mnogo lepo mesto, imas svasta za videti i obavezno muzej marcipana... Strasno sta ljudi prave...
Zaboravih ti napomenuti da ne bacas pare na krstarenje Dunavom koje traje pola sata i samo prodjes ispod mostova... Uvece ces ih mnogo bolje videti ako iznajmis taksi ili se setas preko njih.... Imas lepu ekskurziju za obilazak rukavaca Dunavom prema Estragonu.... Eto, ovo je na brzinu...
I obavezno okaci slike kada se vratis... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
masni
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/indijanac-zgembo.gif)
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 02/04/2011 : 12:03:04
|
E moj Savicu ides u glavni grad madjarske i vodis devojku.... Kakva pocetnicka greska... |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
mladjo
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(23).jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/04/2011 : 12:05:44
|
grad je ok ali Madjarice su extra :D
Obavezno ici u muškom društvu :)) |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
tomi
Starting Member
55 Posts
Posted - 02/04/2011 : 15:27:52
|
quote: Originally posted by mcn
Mene je veselio onaj podzemni labirint na brdu.
mcn
može nešto detaljnije? ovo zvuci zanimljivo.. |
|
tomi
Starting Member
55 Posts
Posted - 02/04/2011 : 15:28:37
|
quote: Originally posted by sawitch
Bio ja za NG... Budimpestom sam odusevljen... E sad, mozda cu pobrkati par naziva ali koga god priupitas reci ce ti... Imas za videti pre svega mostove.. Prelepi su a narocito Lancani most sa cuvenim lavovima, navodno bez jezika... Zatim Gelertovo brdo, crkvu Matije Korvina, Trg heroja, Margitinu adu, stadione Ferenc Puskas, Ferencvaros, Hungaro ring itd itd itd... Ja sam sa devojkom jedan dan setao od 11h do 21h... Oko 35-40km smo peske presli... I mislim da mi je to puno bolje nego da smo isli sa nekim prevozom... Imas naravno i trznih centara i restorana koliko hoces.. Sekelji gulas ako se ne varam je najbolji.. :)
Ne znam koliko ce te zanimati, jer je to gradic vezan za srpsku istoriju, ali trebao bi posetiti prelepu Sent Andreju... Mnogo lepo mesto, imas svasta za videti i obavezno muzej marcipana... Strasno sta ljudi prave...
Zaboravih ti napomenuti da ne bacas pare na krstarenje Dunavom koje traje pola sata i samo prodjes ispod mostova... Uvece ces ih mnogo bolje videti ako iznajmis taksi ili se setas preko njih.... Imas lepu ekskurziju za obilazak rukavaca Dunavom prema Estragonu.... Eto, ovo je na brzinu...
I obavezno okaci slike kada se vratis...
hvala na iscrpnom izvještaju sawitchu |
|
andjusticeforall
Advanced Member
![](AvatarUpload/andjusticeforall.gif)
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 02/04/2011 : 15:33:34
|
Vezano za klopu. Grcki restoran sa pristupacnim cijenama ica i pica. Nalazi se kod zgrade Opere, koja je u Andršijevoj ulici (Andarsi utca). Opera se nalazi otprilike na sredini izmedu Trga heroja i izlaza Andrašijeve na Vaci ulicu. Glavni orijentir po pronalasku zgrade opere je klub Moulin Rouge koji negdje uz zgradu Opere, ulica prije ili poslije ali ka unutrašnjosti, znaci nije na Andrašijevoj ulici. Uz Moulin Rouge je nekakav spomenik - "tip sa laptopom sjedi na klupi", pa dva kasina, e i tu je taj grcki restoran, a tamo giros i crno pivo, ceški Kozel (pa nek neko kaže da ta globalizacija baš ništa ne valja). Za cca 10 eura po osobi (15, inflacija), može se fino napojiti. Inace, Vaci ulica i sve u blizini nje je skupo, ali kojih kilometar-dva u krugu nje su prihvatljive cijene samo treba prošetati.
Zapravo, našao sam na google earthu, Moulin Rouge je ulicu poslije Opere, a kada se ide prema Trgu Heroja, znaci prva lijevo, i od toga nekih 20 metara je taj restorancic. Tu se nalazi još i fontana te spomenik Gezi Hofmanu... |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
Edited by - andjusticeforall on 02/04/2011 16:06:31 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40576 Posts
Posted - 03/04/2011 : 00:30:50
|
Sawitch voli svoju devojku i druge mu ne trebaju jer je zadovoljan svojom.. Ko nije, sta cu mu ja, neka trazi drugu zenu, devojku, ili sta vec... Ja sam svoj gral nasao... ![](icon_smile_wink.gif) ![](icon_smile_approve.gif) |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
Checee
Advanced Member
![](AvatarUpload/shining.jpg)
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17045 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 03/04/2011 : 23:27:02
|
quote: Originally posted by masni
E moj Savicu ides u glavni grad madjarske i vodis devojku.... Kakva pocetnicka greska...
Istu sam i ja napravio ![](icon_smile.gif) |
|
mcn
Advanced Member
![](AvatarUpload/nasmejseuboji.gif)
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
![](avatars/spiderman19.gif)
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 17/07/2011 : 11:57:02
|
Planiram i ja ove jeseni ic u Budimpeštu... Imate li ikakvih preporuka šta se tice smještaja? Planiramo ic na 3 dana (petak, subota, nedilja). |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
paro
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/2649029.jpg)
Croatia
8589 Posts
Member since 30/03/2005 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Posted - 17/07/2011 : 12:17:02
|
Ma da, okej to, al ja pitam baš za neke hostele sa kojima su ljudi tu eventualno imali iskustva Koji je dobar, koji preporucuju i slicno. Al fala ti svejedno. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Posted - 17/07/2011 : 12:17:54
|
A vidi mene konjine, nisan ni ubra da tu imaju komentari... Zanemari prethodni post ![](icon_smile_big.gif) |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40576 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
|
Kruger
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kruger 4.jpg)
Croatia
17243 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 19/07/2011 : 22:52:28
|
razgledaj malo grad i vidi gdje je sto jeftinije, centar ti je u svakom slucaju skuplji od sporednih ulica i ulicica ugalavnom je tak u svim gradovima |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|