Author |
Topic |
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13450 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 16/03/2012 : 17:54:17
|
quote: Originally posted by sawitch
Hoces da kazes da je Bilbao jaca ekipa od Junajteda? I to toliko jaca da ga pobedi i kuci i na strani.. Daj, nemoj zajebavati.. Fergi moze da stavi prvu postavu i da uigrava neke varijante a ne da kidise na gol kao Siti..
ma da, kad se ispadne, odmah stav da je nebitno takmicenje u pitanju |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 16/03/2012 : 20:48:41
|
Da li mislis da je Liga Evrope bitnija Junajtedu od ove titule protiv Sitija???? Nemoj biti smesan... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13450 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 16/03/2012 : 21:45:52
|
Da li mislis da je Liga Evrope bitnija Junajtedu od ove titule protiv Sitija???? Nemoj biti smesan...
Naravno da ne, posve je jasno kako je Premiership vrh, i da je cak ispred Lige prvaka. Što uopce ne cudi obzirom kako se u Engleskoj igra definitivno "najcvršce". Kad to kažem mislim na najvecu razliku u sudackim kriterijima kod sudenja nekih faulova. Ponekad to zna biti smiješno kad dvije engleske momcadi igraju u LP jer se na neke kontakte drugacije gleda.
Kad bi se mene pitalo, iskreno ne bih znao odgovoriti na to bi li rade osvojio Premiership ili Ligu prvaka, vjerovatno ovisi o klubu, u slucaju Arsenala birao bih Ligu prvaka cisto radi Wengera kojem to još nedostaje.
Naravno da je Europska liga rang niže, ali opet me smeta preveliko degradiranje i diskriminiranje ovog natjecanja kao da svi veliki klubovi igraju to samo "iz zajebancije". Ne bih rekao baš.
Ispadanju Uniteda je prethodilo više faktora - naravno da je jedan od njih i Fergijeve rotacije (makar on zna rotirati i u Premiershipu), ali najviše bih rekao potcjenjivanje od strane igraca Uniteda, a i sam Bilbao i filozofija igre u svakom slucaju ne leže Unitedu. Pokazali su potencijal za Ligu prvaka, nadam se kako ce u Primeri uspjeti osvojiti eventualno 4.mjesto. |
"Velikodušnost bez premca" |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Posted - 16/03/2012 : 21:49:33
|
Maki, znamo svi koje su ekipe svetska klasa.. Koja od njih je poslednji put osvojila to drugorazredno evropsko takmicenje? Ja ne pamtim da je i jedna.. Razlog - Ne interesuje ih... Dobit nula, maltretiranje bespotrebno.. Jedina korist je sto mozes uigravati ekipu protiv napaljenih protivnika koji takve ekipe ne vide na svom stadionu nikad.. Pa ako prodjes bez maksimalnog gasa, prodjes, super.. Idemo jos dve trening utakmice.. Ako ne prodjes, nije ni bitno.. Premiership je bitan.. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 16/03/2012 : 22:41:13
|
Maki, znamo svi koje su ekipe svetska klasa.. Koja od njih je poslednji put osvojila to drugorazredno evropsko takmicenje? Ja ne pamtim da je i jedna.. Razlog - Ne interesuje ih... Dobit nula, maltretiranje bespotrebno.. Jedina korist je sto mozes uigravati ekipu protiv napaljenih protivnika koji takve ekipe ne vide na svom stadionu nikad.. Pa ako prodjes bez maksimalnog gasa, prodjes, super.. Idemo jos dve trening utakmice.. Ako ne prodjes, nije ni bitno.. Premiership je bitan..
juventus 3x inter 3x liverpoool 3x borussia 2x real madrid 2x itd itd |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 16/03/2012 : 23:03:53
|
Ja sam veliki navijac Man.Utd-a ali ne slažem se sa takvim stavom, dali to oonda znaci da je Manchester namjerno ispao iz LP zbog posvete u premiershipu?? |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Posted - 16/03/2012 : 23:52:29
|
De me podseti kada su Real i Juventus osvojili uefa kup? Ja se toga ne secam stvarno.. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 17/03/2012 : 00:20:33
|
De me podseti kada su Real i Juventus osvojili uefa kup? Ja se toga ne secam stvarno..
juventus 1977, 1990, 1993 real 1985, 1986
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 17/03/2012 : 11:33:09
|
1993. zadnji put.. Pre 20 godina.. O tome ja pricam..
ti si pitao za ta dva kluba ima i novijih primjera liverpool 2001, kao sto kaze wele
a kup uefa je i prije 20 godina bilo drugorazredno natecanje, pa jednom realu nije smetalo osvajati |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Posted - 17/03/2012 : 11:39:08
|
Ranije je bio kup pobednika kupova i par godina nakon toga je to takmicenje imalo draz.. Od tada ne.. Dok je postojao KPK tada je i kup takmicenje imalo draz jer ides u takmicenje samo za to... Od tada je ovo bas drugorazredno takmicenje koje veliki ne igraju... |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Posted - 17/03/2012 : 11:43:16
|
Ranije je bio kup pobednika kupova i par godina nakon toga je to takmicenje imalo draz.. Od tada ne.. Dok je postojao KPK tada je i kup takmicenje imalo draz jer ides u takmicenje samo za to... Od tada je ovo bas drugorazredno takmicenje koje veliki ne igraju...
Sta je drugorazredno takmicenje? Liga Evrope?
naravno da ne igraju kada doguraju do 1/8 finala LS-a
|
Edited by - Jasko on 17/03/2012 11:43:31 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Posted - 17/03/2012 : 11:46:08
|
I kada se desi da ne dodju do 1/8 finala LS i kada se desi da ne udju u LS ispadaju brzo jer ih ne zanima.. Budi realan pa se stavi u kozu Fergusona sada... Prestigao si Siti posle sto godina, ne moze biti neizvesnija trka, sladji trofej ako se osvoji i sada ces ti kidati igrace protiv tamo nekog Bilbaa ili Metalista... Povredi ti se Runi ili Jang.. I sta onda? |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 17/03/2012 : 12:09:12
|
Takav odnos velikih prema ovom natjecanju (ako je takav) je malo bezobrazan prema navijacima. Što ce sad neko tamo petogodišnje dijete koje recimo navija za man.u. misliti o toj ekipi kad gleda ovakvo šamaranje... nije to dobro za imid. Porazi nikad nisu dobri i zna to i Ferguson. Evo recimo imam frenda koji je kao dijete bio veliki navijac barcelone pa je ono finale s milanom na njega ostavilo takvu traumu da danas ne bi navijao za barcu lijepo da im se avion ruši. S druge strane Bilbao je apsolutno zasluženo razbio manchester, ali ko pogleda utakmicu (pogotovo ovu drugu) i usporedi je s bilo kojom u premiershipu mora vidjeti da se ovi nisu baš pretrgali od angažmana. Vjerujem da ovako udu u neku tekmu u prvenstvu da bi kopacke letile po svlacionici sve u šesnaest. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Posted - 17/03/2012 : 12:11:06
|
quote: Originally posted by Jasko
verovatno zato i ispadaju iz FA i Liga kupa
bolje sto pre da se ratosiljaju takvih nebitnih takmicenja
Ispadanje iz FA kupa je rezultat kombinovanja jer svi znamo da im je to takmicenje bitno.. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 17/03/2012 : 12:23:37
|
A sto je bezobrazan prema navijacima ovakav stav Tonto? Pa i ja sam navijac...
Ma ne mislim na tebe, ti imaš svoje videnje s kojim se ja i slažem. Ti razumiješ fergusonove igre i njegov pristup, ali ne gledaju svi tako (ustvari ne gleda vecina). Prica mog frenda se lako može primjenti i na utakmicu bilbao-manchester i ode jedan navijac zauvijek, zar ne? Navijac se postaje kao dijete a djeca ne razumiju sve to ocemu ti govoriš. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40220 Posts
Posted - 17/03/2012 : 13:13:50
|
Pa ne znam.. Evo ja se ne bih bunio da Partizan ispadne u prvom kolu kupa Srbije.. Uopste.. Da ubaci decu i da ispadnu, nikakav problem ne bih imao sa tim.. Ili da ubaci prvi tim pa da pokusavaju neke taktike i slicno... |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 17/03/2012 : 15:35:59
|
I kada se desi da ne dodju do 1/8 finala LS i kada se desi da ne udju u LS ispadaju brzo jer ih ne zanima.. Budi realan pa se stavi u kozu Fergusona sada... Prestigao si Siti posle sto godina, ne moze biti neizvesnija trka, sladji trofej ako se osvoji i sada ces ti kidati igrace protiv tamo nekog Bilbaa ili Metalista... Povredi ti se Runi ili Jang.. I sta onda?
To je upravo to potcjenjivanje o kojem govorim. A United bi se primjerice mogao ugledati na jedan Bilbao u nekim stvarima.
Pogledajmo prvih 11 protiv Bilbaa sad : De Gea - Evra, Evans, Ferdinand, Rafael - Carrick, Giggs, Cleverly - Young, Rooney, Park.
Nije to baš lijeva postava. I opet, baš me zanima kako to izgleda u svlacionici. Dode Ferguson i kaže igracima : "Ok, izadite van, zabavite se ovih 90 minuta, nemojte samo se previše forsirati".
Garantiram da bi takvim slicnim govorom trener izgubio bilo kakav kredibilitet koji ima, pa cak i Ferguson ako cemo tako. Jednom kad tako nešto napraviš...
Malo tupim i forsiram dalje, ali moja poanta cijele price bi bila da zašto je tako teško priznati da je Bilbao bio bolji u ova dva susreta i to ne zbog Uniteda vec radi samih sebe i svojih kvaliteta? Pa na kraju svega, u LP je United ove godine izgubio od Basela u gostima i remizirao na Old Traffordu (ali na kakav nacin - Basel se vratio nakon 0:2). |
"Velikodušnost bez premca" |
|
|
oakpeha
Starting Member
92 Posts
Member since 02/01/2011 |
|
Topic |
|