Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22331 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 29/08/2011 : 19:48:09
|
Uvijek je impresivno vidjeti velicine nekih zvijezda u odnosu na Sunce. Ali po meni to vise znaci da smo ekstremno bitni, jer za sada jedini zivot koji poznajemo je ovdje. Treba cuvati planetu. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 29/08/2011 : 19:50:49
|
Zanimljivo. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 29/08/2011 : 19:52:36
|
ima super video klipova na ovu temu :) otprilike je isti pristup kao i na ovom gifu, samo sto eto, ide animacija, pa je kao fensi :D
a ima i "interaktivnih" mogucnosti, tipa, da scrollujes, pa da ides od najmanje poznate velicine u univerzumu, ono, ne mikroskopski nego mikropikoskopski nivo :D pa ovako, do najvecih zvezda, maglina, ili sta su vec.... :)
zao mi sto nemam link sad |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 29/08/2011 : 20:30:51
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
ima super video klipova na ovu temu :) otprilike je isti pristup kao i na ovom gifu, samo sto eto, ide animacija, pa je kao fensi :D
a ima i "interaktivnih" mogucnosti, tipa, da scrollujes, pa da ides od najmanje poznate velicine u univerzumu, ono, ne mikroskopski nego mikropikoskopski nivo :D pa ovako, do najvecih zvezda, maglina, ili sta su vec.... :)
zao mi sto nemam link sad
http://www.newgrounds.com/portal/view/525347 |
moji crteži |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|
Shiva314
Junior Member
Croatia
336 Posts
Member since 16/07/2004 |
Posted - 29/08/2011 : 20:56:36
|
Ovo me podsjeca na jedan aforizam (u stvari drugu polovicu tog aforizma )
The universe doesn't owe you anything. You are a speck in its shit. |
I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 29/08/2011 : 21:06:38
|
quote: Originally posted by Zagor12
Zasad smo jedni i jedini!
Nismo.
Tako sigurno razmišlja i neka druga civilizacija, daleko negdje.
Ljudi su si naucili davati preveliku važnost.
A samo na Zemlji postoje milijuni razlicitih oblika života.
Zamislite onda cijeli svemir.
Sama vjerojatnost daje do znanja da ima još mnogo života, negdje daleko.
A možda je to daleko i bliže nego što mislimo. |
|
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
653 Posts
Member since 12/11/2004 |
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 29/08/2011 : 21:26:40
|
Meni je samo cudno sto se pitanje zivota na drugim planetima uvijek povezuje sa (ne)postojanjem vode na istom. Kako moze biti neko siguran da zivot u citavom svemiru zavisi samo od vode? |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/08/2011 : 21:35:28
|
Muci me jedno pitanje vec dugo. U svemiru ima beskonacno mnogo planeta. Broj naseljenih planeta manji je od ukupnog broja planeta. (To je sigurno s obzirom da samo u našem suncevom sustavu ima samo jedan naseljeni planet.) Koliki je broj naseljenih planeta? Beskonacan? NIje ako je ukupan broj beskonacan. Konacan? Nije jer ga ne možemo izbrojati. Dakle što? "Manje beskonacan"?
Iliti primjer na istu foru: Postoji beskonacan niz brojeva. Parnih brojeva je manje nego ukupni zbroj brojeva Koliko je parnih brojeva?
Napominjem da nemam blage veze o matematici, tako da matematicari nemojte mi se smijati ako sam pitao nešto glupo |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/08/2011 : 21:36:23
|
quote: Originally posted by ordell
Meni je samo cudno sto se pitanje zivota na drugim planetima uvijek povezuje sa (ne)postojanjem vode na istom. Kako moze biti neko siguran da zivot u citavom svemiru zavisi samo od vode?
To je Clarke nazvao "Atmosferskim šovinizmom". Zašto ne bi postojao život na bazi, npr. amonijaka? Sve je moguce. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/08/2011 : 21:48:49
|
quote: Originally posted by mladjo
Muci me jedno pitanje vec dugo. U svemiru ima beskonacno mnogo planeta. Broj naseljenih planeta manji je od ukupnog broja planeta. (To je sigurno s obzirom da samo u našem suncevom sustavu ima samo jedan naseljeni planet.) Koliki je broj naseljenih planeta? Beskonacan? NIje ako je ukupan broj beskonacan. Konacan? Nije jer ga ne možemo izbrojati. Dakle što? "Manje beskonacan"?
Sigurno ne možeš definirati takvo nešto ako u svoj sustav uvedeš samo dva pojma, konacno i beskonacno. Beskonacno - x |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 29/08/2011 : 21:55:24
|
Beskonacno je beskonacno. Ne može se o tome razmišljati kao o obicnim brojevima.
Postoje matematicke relacije koje barataju s beskonacnošcu, no opet je to teško pojmiti covjeku. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 29/08/2011 : 21:57:00
|
quote: Originally posted by ordell
Meni je samo cudno sto se pitanje zivota na drugim planetima uvijek povezuje sa (ne)postojanjem vode na istom. Kako moze biti neko siguran da zivot u citavom svemiru zavisi samo od vode?
pa jesu li bas skoro (na Zemlji!!!!!) otkrili DNK koji se ne bazira na ugljeniku, nego na nekom pottpuno levom elementu eto, pljunuli svima njima u lice |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13484 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25542 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 29/08/2011 : 22:37:40
|
pa jesu li bas skoro (na Zemlji!!!!!) otkrili DNK koji se ne bazira na ugljeniku, nego na nekom pottpuno levom elementu eto, pljunuli svima njima u lice
Bakterija cija se DNK ne zasniva na ugljeniku vec na sumporu ili arsenu, tako nešto. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 29/08/2011 : 22:46:05
|
Iliti primjer na istu foru: Postoji beskonacan niz brojeva. Parnih brojeva je manje nego ukupni zbroj brojeva Koliko je parnih brojeva?
Napominjem da nemam blage veze o matematici, tako da matematicari nemojte mi se smijati ako sam pitao nešto glupo
A ako se beskonacan broj planeta podjeli sa konacnim brojem naseljenih planeta dobija se da je svemir potpuno nenastanjen. Svi ljudi koje usput srecete su proizvodi vaše bolesne mašte... Kaže Vodic. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 29/08/2011 22:49:43 |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 30/08/2011 : 00:27:39
|
quote: Originally posted by manhunter
pa jesu li bas skoro (na Zemlji!!!!!) otkrili DNK koji se ne bazira na ugljeniku, nego na nekom pottpuno levom elementu eto, pljunuli svima njima u lice
Bakterija cija se DNK ne zasniva na ugljeniku vec na sumporu ili arsenu, tako nešto.
jes, arsen, bravo!
loodilo |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 30/08/2011 : 00:44:41
|
Napominjem da nemam blage veze o matematici, tako da matematicari nemojte mi se smijati ako sam pitao nešto glupo
u svemiru nema beskonacno mnogo planeta kao što ni svemir nije beskonacan
mene više zanima što je "iza" svemira???? |
|
|
Krunoslav
Starting Member
56 Posts
Member since 31/05/2010 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 30/08/2011 : 00:52:34
|
quote: Originally posted by supermark
u svemiru nema beskonacno mnogo planeta kao što ni svemir nije beskonacan
mene više zanima što je "iza" svemira????
Neki veci svemir, u potpunosti drugaciji od našeg. I tako u beskonacnost.
Uskoro... http://www.youtube.com/watch?v=mhoa7oWPPhk |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 30/08/2011 : 08:16:02
|
The universe will expand, and it will collapse back on itself, then will expand again. It will repeat this process forever. What you don't know is that when the universe expands again, everything will be as it is now. Whatever mistakes you make this time around, you will live through on your next pass. Every mistake you make, you will live through again, and again, forever. So my advice to you is to get it right this time around. Because this time is all you have.~
THE WORLD IS JUST AWESOME http://www.youtube.com/watch?v=nC1yLD7R0ZU |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Topic |
|