Author |
Topic |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Member since 07/09/2010 |
Posted - 28/09/2011 : 10:47:07
|
2 dinara
tri cokoladice = jedan Zagor(mozda recimo bas Opasne vode koji je izasao potkraj te godine...pa ga Olivera Markovic cita dok ceka ljubavnika da ga puste iz zatvora u seriji Babino unuce(snimana od juna 1976/emitovana od februara 1977)... |
Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnog |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8586 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 28/09/2011 : 14:04:38
|
Ja mislim da je trik pitanje...moj odgovor je 1976. još nije postojalo Životinjsko carstvo |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21303 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/09/2011 : 18:08:10
|
quote: Originally posted by kosmajac
2 dinara
tri cokoladice = jedan Zagor(mozda recimo bas Opasne vode koji je izasao potkraj te godine...pa ga Olivera Markovic cita dok ceka ljubavnika da ga puste iz zatvora u seriji Babino unuce(snimana od juna 1976/emitovana od februara 1977)...
jebote kakav post!! Jedan od najlucidnijih ikad! Citao sam ga deset puta - skroz Trondhajmovski!!!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47348 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 28/09/2011 : 20:32:08
|
quote: Originally posted by kosmajac
2 dinara
tri cokoladice = jedan Zagor(mozda recimo bas Opasne vode koji je izasao potkraj te godine...pa ga Olivera Markovic cita dok ceka ljubavnika da ga puste iz zatvora u seriji Babino unuce(snimana od juna 1976/emitovana od februara 1977)...
brale svaka cast na memoriji! ja se jedva sican šta san marenda jutros |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17240 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 28/09/2011 : 23:24:45
|
s obzirom da su se cijene mjenjale, jer je bila velika inflacija, tesko je odgovoriti na to pitanje
bolje bi bilo pitati koliko se te godine cijena mjenjala |
|
|
idado
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
Member since 30/11/2004 |
Posted - 28/09/2011 : 23:55:05
|
Opasne vode je izašao 15.11.1975. Tada nije bilo znacajne inflacije (prakticno je nije ni bilo), cijena stripova od 6 dinara se zadržala okruglo 2 godine, od proljeca 1974 do proljeca 1976, kada su skocili na 8 dinara. Ta cijena se održala godinu dana, a onda je pocetkom 1977 došlo do poskupljenja na 10 dinara, što se održalo sve do kraja 1979, dakle, skoro tri godine. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8193 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 29/09/2011 : 00:01:50
|
quote: Originally posted by idado
Opasne vode je izašao 15.11.1975. Tada nije bilo znacajne inflacije (prakticno je nije ni bilo), cijena stripova od 6 dinara se zadržala okruglo 2 godine, od proljeca 1974 do proljeca 1976, kada su skocili na 8 dinara. Ta cijena se održala godinu dana, a onda je pocetkom 1977 došlo do poskupljenja na 10 dinara, što se održalo sve do kraja 1979, dakle, skoro tri godine.
10 dinara je najduže trajalo, jer je za trajanja te cijene došlo do smanjivanja broja stranica - prvi 'tanki' strip je bio miki i smuk u obrucu (ZS), a za LMS se ne sjecam |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
idado
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4057 Posts
Member since 30/11/2004 |
Posted - 29/09/2011 : 00:04:44
|
Smanjenje je nastupilo oko broja 300 LMS i oko broja 400 ZS (smanjenje sa 142 na 128), kasnije je došlo do ovoga o kome govoriš, kada je sa 128 redukcija bila na 96. Pozz! :) |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/09/2011 : 08:11:53
|
Buduci da je na pitanje s cokoladicom odgovoreno, recite mi kolika je bila ondašnja vrijednost tih 6-8-10 dinara odnosno koliko su si ljudi (djeca tocnije) mogli priuštiti strip poput Zagora? Sjecam se svojih bratica koji su kupovali sve, a koliko vidim familije su im financijski bile neki prosjek... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
J.C.Debs
New Member
Croatia
212 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 29/09/2011 : 09:02:47
|
Tja,u prvom i drugom osnovne stripove sam kupovao kovanicom od 10 din.,e sad ne sjecam se cijena ostalih proizvoda,osim kaugume u Duhanu,50 para kom.Medutim ak je bila kovanica nje moglo biti tak skupo.Starija ekipa se kune u konja,iliti 100 din,vele da si s tim mogao kaj si htio vikendom.
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31344 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 29/09/2011 : 14:42:54
|
quote: Originally posted by DeeCay
Buduci da je na pitanje s cokoladicom odgovoreno, recite mi kolika je bila ondašnja vrijednost tih 6-8-10 dinara odnosno koliko su si ljudi (djeca tocnije) mogli priuštiti strip poput Zagora? Sjecam se svojih bratica koji su kupovali sve, a koliko vidim familije su im financijski bile neki prosjek...
Prakticki sva tadašnja djeca su si sigurno mogla priuštiti stripove, danas je sigurno situacija lošija! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8193 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 29/09/2011 : 14:46:55
|
quote: Originally posted by tex2
Buduci da je na pitanje s cokoladicom odgovoreno, recite mi kolika je bila ondašnja vrijednost tih 6-8-10 dinara odnosno koliko su si ljudi (djeca tocnije) mogli priuštiti strip poput Zagora? Sjecam se svojih bratica koji su kupovali sve, a koliko vidim familije su im financijski bile neki prosjek...
Prakticki sva tadašnja djeca su si sigurno mogla priuštiti stripove, danas je sigurno situacija lošija!
nije baš da se slažem s ovime ja sam uvjeren da današnji roditelji (u prosjeku) troše na svoju djecu 20x više nego kada smo mi bili djeca, ali isto tako na stripove troše 20x manje nego prije |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
kucni duh
Advanced Member
Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
Posted - 29/09/2011 : 20:18:26
|
quote: Originally posted by ken2
Prakticki sva tadašnja djeca su si sigurno mogla priuštiti stripove, danas je sigurno situacija lošija!
nije baš da se slažem s ovime ja sam uvjeren da današnji roditelji (u prosjeku) troše na svoju djecu 20x više nego kada smo mi bili djeca, ali isto tako na stripove troše 20x manje nego prije
U neka moja djecja vremena roditelji su placali moje 2 zanimacije kino i stripove. U Splitu smo imali 7 kina (od kojih je jedno bilo kinoteka, jedno je bilo rezervirano za repertoar Bruce Leeja+hopa cupa franšize, u jednom su prikazivani klasici i crtani) i sva su uvijek bila puna -tapkaroši su bila redovita slika i dubokopoštovano zanimanje. A stripovi su bili obvezna literatura - utorkom ujutro se cekala Stripoteka, petkom Politikin Zabavnik,... i citali su se bezbroj puta, do iduceg tjedna i novog broja, a nisu se kupovali da bi se cuvali u plasticnim vrecicama. Stripovski zapleti i dijalozi su se prepricavali i odavno su se ukomponirali u našu svakodnevicu (na pr. Alo Bing)
Nažalost, danas se moramo pomirit sa tim da stripovi više ne zanimaju djecu - jednostavno su staromodni, ljubav prema stripovima izumrla je kao i ona prema knjigama. Danas djecu privlace skupe tehnološke napravice- mobiteli, ipodi,...svepodi - što noviji model to si veca faca, a medusobna komunikacija je prerasla na lajkanje na facebooku.
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 29/09/2011 : 20:25:15
|
quote: Originally posted by kucni duh
quote: Originally posted by ken2
nije baš da se slažem s ovime ja sam uvjeren da današnji roditelji (u prosjeku) troše na svoju djecu 20x više nego kada smo mi bili djeca, ali isto tako na stripove troše 20x manje nego prije
U neka moja djecja vremena roditelji su placali moje 2 zanimacije kino i stripove. U Splitu smo imali 7 kina (od kojih je jedno bilo kinoteka, jedno je bilo rezervirano za repertoar Bruce Leeja+hopa cupa franšize, u jednom su prikazivani klasici i crtani) i sva su uvijek bila puna -tapkaroši su bila redovita slika i dubokopoštovano zanimanje. A stripovi su bili obvezna literatura - utorkom ujutro se cekala Stripoteka, petkom Politikin Zabavnik,... i citali su se bezbroj puta, do iduceg tjedna i novog broja, a nisu se kupovali da bi se cuvali u plasticnim vrecicama. Stripovski zapleti i dijalozi su se prepricavali i odavno su se ukomponirali u našu svakodnevicu (na pr. Alo Bing)
Nažalost, danas se moramo pomirit sa tim da stripovi više ne zanimaju djecu - jednostavno su staromodni, ljubav prema stripovima izumrla je kao i ona prema knjigama. Danas djecu privlace skupe tehnološke napravice- mobiteli, ipodi,...svepodi - što noviji model to si veca faca, a medusobna komunikacija je prerasla na lajkanje na facebooku.
Lajkam gore napisano |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
TraX
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
450 Posts
Member since 15/05/2006 |
|
|
Topic |
|