Author |
Topic |
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 14/01/2012 : 22:19:39
|
Men's defending Champion in 2011, Novak Djokovic
Women's defending Champion in 2011, Kim Clijsters
Sutra navece pocinje prvi Grand Slam godine u profesionalnom tenisu. Ovdje mozemo da komentiramo na sve sto se desi u Melbournu u sledece dvije sedmice, a posle toga cu naravno promjenit naslov topica, tako da ovo ostane jedini Tenis topic za 2012 godinu.
Evo prognoza tenis experta sa ESPN.com website-a:
Moje osobne prognoze za ovaj turnir: Men's Champion: Novak Djokovic Women's Champion: Victoria Azarenka
Hajd' da vidimo sta ce se desit.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
Edited by - acestroke on 01/02/2012 12:53:51
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 14/01/2012 : 22:35:49
|
Ok, ovako stvari izgledaju:
Djokovic ce imati tezak mec u 4-om kolu protiv mladog Raonica. Milos servira jebeno dobro, ja bi rekao da ima jednu od top 3 servisa u svijetu trenutno. To ce biti zabavan mec.
Murray ima puno tezu sekciju, prvi mec mu je protiv mladog Amerikanca Harrisona, a onda moguce je da igra Gulbisa, Troickija, Monfilsa ili Tsongu samo da bi stig'o to polufinala. Murray je osvojio turnir prosle sedmice, tako da je u dobroj formi, ali nikad se ne zna u ovim situacijama.
Federer ima najtezeg 'sleepera' u citavom zrebu: DelPotra. Ako Argentinac bude igrao kao prije dvije i po godine, kad je osvojio US Open 2009, on ima power da pobjedi bilo koga. Bice tesko za Federera da savlada DelPotra, ali ako uspije, morace da igra Nadala u polufinalu.
Nadal, makar koliko ja vidim, ima najlaksi put do polufinala od ova top 4 igraca (Djokovic, Nadal, Federer, Murray). Jedini teski protivnik mu je u cetvrt finalu, a to je Berdych, od koga Spanac nije izgubio zadnjih 4 ili 5 godina. Ako Nadal stigne do polu-finala, predpostavljam da ce igrati ili Federera ili DelPotra. To ce biti tezak mec, tako da ko god pobjedi, nece imati previse snage/energije da se pravilno suprostavi Djokovicu u finalu.
Sve u svemu, predpostavljam da ce Djokovic po treci put osvojit ovaj turnir, ali realno, ne bi bio puno izneandjen da bilo koji od Top 4 ovo osvoji.
Sto se tice zenskog zreba, pojma nemam sta ce se desit. Izabrao sam Azarenku kao championa zato sto smatram da je trenutno u najboljoj formi, ali opet, ne bi me iznenadilo da bilo koja zenska od ovih 128 u zrebu osvoje zenski championship, toliko je zenski tenis trenutno nepredvidljiv i sjeban.
Nek' nam samo daju dvije sedmice super tenisa, pa nek' osvoji ko god! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 14/01/2012 : 22:47:10
|
quote: Originally posted by acestroke
Djokovic ce imati tezak mec u 4-om kolu protiv mladog Raonica. Milos servira jebeno dobro, ja bi rekao da ima jednu od top 3 servisa u svijetu trenutno.
A Djokovic najbolji ritern na Svetu. Lako to Nole dobija! Kakav bre Raonic!
|
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 14/01/2012 : 22:52:23
|
Najbolji return ili ne, ima granica kakve se serve mogu vratit, a koje ce biti skoro nemoguce. Neka samo Nole pita svog zemljaka Janka kako je 'lagano' vratit Raonicevu servu, izgubio je mladom Milosu prosle sedmice u Indiji. Servis mu je stvarno nesto impresivno. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 14/01/2012 : 23:40:15
|
Pogledajte drugi izbor u zadnje dvije kategorije. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Member since 07/09/2010 |
Posted - 15/01/2012 : 16:43:24
|
Djokovic ce imati tezak mec u 4-om kolu protiv mladog Raonica. Milos servira jebeno dobro, ja bi rekao da ima jednu od top 3 servisa u svijetu trenutno. To ce biti zabavan mec.
Murray ima puno tezu sekciju, prvi mec mu je protiv mladog Amerikanca Harrisona, a onda moguce je da igra Gulbisa, Troickija, Monfilsa ili Tsongu samo da bi stig'o to polufinala. Murray je osvojio turnir prosle sedmice, tako da je u dobroj formi, ali nikad se ne zna u ovim situacijama.
Federer ima najtezeg 'sleepera' u citavom zrebu: DelPotra. Ako Argentinac bude igrao kao prije dvije i po godine, kad je osvojio US Open 2009, on ima power da pobjedi bilo koga. Bice tesko za Federera da savlada DelPotra, ali ako uspije, morace da igra Nadala u polufinalu.
Nadal, makar koliko ja vidim, ima najlaksi put do polufinala od ova top 4 igraca (Djokovic, Nadal, Federer, Murray). Jedini teski protivnik mu je u cetvrt finalu, a to je Berdych, od koga Spanac nije izgubio zadnjih 4 ili 5 godina. Ako Nadal stigne do polu-finala, predpostavljam da ce igrati ili Federera ili DelPotra. To ce biti tezak mec, tako da ko god pobjedi, nece imati previse snage/energije da se pravilno suprostavi Djokovicu u finalu.
Sve u svemu, predpostavljam da ce Djokovic po treci put osvojit ovaj turnir, ali realno, ne bi bio puno izneandjen da bilo koji od Top 4 ovo osvoji.
Sto se tice zenskog zreba, pojma nemam sta ce se desit. Izabrao sam Azarenku kao championa zato sto smatram da je trenutno u najboljoj formi, ali opet, ne bi me iznenadilo da bilo koja zenska od ovih 128 u zrebu osvoje zenski championship, toliko je zenski tenis trenutno nepredvidljiv i sjeban.
Nek' nam samo daju dvije sedmice super tenisa, pa nek' osvoji ko god!
hvala za icrpan post o predsojecem GS-u u pravu si Raonic ce biti jeben problem Uz Novaka sam naravno do pobede,ali budimo realni uci ce u polufinale i mislim da ce to biti sve(znaci ako bude finale ne nadam se pobedi)..takvu spuriju imam |
Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnog |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 15/01/2012 : 17:20:24
|
Pa haman ti 'experti' smatraju da Fish uopste nema muda
Ili Li Na ima?? |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
perque
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 28/09/2009 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 15/01/2012 : 21:28:54
|
quote: Originally posted by perque
Koji TV kanal u Srbiji ima prava na prenos Australian opena ?
Hvala
Pa verovatno RTS, ali ja gledam na EURO Sportu. |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 15/01/2012 : 22:26:41
|
Pa nisam siguran da ide prenos na RTS-u jer su prebukirani zbog rukometa i vaterpola, verovatno ce se orijentisati na završnicu turnira.Srecom tu je Eurosport.Zaista bih voleo da B92 ili Sport klub preuzmu u potpunosti prenošenje tenisa jer ljudi žele da gledaju sve što se tice sporta, a ne da nešto trpi ako se više dogadaja poklapa.
Što se tice gren-slema u Melburnu, mislim da Nole rutinski osvaja, sem ako ga neka povreda u tome ne sputa, puca od samopouzdanja i dobro se odmorio i spremio, a vec na egzibiciji u Abu Dabiju mogli smo da vidimo šta ce nam demonstrirati i ove godine.Vidim da se spominje Raonic kao potencijalna mina, to je i dobro za Novaka jer mu treba i neki jaci mec do finala, a u svakom slucaju doticni ga ne može pobediti.Sasvim je moguce da Nole umesto Raonic ide i na Rodika koji je Raonica do sada tukao u medusobnim okršajima i nikada ga ne treba potceniti.Uostalom Rodik je i bolje plasiran na ATP listi, a Kanadanin je još uvek zelen. Za Mareja uopšte nisam siguran da ce doci do polufinala, cak sumnjam u to, a mislim da se Conga puno potcenjuje i da ce biti izuzetno, izuzetno opasan, konacno je sazreo kao igrac. Od Nadala ne ocekujem ništa novo što znaci da nas ceka potpuno ista njegova igra kao prošle godine što po meni nije dovoljno za trofej, a Rodžer može biti znatno opasniji ako odigra vrhunski, no, mislim da se nije baš dovoljno odmorio i pripremio kako treba za pocetak sezone, a tu je i ta bolest koja ga je mucila, tako da sve u svemu ocekujem lagan Novakov put do trofeja.
Što se tice žena, svašta je tu moguce, ali tipujem na Kvitovu, vreme je da se ustali u vrhu i osvoji novi slem.Ono što mogu da tvrdim jeste da Voznijacki opet nece osvojiti trofej, još ce se ona dosta muciti što se toga tice. Inace, nadam se da i Tipsarevic može ponovo do cetvrtfinala, a od ostalih srpskih tenisera ne ocekujem ništa specijalno. |
Edited by - tumen on 15/01/2012 22:27:29 |
|
|
tutto maxim
Senior Member
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 16/01/2012 : 01:25:11
|
Ne znam sta bih prognozirao. Navijacu naravno za Noleta,ali imam neki predosecaj da nece uzeti titulu. Ja bih bio zadovoljani njegovim polufinalom,a prezadovoljan finalom... Nesto me tera na pomisao da bi neko izvan ove velike cetvorke,mogao da iznenadi i uzme turnir... Australian open je uvek bio Grend slem sa najvise iznenadjenja! |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 16/01/2012 : 20:03:56
|
U muskoj konkurenciji mislim da ce Dokovic imati tek u polufinalu prvi malo tezi mec protiv Tsonge...sumnjam da ce mu Raonic ili Rodik u 1/8 finala ili Gasquet u 1/4 finalu predstavljati veci problem (mada volio bih da grijesim i da Tipsarevic prodje njega i da dodje do cetvrtfinala Sto se Murraya tice mislim da bi on mogao jos i prije meca sa Tsongom da izleti U drugoj polovici bi mozda moglo da se desi neko iznanadjenje pa da ne vidimo ocekivano polufinale Nadal-Federer...mogao bi bilo koji od njih da naleti na neka minu, na nekog igraca koji bas tad ima svoj dan jer ima u tom dijelu zrijeba nekoliko njih koji nisu za potcijeniti(Del Potro,Berdych,Fish,Isner,Anderson,Almagro) a ne djeluju mi ni priblizno spremni kao prethodnih godina
Od Troickog na ovome turniru ove godine nista ne ocekujem kao ni od nasih zena
Kod zena nemam pojma tko bi mogao do kraja...mozda Kvitova ili Azarenka...nisam bas siguran da su S.Villiams i Clijsters dosle u dovoljno dobroj formi da izguraju turnir do kraja |
Edited by - ponki on 16/01/2012 20:05:16 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5414 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 17/01/2012 : 09:00:35
|
Najbolji return ili ne, ima granica kakve se serve mogu vratit, a koje ce biti skoro nemoguce. Neka samo Nole pita svog zemljaka Janka kako je 'lagano' vratit Raonicevu servu, izgubio je mladom Milosu prosle sedmice u Indiji. Servis mu je stvarno nesto impresivno.
Gledao sam taj mec i da je Janko pokazao malo vise htenja i zainteresiranosti mogao je dobiti.Raonic jeste odlicno servirao ali "samo" to nije dovoljno. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 17/01/2012 : 11:21:45
|
AO: Ðokovic ekspres
Igrajuci prvi zvanican mec u 2012. godini, aktuelni šampion "Melburn parka", svetu je pokazao da nema ni trunke "prašine" ili "rde" u njegovoj igri. Novak Ðokovic je u 1. kolu sa druge strane mreže imao 109. igraca sa ATP liste, Italijana Paola Lorencija, a sve je završio za 92 minuta. Lorenci, koji u karijeri nije pobedio ni jedan mec na gren-slem turnirima, ispracen je sa 3:0 (6:2, 6:0, 6:0).
- Jasno je da sam želeo dobar pocetak u prvom mecu u godini - rekao je Novak Ðokovic i dodao: - Zadovoljan sam kako sam odigrao, a moram da primetim ili kažem da smo igrali po veoma vrelom danu. Mislim da je ovo najtopliji od kada sam došao u Australiju.
Podsetimo, seriju od 41 pobede iz prošle sezone Nole je poceo na najmanjem kontinentu. Eventualna odbrana naslova šampiona na Australija openu "uvela" bi ga medu besmrtne - Agasija, Federera i Vilandera, tenisere koji su AO osvajali tri i više puta u karijeri.
- Imam dovoljno samopouzdanja. Možda i više nego što to u igri pokazujem. Verujem da mogu da pobedim, posebno protiv najvecih rivala. Osecam da sam kompletniji igrac, ali i covek. Mentalno sam siguran u sebe. Uspeo da skupim dosta iskustva igrajuci sa najboljima u poslednjim godinama i znam da ce mi to koristiti - rekao je Novak.
Zašto i da ne misli da može da pobedi sve? Sada je malo eksperimentisao, da li ce mu to u 2. kolu dozvoliti i Kolumbijac Santijago Giraldo, koji je na startu AO pobedio Italijana Matea Violu sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:1)...? Videcemo.
Da, da kažemo i da je Lorenci uspeo da "brejkne" Novaka za 2:1 u gemovima u prvom setu. Sledecih 17 dobio je najbolji teniser sveta. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 17/01/2012 : 11:56:13
|
AO: Sigurna Ana
Prvu prepreku u Melburnu na Australijan openu prebrodila je i Ana Ivanovic. Ona je u sa 2:0 (6:0, 6:3) savladala Španjolku Lurdes Domingez Lino. Nekada najboljoj teniserki sveta i finalistkinji prvog gren-slema sezone bilo je potrebno 62 minuta za plasman u 2. kolo.
Ivanoviceva je odservirala cetiri asa, ali je imala i 21 neiznudenu grešku, sedam više od protivnice. Medutim, cak 90 odsto uspešnosti prvog servisa (26/29) i 31 viner bilo je dovoljno da se arhivira 76. igracica sveta.
Ana, 21. nosioc u Melburnu, u drugom kolu igra protiv Mihaele Krajicek, koja je pobedila Kristinu Barios sa 2:0. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 17/01/2012 : 11:57:49
|
AO: Janko i 28 as servisa
Za razliku od Novaka koji je na više od 30 stepeni za 93 minuta završio posao u 1. kolu Australijan opena, Janko Tipsarevic je za prolaz u sledece kolo znoj u Melburnu prolivao 223 minuta. Toliko je Janku trebalo da savlada Rusa Dmitrija Tursunova. Konacno, na semaforu je pisalo 3:1 (5:7, 7:6, 6:3, 6:4) za Srbina.
Janko je u ovom mecu imao cak 28 as servisa, dok je na ubacen prvi servis imao 82 odsto osvojenih poena! Tursunov je dobio neizvestan prvi set, a da je dobio i drugi... Ovako, Janko je u taj-brejku sa 14:12 dobio drugi set i to je i odlucujuci detalj sa ovog meca.
Posle 1:1 Tipsarevic se "opustio", poceo da pogada servis, dok je Tursunov "klonuo duhom". Ishod je bio poznat mnogo pre kraja, a u 2. kolu bi Tipsa mogao da ima mnogo lakši posao pošto ga ceka gren-slem debitant Australijanac Džejms Dakvort. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 17/01/2012 : 13:36:10
|
AO: Troicki od provalije do pobede
Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Australijan opena, pošto je napravio veliki preokret i savladao Huana Karlosa Ferera 4:6, 6:7 (3), 6:2, 7:6 (7), 6:2.
Troicki je gubio sa 2-0 u setovima, u finišu cetvrtog seta cak je spasao i dve mec lopte na svoj servis, ali na kraju je uspeo da slavi.
Naredni protivnik srpskom teniseru bice Mihail Kukuškin iz Kazahstana, koji je sa 3-0 u setovima dobio Giljerma Garsija-Lopesa. U jedinom dosadašnjem okršaju, prošle godine u Zagrebu, Troicki je dobio Kukuškina sa 7:5, 7:5.
Španski teniser je vec na pocetku prvog seta stigao do brejka i poveo sa 2:0. Iako je Troicki donekle uspeo da uhvati ritam i stigne do šanse da oduzme servis protivniku, Ferero sacucao brejk prednosti za 3:1. U nastavku meca, Viktor je odlicno servirao i relativno lako dolazio do gemova na svoj servis, ali i dalje nije uspevao da stigne do brejka. Posle 45 minuta igre, Španac je dobio prvi set rezultatom 6:4.
Troicki nije ponovio istu grešku i u drugom setu pa je od pocetka bio siguran na svoj servis. Prvi ozbiljniji test u tom delu meca, Viktor je imao u devetom gemu kada je uspeo da spasi dve brejk lopte i povede sa 5:4. Kako do 13. gema nije bilo brejkova, drugi set je odlucen u taj brejku, a mnogo bolje ga je odigrao španski teniser. Ferero je odlicnim servisima dva puta napravio minibrejk i potom poveo sa 2:0 u seotivma.
Troicki se probudio tek sredinom treceg seta kada je konacno stigao do brejka pošto je iskoristio trecu šansu, a drugu u gemu posle kojeg je stigao do 3:2, a onda i 4:2 nakon što je bio siguran na svoj servis. Iako mu je bilo potrebno skoro dva sata da dode do brejka, u trecem setu je za 15-ak minuta napravio dva i smanjio rezultat na 2:1 u setovima.
I na pocetku cetvrtog seta bilo je ocigledno da je Troicki bolji, a potvrda je stigla u petom gemu u kojem je stigao do novog brejka koji je potom potvrdio u narednom za prednost od 4:2. Medutim, sledi novi pad u igri koji Ferero koristi i stiže do izjednacenja 4:4. U nastavku nije bilo brejka, a Troicki je u 12. gemu na svoj servis spasao dve mec lopte. Cetvrti set je odlucen u taj brejku koji je srpski teniser dobio sa 7:3 za izjednacenje 2:2.
Ferero je na pocetku odlucujuceg seta napravio brejk, ali to nije pokolebalo Troickog – srpski teniser osvaja cetiri gema u nizu, uz dva brejka, i tako stvara presudnu prednost.
Do kraja je Viktor bez ikakvih problema sacuvao stecenu prednost i došao do trijumfa protiv bivšeg broja jedan. |
Edited by - srdjandj on 17/01/2012 13:38:38 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 17/01/2012 : 13:43:53
|
AO: Jelena u "sitne sate"
Srpska teniserka mec drugog kola Australijan Opena igrace u noci izmedu utorka i srede, oko tri sata. Na terenu i Jovanovski i Tipsarevic u dublu.
Treceg dana Australijan Opena na terene Melburn parka izlazi troje srpskih predstavnika.
Jelena Jankovic ce mec drugog kola igrati na Hajsens areni, ne ranije od tri casa po srednjeevropskom vremenu. Duel srpske igracice protiv Kai Cen Cang iz Kineskog Tajpeha je drugi na tom terenu na kome program pocinje od jedan sat posle ponoci. Pre njih igrace Tomaš Berdih i Olivije Rohus.
Jelena i Kai Cen Cang, koja na WTA listi zauzima 149. mesto, nisu se do sada sastajale.
Nakon Džej Džej igrace i Bojana Jovanovski i Janko Tipsarevic svoje meceve u dublu.
Bojana Jovanovski ce u paru sa Holandankom Mihaelom Krajicek igrati mec prvog kola ženskog dubla protiv Ruskinja Alje Kudrjavceve i Ekaterine Makarove. Taj duel je drugi na terenu broj 11, na kojem program staruje u jedan sat.
Na istom terenu, kao cetvrti mec, igrace se duel prve runde muškog dubla izmedu Janka Tipsarevica i Jena Hsuna Lua sa jedne, i Španaca Pabla Anduhara i Giljerma Garsije Lopeza sa druge strane. |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 17/01/2012 : 15:28:16
|
Bravo za srpske tenisere, svi su odneli pobede sem Bojane Jovanovski koja je totalno razocarala. Tipsarevic i Troicki su imali teške meceve i najgore moguce protivnike za prvo kolo kao nosioci, bili su na ivici provalije (pogotovo Troicki koji je spasio i mec lopte) , ali su ipak na kraju pobednicki završili meceve i to može da im bude podstrek za dalje. Ana je pobedila rutinski, no, slaba je to protivnica realno gledano.
Ni Nole nije imao teškog protivnika, ali imponuje njegova sigurnost, samopouzdanje, uspeo je malo da napravi i šou i zabavi publiku nekim atraktivnim potezima.Italijan je bio jednostavno nedorastao protivnik za broja jedan, iako je dobro poceo mec.Posle su ga snašla dva krompira, tako da Nole pazi na to da ostali ne ostanu gladni. Ovakvom Novaku niko ne može da se suprotstavi i mogao bi da ispravi propust od prošle godine kada je dao protivnicima jedan set.
Ono što me raduje jeste pobeda Sorane Kirstee nad muškobanjastom Stosurovom, miljenicom domace publike.Em što cemo i dalje gledati najlepšu teniserku, em što ce Australijanci prestati da nas gnjave sa njihovom mezimicom i oslobodice se jedno mesto za raspored na Rod Lejver Areni, tako da se nadam da nece biti ponovo slucaj da recimo Janka kao devetog nosioca ne možemo uopšte da gledamo jer je na terenu na kojem nema kamera. Svaka cast za Kirsteu i neka ne posustane sad, hocemo još malo da uživamo. |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
|
Topic |
|
|
|