Author |
Topic |
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 08/06/2012 : 19:36:48
|
Važna i vredna pobeda Noleta, sada je samo jedan korak udaljen od istorijskog uspeha.Ne sumnjam da ce dati sve od sebe da to i postigne i bude ubeležen za sva vremena u istoriji tenisa i sporta. Ocekivao se teži mec danas, ipak Federer nije baš bio na potrebnom nivou, a dosta je i psihicki pao u trecem setu što je za njega nešto novo.Ipak, Federer je sasvim dobro poceo i prvi i drugi set, ali je Nole u tim trenucima delovao smireno i imao pravi odgovor.Bio je u neku ruku ovo i takticki mec uz puno nadmudrivanja i tu je Nole izašao kao pobednik.Jednostavno forsirao je maksimalno bekend Federera i to se isplatilo. Svaka cast obojici na odlicnom turniru i sezoni na šljaci, a ne sumnjam da ce Federer biti najopasniji na travi za koju se pre svega i oštri.Njegov cilj je Olimpijada, kao i Vimbldon i bice tamo ravnopravan konkurent Ðokovicu i Nadalu.Ako osvoji Vimbldon može cak i da se ponovo nada prvom mestu na ATP listi. Generalno, mislim da je danas vetar koji je duvao odmogao Federeru, to ga je poremetilo jer je morao ionako maksimalno da rizikuje i ubacuje visok procenat prvog servisa.Ako se ista situacija ponovi i u finalu, opet ce to više odgovarati Noletu jer ce Nadalovi spinovi lakše ici u aut.No, videcemo kakvo ce vreme biti, možda bude kišovito i bez vetra, a to opet više odgovara Nadalu.U svakom slucaju Nole ulazi potpuno svež u finale i to je veoma bitno.Ima i dan odmora da se dobro pripremi. Nadal je u maestralnoj formi i ako bude cistio linije i igrao maksimalnu defanzivu, teško ce mu Ðokovic parirati, ali Nole zato ne sme da ide na sigurne poene i guranje loptice u ugao terena, mora da ide na ciste vinere, pogotovo preko bekenda i pre svega da strahovito pritisne Nadalov servis preko riterna u cemu je najbolji na svetu.Nadal opet mora da se uzda u prvi servis sa dosta spina kojim mora da dobija lake poene.Sve u svemu, bice to opet jedna velika takticka bitka.
Što se tice žena, šta znam, videcemo da li ce Šarapova izdržati pritisak, ne bih se iznenadio da Erani osvoji titulu, prvi set ce biti i kljuc meca. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 08/06/2012 : 19:40:01
|
quote: Originally posted by tumen
Nadal je u maestralnoj formi i ako bude cistio linije i igrao maksimalnu defanzivu, teško ce mu Ðokovic parirati, ali Nole zato ne sme da ide na sigurne poene i guranje loptice u ugao terena, mora da ide na ciste vinere, pogotovo preko bekenda i pre svega da strahovito pritisne Nadalov servis preko riterna u cemu je najbolji na svetu.Nadal opet mora da se uzda u prvi servis sa dosta spina kojim mora da dobija lake poene.Sve u svemu, bice to opet jedna velika takticka bitka.
Nije Maradona pa da cisti linije. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 08/06/2012 : 19:43:30
|
quote: Originally posted by selanne
quote: Originally posted by tumen
Nadal je u maestralnoj formi i ako bude cistio linije i igrao maksimalnu defanzivu, teško ce mu Ðokovic parirati, ali Nole zato ne sme da ide na sigurne poene i guranje loptice u ugao terena, mora da ide na ciste vinere, pogotovo preko bekenda i pre svega da strahovito pritisne Nadalov servis preko riterna u cemu je najbolji na svetu.Nadal opet mora da se uzda u prvi servis sa dosta spina kojim mora da dobija lake poene.Sve u svemu, bice to opet jedna velika takticka bitka.
Nije Maradona pa da cisti linije.
Dobra. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 08/06/2012 : 19:46:42
|
Sta god se desi u nedelju, bice istorijski dogadjaj:
Ili ce Nadal osvojit sedmi Roland Garros, ili ce Novak po prvi put u zadnje 43 godine postati jedini na ATPu koji ce istovremeno imati sve cetiri Grand Slam titule.
Kako trenutno stvari stoje, predvidjam prvu predpostavku.
Zenski final: Sharapova u 2 seta. Erranijeva servis je previse slaba, a svi znamo kako dobro Maria vraca servis.
Muski final: Nadal 3:1 u setovima. Iako mislim da ce biti vrlo, vrlo tesko da Novak osvoji makar 1 set protiv spanca, koji trenutno igra kao superman, nikako ne mogu da predvidim da iko moze da osvoji 3 seta protiv njega na ovoj crvenoj sljaci. Ove godine, na crvenoj sljaci (ovdje ne priznajem onu plavu iz Madrida, jer je ni Novak ni Rafa ne priznaju), Rafa nije izgubio niti jedan jedini set. Ako Novak uzme jedan set u nedelju, moze da se smatra uspijesnim sa tim rezultatom.
Ipak, sretno im bilo obojici u finalu, i nek najbolji osvoji titulu.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Bananaman
Starting Member
Croatia
51 Posts
Member since 20/08/2004 |
Posted - 08/06/2012 : 19:54:50
|
Ace,
I ja se slažem s tobom. Nadal turnir u Parizu igra na jacem nivou nego prethodna dva koja je odigrao na zemlji (Monte Carlo & Madrid). Da bi ga Novak pobijedio, Rafa mora odigrati loše i sa puno grešaka a Novak na top nivou.
No, sve je moguce i svakako pobjeda Ðokovica ne bi bila iznenadenje! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 09/06/2012 : 02:26:31
|
quote: Originally posted by srdjandj
Možda su se, opet, neki ponadali da Federer može dobiti Ðokovica, jednog dana, možda, danas, NIKAKO!
Nesto mi nema Dosade, da l` nije na odmoru pa nema pristup NET-u ili mozda..... ? |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
tutto maxim
Senior Member
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 09/06/2012 : 09:34:51
|
quote: Originally posted by skviki
Možda su se, opet, neki ponadali da Federer može dobiti Ðokovica, jednog dana, možda, danas, NIKAKO!
Nesto mi nema Dosade, da l` nije na odmoru pa nema pristup NET-u ili mozda..... ?
Priprema se da prati najveceg na Geri Veber Openu u Haleu. Verovatno ga ne zanima finale RG gde nema Federera. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 09/06/2012 : 09:42:07
|
Nesto mi nema Dosade, da l` nije na odmoru pa nema pristup NET-u ili mozda..... ?
??????, ???? ??... |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 09/06/2012 : 10:13:18
|
quote: Originally posted by tutto maxim
Priprema se da prati najveceg na Geri Veber Openu u Haleu. Verovatno ga ne zanima finale RG gde nema Federera.
ne vjerojatno, nego sigurno! RG za ovu godinu je završil, bjesomucno vracenje loptice u teren me i ne privlaci baš! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 09/06/2012 : 11:04:49
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by tutto maxim
Priprema se da prati najveceg na Geri Veber Openu u Haleu. Verovatno ga ne zanima finale RG gde nema Federera.
ne vjerojatno, nego sigurno! RG za ovu godinu je završil, bjesomucno vracenje loptice u teren me i ne privlaci baš!
Kako za koga. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 09/06/2012 : 11:58:21
|
quote: Originally posted by acestroke
Naravno, ako Nadal bude grijesio, Novak ce imati sanse da pobjedi.
Ali moje predpostavke su osnovane na to ako obadvojica igraju kako su danas igrali, i kako su igrali u ovom turniru do sada, ne dajem Novaku veliku sansu.
Je li Novak juce odigrao najbolji mec na turniru? Jeste. Bi li ti nakon Novakovih meceva u cetvrt i osmini finala rekao da ce biti 3:0 juce? Ne bi sigurno. Sam izvedi zakljucak.
Na osnovu dosadašnjih rezultata rekao bih da Rafa igra fenomenalan turnir, ali realno, nije imao ozbiljnog rivala do finala. Svaka cast Fereru i Almagru, pa i Monaku, ali kad igra protiv zemljaka oni mu ne pružaju pravi otpor. Ne kažem da se ne trude, vec ih Rafa dobro zna, a oni imaju kompleks i sve se u 99% slucajeva završi cišcenjem. Svi hvale Rafinu ovogodišnju igru, broj izgubljenih gemova je minimalan, 35 na 6 meceva, što je fantasticno, ali sve to pada u vodu kad pocne finale. Može ovo nemanje pravog otpora da se obije o glavu u neizvjesnim završnicama setova, koliko god to bilo cudno na ovakvomn nivou, Novak je dobar dio turnira igrao na ivici noža, Rafa bezbrižno. Drugo, Novak zna sa Rafom, što se kaže zna da mu ude pod kožu, a siguran sam da i Nadal dobro zna koliko mec može biti težak. Trece i ne najmanje važno je što svi Rafu vide kao osvajaca, a to je u ovom trenutnu još jedna Novakova prednost. Zato mislim da ce finale biti mnogo neizvjesnije nego što se ocekuje i cak bih rekao da su šanse 50/50. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 09/06/2012 : 12:19:54
|
Ali moje predpostavke su osnovane na to ako obadvojica igraju kako su danas igrali, i kako su igrali u ovom turniru do sada, ne dajem Novaku veliku sansu.
Slazem se. Svaka cast Noletu, bez sumnje je trenutno najbolji igrac na svijetu, ali protiv Nadala na ovom terenu nema gotovo nikakve sanse. Nadam se da grijesim.
|
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 09/06/2012 : 12:50:38
|
??? ?? ???? ?? ??????, ???? ??? ???????? ?????? ? ????. ???? ?? ???? ??? ?? ???? ?? ?? ?????? ? ???? ?? ???? ??????? ?? ???????????, ?? ????????, ??????????, ????? ??? ???? ??? ?? ?? ???????, ????? ? ???????? ????? ????? ?? ?????? ?? ????? ?????.
?? ???? ???? ???????? ???????, ??? ?? ????????, ??? ??????? ?? ? ????? ? ????? ?????????? ???????.
??????? ????? ??????, ??? ?? ??? ???????, ??? ?? ???? ??? ????????? ???? ? ??? ?? ?? ????? ?? ??????, ?????? ?? ???? ?? ?????? ???????. ???? ?? ?? ???? ?? ??????? ???? ? ??? ????! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 09/06/2012 : 16:10:55
|
quote: Originally posted by Beren
Naravno, ako Nadal bude grijesio, Novak ce imati sanse da pobjedi.
Je li Novak juce odigrao najbolji mec na turniru? Jeste. Bi li ti nakon Novakovih meceva u cetvrt i osmini finala rekao da ce biti 3:0 juce? Ne bi sigurno. Sam izvedi zakljucak.
Na osnovu dosadašnjih rezultata rekao bih da Rafa igra fenomenalan turnir, ali realno, nije imao ozbiljnog rivala do finala. Svaka cast Fereru i Almagru, pa i Monaku, ali kad igra protiv zemljaka oni mu ne pružaju pravi otpor. Ne kažem da se ne trude, vec ih Rafa dobro zna, a oni imaju kompleks i sve se u 99% slucajeva završi cišcenjem. Svi hvale Rafinu ovogodišnju igru, broj izgubljenih gemova je minimalan, 35 na 6 meceva, što je fantasticno, ali sve to pada u vodu kad pocne finale. Može ovo nemanje pravog otpora da se obije o glavu u neizvjesnim završnicama setova, koliko god to bilo cudno na ovakvomn nivou, Novak je dobar dio turnira igrao na ivici noža, Rafa bezbrižno. Drugo, Novak zna sa Rafom, što se kaže zna da mu ude pod kožu, a siguran sam da i Nadal dobro zna koliko mec može biti težak. Trece i ne najmanje važno je što svi Rafu vide kao osvajaca, a to je u ovom trenutnu još jedna Novakova prednost. Zato mislim da ce finale biti mnogo neizvjesnije nego što se ocekuje i cak bih rekao da su šanse 50/50.
e s ovim se slažem....Novak ima snagu puno tog vrcati i to je jucer vidljivo kad je Fedex moral dati u svakom poenu 100% da bi ga dobil! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5414 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 10/06/2012 : 14:29:24
|
Koliko ja trenutno vidim, vrijeme u Parizu nije nikako lijepo danas, niti iducih par dana. Kisa pljusti. Bice dosta momenata gdje zapocnu igrat, pa se zaustave, zapocnu, zaustave, itd...
Nema kise danas na Rolan Garosu...dobro je, nije tako vruce pa Nole ima vise sanse |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16392 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 10/06/2012 : 16:19:25
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Koliko ja trenutno vidim, vrijeme u Parizu nije nikako lijepo danas, niti iducih par dana. Kisa pljusti. Bice dosta momenata gdje zapocnu igrat, pa se zaustave, zapocnu, zaustave, itd...
Nema kise danas na Rolan Garosu...dobro je, nije tako vruce pa Nole ima vise sanse
Izgleda da sam dobio pogresnu prognozu vremena u Parizu od nekih 'experta'. Ipak, drago mi je da kisa ne pada, i da ova dvojica mogu igrat u miru (isko mala kisa tu i tamo pada). |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 10/06/2012 : 16:27:14
|
Ðokovic je poklonio Nadalu prvi set svojim greškama iz bekhenda! Evo i u drugom, ponovo poklon Novaka, neverovatno kako sere ovog Španca! |
|
|
Topic |
|
|
|