Author |
Topic |
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 23/08/2012 : 23:34:24
|
quote: Originally posted by acestroke
Znaci jedna od ove dvije predpostavke su istina:
Ili je Novak malo caknut, ili je Divac, kako se ovdje kaze, "full of shit".
Trece opcije nema.
obicno je istina negde izmedu |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30960 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 24/08/2012 : 06:57:13
|
Donna Vekic silovito u posljednje kolo kvalifikacija US Opena
Mlada hrvatska tenisacica Donna Vekic upisala je još jednu uvjerljivu pobjedu u kvalifikacijama US Opena. Porazila je sedmu nositeljicu Karolinu Pliškovu i stigla na samo jednu pobjedu od glavnog turnira... Samo 57 minuta trebalo je Donni Vekic (204.) da se plasira u trece kolo kvalifikacija posljednjeg Grand Slama sezone. Nakon što je u prvom kolu sa 6:0, 6:2 nadigrala Martu Sirotkinu, Vekic je ponovno izbacila bolje rangiranu suparnicu. Ovaj put radilo se o sedmoj nositeljici kvalifikacija, Karolini Pliškovoj, koja je trenutno 113. tenisacica svijeta. 16-godišnja Osjecanka slavila je s impresivnih 6:1, 6:2 pa je tako u svoja prva dva meca ukupno izgubila samo pet gemova. Vekic je šest puta napravila break te je anulirala jedinu break loptu cetiri godine starije ceške tenisacice. Podsjetimo, talentiranoj hrvatskoj tenisacici ovo su prve kvalifikacije za neki seniorski Grand Slam, a sada je samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u glavni turnir. U posljednjem, trecem kolu kvalifikacija igrat ce protiv 25. nositeljice Edine Gallovits-Hall (135.) iz Rumunjske. US Open, 2. kolo kvalifikacija: Vekic (Hrvatska) - Ka. Pliškova (Ceška, 7) 6:1, 6:2
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 24/08/2012 : 13:00:29
|
Dobar žreb za Novaka, po prvi put u poslednjih 5 godina! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 24/08/2012 : 13:16:06
|
Tezko ce biti predvidit pobjednika ovog turnira, makar sto se tice muskog zreba. Serena bi trebala osvojit zensku titulu, makar onako kako stvari trenutno stoje.
Sto se tice muskog, hmm... ili Federer, ili Djokovic. Jedan od te dvojice sigurno. Final bi trebao da bude spektakularan. Ne mogu ni jednog da izaberem preko drugog. Vidicemo za par sedmica. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Posted - 24/08/2012 : 13:57:21
|
znaci gornji dio
1,3,5,6 igraci na ljestvici
donji dio
2,4,7,8 igraci na ljestvici
jel se to nasumicno vuce tko ce bit u kojem dijelu ili kako :S |
There can be only one, me! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 24/08/2012 : 14:01:31
|
quote: Originally posted by maddox031
znaci gornji dio
1,3,5,6 igraci na ljestvici
donji dio
2,4,7,8 igraci na ljestvici
jel se to nasumicno vuce tko ce bit u kojem dijelu ili kako :S
Mislim da drugaciji Grand Slemovi ovo drugacije rade... u Australji ove godine je bilo drugacije od Roland Garrosa i Wimbledona, sta ja znam. Jedino sto je garantirano je da se 1 i 2 ne srecu do finala, sve ostalo je moguce.
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 24/08/2012 : 19:05:48
|
quote: Originally posted by dosada
ace ti stvarno vlois decke, gdje su djevojke?
Donna Vekic zapocela dvoboj posljednjeg kola kalifikacija....
Prefeririam gledat muski tenis, to je istina. Kod zenskih gledam samo polufinale i finale, sve ostalo mi je smijesno.
Ali ako hoces i zenski zreb ovdje, stavicu ga.
|
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 24/08/2012 : 19:11:43
|
quote: Originally posted by acestroke
ace ti stvarno vlois decke, gdje su djevojke?
Donna Vekic zapocela dvoboj posljednjeg kola kalifikacija....
Prefeririam gledat muski odnosaj, to je istina.
ne sumnjam.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30960 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 24/08/2012 : 19:43:41
|
Vekic vodi 6:2, 2:1, bio bi to veliki uspjeh za nju, sa 16 godina u glavni turnir, a kako igra mogla bi i proci koje kolo! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Posted - 24/08/2012 : 20:12:07
|
Kolko sam ja upucen, za donnu su starci kredite dizali da moze igrat turnire i trenirat, i onda malo pomalo se to pocelo isplacivat ove godine ima par osvojenih i par finala u 25k vrijednim turnirima i sigurno je polako pocela slijevat lova od sponzora
drzim joj fige :) |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Posted - 24/08/2012 : 22:34:39
|
izgubila je tijesno, to je iskustvo potrebno i snage za teske meceve,
svaka joj cast na ovome, napredovat ce na ljestvici |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 25/08/2012 : 05:52:59
|
otkad se za kvalifikacije dobivaju bodovi :)
Hehe, vidi se da nemaš pojma o tenisu, za kvalifikacije se dobijaju poeni, a ti su poeni pogotovo veci kada je rec o ženskom tenisu.Za prolazak jednog kola kvalifikacija na gren-slem turniru žene dobijaju cak 40 poena, a muškarci samo 8. Osnovna razlika u bodovanju izmedu muškog i ženskog tenisa je ta što se u ženskom tenisu mnogo više boduje svaka pobeda, jedino pobednik turnira dobija isti broj poena (bar što se tice WTA turnira) . U muškom tenisu mnogo više bodovno znaci ako osvojiš neki turnir, no zato ceš imati i mnogo vece probleme ako taj turnir ne odbraniš sledece godine jer finalista i polufinalista dobijaju drasticno manje poena u odnosu na pobednika, cak je ta razlika i povecana u odnosu na raniji sistem bodovanja od pre nekoliko godina. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 25/08/2012 : 08:35:41
|
quote: Originally posted by tumen
Hehe, vidi se da nemaš pojma o tenisu, za kvalifikacije se dobijaju poeni, a ti su poeni pogotovo veci kada je rec o ženskom tenisu.Za prolazak jednog kola kvalifikacija na gren-slem turniru žene dobijaju cak 40 poena, a muškarci samo 8. Osnovna razlika u bodovanju izmedu muškog i ženskog tenisa je ta što se u ženskom tenisu mnogo više boduje svaka pobeda, jedino pobednik turnira dobija isti broj poena (bar što se tice WTA turnira) . U muškom tenisu mnogo više bodovno znaci ako osvojiš neki turnir, no zato ceš imati i mnogo vece probleme ako taj turnir ne odbraniš sledece godine jer finalista i polufinalista dobijaju drasticno manje poena u odnosu na pobednika, cak je ta razlika i povecana u odnosu na raniji sistem bodovanja od pre nekoliko godina.
ondda sam bil u krivu... s obzirom da se cesto mijenja sustava bodova i nacin rangiranja to vise ne pratim...a mogel si mi onda odgovoriti na pitanje!
kad sam pratil susatv potovanja i ljestvice, prije 20 godina kvalifikacije se nisu bodovale...kad je to uvedeno? |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 25/08/2012 10:51:45 |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 25/08/2012 : 11:20:37
|
quote: Originally posted by tumen
Hehe, vidi se da nemaš pojma o tenisu, za kvalifikacije se dobijaju poeni, a ti su poeni pogotovo veci kada je rec o ženskom tenisu.Za prolazak jednog kola kvalifikacija na gren-slem turniru žene dobijaju cak 40 poena, a muškarci samo 8. Osnovna razlika u bodovanju izmedu muškog i ženskog tenisa je ta što se u ženskom tenisu mnogo više boduje svaka pobeda, jedino pobednik turnira dobija isti broj poena (bar što se tice WTA turnira) . U muškom tenisu mnogo više bodovno znaci ako osvojiš neki turnir, no zato ceš imati i mnogo vece probleme ako taj turnir ne odbraniš sledece godine jer finalista i polufinalista dobijaju drasticno manje poena u odnosu na pobednika, cak je ta razlika i povecana u odnosu na raniji sistem bodovanja od pre nekoliko godina.
ondda sam bil u krivu... s obzirom da se cesto mijenja sustava bodova i nacin rangiranja to vise ne pratim...a mogel si mi onda odgovoriti na pitanje!
kad sam pratil susatv potovanja i ljestvice, prije 20 godina kvalifikacije se nisu bodovale...kad je to uvedeno?
|
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 25/08/2012 : 13:07:24
|
Dosado, davno je to uvedeno, sasvim sigurno bar pre 10 godina, u suštini pravo da ti kažem nemam ni pojma da se ranije nisu bodovale kvalifikacije. Ne boduju se ni sada recimo kvalifikacije za muške fjucerse, a za muške celindžere se dobijaju poeni samo za kompletan prolazak kvalifikacija, ali eto za ATP turnire i gren-slemove je druga prica, tu se sve boduje.Mada, uneta je jedna novina kada se pre nekoliko godina menjao sistem bodovanja, ranije se i za ATP turnire bodovao samo kompletan prolazak kvalifikacija kao i za celindžere, a sada se dobijaju poeni i za ispadanje u poslednjem kolu kvalifikacija.Što se tice gren-slem turnira, tu se nije menjao sistem da se svaka pobeda u kvalifikacijama boduje.
Kod žena je nešto drugacije, tamo se za kvalifikacije daju nešto veci poeni osim za fjucerse gde se ne daju, a za 25k koji je kategorija koje nema u muškom tenisu jer bi to bilo nešto izmedu fjucersa i celindžera, za prolazak kvalifikacija se dobija samo 1 poen.Mada i tu je bilo promena pre nekoliko godina kada se menjao sistem bodovanja, ranije su devojke dobijale poene cak i za kvalifikacije fjucersa, cak i za ispadanje u poslednjem kolu su dobijale POLA poena.
Inace mala Vekic odlicno napreduje ove sezone, može od nje itekako biti nešto, ali mora se okružiti dobrim timom i osloboditi raznoraznih uticaja sa strane, naravno negativnih jer je to mnoge teniserke uništilo.U ženskom tenisu je mnogo lakše iskociti u krupniji plan i kao jako mlad nego u muškom, problem nastaje kada se dode u malo zrelije godine i kada treba napraviti korak ka samom vrhu, tu su mnoge poklekle pa cak i batalile tenis, najsvežiji primer mi je Nikol Vaidisova. Pored Vekicke, postoji još jedna veoma talentovana mlada hrvatska teniserka, godinu dana mlada, Ana Konjuh.Nje još nema na listi, ali je odlicno plasirana na juniorskoj i igrala je cetvrtfinale juniorskog Vimbldona. |
Edited by - tumen on 25/08/2012 13:13:05 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Topic |
|