Author |
Topic |
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 25/01/2012 : 15:26:35
|
Imam osjecaj da ce se u oba muska polufinala odigrati sve ukupno 10 setova. Murray je puno bolji igrac trenutno nego sto je bio prosle godine, pogotovo sad kad ima Ivan Lendla kao trenera. A Nadal/Federer ce da bude epski mec veceras. Ali pojma nemam ko ce pobjedit u bilo kojem slucaju. Predostavljam onaj koji dobije prvi brejk u petom setu? ;) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 25/01/2012 : 15:29:19
|
Prognoziram finale Ðokovic - Nadal. Pobeduju obojica sa po 3:1 u setovima. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 25/01/2012 : 15:36:45
|
quote: Originally posted by acestroke
Iskreno druze, uopste me ne bi iznenadilo da je final Murray-Federer. Sva 4 su u tako dobroj formi da bilo koja kombinacija u finalu bi bila dobra.
Pa nisam ja ništa rekao, moja prognoza je ova da ce biti finale Ðokovic - Nadal, svako neka prognozira kako on misli da ce biti. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 25/01/2012 : 17:16:16
|
Finale Ðokovic-Federer, ali ce se obojica pomuciti da to i ostvare. Marej je sigurno odmorniji od Novaka, imao je nešto lakši put do polufinala, igra dobro, ali igra on dobro svaki GS dok ne dode do jednog od prva tri igraca svijeta, a onda se izgubi. Federer mi djeluje da može u 3, maksimum 4 seta pobijediti Nadala. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 26/01/2012 : 09:03:22
|
Prvo Gren slem finale za Azarenku!
Beloruskinja Viktorija Azarenka plasirala se u svoje prvo Gren slem finale pošto je u polufinalu Australijan opena sa 6:3, 1:6, 6:3 pobedila Kim Klajsters.
Azarenka je u dubl i miks-dubl konkurenciji tri puta igrala u finalu u Melburnu, ali je svaki put poražena. Prvi set na Rod Lejver areni je dobila Azarenka sa 6:4 zahvaljuci brejku u trecem gemu. Belgijanka je furiozno odigrala drugi set koji je dobila sa 6:1.
U trecem setu je Azarenka ponovo rano stigla do brejka vec u drugom gemu. Medutim i u naredna dva gema su razmenjeni brejkovi. Posle sedmog gema koji je trajao skoro deset minuta Klajsters se vratila u mec jer je uspela da vrati brejk. Medutim vec u narednom gemu Beloruskinja je cetvrti put na mecu "oduzela" servis protivnici i u narednom gemu stigla do pobede. Mec je trajao dva sata i 12 minuta.
Klajsters je osvojila jedan poen više od protivnice (91:90), ali je ipak ostala bez devetog Gren slem finala u karijeri. 28-godišnja Belgijanka je prošle godine osvojila Australijan open, a tri puta je pobedivala i na US openu.
U trecem gemu prvog seta Azarenka je napravila prvi brejk na mecu i povela sa 2:1. Beloruskinja je ofanzivno ušla u mec, dobro je riternirala i primoravala Belgijanku da na svoj servis igra poene duže od planiranog.
Vec u narednom gemu Klajsters je došla do tri brejk lopte, ali ih je olako ispustila. Azarenka je zahvaljujuci neiznudenim greškama protivnice u tim trenucima sacuvala brejk prednosti.
U nastavku seta se igrao kvalitetan tenis, a Azarenka je u devetom gemu bila blizu osvajnja prvog seta, ali je Kim Klajsters uspela da osvoji cetvrti gem na mecu. Beloruskinja nije iskoristila dve mec lopte na servis protivnice.
Ipak u narednom gemu je Azarenka bila sigurna na svoj servis i posle 49 minuta igre dobila je prvi set.
U prvom setu su presudile neiznudene greške, Klajsters ih je napravila osam više od protivnice (18:10). Belgijanka je imala jedan viner više od Beloruskinje (12:11), ali je bila neuspešnija i na svoj prvi (67%:80%) i na drugi servis (40%:58%).
Belgijanka je na pravi nacin ušla u drugi set. Prvo je sigurnim servisom osvojili prvi gem, a zatim iskoristila brejk loptu i povela sa 2:0.U narednom gemu Azernka je bila blizu brejk lopte, ali joj je na 30:30 zasmetalo Sunce. Kim je osvojila i naredni poen i stigla do 3:0.
Nastavila je u istom ritmu do kraja seta prva nositeljka, a Azarenka je uz dosta problema uspela da osvoji samo jedan gem u drugom setukoji je trajao 36 minuta.
Treci set je poceo kao i prvi. 22-godišnja Beloruskinja je rano stigla do brejka. Odmah u trecem gemu Klajsters je "odgovoril", ali je Azarnka ponovo napravila brejk koji je "cuvala" sve do sedmog gema. U najdužem gemu na mecu posle velike borbe i nekoliko brejk i gem lopti Klajsters je osvojila gem i stigla do 4:3. Publika na Rod Lejver areni je ocekivala da ce Klajsters rutinski osvoji gem na svoj servis, ali je Azarenka napravila cetvrti brejk na mecu i u narednom gemu posle 47 minuta igre u trecem setu stigla do svog prvog Gren slem finala.
Šarapova preko Kvitove do finala
Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u finale Australijan Opena, pobedom nad Cehinjom Petrom Kvitovom.
Šarapova je do trijumfa došla sa 6:2, 3:6, 6:4, i tako se Kvitovoj revanširala za poraz u prošlogodišnjem finalu Vimbldona, kada je Cehinja došla do svoje prve i za sada jedine Gren slem titule.
U borbi za svoju cetvrtu Gren slem titulu, a drugu posle 2008. godine, kada je slavila protiv Ane Ivanovic u finalu, Ruskinja ce se sastati sa Viktorijom Azarenkom, koja je eliminisala šampionku KIm Klajsters.
U prva dva gema na mecu obe teniserke su bile sigurne na svoj servis. Prvi brejk na mecu viden je u trecem gemu kada je Šarapova iskoristila prvu od dve brejk šanse.
Ipak i u naredna dva gema Kvitova pa Šarapova osvajaju gemove na servis protivnica. Medutim posle petog gema Ruskinja se nije zaustavljala i za desatak minuta je osvojila još tri gema i 1:0 u setovima.
Osvajacica poslednjeg Vimbldona i druga nositeljka na turniru Petra Kvitova je u prvom setu napravila trei neiznudene greške više od Šarapove (12:9) i dva vinera manje (6:8).
Na 108. meceva na Gren slem turnirama na kojima je Šarapova osvajal prvi set 104. puta je i dobijala te meceve. Cehinji je u drugom setu proradio servis pa ja lako i brzo dobijala gemove na svoj servis, a u drugom gemu je naprvila i brejk zahvaljuci dobro riternu. Kvitova je pronašla svoj ritam i potpuno je dominirala u drugom setu. Šarapova je na 5:2 osvojila drugi gem u setu bez izgubljenog poena, jer Kvitova opravdano racunala da ce na svoj servis lako da dode do željenog šestog gema pošto Ruskinja tokom celog drugog seta nije uspevala da ugrozi servis Cehinje. Tako se i deselio pa je posle 1 casa i 36 minuta igre rezultat 1:1 u setovima.
Posle sigurnog pocetka odlucujuceg seta za obe teniserke, u trecem i cetvrtom gemu došlo je do brejkova, a Kvitova je bila ta koja je prva oduzela servis Šarapovoj. Od tada je usledila velika borba, pošto je ovaj mec imao znacaj i zbog prvog mesta na WTA listi, a Ruskinja je prelomila u devetom gemu.
Tada je Kvitova vodila sa 30:0, pre nego što je Šarapova uputila celendž posle bekenda, koji je po sudiji otišao u aut, ali je, ipak, Ruskinja bila u pravu. To je malo pomelo cešku teniserku, koja je dve loptice poslala u aut, da bi u narednom gemu servirala za ostanak u mecu. Medutim, Šarapova je zaigrala agresivnije i vrlo brzo došla do dve mec lopte, a iskoristila je prvu posle nove greške Kvitove, posle dva sata i 12 minuta. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 26/01/2012 : 09:08:51
|
Ferer: "Najbolja cetvorka je na drugom nivou"
David Ferer bio je, kao i uvek, iskren nakon poraza u cetvrtfinalu Australijan opena od Novaka Ðokovica.
Španac je rekao da je imao šansu u drugom setu, ali da je u trecem Ðokovic bio bolji.
Srpski teniser plasirao se u polufinale Australijan opena pobedivši Ferera sa 6:4, 7:6 i 6:1 i u polufinalu ce igrati protiv Endija Marija.
U nekim trenucima u drugom setu delovalo je da imaš kontrolu. Da li i ti tako misliš i šta se dogodilo?
„Osecam se dobro, odigrao sam dobar mec. Imao sam šanse u drugom setu, u taj-brejku na 5:4. Ali kada sam izgubio drugi set u trecem je bio bolji od mene, bio sam pomalo umoran. Ali, generalno sam zadovoljan mojom igrom.“
Da li si primetio da je imao zdravstvenih problema u drugom setu kada je podizao reket da se istegne i kada se držao za nogu? Da li si primetio sve to?
„Ne, nisam znao. Nisam znao. Morate njega da pitate, ne mene. On je trcao savršeno tokom celog meca. Nisam primetio ništa specijalno.“
Bilo je blizu. Da li imaš osecaj da je mec mogao da ode i na drugu stranu?
„Osecam se dobro. Odigrao sam dva dobra turnira, prošle nedelje u Oklandu i sada ovde na Australijan openu. Dobio sam osam meceva. Sada sam pomalo razocaran što je i normalno. Za nekoliko sati bicu svestan da sam odigrao dobar turnir i tada cu se osecati dobro. Sada idem kuci, odmoricu se nekoliko dana. Nakon toga vraticu se na turnire i ponovo cu se boriti.“
Ljudiove nedelje pricaju o razlici u kvalitetu izmeduu najbolja cetiri tenisera sveta i ostatka. Da li misliš da si ti veceras pokazao da je ta razlika veoma mala?
„Ne, slažem se sa vama. Mislim da su najbolja cetiri igraca bolji od ostalih. Oni su na mnogo višem nivou od ostalih.“
Da li misliš da ta razlika može da se smanji?
„Ne, mislim da ne može. Prošle godine najbolja cetiri igraca igrala su sva finala na Gren slemu. Bili su stalno u završnim rundama. I ove godine rade istu stvar, tako da se ne slažem sa vama. Mislim da su prva cetvorica na nekom drugom nivou.“ |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 26/01/2012 : 09:12:42
|
Australijan open – mnogo pitanja, koji su odgovori?
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 26/01/2012 : 09:24:13
|
Rekao sam burazeru jos na pocetku da ce Azarenka osvojiti AO.. I evo je u finalu.. :) A od ove cetvorke, bojim se da je red na Mareja da osvoji GS.. Djokovic deluje najmocnije trenutno ali to ne mora nista da znaci.. Federer i Nadal ce se medjusobno iskidati i ko god dodje u finale bice inferioran... Mislim da ce njihov mec biti tezi od Djokovicevog i Marejevog...
I dalje nemam link za gledanje meca.. :S |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 26/01/2012 : 09:43:08
|
Ja na poslu, nemam televizor.. Ako mi neko ne nadje link, opet cu pratiti kretanje rezultata preko AO sajta... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 26/01/2012 : 10:03:02
|
quote: Originally posted by sawitch
Hvala Hunteru.. Taman na vreme da vidim mlevenje mesa.. :))
Ma dobice Rafa ovo, šta se palite. A ako Roger kojim slucajem dobije, on ce i osvojiti turnir, a to ne želimo da se dogodi. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 26/01/2012 : 10:16:35
|
Ajme Federera i nervoze.. 2 bekhenda za redom u tribine... Kao da mu je Djokovic preko puta pa ga nervira a ne Nadal... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 26/01/2012 : 10:18:08
|
Po ovom do sada vidjenom, nece uzeti 2 gema po setu.. A ne dobiti..
Što volim kad ispadneš glup. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 26/01/2012 : 10:22:46
|
quote: Originally posted by manhunter
Po ovom do sada vidjenom, nece uzeti 2 gema po setu.. A ne dobiti..
Što volim kad ispadneš glup.
Polako.. :) A sta seres.. 3:0 ga izmasakrirao i onda od jednom pad... |
|
|
Topic |
|