Author |
Topic |
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 12/09/2012 : 19:44:44
|
quote: Originally posted by maddox031
stvarno svaka cast
vjerujem da moze i protiv jovanovski - koja je igrala 3 seta i prvi i drugi mec - a slabija je igracica od rybarikove svakako
bit ce svakako dobar skok na ljestvici mozda u 150 udje cak - trenutno sa 86 osvojenih bodova dolazi na tocno 150, ali ovisi kolko ce ih jos napredovat ili nazadovoat ovaj tjedan :)
Ne znam na osnovu cega si to zakljucio, pratio si im karijere paralelno?Em je Bojana Jovanovski bolje rangirana od Ribarikove, em ju je u medusobnim duelima tukla par puta (jednom dok je još bila poprilicno loše rangirana u Fed kupu) .Ribarikova je poprilicno prosecna teniserka, koja nije baš ni mlada, a poznato je da ume da izgubi od skoro svakoga.
Inace, zaista lep uspon Vekiceve, videcemo dokle ce dogurati.Dosta je mlada, ovo su zaista i više nego odlicni rezultati. |
Edited by - tumen on 12/09/2012 19:49:56 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 13/09/2012 : 01:34:46
|
Bice zanimljivo uz ovo pravilo, ali navici ce se vremenom svi.
A šta je ovo drugo što hoce da probaju je totalna glupost, kako mogu da dozvole da se posle neca prilikom servisa igra nastavi, šta sada onaj koji ima više srece treba da osvaja poene?Nevidena glupost.Ili se varam pa se to odnosi na to da se nec racuna kao servis greška ma gde loptica posle završila što je opet glupost i utrostrucice broj duplih grešaka, baš lepo za igru nema šta.Stvarno treba biti "umetnik" pa tako nešto smisliti. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 13/09/2012 : 01:49:46
|
Servis ce se, po ovom novom pravilu, igrati samo ako lopta udari mrezu, i ako onda bude unutar one servis boxe. Ako bude napolje, to ce naravno biti fault. Po takvim se pravilima trenutno igra NCAA tennis ovdje u Americi (muski fakultetski tenis).
Probace to pravilo samo na Challenger levelu, nece biti na glavnom ATP-u, pa da onda vide hoce li prosirit to pravilo svugdje. Vidicemo sta ce se odlucit onda u Aprilu 2013. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 13/09/2012 : 01:54:04
|
Pa glupavo je to što se može desiti da loptica udari u mrežu i onda jedva padne u polje protivnika, to niko ne može da vrati i nema smisla.Cešce se to dešava nego da loptica jedva okrzne mrežu i ne menja puno putanju. Sve u svemu, još jedna "genijalnost" ljudi iz ATP-a poput one o round robin sistemu koja je doživela svojevremeno potpuni fijasko i gde je bilo situacija gde ni ljudi iz ATP-a nisu znali koji igrac treba da ide dalje. Bolje da su menjali kalendar, na to se igraci najviše žale, neka ih bar jednom poslušaju.
A NCAA tenis se ipak ne da porediti sa ovim vrhunskim. |
Edited by - tumen on 13/09/2012 01:55:26 |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 13/09/2012 : 02:01:20
|
quote: Originally posted by tumen
Pa glupavo je to što se može desiti da loptica udari u mrežu i onda jedva padne u polje protivnika, to niko ne može da vrati i nema smisla.Cešce se to dešava nego da loptica jedva okrzne mrežu i ne menja puno putanju. Sve u svemu, još jedna "genijalnost" ljudi iz ATP-a poput one o round robin sistemu koja je doživela svojevremeno potpuni fijasko i gde je bilo situacija gde ni ljudi iz ATP-a nisu znali koji igrac treba da ide dalje. Bolje da su menjali kalendar, na to se igraci najviše žale, neka ih bar jednom poslušaju.
A NCAA tenis se ipak ne da porediti sa ovim vrhunskim.
Ali onda treba ukinuti i tijekom igre, glupo je da se kod servisa ponavlja, a kod igre ne. Ili jedno, ili drugo. |
"Velikodušnost bez premca" |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 13/09/2012 : 02:29:51
|
Razlika izmedju servisa kad lopta udari u mrezu, i kad udari tijekom igre, je kad igrac servira, lopta mu izlazi iz ruke, u on/ona tada imaju kontrolu. Tijekom igre je druga stvar. Protivnik udari loptu, i svaciji udarac ima impakt na svaciji drugi. Tada je drugacija stvar nego kad bacas loptu iz ruke i onda je udaras. :) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30956 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 13/09/2012 : 07:44:28
|
Juan Carlos Ferrero se povlaci iz profesionalnog tenisa
Još jedan iz starije "garde" tenisaca odlucio je objesiti reket "o klin". To je Juan Carlos Ferrero, koji je u srijedu obznanio da ce mu turnir u Valenciji koncem listopada biti posljednji u profesionalnoj karijeri...
"Turnir u Valenciji bit ce moj posljednji turnir. To je najbolje moguce mjesto za odlazak u mirovinu. Zbog ozljeda nisam bio u stanju odigrati cijelu sezonu. Nemam jednaku ambiciju kao prije 14 godina. Jako sam uzbuden oko svog novog života i novih projekata. I dalje cu biti ukljucen u tenis putem turnira u Valenciji, moje akademije i moje zaklade", rekao je Juan Carlos Ferrero. U svojoj karijeri, koja je trajala od 1998. godine, 32-godišnji Španjolac ostavio je dubok trag. Osvojio je ukupno 15 turnira u pojedinacnoj konkurenciji od kojih je najvrjedniji Roland Garros iz 2003. godine. Iste godine izgubio je u finalu US Opena i postao prvim tenisacem svijeta. Osvojio je i tri turnira iz današnje serije Masters 1000 (Rim 2001. te Monte Carlo 2002. i 2003.) te je izgubio dva finala (Hamburg 2001. i Cincinnati 2006.). 2002. godine poražen je u finalu završnog turnira najbolje osmorice, a ranije te godine izgubio je i finale Roland Garrosa. Ferrero je primarno bio specijalist za zemljanu podlogu, cemu svjedoci podatak da je 13 od svojih 15 naslova osvojio upravo na toj podlozi. Slavio je i u Umagu 2010. godine, a godinu dana ranije bio je finalist. No, i na tvrdoj podlozi je igrao ukupno 11 finala, ali je samo dvaput otišao do kraja. U konkurenciji parova nikada nije igrao ni finale. Svoj posljednji naslov Ferrero je osvojio prošle godine u Stuttgartu. Posljednjih sezona mucio se s ozljedama, a ove sezone odigrao je 16 meceva i upisao samo pet pobjeda. Posljednji put je nastupio u Umagu kada ga je u prvom kolu iznenadio Mate Pavic (6:2, 6:2). U svojoj prvoj Davis Cup sezoni 2000. godine Ferrero je upisao svih pet pojedinacnih pobjeda i odveo svoju reprezentaciju do naslova. U finalu je Španjolska porazila Australiju, koja joj je uzvratila tri godine kasnije u istoj fazi. Ferrero je tada izgubio oba pojedinacna meca u finalu koje se igralo u Melbourneu na travi. "Kada smo osvojili Davis Cup 2000. godine shvatio sam koliko je to utjecalo na državu, ali istina je da je tenisacu najvažnije osvojiti Grand Slam ili postati brojem jedan na svijetu. Nedostajat ce mi tenis. Ostat ce praznina koju ce biti teško popuniti", kazao je Ferrero, koji je u karijeri do sada prikupio 479 pobjeda i 261 poraz u singlu.
"Komarac", kako mu je bio nadimak, postao je cetvrti tenisac iz starije "garde" tenisaca kojemu ce 2012. godina biti posljednja u profesionalnoj karijeri. Prethodno su se na taj korak odlucili Fernando Gonzalez, Ivan Ljubicic i Andy Roddick.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 13/09/2012 : 09:21:30
|
stvarno svaka cast
vjerujem da moze i protiv jovanovski - koja je igrala 3 seta i prvi i drugi mec - a slabija je igracica od rybarikove svakako
bit ce svakako dobar skok na ljestvici mozda u 150 udje cak - trenutno sa 86 osvojenih bodova dolazi na tocno 150, ali ovisi kolko ce ih jos napredovat ili nazadovoat ovaj tjedan :)
Ne znam na osnovu cega si to zakljucio, pratio si im karijere paralelno?Em je Bojana Jovanovski bolje rangirana od Ribarikove, em ju je u medusobnim duelima tukla par puta (jednom dok je još bila poprilicno loše rangirana u Fed kupu) .Ribarikova je poprilicno prosecna teniserka, koja nije baš ni mlada, a poznato je da ume da izgubi od skoro svakoga.
Inace, zaista lep uspon Vekiceve, videcemo dokle ce dogurati.Dosta je mlada, ovo su zaista i više nego odlicni rezultati.
sta da ti kazem
rybarikova 54, jovanovski 64
24 godine naspravam 21, stvarno
rybarikova 3 turnira u karijeri, 1 ove godine, jovanovski 1 u karijeri, 1 ove godine
jovanovski ju je jednom dobila, u fed cupu, na zemlji prije 2 godine
tako da, na temelju cega si ti zakljucio da je jovanovski bolja, ja pojma nemam :D |
There can be only one, me! |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 13/09/2012 : 10:11:47
|
stvarno svaka cast
Inace, zaista lep uspon Vekiceve, videcemo dokle ce dogurati.Dosta je mlada, ovo su zaista i više nego odlicni rezultati.
sta da ti kazem
rybarikova 54, jovanovski 64
24 godine naspravam 21, stvarno
rybarikova 3 turnira u karijeri, 1 ove godine, jovanovski 1 u karijeri, 1 ove godine
jovanovski ju je jednom dobila, u fed cupu, na zemlji prije 2 godine
tako da, na temelju cega si ti zakljucio da je jovanovski bolja, ja pojma nemam :D
Pa ovako, ta lista od ponedeljka vara jer ce Jovanovski Ribarikovu vec na sledecoj preteci, a Ribarikovoj izlazi veliki broj poena za jednu ITF titulu koju je osvojila prošle godine vec narednog vikenda.Jovanovski skoro ništa ne brani do kraja godine. Zatim, tokom skoro cele godine Jovanovski je bila bolje rangirana od Ribarikove, a uostalom zbog toga je Slovakinja morala da igra kvalifikacije za US open, a Jovanovski nije.Ribarikova je napredovala na listi tek u poslednje 3 nedelje, medutim sledi joj odredeni pad u toku naredne 2. Tri godine u tenisu mnogo znace (pogotovo ženskom gde se ranije ide u penziju) pa je samim tim Ribarikova imala priliku daleko veci broj meceva da odigra i osvoji koju internacional titulu više, no njih i nije posebno teško osvojiti jer je za najboljih 20 teniserki sveta ogranicen broj ovakvih turnira koje mogu igrati pa ih tamo skoro ni nema, a i kada ih ima ti turniri im više služe za pripremu.Videcemo gde ce za 3 godine recimo biti svaka od njih dve. A i taj jedan medusobni duel ponešto govori, nije bio tesan, pritom se Jovanovski tada još probijala.Mislio sam da su igrale još jednom, ali tu su mi se malo ubacili detalji iz meceva Ane Ivanovic i Jelene Jankovic protiv Ribarikove.
Na kraju, nisam ni tvrdio da je Jovanovski bolja, dakle nikakve zakljucke nisam ja izvlacio, pogledaj malo bolje, samo sam te upitao na osnovu cega si ti tako sigurno (baš si tu rec upotrebio) tvrdio da je Ribarikova bolja? Olako se ovde cesto razne tvrdnje iznose, a da nisu potkrepljene nikakvim podacima. |
Edited by - tumen on 13/09/2012 10:13:03 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30956 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30956 Posts
Posted - 13/09/2012 : 13:00:18
|
i drugi set 6:4, bravo za Donnu!!!! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Posted - 13/09/2012 : 13:04:26
|
quote: Originally posted by tex2
i drugi set 6:4, bravo za Donnu!!!!
fascinantno
nagodinu je ona u prvih 50 ako se nesto drasticno ne promjeni ;) |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 13/09/2012 : 13:58:15
|
quote: Originally posted by acestroke
Razlika izmedju servisa kad lopta udari u mrezu, i kad udari tijekom igre, je kad igrac servira, lopta mu izlazi iz ruke, u on/ona tada imaju kontrolu. Tijekom igre je druga stvar. Protivnik udari loptu, i svaciji udarac ima impakt na svaciji drugi. Tada je drugacija stvar nego kad bacas loptu iz ruke i onda je udaras. :)
To stoji, ali htio sam reci da se zna dogoditi da ni tijekom igre igrac ne stigne jer padne uz sam rub mreže. To isto onda "nije pošteno" zato nemam ništa protiv da se isto uvede za servis. |
"Velikodušnost bez premca" |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30956 Posts
Posted - 13/09/2012 : 14:08:24
|
Nezaustavljiva Donna Vekic u polufinalu Taškenta
Pobjednicki niz hrvatske tenisacice Donne Vekic u Taškentu se nastavlja. Protiv Bojane Jovanovski došla je do svog šestog uzastopnog slavlja, ponovno bez izgubljenog seta, i plasirala se u polufinale!
Donna Vekic nastavlja svoj cudesan niz u Taškentu. U svom debiju u glavnom turniru na WTA razini 16-godišnja Osjecanka ostvarila je svoju šestu uzastopnu pobjedu, a trecu nad tenisacicom iz Topa 100. U cetvrtfinalu je sa 6:4, 6:4 porazila šestu nositeljicu Bojanu Jovanovski (64.). Vekic je u svakom setu po dvaput oduzimala servis Jovanovski i po jednom ga gubila. Realizirala je ukupno cetiri od devet break lopti, a Srpkinja dvije od osam. U polufinalu Vekic igra protiv nepostavljene Cehinje Eve Birnerove, 133. tenisacice svijeta. 28-godišnjakinja je izbacila petu nositeljicu Alexandru Cadantu 6:3, 4:6, 6:2. Ovom pobjedom velika nada hrvatskog tenisa od ponedjeljka ce dodatno poboljšati svoj novi najbolji renking. Trebala bi se naci negdje oko 140. pozicije, a ako pobijedi u polufinalu, "skocit" ce sve do otprilike 120. mjesta WTA ljestvice. U drugom polufinalu sastaju se Irina-Camelia Begu iz Rumunjske i druga nositeljica Urszula Radwanska iz Poljske. WTA Taškent, cetvrtfinale: Vekic (Hrvatska, Q) - Jovanovski (Srbija, 6) 6:4, 6:4
|
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 13/09/2012 : 14:33:45
|
quote: Originally posted by dosada
svejedno danas dobija porciju od Vekicke! Cistih 2:0...
jebemti Cibulkovu kak mi sjebe listic...ma nije zbog love (i nije neka lova) vec cisto mi je žal da mi ova pobeda Donne Vekic nije dobitni listic. Ali bil bu sutra, Donna kapa dolje |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 13/09/2012 14:46:27 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 13/09/2012 : 22:23:33
|
NOVAK SAKUPIO 1,4 MILIONA ZA DECU
Humanitarna fondacija Novaka Ðokovica prikupila je na dobrotvornoj veceri u Njujorku 1,4 miliona dolara pomoci za decu Srbije.
Najbolji srpski teniser, ujedno i pocasni predsedavajuci fondacije, bio je nocas domacin ovog humanitarnog dogadaja.
Na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti ucestvovale su ugledne licnosti iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave, zatim filantropi i druge osobe iz javnog života SAD.
Kako je receno Tanjugu u fondaciji, najvece i najzanimljivije nadmetanje ucesnika aukcije, kojom je rukovodio Endi Bus, vladalo je za privatni teniski mec sa Ðokovicem, koji su predstavili Anja Rubik i Saša Kneževic, cuveni top modeli.
Na prodaju su bile i karte za Madonin koncert po izboru i šansa za druženje sa pop divom, zatim skupoceni Odemar Pige sat kom je cenu dizao slavni teniser Džon Mekinro, kao i partija golfa sa holivudskom zvezdom Endijem Garsijom (prodaju vodila Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka).
"Prezadovoljan sam prvom dobrotvornom vecerom fondacije. Iako ona postoji vec pet godina, sada je vrlo precizno usmereno njeno delovanje na podršku ranom obrazovanju dece, pre svega u mojoj Srbiji. Ovakvim dogadjajima skrecemo pažnju javnosti na probleme koji imaju sva društva i ja se zahvaljujem svima koji su ucestvovali i pruzili podršku", rekao je Ðokovic.
On je rekao da ce fondacija u saradnji sa UNICEF-om pokušati da donese srecu i radost deci.
"Ono što moja fondacija i ja želimo je da pomognemo i podignemo svest u Srbiji o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i da pokušamo da omoguccimo deci da imaju pristup sportskim aktivnostima i objektima, bolju ishranu i obrazovanje. Ovo je prvi ovakav dogadjaj u organizaciji fondacije i svi smo veoma uzbudjeni zbog toga", dodao je srpski teniser.
Specijalni gost Ðokovica bio je Australijanac Nik Vujicic, koji je roden sa tetra-amelija sindromom i nema sva cetiri ekstremiteta.
Vujicic je održao dirljiv govor i još jednom objasnio da ljudi, bez obzira na sve teškoce, imaju snagu i mogu da pobede sve izazove i prepreke, ako su jedinstveni i ako veruju.
Ðokovic je najavio dolazak Vujicica u Srbiju, gde ce 21. septembra održati humanitarnu manifestaciju u Beogradu, a dan kasnije u Novom Sadu. Od osnivanja 2007. godine misija Ðokoviceve fondacije je da umanji patnje mališana, posebno u Srbiji, nastalih zbog neuhranjenosti, manjka obrazovanja, bolesti ili gubitka porodice, time što ce se obezbediti sva potrebna sredstva ili usluge, bilo zajednicama ili pojedincima.
http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2012&mm=09&dd=13&nav_id=642740
I posle da slušamo razna lupetanja i uvrede kako je ovaj covek "smrad", ma on je kralj kojem po mnogo cemu nema ravna. |
Edited by - tumen on 13/09/2012 22:23:54 |
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Posted - 14/09/2012 : 08:46:03
|
vekic - birnerova 6:1 prvi set
3:6 drugi set, usli smo u treci
Donna je pobijedila :)
6:1 3:6 6:1 svaka cast :) za sad skok na oko 120 mj
|
Edited by - maddox031 on 14/09/2012 09:47:13 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30956 Posts
Posted - 14/09/2012 : 09:47:09
|
i opet 6:1 za Donnu, prvo finale, BRAVO!!! |
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Topic |
|
|