Prevescu malkice clanak iz svedskih novina o ovim stijenama. Neobican dogadjaj u Marocku 18.jula 2011 kada je vise ljudi vidjelo strasno puno zvijezda padalica i da meteori koji su porijeklom sa Marsa udare u zemlinu povrsinu. Kazu da se ovo dogodilo samo 4 puta u toku istorije covjecanstva. Potrajalo je do decembra dok nisu otkrile ove strijene koje su teske zajedno ca 7 kg,17 januara je potvrdjeno da su sa Marsa Poslije hemijskih istrazivanja stijena. Alan Stern sef u Florida space center izjavljuje da je za njega ponovo Bozic posto ce se ove strijene prodati u komadicima . Cijena komadica sto je tezak 28 g kosta od 8000-17000 €.
Sto mi je bilo interesantno u ovom clanku: Mjesto padanja ovih meteora. Mjesec pronalaska meteora (decembar),nazalost ne pise kojeg datuma a moja pretpostavka je za Bozic. Pogledajte pazljivo stijene,pogotovu crnu u vrhu.
a od kuda njima sa tolikom sigurnoscu da su sa marsa? panemaju pojma da li je gore bilo vode a sa sigurnoscu znaju da su neki meteoriti sa tog planeta? bezveze
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
lepo neko rece - hocu jebeni dokaz da je sa Marsa ako slucajno nije tuzicu ih sve redom za milionito dezavuisanje ljudi na ovoj planeti vec 70 godina pa sta da je i sa Marsa...vise volim grudvicu ove moje napacene zemlje nego nesto sto ne dozivljavam kao svoje..ko ih jebe i njihovo kamenje i njihovo teoretisanje o velikom prasku... ko su bre ljudi da to znaju i odluce...manimo se praznih prica
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
inace film je i više nego solidan . napet und neizvjestan do kraja