Author |
Topic |
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 20/01/2012 : 15:21:54
|
quote: Originally posted by kosmajac
secam se Rokfelera starijeg pre jedno desetak godina i njegove izjave clanovima tog masonskog vecernjeg partija : "pogresili smo sto smo napravili internet..ako smo ga i napravili ,sto smo mnogo toga dozvolili.."
neko mi rece da ima o tome klip na You Tube-u
|
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 20/01/2012 : 15:39:26
|
quote: Originally posted by DeeCay
Shit! No ne brine me to, uzdici ce se drugi servisi, a tu su i torrenti..
Well, actually..
The Pirate Bay uskoro obustavlja torrente.
No, prelaze na Magnet Linkove, stoje manje-vise nama isto jedino sto se tako sve infromacije o torentu cuvaju kod drugih clienata a ne u .torrent fajlu koji TPB hostuje tako da oni u principu ne hostuju nista i ne mogu se drzati odgovornim nizasta. MOre or less.
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 20/01/2012 : 15:45:39
|
quote: Originally posted by Grujah.
Well, actually..
još bi nam samo to trebalo... onda ce i isohunt obustavit torrente, pa btjunkie... kud ovaj svijet ide?
EDIT: a koja je razlika izmedu magnet linka i torrenta kaj se tice principa downloadanja? |
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 20/01/2012 15:50:02 |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 20/01/2012 : 15:50:27
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
quote: Originally posted by Grujah.
Well, actually..
još bi nam samo to trebalo... onda ce i isohunt obustavit torrente, pa btjunkie... kud ovaj svijet ide?
To ce ti biti kao 3 Newtonov zakon, sila akcije ce proizvesti silu reakcije |
Sve je relativno (E = mc^2) |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 20/01/2012 : 15:57:35
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Magnet_URI_scheme
The magnet URI scheme is a draft open standard defining a URI scheme for magnet links, which are mainly used to reference resources available for download via peer-to-peer networks. Such a link typically identifies a file not by location or name, but by content; more precisely, by the content's cryptographic hash value.
Since it refers to a file based on content or metadata, rather than by location, a magnet link can be considered a kind of Uniform Resource Name, rather than the more common Uniform Resource Locators. Although it could be used for other applications, it is particularly useful in a peer-to-peer context, because it allows resources to be referenced without the need for a continuously available host.
Drugim rijecima, nema trackera od strane servisa tipa Piratebay, Demonoid i sl., pa time nitko ne može tužiti iste za nelegalnu distribuciju u ovom smislu.
|
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 20/01/2012 : 20:04:24
|
Pa menjacemo se ovde medjusobno. Ja imam gomilu klasika i dosta retkih filmova.Vidim da sam bio u pravu sto sam to uzimao kao prioritet za skidanje.Ako neko ima kolekciju moze da napise sta mu nedostaje od filmova mozda neko ovde bas to ima. Ako je crkao Megaupload nije slobodni duh naroda Darkwoodske strip sume iz plemana strip.com. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 20/01/2012 : 23:51:20
|
quote: Originally posted by Felagund
To ce ti biti kao 3 Newtonov zakon, sila akcije ce proizvesti silu reakcije
Lancana reakcija! |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 21/01/2012 : 00:03:31
|
Nisam doduše baš previše skidao sa megauploada, ali zato se nadam da nece dirati rapidshare, mediafire, filesonic i fileserve. U svakom slucaju, loše vesti.Vidim da su i hakeri žestoko odgovorili na to. |
Edited by - tumen on 21/01/2012 00:04:00 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 21/01/2012 : 17:23:08
|
bit ce koma ako bilo što drugo od toga ukinu... pogotovo neki site u vezi downloadanja torrenta... |
|
|
Mr.Brooks
New Member
Serbia
205 Posts
Member since 02/08/2007 |
Posted - 21/01/2012 : 21:05:37
|
Megaupload je mala maca naspram RapidShare-a. Sajta od koga je sve pocelo, koji je sinonim za file hosting i ciji se profiti mere u stotinama miliona dolara. A RapidShare i Christiana Schmidta nikad nece srušiti i ne mogu im doakati.
Ovaj nesrecnik je imao servere u Virdziniji i nije ni cudo sto je pao. Sto ne sruse warez-bb.org koji je najveci svetski warez forum ?
Ovi ako popizde i postave servere u Rusiju i Kinu moci ce da ih zaustave ali zamalo. |
Edited by - Mr.Brooks on 21/01/2012 21:13:33 |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 22/01/2012 : 00:18:40
|
quote: Originally posted by Mr.Brooks
Megaupload je mala maca naspram RapidShare-a. Sajta od koga je sve pocelo, koji je sinonim za file hosting i ciji se profiti mere u stotinama miliona dolara. A RapidShare i Christiana Schmidta nikad nece srušiti i ne mogu im doakati.
pa po toj logici i The Pirate Bay nikad nece srušiti buduci da je i on sinonim za downloadanje torrenta i bittorrent trackere. a osim toga, u Švedskoj se downloadanje filmova i glazbe na takav nacin ne smatra ilegalnim. inace, cini se da se nekako ti siteovi za ilegalno downloadanje brzo gase... nadavno je otišao Limewire, pa sad ovo...šta je sljedece na redu? |
Edited by - Darth Ivan on 22/01/2012 00:20:45 |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
Stripor
New Member
Croatia
194 Posts
Member since 09/03/2011 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 23/01/2012 : 15:30:49
|
gasi se to sve pomalo cini se... a kaj su na wikipediji nešto bili isto nekakvi prosvjedi koliko sam vidio? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
ddeki
Advanced Member
3436 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
goran split
Junior Member
Croatia
388 Posts
Member since 21/09/2010 |
Posted - 23/01/2012 : 16:47:10
|
samo mi nije jasno di su ti autori cija se prava ovim stite pogotovo glazbenici sta im smeta da se skidaju njihovi albumi sa neta?mislin da takvi nepostoje.ako i postoje to su idioti koje ne triba ni uzimat za ozbiljno,kamoli kupovat njihove cdove,jer ih onda ocito snimaju samo zbog materijalne koristi. ovi zakoni samo podlijezu izdavackim kucama i ostalim supcima sta im nije dovoljno sta godisnje zaradjuju milijarde. kod nas ionako vecina ovih bendova sta imaju ugovore sa izdavackim kucama dobivaju 2kn/clan benda po prodanom cd-u.(a cijena cd-a je cca 80-100kn) normalno ovo se ne odnosi na dibonija i slicne,nego vecinu ovih mladjih/alternativnih bendova na kojima izdavacke kuce kupe najvise para.uz to bendovi moraju otkupit enormne kolicine svojih cdova,da bi se cini mi se 'pokria trosak tiskanja cdova'.neki cak uzimaju postotak od svake odradjene svirke. neznan ko bi u danasnje vrime za novo izdanje neke grupe platia cd 20€ a da ga nije prije toga skinia s neta i poslusa?
|
stršljen spašen |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 24/01/2012 : 00:11:05
|
quote: Originally posted by goran split
samo mi nije jasno di su ti autori cija se prava ovim stite pogotovo glazbenici sta im smeta da se skidaju njihovi albumi sa neta?mislin da takvi nepostoje.ako i postoje to su idioti koje ne triba ni uzimat za ozbiljno,kamoli kupovat njihove cdove,jer ih onda ocito snimaju samo zbog materijalne koristi. ovi zakoni samo podlijezu izdavackim kucama i ostalim supcima sta im nije dovoljno sta godisnje zaradjuju milijarde. kod nas ionako vecina ovih bendova sta imaju ugovore sa izdavackim kucama dobivaju 2kn/clan benda po prodanom cd-u.(a cijena cd-a je cca 80-100kn) normalno ovo se ne odnosi na dibonija i slicne,nego vecinu ovih mladjih/alternativnih bendova na kojima izdavacke kuce kupe najvise para.uz to bendovi moraju otkupit enormne kolicine svojih cdova,da bi se cini mi se 'pokria trosak tiskanja cdova'.neki cak uzimaju postotak od svake odradjene svirke. neznan ko bi u danasnje vrime za novo izdanje neke grupe platia cd 20€ a da ga nije prije toga skinia s neta i poslusa?
zašto glazbenicima smeta kaj drugi skidaju njihove albume s neta, ilegalno? vrlo jednostavno. zato što se time krše autorska prava i samim time oni manje zarade.
inace, ja osobno imam samo originalne cd-e. možeš ih sve nac po vrlo povoljnoj cijeni na Amazonu. pogotovo ako su strani cd-i u pitanju - odi radije naruci preko Amazona umjesto da ideš u Dallas/Aquarius/negdje drugdje i kupiš tamo. ali moram napomenut jednu stvar: prije svake kupnje skinem album u mp3 formatu i poslušam. to obavezno moram napravit jer onda mogu procijenit kakav je doticni cd i isplati li ga se kupit ili ne.
sa filmovima mogu postupiti na isti nacin (pogotovo ako su neki westerni u pitanju), ali filmovi su još veci problem. evo jedno pitanje: koje ste filmove vi downloadali sa neta i išli pogledat, a iste ste prije ili poslije gledanja vidjeli u ducanu (kod nas)? |
Edited by - Darth Ivan on 24/01/2012 00:16:05 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 24/01/2012 : 00:33:05
|
idi bre, al si pravedan XD pa ako toliko postujes autora, kupi CD bez da ga proveravas; ili slusaj radio XD
inace, veliki autori danas zive od turneja, jebes ti te cdove & stuff.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 24/01/2012 : 01:00:01
|
Slazem se sa ovime sto je rekao vader da vecina autora dns zaraduje od turneja puno vise neg od prodaje cd-a. Ja osobno se vodim logikom da i kod muzike i kod igara naravno skinem sa interneta i onda ako imam dost novca i ako jako cjenim taj proizvod podrzim njegove autore tako da kupim original. Sto se tice filmova, niti ih bas nest ima puno za kupovat, niti mi pada na pamet davat pare Hollywood-u koji je tako i tako zapoceo sa SOPOM i PIPOM.
Nego koliko vidim i na europski kontinent stizu sranja: http://www.jutarnji.hr/nakon-sopa-i-pipa-stize-acta--vlasnici-autorskih-prava-traze-stalni-nadzor-korisnika-na-internetu-/1001907/ Ako se ovako nastavi, ne preostaje mi nego ic skidat sve zivo sto me zanima i napunit externi hard od pola terabajta dok jos mogu. |
Sve je relativno (E = mc^2) |
Edited by - Felagund on 24/01/2012 01:01:37 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47317 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 24/01/2012 : 01:41:24
|
od cd-a oni zarade 8-15 % po komadu ,ovisno od izdavacke kuce. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Topic |
|